Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy są tu jakieś staraczki chorujące na wzjg? Lub inną chorobę jelit?
Odpowiedz

Czy są tu jakieś staraczki chorujące na wzjg? Lub inną chorobę jelit?

Oceń ten wątek:
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do usg bioderek to my musieliśmy jechać do innego miasta bo w naszym powiedzieli żeby za 2-3 tyg dzwonić dopiero żeby się zarejestrować bo mają tylu pacjentów zaległych.... Na szczęście udało się umówić i w badaniu wszystko ok. Mamy do powtórzenia jeszcze w lipcu. Szczepienie całe szczęście zgodnie z planem. Generalnie dramat bo wszędzie wpuszczają tylko z jednym rodzicem a noszenie dziecka z fotelikiem po CC nie jest najlepszym rozwiązaniem no ale co zrobić.
    Nasza mała też przyzwyczaja się do noszenia po rękach, śpi najlepiej w objęciach rodziców a jak ją odłożyć to chwila i się budzi.
    My póki co nie mamy gości bo z uwagi na to że nasza mała jest wcześniakiem to każdy jednak się boi. Wysyłamy na bieżąco zdjęcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 03:34

3i49gu1r7dpjlown.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mamą i siostrą widuje się normalnie. Teście dopiero po 2 miesiącach nas odwiedzili ale to była ich decyzja.

Dziewczyny karmicie piersią czy butla?
    U mnie laktacja powoli pada .. będę jeszcze walczyć ale ciężko to widzę. Mam mało mleka przez co mały odrzucił już dawno pierś w ciągu dnia a teraz i w nocy przestał się najadać..

Zjada już 150ml 😊 i też jest uroczy widać,że rozpoznaje już nas bo odrazu się uśmiecha jak nas widzi no i jest już słodkie a guuuu ☺️

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało piersią. Od początku katowałam się laktatorem i zanosiłam mleko położnym żeby karmiły małą bo byłyśmy osobno 4 dni gdy była w inkubatorze. Na początku miałam mało mleka ale z każdym dniem coraz więcej i więcej tak że do tej pory po prostu leje mi się dosłownie... Piłam herbate na laktację i przez prawie miesiąc używałam laktatora regularnie co 3 h ale nie wiem na ile to miało znaczenie a na ile jakieś moje predyspozycje, geny zwał jak zwał :)
    Ps dziewczyny a jak szybko skończyło się Wam krwawienie po CC? Bo ja nadal się męczę 🤦nie jest tego może dużo ale już 7 tyg minęło. Byłam u gin ale niby wszystko ok w usg.

3i49gu1r7dpjlown.png
  • Magdaaaalenka Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2020, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skończyłam karmić piersią gdy Mała zaczęła 4 miesiąc :) Na początku pokarmu miałam bardzo dużo, wrecz lało mi się z piersi, niestety z czasem pokarmu zaczeło brakować. Wiadomo mała potrzebowała co raz więcej, a ja miałam go co raz mniej.. zadne herbatki mi niestety nie pomogły..
    hmm, a krwawienie u mnie ustąpiło jakoś w 2 miesiącu po porodzie... aczkolwiek za 4 dni wybije nam pięć miesiąc razem <3, a ja nadal nie mam miesiączki...

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

Nie tracimy nadziei... :)
    A po burzy zawsze wychodzi słońce....
    mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
    2.01.2020 - urodziła sie nasza córeczka 💕♥️
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszyłaś z tym długim krwawieniem że nie jestem sama. Położna mnie już nastraszyła że może nie do końca wyczyścili wszystko w środku, że zostały jakieś resztki łożyska i że będę musiała zgłosić się do szpitala. Oby faktycznie niedługo krwawienie ustało 😓
    Ps. U Was to już niedługo rozszerzenie diety będzie 😁

3i49gu1r7dpjlown.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skończyłam krwawić jeszcze zanim skończył się połóg jakos po 4tyg właśnie byłam ost na kontroli u gin wszystko jest ok i wzięłam receptę na tabl anty tylko nie wiem jeszcze czy je brać 😅 póki nie mam @ to kompletnie nie wiem co się tam dzieje a w ciążę przy karmieniu można zajść a po cesarce lekarz mówił żeby min rok odczekać jak coś. Choć u nas 3 dziecko nie wchodzi w grę .. mąż nie chce no i nie wiem w sumie czy byśmy podolali 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 02:29

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka a w ogóle już nie karmisz ? Moja kole,Anka przystawiala synka 2 razy dziennie w sumie to nawet nie jadł już za bardzo tyko ciumkal i dostała @ po 7 miesiacach od porodu

