Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja byłam operowana nie narzekam tz n był jeden lekarz który mnie wkurzała na maksa ale to inna historia ale akurat ten samirko jest bardzo fajny ja sie nigdy na nim nie zawiodłam ama ciezki charakter a on zawsze mi pomogł nie zostalam bez pomocy
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyo ła dodzwoniłam się do ginki na NFZ (to znaczy do położnej) idę w przyszły wtorek na USG a nie bardzo chciała mnie zapisać bo terminy na połowę lipca jak powiedziałam ze biore lek na wzrost pęcherzyków to spytała czy pani doktór kazała przyjść w poł. cyklu ,to mówię ze powinnam być ok.11-12 dzień ale to weekend a z kolei w poniedziałek nie robi no to zapisała na 3.06
-
nick nieaktualnyty do niego dzownisz izunia jak nie zajszłaś teraz hmm ja nie dowie sie za tydzień ja samirka nie chce chodzic na nfz do gina bo w ciazy potem sa jaja ich nie ma jak cos sie dzije trzeba sie umawiac na łdugie terminy a prywatnie jak cos sie stanie to za 10 minut jestem w gabinecie nawet wieczorem iwiem co ijak ja ma uraz do lekarzy własnie na nfz bo sa koljki a jak cos sie dzije to odsyaja do szpitala ja dziekuje wciazy kazda minuta jest wana a juz jak bylam wciaży to w szpitalu nie cheili mnie przyjac bo powinnam zadzwonic do swojego lekarza a nie na ip przyjezdzac dziekuje nie che tego przezywac jeszcze raz i to z łaska przyjeli mnie w szpitalu w katowicach gdzie jestem zmaeldowana
ja nie che rodzic wkatowicach napewno nie w csk moze raciborska albo mikołowWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 13:17
samira lubi tę wiadomość
-
Motylku, progesteron jest na podtrzymanie ciazy, acesan rowniez, na rozwój endometrium, gdzie zagniezdza sie zarodek. Cienkie endo - nie ma zagniezdzenia, albo jest ale od razu odpada, albo ciaza wysokiego ryzyka. Lekarz Ci zapisal te leki, zebys prawdopodobnie znowu nie poronila. W Pierwszym przypadku nie wiemy czy bylo to puste jajo plodowe? Moze masz jakies nawracajace poronienia? 2 poronienia to jest juz duzo kochanie Strasznie mocno Cię tulę. Powinnas zawsze w 7 dpo badac sobie wlasnie progesteron i estradiol, zeby zobaczyc czy ew. ciaza ma szanse sie utrzymac, czy trzeba wlaczyc jeszcze dodatkowe leczenie, ew. zwiekszyc dawki stosowanych leków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 13:13
motyl1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzuniaa89 wrote:a co się stało?
samira a tak przy offtopie... polecisz w Katowicach kogos od paznokci?
mój brat zmarł w tamtym szpitalu i po części z winy lekarzy którzy mimo sprzętu jakim dysponują nie wykonali potrzebnych badań ,zlekceważyli objawy które podchodziły i pod kardiologie i pod neurologie ,konowały pieprzone,
było pękniecie tętniaka rozwarstwiającego aorty (tej w sercu) w skrócie (i z tego co wiem szybka reakcja mogła mu życie uratować)
teraz 15.06 będzie 5 rocznica śmierci (a ja mam to w pamięci jakby to niedawno się stało ) -
nick nieaktualnyKasia * wrote:ja byłam operowana nie narzekam tz n był jeden lekarz który mnie wkurzała na maksa ale to inna historia ale akurat ten samirko jest bardzo fajny ja sie nigdy na nim nie zawiodłam ama ciezki charakter a on zawsze mi pomogł nie zostalam bez pomocy
