Czy są tu jeszcze "Styczniowe Staraczki" ?
-
WIADOMOŚĆ
-
moni_c wrote:Dziewczyny ale się starchu najadłam ... byłam w szpitalu bo takiego okropnego bólu brzucha dostałam i pleców, że się ruszyć nie mogłam. Na szczęście dzidzia w porządku, 3 cm już prawie ma i serducho bija 178/min. Zaczęłam nawet beczeć na tej izbie przyjęć z bezsilności ale na szczęście wszystko ok.
Ciąża niby błogosławieństwo a stres za stresem.... przynajmniej u mnie
Yhh...
Miłej niedzieli
Moni całe szczęście, że wszystko dobrze się skończyło. I przy okazji posłuchałaś bicia serducha.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualny
-
Sla.s u mnie to jak widać bez zmian na lepsze póki co, ale tragedii nie ma.
Maja co tam u ciebie?👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny - wracam po długiej przerwie. Dziś, po kuracji Cilest zaleconej przez endokrynologa, rozpoczęłam kolejny cykl. Byłam dziś u lekarza. Schemat wygląda następująco:
5dc - 9dc Clostilbegyt 1x1
od 10 dc Estrofem 1x1
od 1 dc Pabi-Dexamethason 1x0,5
w 14 dc mam monitoring
Jestem pełna pozytywnej energii ta bezczynność mnie wkurzała. Jeszcze nigdy nie cieszyłam się tak z @gocha04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sla.s no właśnie nie miałam okazji i trochę się tym martwię. Byłam na wizycie w 6 tygodniu ale wtedy jeszcze było za wcześnie na serduszko, potem byłam za miesiąc, ale ginka kazała przyjść za 2 tygodnie to zrobimy od razu USG genetyczne. No i to "za 2 tygodnie" wypada już pojutrze także już lekki stresik jest, czy wszystko w porządku. Ostatnio jak byłam, to tylko mnie zbadała i zrobiła cytologię i powiedziała że jest wszystko ok, wyniki badań super, ale wiesz chyba jak każda ciężarna i tak się trochę przejmuję, dopóki się nie upewnię.
No a teraz pozytywny akcent mojego posta
zarówno mnie jak i mojemu mężowi śniły się dziś dzieciaczki Ja miałam sen, że przewijałam maleństwo, a on, że urodziły nam się bliźniaki hehehe
niestety, żadnemu z nas nie przyśniła się płeć
olaola lubi tę wiadomość
-
sla.s no właśnie nie miałam okazji i trochę się tym martwię. Byłam na wizycie w 6 tygodniu ale wtedy jeszcze było za wcześnie na serduszko, potem byłam za miesiąc, ale ginka kazała przyjść za 2 tygodnie to zrobimy od razu USG genetyczne. No i to "za 2 tygodnie" wypada już pojutrze także już lekki stresik jest, czy wszystko w porządku. Ostatnio jak byłam, to tylko mnie zbadała i zrobiła cytologię i powiedziała że jest wszystko ok, wyniki badań super, ale wiesz chyba jak każda ciężarna i tak się trochę przejmuję, dopóki się nie upewnię.
