Czy są tu jakieś staraczki chorujące na wzjg? Lub inną chorobę jelit?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ogólnie mam mało miejsca w sypialni na kącik więc z mebli kupuje:
- male łóżeczko jakby kołyskę na 6mcy będzie
- szafę w sumie słupek taki do sufitu
- i oczywiście przewijak akurat wybrałam wolnostojący ale bez przewijaka sobie nie wyobrażam przez pierwsze miesiące bardzo ułatwia. Wczesniej miałam ten nakładany na łóżeczko bo mieliśmy te zwykłe 120x60 ale syn późno zaczął w nim spać.. poza tym takie maleństwo ginie w takim łóżku dużym
- na pewno kupię kokon przy 1 dziecku nie miałam
- bujaczek-lezaczek obowiązkowo
- z ubrań narazie kupuje body rozne bo tego najwięcej idzie. Z długim z krótkim bez rekawkow. Kopertowe czy przez głowe każde się przydadzą. Dziennie na prawdę ich dużo schodzi
- kocyki i tu na pewno jakiś cieplejszy i cieńszy. Ja,że rodze na wiosnę/lato kupię na pewno z 2 bambusowe idealnie żeby dziecko przykryć w ciepłe dni,przepuszczają powietrze itp
- pieluchy tetrowe oczywiście ale kupiłam w Ikea różne ręczniczki też w paczkach maja różne rozmiary akurat do ulewania 😛
- podklady na przewijak takie nieprzemakalne
- kosmetyki-wiadomo ja akurat kupuje wszystko z mustelli i polecam fajna mają wodę do przemywania
- kołdry i poduszki nie kupuje bo i tak dziecko takie małe na poduszce nie śpi a kołdra jest za wielka.. lepiej kłaść w tym kokonie i przykryć kocykiem.Nowordki lubią mieć ciasno
- oczywiście jakaś karuzele na łóżeczko też kupie i szumisia 😋
I wielkie innych jak coś to pytajcieEwka90 lubi tę wiadomość
-
Adele27 wrote:Ja ogólnie mam mało miejsca w sypialni na kącik więc z mebli kupuje:
- male łóżeczko jakby kołyskę na 6mcy będzie
- szafę w sumie słupek taki do sufitu
- i oczywiście przewijak akurat wybrałam wolnostojący ale bez przewijaka sobie nie wyobrażam przez pierwsze miesiące bardzo ułatwia. Wczesniej miałam ten nakładany na łóżeczko bo mieliśmy te zwykłe 120x60 ale syn późno zaczął w nim spać.. poza tym takie maleństwo ginie w takim łóżku dużym
- na pewno kupię kokon przy 1 dziecku nie miałam
- bujaczek-lezaczek obowiązkowo
- z ubrań narazie kupuje body rozne bo tego najwięcej idzie. Z długim z krótkim bez rekawkow. Kopertowe czy przez głowe każde się przydadzą. Dziennie na prawdę ich dużo schodzi
- kocyki i tu na pewno jakiś cieplejszy i cieńszy. Ja,że rodze na wiosnę/lato kupię na pewno z 2 bambusowe idealnie żeby dziecko przykryć w ciepłe dni,przepuszczają powietrze itp
- pieluchy tetrowe oczywiście ale kupiłam w Ikea różne ręczniczki też w paczkach maja różne rozmiary akurat do ulewania 😛
- podklady na przewijak takie nieprzemakalne
- kosmetyki-wiadomo ja akurat kupuje wszystko z mustelli i polecam fajna mają wodę do przemywania
- kołdry i poduszki nie kupuje bo i tak dziecko takie małe na poduszce nie śpi a kołdra jest za wielka.. lepiej kłaść w tym kokonie i przykryć kocykiem.Nowordki lubią mieć ciasno
- oczywiście jakaś karuzele na łóżeczko też kupie i szumisia 😋
I wielkie innych jak coś to pytajcie
Adele z tego co napisalas poki co wszystko mi sie zgadza znaczy sie wszystko mam, oprocz tej ostatniej pozycji w to sie jeszcze nie zaopatrzylam😁 ale kolyske takie male lozeczko do sypialni tez mam, duze lozeczko bedzie u malej w pokoju ale to dopiero jak troche podrosnie 😁 przewijak mam na łóżeczko, a w pokoju mqlej mam szafe i komode -mam nadzieje ze starczy miejsca 😁26lat
Pcos, wzjg
2 iui - nieudane...
Nie tracimy nadziei...