tu nie chodziło o ginekologa ,i zawsze słyszałam pochlebne opinie o oddziale położniczym w MikołowieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 13:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia * wrote:ty do niego dzownisz izunia jak nie zajszłaś teraz hmm ja nie dowie sie za tydzień ja samirka nie chce chodzic na nfz do gina bo w ciazy potem sa jaja ich nie ma jak cos sie dzije trzeba sie umawiac na łdugie terminy a prywatnie jak cos sie stanie to za 10 minut jestem w gabinecie nawet wieczorem iwiem co ijak ja ma uraz do lekarzy własnie na nfz bo sa koljki a jak cos sie dzije to odsyaja do szpitala ja dziekuje wciazy kazda minuta jest wana a juz jak bylam wciaży to w szpitalu nie cheili mnie przyjac bo powinnam zadzwonic do swojego lekarza a nie na ip przyjezdzac dziekuje nie che tego przezywac jeszcze raz i to z łaska przyjeli mnie w szpitalu w katowicach gdzie jestem zmaeldowana
ja nie che rodzic wkatowicach napewno nie w csk moze raciborska albo mikołow
ja tutaj jak już pisałam zmierzam na pewno w ciąży chodzić do dr,Bystrzejewskiego http://www.cmpanewniki.pl/ i rodzic w tym szpitalu kreski
a teraz weszłam na tego mojego gina i widzę ze w sobotę robią tam badanie ginekologiczne i usg za darmo ale jazda (a za wizytę tam płacę 150zł ),obejrzę przy okazji moje pęcherzyki i we sobotę i we wtorek na osiedlu z NFZ
no mam szczęście
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaisy wrote:Motylku, progesteron jest na podtrzymanie ciazy, acesan rowniez, na rozwój endometrium, gdzie zagniezdza sie zarodek. Cienkie endo - nie ma zagniezdzenia, albo jest ale od razu odpada, albo ciaza wysokiego ryzyka. Lekarz Ci zapisal te leki, zebys prawdopodobnie znowu nie poronila. W Pierwszym przypadku nie wiemy czy bylo to puste jajo plodowe? Moze masz jakies nawracajace poronienia? 2 poronienia to jest juz duzo kochanie Strasznie mocno Cię tulę. Powinnas zawsze w 7 dpo badac sobie wlasnie progesteron i estradiol, zeby zobaczyc czy ew. ciaza ma szanse sie utrzymac, czy trzeba wlaczyc jeszcze dodatkowe leczenie, ew. zwiekszyc dawki stosowanych leków.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydobry lekarz . poziom ten sam co kiełbasiński ale drozszy od niego o połowe ,kiełbasinski 70-80 a bystrz 150 zl ja do niego poszłam bo mojego gina nie bylo do bystrz dobry nic złego na niego nie pwoeim prócz ceny no ale to katowice ,150 zl było w zeszłym roku teraz nie wiem ale cos koło tego , nic sie samirciu nie stało nie zrozumiałyśmy sie kochana ja dzisaj mam podły dzien i troche przesadnie reaguje :**** dobrze wiesz że bardzo Cię lubie :****
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 13:39
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyizunia aaa no chyba że tak ja tam nie patrze czy on jest wgabinecie czy nie i dzwonie ale ja go dłużej znam ))) jasne jak Ci tak pwiedział to zadzwoń czyli mowisz że 1 dzien @ oj kochana takie życie nic nie poradzisz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 13:45
-
nick nieaktualnyKasia * wrote:dobry lekarz . poziom ten sam co kiełbasiński ale drozszy od niego o połowe ,kiełbasinski 70-80 a bystrz 150 zl ja do niego poszłam bo mojego gina nie bylo do bystrz dobry nic złego na niego nie pwoeim prócz ceny no ale to katowice ,150 zl było w zeszłym roku teraz nie wiem ale cos koło tego , nic sie samirciu nie stało nie zrozumiałyśmy sie kochana ja dzisaj mam podły dzien i troche przesadnie reaguje :**** dobrze wiesz że bardzo Cię lubie :****
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno to tyle ile było ja wole tego zmikołowa bo mnie operował i nie che mi sie wszytkiego nowemu lekarzowi opowiadac pozatym oboje są dobrzy jesli kiedys mojego gina nie bedziea bede potrzebowala porady to pojde do bystrzejewskiego ale tylko w takim a nie innym przypadku ,bo jak mam wciazy chodzic na wizyty co 3 tygodnie na poczatku to wole placic mniej za ta sama usluge i faochcowosc ta samą ale samirciu decyzja nalezy do Ciebie jako do lekarza nie ma zastrzezen
samira lubi tę wiadomość