Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻
Odpowiedz

Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam geratherm basal, jedyny jaki był w aptece, obdzwoniłam wszystkie w mieście, elektronicznych nie mają wiec kupiłam szklany. Oczywiście do rana nie wytrzymam i pomiar o 18 wskazał 37.59 °C.

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Kupiłam geratherm basal, jedyny jaki był w aptece, obdzwoniłam wszystkie w mieście, elektronicznych nie mają wiec kupiłam szklany. Oczywiście do rana nie wytrzymam i pomiar o 18 wskazał 37.59 °C.
    Pomiar będzie miarodajny jak będzie o tej samej porze, teraz to nie ma bo patrzeć 🙂

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś progesteron, prawdopodobnie 7 dni po owu, wyszedł 12,7. To jest spoko wynik? Od jakiego uznanemy że owulacja była?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 13:28

milam lubi tę wiadomość

• milam Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mierzyłam bo zgubiłam termometr 🙈 nad czym bardzo ubolewam, bo kupiłam sobie pierwszy raz termometr owulacyjny. i rozpłynął się w powietrzu.

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Nasti6 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak odruznicz ten prawdziwy skok temperatury ?
    Np jesli temperatura , wachała sie na poziemie 36.5 ,36,6 spadla do 36.4 po czym odrazu skoczyla do 36.7 przez dwa dni to to juz jest skok ? czy dopiero 36.9 na 3 dzien od spadku ? Biorac pod uwage ,ze 36.7 pojawilo sie raz na poczatku cyklu

• Morgana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj cały dzień w biegu, nawet nie było chwili zdać relacji z monitoringu 😆
    No więc ovitrelle już się chłodzi w lodówce 🤣 W niedzielę rano będę się kłuć. 👍
    Endo troszkę podrosło - jest 8, a pęcherzyk z prawej strony 23. Może jeszcze coś podrośnie do niedzieli.
    We wtorek będę jeszcze lecieć sprawdzić czy pękł :)

Blondyna.B, Pani Miśka, weronika_weronika, Patka22 lubią tę wiadomość

33l. ♀ ➥PCOS
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Dzisiaj cały dzień w biegu, nawet nie było chwili zdać relacji z monitoringu 😆
    No więc ovitrelle już się chłodzi w lodówce 🤣 W niedzielę rano będę się kłuć. 👍
    Endo troszkę podrosło - jest 8, a pęcherzyk z prawej strony 23. Może jeszcze coś podrośnie do niedzieli.
    We wtorek będę jeszcze lecieć sprawdzić czy pękł :)
    Pecherzyk 23 to ladny pecherzyk. Mowia ze jak za duży to tez niedobrze niby....u mnie tak 21byly lekarz mówił ze idealne. 😅😅😅😅
    No ja dziś lece po ovitrelle bedzie sie chłodzić.😀
    Na ok 24 25 26 tak by byla owu....24 mam wizyte więc będziemy w tych dniach jakos sie kluc.😅
    Kurcze....nie wiem czy jest sens...wiecie co. Teraz brałam clostilbelgyt. 7dpo progesteron 18.300 a ostatnio tylko o był wiec lekarz mówi b.ladny wynik owu byla jest super. Ale nie miałam potwierdzone usg..wiec skoro widicznie byla owu pecherzyk musiał peknac. Czy jest sens ovitrelle skoro po clostilbelgyt ladnie rosna i pękają?
    Nie wykluczam ze teraz moze byc inaczej bo cykl cyklowi nie równy tym razem moze nie peknac. No ale nie wiem jakos nie jestem powiem wam przekonana. Przez tel niewiele powiedział mówi ze na wizycie zobaczymy co i jak jeszcze ...eh

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Zrobiłam dziś progesteron, prawdopodobnie 7 dni po owu, wyszedł 12,7. To jest spoko wynik? Od jakiego uznanemy że owulacja była?
    Ja mam owu i przy progu 7, jak jest około 10, to się cieszę 😁

Ale to chyba dosyć indywidualna sprawa, zależy od tego, jaki prog jest dla Ciebie typowy.

Alis96, milam lubią tę wiadomość

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 😘 ja juz po wizycie w tym cyklu zastrzyku nie będzie , pęcherzyk pękł jak mam byc w ciąży to juz jestem jak nie lecimy dalej ♥️✊ jak sie nie uda mąż koniecznie badania. A moje zapalenie ucha nie ma wpływu na to co sie stanie. Prosze o kciuki za nas ✊✊

Teraz najgorszy moment, czyli CZEKANIE.. 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 08:08

Pani Miśka, Nayax, Korcia55, Agnuka, Gravity, Vivian lubią tę wiadomość

• Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 13:28

Alis96 lubi tę wiadomość

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasti6 wrote:
    A jak odruznicz ten prawdziwy skok temperatury ?
    Np jesli temperatura , wachała sie na poziemie 36.5 ,36,6 spadla do 36.4 po czym odrazu skoczyla do 36.7 przez dwa dni to to juz jest skok ? czy dopiero 36.9 na 3 dzien od spadku ? Biorac pod uwage ,ze 36.7 pojawilo sie raz na poczatku cyklu
    Najlepiej wpisywać wszystko w aplikacji bo ona ładnie oblicza i być sumiennym w mierzeniu temperatury 🙂
    Każda z nas ma inne temperatury. Musi 3 dni utrzymać się w wyższej temperaturze żeby mówić o możliwej owulacji. Mówią że wzrost musi być 0.2-04 stopnia w stosunku do temperatury z reszty cyklu.
    U mnie widać skok ale łagodnie zawsze rośnie a dziewczyny potrafią mieć i skok nagle do 37.0 z temperatury np 36.4 🙂

