X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuniaa89 wrote:
    Robert Kiełbasiński przyjmuje w Mikołowie. Za 2 h będę do niego dzwonić.. musze się na wizyte umówić
    oj Mikołów mam bardzo złe skojarzenia ze szpitalem w tym mieście,niestety :(

• Izuniaa89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    oj Mikołów mam bardzo złe skojarzenia ze szpitalem w tym mieście,niestety :(
    a co się stało?

samira a tak przy offtopie... polecisz w Katowicach kogos od paznokci?

samira lubi tę wiadomość

f2w39n736jv6l5uy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam operowana nie narzekam tz n był jeden lekarz który mnie wkurzała na maksa ale to inna historia ale akurat ten samirko jest bardzo fajny ja sie nigdy na nim nie zawiodłam ama ciezki charakter a on zawsze mi pomogł nie zostalam bez pomocy

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ła dodzwoniłam się do ginki na NFZ (to znaczy do położnej) idę w przyszły wtorek na USG a nie bardzo chciała mnie zapisać bo terminy na połowę lipca :O jak powiedziałam ze biore lek na wzrost pęcherzyków to spytała czy pani doktór kazała przyjść w poł. cyklu ,to mówię ze powinnam być ok.11-12 dzień ale to weekend a z kolei w poniedziałek nie robi no to zapisała na 3.06 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ty do niego dzownisz izunia jak nie zajszłaś teraz hmm ja nie dowie sie za tydzień ja samirka nie chce chodzic na nfz do gina bo w ciazy potem sa jaja ich nie ma jak cos sie dzije trzeba sie umawiac na łdugie terminy a prywatnie jak cos sie stanie to za 10 minut jestem w gabinecie nawet wieczorem iwiem co ijak ja ma uraz do lekarzy własnie na nfz bo sa koljki a jak cos sie dzije to odsyaja do szpitala ja dziekuje wciazy kazda minuta jest wana a juz jak bylam wciaży to w szpitalu nie cheili mnie przyjac bo powinnam zadzwonic do swojego lekarza a nie na ip przyjezdzac dziekuje nie che tego przezywac jeszcze raz i to z łaska przyjeli mnie w szpitalu w katowicach gdzie jestem zmaeldowana
    ja nie che rodzic wkatowicach napewno nie w csk moze raciborska albo mikołow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 13:17

samira lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, progesteron jest na podtrzymanie ciazy, acesan rowniez, na rozwój endometrium, gdzie zagniezdza sie zarodek. Cienkie endo - nie ma zagniezdzenia, albo jest ale od razu odpada, albo ciaza wysokiego ryzyka. Lekarz Ci zapisal te leki, zebys prawdopodobnie znowu nie poronila. W Pierwszym przypadku nie wiemy czy bylo to puste jajo plodowe? Moze masz jakies nawracajace poronienia? 2 poronienia to jest juz duzo kochanie :( Strasznie mocno Cię tulę. Powinnas zawsze w 7 dpo badac sobie wlasnie progesteron i estradiol, zeby zobaczyc czy ew. ciaza ma szanse sie utrzymac, czy trzeba wlaczyc jeszcze dodatkowe leczenie, ew. zwiekszyc dawki stosowanych leków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 13:13

motyl1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuniaa89 wrote:
    a co się stało?

samira a tak przy offtopie... polecisz w Katowicach kogos od paznokci?

mój brat zmarł w tamtym szpitalu i po części z winy lekarzy którzy mimo sprzętu jakim dysponują nie wykonali potrzebnych badań ,zlekceważyli objawy które podchodziły i pod kardiologie i pod neurologie ,konowały pieprzone,

było pękniecie tętniaka rozwarstwiającego aorty (tej w sercu) w skrócie (i z tego co wiem szybka reakcja mogła mu życie uratować)

teraz 15.06 będzie 5 rocznica śmierci (a ja mam to w pamięci jakby to niedawno się stało ) :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    ja byłam operowana nie narzekam tz n był jeden lekarz który mnie wkurzała na maksa ale to inna historia ale akurat ten samirko jest bardzo fajny ja sie nigdy na nim nie zawiodłam ama ciezki charakter a on zawsze mi pomogł nie zostalam bez pomocy

tu nie chodziło o ginekologa ,i zawsze słyszałam pochlebne opinie o oddziale położniczym w Mikołowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 13:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro mi samirka :(((( ale na mnie naskoczyłyscie ok dobra juuz sie nie odzywam :(((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 13:19