A po burzy zawsze wychodzi słońce....
mamy ❄️❄️❄️❄️
27.04 picis jednego ❄️
2.01.2020 - urodziła sie nasza córeczka 💕♥️ -
Ja tez chce elektroniczny za 200zl wiec cena spoko i widzialam ze jest bardzo chwalony,i chyba go zamowie przed świętami juz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 16:39
26lat
Pcos, wzjg
2 iui - nieudane...
Nie tracimy nadziei...
mamy ❄️❄️❄️❄️
27.04 picis jednego ❄️
Ewka90 wrote:Koniecznie podziel się opinią po swoich testach
oczywiście, że dam znaćEwka90 lubi tę wiadomość
26lat
Pcos, wzjg
2 iui - nieudane...
Nie tracimy nadziei...
mamy ❄️❄️❄️❄️
27.04 picis jednego ❄️
Wczoraj zobiłam zakupy wyprawkowe na Gemini poszło 400zl a jeszcze tyle do kupienia 😛 ale zamówiłam juz kosmetyki i różne higieniczne rzeczy dla mnie i malucha wiec teraz czekam na meeeega pakę 😅✌️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 08:20
-
Ewka90 wrote:Ale szalejecie dziewczyny z zakupami no i fajnie niedługo też się przyłącze
Ja już przystopowałam, zostało mi już kilka rzeczy do zamówienia ( ale to już na spokojnie) teraz czeka mnie cała suszarka ciuszków do wyprasowaniaAdele27 lubi tę wiadomość
26lat
Pcos, wzjg
2 iui - nieudane...
Nie tracimy nadziei...
mamy ❄️❄️❄️❄️
27.04 picis jednego ❄️
Ja po nowym roku wezmę się za przeglądnie ciuszkow mam 2 worki od koleżanki ale i tak kilka body już kupiłam jak widziałam w dobrej cenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 08:51
-
Ja póki co poprałam i poprasowałam tylko te ciuszki i rzeczy dla małej które chce zabrać do szpitala. Wczoraj udało mi się poprasować także torba już spakowana.. Jeszcze muszę kupić dla niej kombinezonik na wyjście ze szpitala26lat
Pcos, wzjg
2 iui - nieudane...
Nie tracimy nadziei...
mamy ❄️❄️❄️❄️
27.04 picis jednego ❄️
Taaaa prasowanie hehe pamiętam,że przed porodem też prasowałam a później ? Haha w ogóle 😛 nie było na to czasu niestety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 09:01
-
Adele27 wrote:Taaaa prasowanie hehe pamiętam,że przed porodem też prasowałam a później ? Haha w ogóle 😛 nie było na to czasu niestety
Wszyscy mi to powtarzają, chociaż szczerze powiedziawszy to ja już za bardzo nie mam siły, a mam jeszcze tych ciuszków sporo do wyprania i wyprasowania...26lat
Pcos, wzjg
2 iui - nieudane...
Nie tracimy nadziei...
mamy ❄️❄️❄️❄️
27.04 picis jednego ❄️
Hejo jak tam u was ? Przygotowania do świąt pełna para ? 😛 Bo u mnie tak.. choc przyznaje,że jestem jakaś nieogarnięta
W czw mam lekarza a wy kiedy ? Jutro robię test obciążenia glukoza.. brrr 😭😭 -
Hej hej ja szczerze mówiąc jakoś nie czuje świąt, powoli robię porządki, też jakaś nieogarnięta jestem i nic mi się nie chce wizytę mam za 2 tyg, będzie to druga prenatalna wizyta więc może dowiemy się kogo się mamy spodziewać mnie też niedługo będzie czekać test obciążenia glukozą i ja się zastanawiam jak ja wytrwam tyle czasu bez jedzenia... Już samo wypicie tej glukozy jakoś mnie tak nie przeraża jak to że tyle czasu trzeba być na czczo
-
Ale czemu tyle czasu bez jedzenia ? Z tego co czytałam np. na stronie alabu to min 8h przed badaniem ost posiłek ja dziś normalnie zjadłam kolację sobie o 20
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 22:26
-
No bo krew jest pobierana 3 razy. Na czczo, potem po wypiciu glukozy chyba po godzinie i potem chyba znowu po godzinie. Wszystkie moje koleżanki brały ze sobą książkę albo gazetę żeby przeczekać to badanie. No i siedzi się tak na czczo tyle czasu więc tym się martwię jak wytrzymam bo mnie codziennie taki głód budzi że masakra