Forum Starając się - ogólne CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 09:57

  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Wg prawa 8 latke mozna juz zostawic sama w domu. Moze isc sama do sklepu itp :) ale wiadomo jak jest, szkoda dziecko zostawiać. My sie przeprowadzilismy do innego miasta. 200km od rodziny. Jesteśmy tu sami, ale jakos trzeba sobie radzic ;) ja jestem na wychowawczym, ale jak wszystko bedzie dobrze z fasolka to jak skonczy rok rezygnuje z pracy i szukam nowej w tym miescie i w tej branży ;) na dłuższą metę nie moge siedziec w domu :p
    tego nie wiedzoiałam jak jest wedlug prawa.ale nasza nie jest na to gotowa jeszcze za bardzo roztrzepana i wogole przez co mamy z nia problemy.a po 2 sa osoby które zaraz by doniosły na nas że dziecko bez opieki w domu.wiec nie bede ryzykowac

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi to czekamy :)

    A ja za wcześnie ucieszyłam się na monitoring i lipcowe testowanie.
    Pracuje od 8 do 16, w poniedziałek załatwiałam, żebym mogła dziś po 12 wyjść na ok. 1,5h
    Wchodzę do przychodzi, a babki zdziwione, że ja mam wizytę, bo przecież dzwoniły i ją odwołałam...
    Okazało się, że mają mój numer zapisany z jedną błędną cyfrą i pod tamtym numerem odebrała jakaś kobieta i powiedziała, że nie ma wizyty. Podobno powołały się na moje nazwisko... eh

    Zaproponowały jutro, ale nie mam szans się wyrwać, a potem poniedziałek. Tylko pon. to będzie 10dc i chyba już za późno na stymulację.

    Napisałam maila do gin., że wniknęło takie nieporozumienie (sama wcześniej mailowo prosiłam o tę wizytę, a potem "odwoluję" - wariatka) i zapytałam czy mam przychodzić w pon. czy czekamy do początku następnego cyklu.

    Przynajmniej sobie przypomniałam, dlaczego zrobiłam sobie przerwę od lekarzy i przychodni :O

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6558 3770

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:40

    Bonda lubi tę wiadomość

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • Anet85 Autorytet
    Postów: 1036 1081

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    testuje 23 ;) kurde ciekawa jestem co to bedzie. to już 17 miesięcy :( i sie nie udaję a od poniedziałku mężuś znowu w delegację :(
    Ja też zatestuje 23 testem 10 też bardzo długo staramy się o drugie dziecko. W lutym poroniłam ehh musi się w końcu udać ....

    Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

  • Katiiii Ekspertka
    Postów: 251 82

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Hejka. ;)
    Ja jestem chora i nie mam kiedy sprawdzić czy coś się zmieniło U testujących

    Dajcie mi proszę znać
    Zdrówka kochana życzę ! <3

    Mordeczka lubi tę wiadomość

    0d6540cdf938387553a1c29e28e3a71f.png
    Synek <3 13.08.2014
    Córeczka <3 27.06.2016
    Aniołek [*] :( 23.05.2018
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Dziewczyny pomożecie? Jest ok nie ok?
    LH 16 normy lab/:
    2.4 - 12.6 f. folikularna
    14 - 95.6 f. owulacyjna
    1 - 11.4 f. lutealna
    7.7 - 58.5 postmenop.

    FSH 7.8
    3.5 - 12.5 f. folikularna
    4.7 - 21.5 f. owulacyjna
    1.7 - 7.7 f. lutealna
    25.8 - 134.8 menopauza

    Estradiol 33.07
    12.5 - 166 f. folikularna
    85.8 - 498 f. owulacyjna
    43.8 - 211 f. lutealna
    0 - 54.7 meno


    TSH mU/l 1.910
    0.25 - 5 Eutyreoza
    do 0.15 Nadczynność
    od 7 Niedoczynność

    FT3 pmol/l 4.82 4.00 - 8.30
    FT4 pmol/l 14.08 10.60 - 19.40

    A którego dnia badania robione?