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    ty do niego dzownisz izunia jak nie zajszłaś teraz hmm ja nie dowie sie za tydzień ja samirka nie chce chodzic na nfz do gina bo w ciazy potem sa jaja ich nie ma jak cos sie dzije trzeba sie umawiac na łdugie terminy a prywatnie jak cos sie stanie to za 10 minut jestem w gabinecie nawet wieczorem iwiem co ijak ja ma uraz do lekarzy własnie na nfz bo sa koljki a jak cos sie dzije to odsyaja do szpitala ja dziekuje wciazy kazda minuta jest wana a juz jak bylam wciaży to w szpitalu nie cheili mnie przyjac bo powinnam zadzwonic do swojego lekarza a nie na ip przyjezdzac dziekuje nie che tego przezywac jeszcze raz i to z łaska przyjeli mnie w szpitalu w katowicach gdzie jestem zmaeldowana
    ja nie che rodzic wkatowicach napewno nie w csk moze raciborska albo mikołow
    kurcze tylko nie raciborska ,te n szpital ma złą sławę

ja tutaj jak już pisałam zmierzam na pewno w ciąży chodzić do dr,Bystrzejewskiego http://www.cmpanewniki.pl/ i rodzic w tym szpitalu kreski :)

a teraz weszłam na tego mojego gina i widzę ze w sobotę robią tam badanie ginekologiczne i usg za darmo ale jazda (a za wizytę tam płacę 150zł ),obejrzę przy okazji moje pęcherzyki i we sobotę i we wtorek na osiedlu z NFZ :D
    no mam szczęście :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chodziłam do bystrzejewskiego na łubinowej w szpitalu pracuje dobry lekarz ale drogi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 13:46

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    przykro mi samirka :(((( ale na mnie naskoczyłyscie ok dobra juuz sie nie odzywam :(((

ale o co, chodzi kochana przecież ja nie mam żadych wątów do ciebie ,kotku o co miałabym mieć :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Motylku, progesteron jest na podtrzymanie ciazy, acesan rowniez, na rozwój endometrium, gdzie zagniezdza sie zarodek. Cienkie endo - nie ma zagniezdzenia, albo jest ale od razu odpada, albo ciaza wysokiego ryzyka. Lekarz Ci zapisal te leki, zebys prawdopodobnie znowu nie poronila. W Pierwszym przypadku nie wiemy czy bylo to puste jajo plodowe? Moze masz jakies nawracajace poronienia? 2 poronienia to jest juz duzo kochanie :( Strasznie mocno Cię tulę. Powinnas zawsze w 7 dpo badac sobie wlasnie progesteron i estradiol, zeby zobaczyc czy ew. ciaza ma szanse sie utrzymac, czy trzeba wlaczyc jeszcze dodatkowe leczenie, ew. zwiekszyc dawki stosowanych leków.
    CZYLI ACESAN POWINNAM BRAĆ? BO W TYM CYKLU PRZYZNAM, ŻE ZAPOMNIAŁAM O NIM... W pierwszym przypadku było wszystko okej, dzidzia żyła, biło serduszko, bo na jednym USG byłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    ja tez chodziłam do bystrzejewskiego na łubinej w szpitalu pracuje
    tak też dałam linka ze szpitalem ,a on jest tam ordynatorem

i jak go oceniasz ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry lekarz . poziom ten sam co kiełbasiński ale drozszy od niego o połowe ,kiełbasinski 70-80 a bystrz 150 zl ja do niego poszłam bo mojego gina nie bylo do bystrz dobry nic złego na niego nie pwoeim prócz ceny no ale to katowice ,150 zl było w zeszłym roku teraz nie wiem ale cos koło tego , nic sie samirciu nie stało nie zrozumiałyśmy sie kochana ja dzisaj mam podły dzien i troche przesadnie reaguje :**** dobrze wiesz że bardzo Cię lubie :****

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 13:39

samira lubi tę wiadomość

• Izuniaa89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu mam do niego zadzwonić w 1 dniu @, więc dzisiaj:) Poczekam, aż będzie w gabinecie :P

slodka100 lubi tę wiadomość

f2w39n736jv6l5uy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izunia aaa no chyba że tak ja tam nie patrze czy on jest wgabinecie czy nie i dzwonie ale ja go dłużej znam :)))) jasne jak Ci tak pwiedział to zadzwoń czyli mowisz że 1 dzien @ oj kochana takie życie nic nie poradzisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 13:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    dobry lekarz . poziom ten sam co kiełbasiński ale drozszy od niego o połowe ,kiełbasinski 70-80 a bystrz 150 zl ja do niego poszłam bo mojego gina nie bylo do bystrz dobry nic złego na niego nie pwoeim prócz ceny no ale to katowice ,150 zl było w zeszłym roku teraz nie wiem ale cos koło tego , nic sie samirciu nie stało nie zrozumiałyśmy sie kochana ja dzisaj mam podły dzien i troche przesadnie reaguje :**** dobrze wiesz że bardzo Cię lubie :****
    teraz tez 150 wizyta

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zapisałam się na bezpłatne badania do Bystrzejewskiego w sobotę :P
    i na NFZ we wtorek na osiedlu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to tyle ile było ja wole tego zmikołowa bo mnie operował i nie che mi sie wszytkiego nowemu lekarzowi opowiadac pozatym oboje są dobrzy jesli kiedys mojego gina nie bedziea bede potrzebowala porady to pojde do bystrzejewskiego ale tylko w takim a nie innym przypadku ,bo jak mam wciazy chodzic na wizyty co 3 tygodnie na poczatku to wole placic mniej za ta sama usluge i faochcowosc ta samą ale samirciu decyzja nalezy do Ciebie jako do lekarza nie ma zastrzezen

samira lubi tę wiadomość

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