No a teraz pozytywny akcent mojego posta
zarówno mnie jak i mojemu mężowi śniły się dziś dzieciaczki Ja miałam sen, że przewijałam maleństwo, a on, że urodziły nam się bliźniaki hehehe
niestety, żadnemu z nas nie przyśniła się płeć
-
nick nieaktualnyMi bliźniaki śniły się wczoraj. Ale jakoś nie bardzo jestem nastawiona na dwójkę
Megi to już niedługo! Ja wizytę mam jutro i też chciałabym się dowiedzieć czy wszystko OK i może lepiej gdyby przepisali mi leki na podtrzymanie. Właśnie.. Ty dostałaś jakieś?olaola lubi tę wiadomość
-
sla.s gratuluje serdecznie ja w ciazy nie bralam nic na podtrzymanie i czasami sobie mysle ze moze jak bym wziela duphaston to uratowalabym moje malenstwo wiec moze idz do lekarza i zapytaj ja tam mowie ze lepiej dmuchac na zimne 3mam kciuki za kolejne spokojne tygodnie
-
liloe wrote:Dziewczyny - wracam po długiej przerwie. Dziś, po kuracji Cilest zaleconej przez endokrynologa, rozpoczęłam kolejny cykl. Byłam dziś u lekarza. Schemat wygląda następująco:
5dc - 9dc Clostilbegyt 1x1
od 10 dc Estrofem 1x1
od 1 dc Pabi-Dexamethason 1x0,5
w 14 dc mam monitoring
Jestem pełna pozytywnej energii ta bezczynność mnie wkurzała. Jeszcze nigdy nie cieszyłam się tak z @
to wyciągasz ciężką artylerię Liloe. czuję, że będzie zielono.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
Meginka wrote:ooooo liluś dobrze Cię widzieć To bardzo dobrze, że jesteś naładowana pozytywną energią Dobre myśli przyciągają dobre wydarzenia powodzenia Kochana
ostatnio chyba u mnie z myślami najlepiej nie jest, bo włosy wypadają na potęgę. W takim tempie to wyłysieje zanim się dziecka doczekam.
Meginka wrote:sla.s no właśnie nie miałam okazji i trochę się tym martwię. Byłam na wizycie w 6 tygodniu ale wtedy jeszcze było za wcześnie na serduszko, potem byłam za miesiąc, ale ginka kazała przyjść za 2 tygodnie to zrobimy od razu USG genetyczne. No i to "za 2 tygodnie" wypada już pojutrze także już lekki stresik jest, czy wszystko w porządku. Ostatnio jak byłam, to tylko mnie zbadała i zrobiła cytologię i powiedziała że jest wszystko ok, wyniki badań super, ale wiesz chyba jak każda ciężarna i tak się trochę przejmuję, dopóki się nie upewnię.
Megi będzie dobrze. Czekamy na newsy z piątkowej wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 11:09
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
sla.s prawda jest taka, że jak jest zdrowa ciąża - to leki są niepotrzebne. Jak jest coś nie tak z zarodkiem to nawet dupek nie pomoże....
Przynajmniej tak mi lekarz powiedział....Chociaż mi przepisał po ciąży biochemicznej dupka i nadal go biorę i powiem, że czuję się jakoś bezpieczniej - rozumiem Cię
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeginko, spokojnie - na pewno serduszko pięknie stuka, przekonasz się za dwa dni!
Gosiu, mi tez włosy lecą jak szalone. Zużywamy dużo kreta, wszystko zapycham. Pełno ich się wala po podłodze, mimo że ciągle zamiatam i zamiatam.
Co do ciężkiej artylerii...nie wiem czy nie za ciężka. Ten Pabi-Dexamethason mnie trochę przeraża. Jest to steryd o bardzo silnym działaniu na nadnercza (mam trochę poza normą wyniki kortyzolu i androstendion, czyli coś z nadnerczami lekko szwankuje). Niby nic takiego strasznego, ale moja gin-endo mówi, że przez to mogą być problemy. Wczoraj wzięłam pół tabletki na noc, rano nie mogłam się dobudzić, miałam w pracy straszne zawroty głowy, muliło mnie okropnie. Mam nadzieję, że to początkowa reakcja + niskie ciśnienie. Ulotka jest mega przerażająca, ale wierzę, że lekarka wie co robi.
Wyniki męża w najlepszym porządku, kamień z serca!
Sla.s gratuluję fasolki!
Biję się z myślami, czy mierzyć temp...jak myślicie? Może wrzucić na luz i serduszkować do 2 dzień?
-
nick nieaktualnyliloe dzięki i będzie co ma być! Trzymam mocno kciuki za Ciebie Ja mierzyłam za pierwszym razem temperature dzień w dzień i ciągle się biłam z myślami, że się nie podnosi itd., itd. Teraz nawet nie mierzyłam, nie notowałam śluzu itd. i bez stresu się udało