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • iNso87 Autorytet
    Postów: 8860 5306

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja juz po wynikach w przedszkolu. Niestety Mala moja się nie dostała. Szkoda no ale cóż. Moja wina, że w marcu normalnie nie skladalam. 12dzieci było na 2wolne miejsca. Jutro po zakończeniu roku szkolnego Starszej zajde do Dyrektorki zapytać o listę rezerwowa. Czy taka wogole jest, w razie jakby we wrześniu ktoś się jednak niezdecydowal albo w srodku roku szkolnego to, żeby dzwonili to my chętne.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 17:18

    Katiiii lubi tę wiadomość

    BDMdp1.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1819 582

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    MalaMi bardzo ci mocno kibicuje. Bo my zmagamy sie z tym problemem co wy. Wiem jak ciezko o poprawe.. A jak tobie sie uda to znaczy ze my tez mamy szanse.

    Moj M eczoraj ponownie oddal nasienie do badania i czekam na wyniki jak na wyrok :(

    Daj znać jak wyniki. Nasze się bardzo poprawiły jakieś 2 mc temu stąd moja podwojona nadzieja.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6558 3770

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upragniona niunia wrote:
    A którego dnia badania robione?
    4dc

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Dziewczyny pomożecie? Jest ok nie ok?
    LH 16 normy lab/:
    2.4 - 12.6 f. folikularna
    14 - 95.6 f. owulacyjna
    1 - 11.4 f. lutealna
    7.7 - 58.5 postmenop.

    FSH 7.8
    3.5 - 12.5 f. folikularna
    4.7 - 21.5 f. owulacyjna
    1.7 - 7.7 f. lutealna
    25.8 - 134.8 menopauza

    Estradiol 33.07
    12.5 - 166 f. folikularna
    85.8 - 498 f. owulacyjna
    43.8 - 211 f. lutealna
    0 - 54.7 meno


    TSH mU/l 1.910
    0.25 - 5 Eutyreoza
    do 0.15 Nadczynność
    od 7 Niedoczynność

    FT3 pmol/l 4.82 4.00 - 8.30
    FT4 pmol/l 14.08 10.60 - 19.40
    Hej,
    Trochę ponad masz stosunek LH do FSH (generalnie świadczący o PCOs,ale ja mam podobny i u mnie mimo tego owulacja jest).
    Estradiol jest ok.
    Wg niektórych gin TSH lekko do zbicia,chociaż ja też mam takie i jest ok.na ft3 i 4 się nie znam.

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Daj znać jak wyniki. Nasze się bardzo poprawiły jakieś 2 mc temu stąd moja podwojona nadzieja.
    A co stosowaliscie?
    Moj bierze teraz profertil (wcześniej zuzyl 3 opakowania fertilman plus). Mace odłożył bo się zle po niej czuje (bol zaladka, glowy itp).
    Dam znac na pewno. Boje sie ze wyjdzie w ogole 0% i nawet iui bedie bez sensu ;(

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6558 3770

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:40

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1819 582

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    A co stosowaliscie?
    Moj bierze teraz profertil (wcześniej zuzyl 3 opakowania fertilman plus). Mace odłożył bo się zle po niej czuje (bol zaladka, glowy itp).
    Dam znac na pewno. Boje sie ze wyjdzie w ogole 0% i nawet iui bedie bez sensu ;(

    Stosuje profertil. Witaminę E tylko że ona jest na receptę i witaminą C na poprawę ruchliwości. Ogólnie h nas problem leżał po stronie pracy mąż pracuje przy chemii. Staranie się o pierwsze?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Katiiii Ekspertka
    Postów: 251 82

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej!
    Ja juz po wynikach w przedszkolu. Niestety Mala moja się nie dostała. Szkoda no ale cóż. Moja wina, że w marcu normalnie nie skladalam. 12dzieci było na 2wolne miejsca. Jutro po zakończeniu roku szkolnego Starszej zajde do Dyrektorki zapytać o listę rezerwowa. Czy taka wogole jest, w razie jakby we wrześniu ktoś się jednak niezdecydowal albo w srodku roku szkolnego to, żeby dzwonili to my chętne.
    Szkoda że się nie dostała mimo to trzymam kciuki aby istniała taka lista rezerwowa.
    A to do prywatnego czy publicznego ?
    Ja mojej małej papiery składałam do przedszkola na początku maja tyle że płaciłam 25funtów za miejsce bo czesto jest tak że rodzice zapisują a potem wycofują sie i wtedy blokują miejsce innym dzieciom stad się płaci własnie 25f za trzymanie miejsca jako rekompensata no i też można składać papiery dużo wczesniej i też sie placi 25f za trzymanie miejsca dla danego dziecka. W dniu urodzin córki czyli 27 czerwca na godz 10:00 córka ma spotkanie w przedszkolu w celu rozeznania czyli aby mogla sobie zobaczyc co i jak,pochodzic po sali w ktorej bedzie sie bawic aby tak sie przyzwyczaiła i zobaczyła jak jest fajnie ;)
    Po za tym jestem zadowolona bo udalo sie ogarnac tlumacza na kolejne spotkanie u lekarza i na wizyte w szkole u syna ktore tez bedzie 27czerwca z tym ze na godz 14:00 w nowej szkole :) Chociaż tyle radosci z dnia dzisiejszego bo prócz tego ogarnia mnie smutek... 21 maj brak serduszka ...to juz równy miesiac od tej wiesci i na samą mysl o tym jest mi mega smutno i łzy same leca ...
    Po za tym z rana bylam na tym pobraniu krwi. Zobaczymy co 26 czerwca sie okaze.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 18:15

