Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dla wszystkich starających się o dziecko.
Odpowiedz

Dla wszystkich starających się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na mojego Mężusia, idę robić kolację Kochane, cieszę się że powstał ten nowy wątek :-) <3

suwansa lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Patixxx Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka do lekarza idz to sprawdz . Paracetamol wez sobie .

Miluszka ja też :):) :) <3 !!

miluszka lubi tę wiadomość

i wciąż staramy się ..
    05.08.2014r - Aniołek (6 tydzień )
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 - w moim mieście jest dużo młodych mam, więc ja z pewnością taką już nie będę ;)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patixxx a czemu??

Ja tu licze na 2 kreseczki...

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Patixxx Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Cię boli to wez paracetamol i podejdz do lekarza i zobacz co sie dzieje jak Cie jajnik boli .

kurde a ja dalej plamie a okresu brak .

i wciąż staramy się ..
  • Patixxx Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Moje ja idę się powoli położyć bo jutro o 4 wstaje do pracy .

o 14 wracam do Was znowu .

Kate:* -czekam jutro na wyniki "bardzo dobre " męża . :)
    Milenka :*
    Ewelinka:*
    Gorgeous:*
    Paulette:*
    Starająca:*
    Mona:*
    Lady Maruda:*

dobranoc buziaczki :*

miluszka, Lady Maruda lubią tę wiadomość

i wciąż staramy się ..
  • Drica78 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki tez przerzucam sie na to forum ! Jestem 36 letnia babka wiec chyba najstarsza lol ale łączy nas to samo ;-( od lutego staramy sie o dziecko w styczniu rzucilam tabletki anty ktore działały na mnie fatalnie ! Bol głowy rozwalony cykl miesiączki co 2 tyg !koszmar !!
    Myślałam ze rzucę tabsy i zajdę w ciąże tak jak z 2 poprzednich pierwsze dziecko planowane 16 lat temu zaszłam w 1 cyklu 2 wpadka ale widać kłopotów nie miałam ... Teraz kiedy bardzo pragnę brzdąca zajść nie mogę !!!
    Czy przyczyna mogą byc wcześniejsze tabletki anty ? Mam bardzo regularne cykle co 28 dni problem mam tez ze śluzem nigdy nie zauważyłam tego płodnego zawsze kremowy !
    Poza tym moj facet ma mało spermy jego wytrysk jedt czasem niewyczuwalny przeze mnie kochamy sie głownie w okolicach jajeczkowania wskazanego na ovu wykresie !
    Nie mam pomysłu !!! Ten miesiąc był obiecujący ale kiedy zobaczyłam dzis miesiączkę popłakałam sie bez raźnie !!! Co jeszcze mogę zrobic ?!

jupi1984 lubi tę wiadomość

Ferrari
  • Patixxx Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje ,że dostalam dzisiaj okres :-( :-( :-(

i wciąż staramy się ..
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ze mam kolejny skok temp.a mierze juz od 3 cykli i zawsze sie trzymało 36.8..

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patixxx :-(

Ewelina, niech rośnie! :-)

Drica ja ze śluzem miałam to samo, dlatego drugi cykl łykam olejek z wiesiołka 3x2 oeparol i jest mega poprawa:-) zjadam go od 1. dnia cyklu do owulacji (u mnie do połowy mniej więcej bo owu nie ma :-(

Miłego dnia Dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 07:04

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się dołączę :)

lat 23, problem, azoospermia u męża, staramy się 1,5 roku aczkolwiek można powiedzieć że próby zajścia było 3 x inseminacja i 2 próby in vitro jakby to zliczył to 5 miesięcy.... bo niestety <3 z mężem się nie liczy, bo i tak nie ma żołnierzy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) witam nowe dziewczyny. Już Was podczytałam na każdy post miałam coś do napisania szkoda, że od razu nie pisałam, bo nie wiem od czego zacząć :P

Pati, kochana a może umieść tę listę na pierwszej stronie? Żeby nie zginęła :)

Co do wieku to faktycznie u mnie na okolice Płocka z moich znajomych (w podobnym wieku) mało która z dziewczyn mysli o ciazy. A tu jest nas tak dużo. Może się wstydzą ?? nie wiem . Moja koleżanka nie chciała byc w ciazy a zaszla bez starań.. Oczywiście na początku jej sie to wcale nie podobało.. teraz ma już inne zdanie.