Pani Miśka lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • weronika_weronika Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto dzis testuje? Chce zobaczyc nowe kreski 😀

Alis u mnie tez juz czekanie 💪💪

Alis96 lubi tę wiadomość

Starania o 2 maluszka od 01.2021
    km5svcqg2y585a87.png
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 13:29

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Miśka wrote:
    Trzymam kciuki! Dla mnie czekanie też jest najgorsze... Dziś dopiero 7dpo, temp mam nisko jak na siebie więc nie wiem czy jest szansa 😐. Jedyne co dobrego to udalo mi sie nie zatestować dzisiaj bezsensownie za wczesnie

Ja w tym cyklu też odpuszczam cale testowanie przed czasem jak to ostatnio robiłam , czekam co ma być to będzie nic już nie zmienię , ale w czwartek zjem ananaska 🍍🍍
    Nawet jak sie nie uda to widzę plusy jestem przebadana od stóp do głów 😂😂

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Miśka wrote:
    Kiedy testujesz? Myślicie, że duze szansę na miarodajne wynik są w 10dc? Chcialabym juz to mieć z głowy... niezależnie od wniku
    Teoretycznie może coś wyjść jeśli było wczesne zagnieżdżenie, jeśli ten spadek będzie jednorazowy to może to było zagnieżdżenie w 5dpo ale dopiero test to wszystko zweryfikuje i dalszy pomiar temperatury ☺️ też nie zawsze jest spadek przy zagnieżdżeniu i mogą być wahania temperatury po owulacji oczywiście małe więc to wszystko i tak jest gdybaniem
    U mnie w poprzednim cyklu w 9dpo był już bladzioch/cień ale z tamtego wykresu mi wynikało że zagnieżdżenie było w 7dpo

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Patka22 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Hejka 😘 ja juz po wizycie w tym cyklu zastrzyku nie będzie , pęcherzyk pękł jak mam byc w ciąży to juz jestem jak nie lecimy dalej ♥️✊ jak sie nie uda mąż koniecznie badania. A moje zapalenie ucha nie ma wpływu na to co sie stanie. Prosze o kciuki za nas ✊✊

Teraz najgorszy moment, czyli CZEKANIE.. 🤷‍♀️

Takie wiadomości są super ☺️ Czyli czekamy ✊🏼✊🏼

Alis96 lubi tę wiadomość

• Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 13:29

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Miśka wrote:
    Zerknęlabyś na mój wykres? Ja nie mam 1 dniowego spadku tylko raczej ciąg dni, zwykle mam bliżej 37 przez ok 10 dni
    Większy spadek masz jeden dzień a przed i po jako dojście do tej temperatury i powrót do wyższej. Ale niestety wykres dopiero po całym cyklu jest do takiej prawdziwej oceny tak można gdybać co będzie w kolejnych dniach

Pani Miśka lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    Pecherzyk 23 to ladny pecherzyk. Mowia ze jak za duży to tez niedobrze niby....u mnie tak 21byly lekarz mówił ze idealne. 😅😅😅😅
    No ja dziś lece po ovitrelle bedzie sie chłodzić.😀
    Na ok 24 25 26 tak by byla owu....24 mam wizyte więc będziemy w tych dniach jakos sie kluc.😅
    Kurcze....nie wiem czy jest sens...wiecie co. Teraz brałam clostilbelgyt. 7dpo progesteron 18.300 a ostatnio tylko o był wiec lekarz mówi b.ladny wynik owu byla jest super. Ale nie miałam potwierdzone usg..wiec skoro widicznie byla owu pecherzyk musiał peknac. Czy jest sens ovitrelle skoro po clostilbelgyt ladnie rosna i pękają?
    Nie wykluczam ze teraz moze byc inaczej bo cykl cyklowi nie równy tym razem moze nie peknac. No ale nie wiem jakos nie jestem powiem wam przekonana. Przez tel niewiele powiedział mówi ze na wizycie zobaczymy co i jak jeszcze ...eh

Ja tak czuję, że ten mój już większy nie będzie. W środę miał podobną wielkość, więc już nie szaleje :D Ewentualnie może endo się jeszcze trochę poprawi. Co do ovitrelle to ja wolę wziąć, bo mam obawy, że u mnie nie pękł by sam. Jak robię testy owulacyjne to są bialutkie. Nawet przed chwilą zrobiłam i kreska jest ledwo ledwo. Ale skoro u Ciebie wygląda, że wszystko jest oki i same pękają to może faktycznie nie ma sensu brać. Jeśli nie szkoda Ci cyklu, możesz zaryzykować i sprawdzić jak będzie bez. :)

33l. ♀ ➥PCOS
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