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png

Wysłany: 29 maja 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Magdalenka a w ogóle już nie karmisz ? Moja kole,Anka przystawiala synka 2 razy dziennie w sumie to nawet nie jadł już za bardzo tyko ciumkal i dostała @ po 7 miesiacach od porodu
    Juz wgl nie kamrie

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️

Wysłany: 29 maja 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    To mnie pocieszyłaś z tym długim krwawieniem że nie jestem sama. Położna mnie już nastraszyła że może nie do końca wyczyścili wszystko w środku, że zostały jakieś resztki łożyska i że będę musiała zgłosić się do szpitala. Oby faktycznie niedługo krwawienie ustało 😓
    Ps. U Was to już niedługo rozszerzenie diety będzie 😁

My juz od tygodnia teztujemy marchewke, brokula i dynie 😁 mala zachwycona 😂

Ewka90 lubi tę wiadomość

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaaalenka wrote:
    My juz od tygodnia teztujemy marchewke, brokula i dynie 😁 mala zachwycona 😂

O to szybko 😁 ważne że dziecku smakuje 😊

3i49gu1r7dpjlown.png

Wysłany: 30 maja 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    O to szybko 😁 ważne że dziecku smakuje 😊

Ttak Pani doktor zasugerowala zeby juz zaczac pomału:)

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
  • Martagow Nowa

Wysłany: 26 czerwca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu trafiłam na odpowiednią grupę! Bardzo się cieszę dziewczyny, że do Was dołączam! Od 3 lat choruje na WZJG, raczej lekkie stadium. Staramy się o dziecko od przeszło pół roku.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martagow wrote:
    W końcu trafiłam na odpowiednią grupę! Bardzo się cieszę dziewczyny, że do Was dołączam! Od 3 lat choruje na WZJG, raczej lekkie stadium. Staramy się o dziecko od przeszło pół roku.

Jak widać nasza choroba nie stoi na przeszkodzie żeby zajsć w ciążę 😉 więc na pewno niedługo się wam uda 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 20:47

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martagow wrote:

Hej 😀 w naszym przypadku to mąż choruje na wzjg, miał bardzo złe wyniki nasienia, korzystaliśmy z pomocy kliniki i po prawie 4 latach starań za 3 podejściem do in vitro udało się i jesteśmy szczęśliwymi rodzicami córeczki ♥️ trzymam kciuki i w razie pytań służę pomocą ☺️

3i49gu1r7dpjlown.png
  • Eulalia Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a znacie lub korzystałyście z testerów owulacyjnych? ja aktualnie mam taki co testuje owulację ze śliny i pokazuje co i jak bo łączy się go z aplikacją

• Ewka90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam, używałam jedynie kilka razy zwykłych jednorazowych testów owulacyjnych. No i jak te obserwacje? Wszystko ok?

3i49gu1r7dpjlown.png

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) czy ktoras z Was tu jeszcze zagląda? :) co u Was słychać? :)

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaaalenka wrote:
    Hej dziewczyny :) czy ktoras z Was tu jeszcze zagląda? :) co u Was słychać? :)

Hej,hej 😁 u nas niedługo będzie 5 miesięcy i będziemy rozszerzać dietę ☺️ córcia odpukać grzeczna, w miarę fajnie w nocy śpi, w dzień nie bardzo 😂 a co u Was?

3i49gu1r7dpjlown.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też 5 miesiecy minelo w nd akurat mieliśmy wtedy chrzciny 🥰🥰 synek ladnie rośnie dietę już rozszerzylam po 4 mcu. Ładnie je ☺️ a najlepsze,że odkąd skończył 3 miesiące to przesypia całe noce 🙊
    W ogóle nie mogę na niego narzekać 😉 w ciągu dnia też ładnie śpi tylko afery przy zasypianiu robi 😑

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    U nas też 5 miesiecy minelo w nd akurat mieliśmy wtedy chrzciny 🥰🥰 synek ladnie rośnie dietę już rozszerzylam po 4 mcu. Ładnie je ☺️ a najlepsze,że odkąd skończył 3 miesiące to przesypia całe noce 🙊
    W ogóle nie mogę na niego narzekać 😉 w ciągu dnia też ładnie śpi tylko afery przy zasypianiu robi 😑

A od czego zaczęliście przy rozszerzeniu diety? Karmicie nadal piersią?

3i49gu1r7dpjlown.png
‹‹ 94 95 96 97 98
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