Pati to bardzo źle, że dostałaś :/ nowy cykl. nowe nadzieje...

Co do tych cykli nieregularnych to tytuł postu powinien się nazywać "dla wszystkich starających się o dziecko z nieregularnymi cyklami" ;)

P.S
    Miłego Dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 07:40

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drica78 - a jak długo brałaś tabletki? Mąż robił badania nasienia? Może warto przejść się do jakiejś kliniki?

Patixxx - przytulam i wierzę, że za miesiąc już nie będziesz miała! :*

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drica, przyczyn może być bardzo dużo, niekoniecznie tabletki anty.. poza tym staracie się "dopiero" od lutego, a nawet zdrowym parom może to zająć 6 miesięcy. Postawcie na diagnostykę. Badałaś tsh?

Patixx, nowy cykl - nowe nadzieje :) głowa do góry! mnie się właśnie kończy okres :)

Nadzieja, jesteś taka młodziutka, a już tyle przeszliście! trzymam mocno kciuki, żeby się udało !

nadzieja92 lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mogę wbić do was?:)

• orchid Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    I ja sie dolacze,rzeczywiscie ciezko sie przebic na innych watkach :) U nas cykl staran nr 17. Mam 28 lat. Od roku mam plamienia przed @. Mialam robione badania, na poczatku wyszedl niski progesteron, dostalam leki,ale nie pomogly. Po zmianie lekarza w kwietniu i kompleksowych badaniach wyniki super, u meza tez. Plamienia nadal, bobasa brak :(

• kate55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie! <3

z wynikami nasienia męża jest wszystko w porządku! na razie podał mi przez telefon, więc nie wszystko spamiętałam :)
    w próbce było 2 ml nasienia, w każdym mililitrze po 20 milionów plemników, 70% z nich jest żywych :) wszystkie parametry w normie, lub nawet powyżej. także super <3

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate to jest co przynajmniej świętować na chwilę obecną :) bardzo dobrze, że u męża wyszło wszystko okey :) teraz możecie czekać na dzidziusia w mniejszym stresie *.*

• Olinka85 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Chętnie do Was dołączę.
    Staramy się o pierwszego maluszka już/dopiero 3 cykl. 11.06 powinien się pojawić okres i czuję, że się pojawi bo i cera się pogorszyła i apetyt większy. Ale nadzieja ciągle jest :) Od niedawna mierzę temperaturę, dni płodne wyliczam od dwóch miesięcy. Wtedy staranka co 2 dni. Dziś pierwszy raz zrobiłam sobie wywar z siemienia lnianego - ponoć jest mega skuteczny na poprawę śluzu, którego w tym miesiącu jakby prawie nie było :(
    Orchid - ja również miałam plamienia przed @. Miałam nawet robioną histeroskopie - wszystko jest ok. Lekarz powiedział, że najwidoczniej taki mój urok. Nie wiem jakim cudem, ale od kilku miesięcy mam @ bez wcześniejszych plamień. Czary ;)
    Trzymam kciuki za nas wszystkie i obyśmy w 2016r. zostały mamusiami! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Cię Olinka ;) Ja od temp jestem już uzależniona rano zanim się wybudzę z pół snu to potrafię w myślach sobie już tworzyć jakąś temp :D czasem tak się zdarza, że to co mi się wyśni to później na prawdę tyle mam :P ale spokojnie nie mierzę sobie przez sen, bo codziennie rano mój eM. pyta ile mam stopni. Więc na bank by się spytał po co mierzę kolejny raz :D ale czasem uda mi się strzelić :P Ja czekam na owulację, bo mimo że przez kilka dni nie mierzyłam temp, to mam za niską, żeby było po . Wczoraj trochę z moim przesadziliśmy w łóżku. Fajnie by było jak by się np udało, ale z drugiej strony boję się o te TSH swoje :/ Już się śmiałam, że najwyżej na całą ciążę wyślę mnie do rodziców swojego szefa bo oni mieszkają nad morzem i zawsze tam do nich jeździmy na urlop :P

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