    0d6540cdf938387553a1c29e28e3a71f.png
    Synek <3 13.08.2014
    Córeczka <3 27.06.2016
    Aniołek [*] :( 23.05.2018
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam kontrolę progesteronu przy okazji mogę zrobić betę. Ale czy jest sens? 7 dpo

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Jutro mam kontrolę progesteronu przy okazji mogę zrobić betę. Ale czy jest sens? 7 dpo
    Nie ;)

    Isaura81, Nona lubią tę wiadomość


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Stosuje profertil. Witaminę E tylko że ona jest na receptę i witaminą C na poprawę ruchliwości. Ogólnie h nas problem leżał po stronie pracy mąż pracuje przy chemii. Staranie się o pierwsze?
    U nas nie wiem co jest przyczyna zlych wyników. Maz ma stresujaca pracę ale nie sądzę zeby to az tak psulo wyniki.tak staramy sie o 1 dziecko juz15 cykl.
    Ja zazywalam wit c sama ale nerki mnie po niej bola :(

    Katiiii lubi tę wiadomość

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Katiiii Ekspertka
    Postów: 251 82

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    U nas nie wiem co jest przyczyna zlych wyników. Maz ma stresujaca pracę ale nie sądzę zeby to az tak psulo wyniki.tak staramy sie o 1 dziecko juz15 cykl.
    Ja zazywalam wit c sama ale nerki mnie po niej bola :(
    Powiem ci ze pierwszy raz słyszę aby po witaminie C bolały nerki...aż dziwne dla mnie a wiadomo dlaczego tak sie dzieje ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 18:48

    0d6540cdf938387553a1c29e28e3a71f.png
    Synek <3 13.08.2014
    Córeczka <3 27.06.2016
    Aniołek [*] :( 23.05.2018
  • Anet85 Autorytet
    Postów: 1036 1081

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Witam się od rana!

    Anusiak to masz dość trudna sytuację. Szkoda, że nie masz komu dać na dzień chociaz Córki, bo to naprawdę czasem jest potrzebne dla rodzica, zeby odsapna od codzienności. No a z pracą to juz wogole lipa:/ zdaje się duże te nasze dzieci ale ja swoją to bardziej balabym się sama zostawić jeszcze np. Na czas pracy. Wiem, że pewnie poradziła by sobie ale ja jestem taka Mamuśka.. Ze przy spódnicy mając 18lat to lepiej żeby chodziły :) Mój Malz się z tego śmieje bo to facet i najlepiej na głęboką wode by puścił dzieci samopas, zeby posmakowaly życia.

    No a ja wczoraj wieczorem miałam 37,7 na dole. Zmierzylam z ciekawości. Pod pachą też sobie odrazu Zmierzylam bo miałam wrażenie jakbym gorączkę miała i było 36,7:p także żadnej gorączki a ja tak rozpalona się czułam. Myślę, że takie mierzenie wieczorem jest niewiarygodne.
    U mnie dziś tempka spadła. Ciekawe czy zagnieżdżanie czy na @ pomalu spada.
    U mnie też niestety spada... i też zastanawiam się czy to może zagnieżdzenie czy juz blisko okres. Patrzę w galerię wykresów i wypatruję.... to jakaś masakra, jakbym wróżyła uda się nie uda, tu temp. rosnie tu spada ... zwariować można. Może jutro coś się wyjaśni z temp. jak spadnie to będzie już wiadomo, że okres....Powodzenie

    Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego