X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Ok 3 lat lekarze mi wmawiali, że jesteśmy zdrowi a ciąża to kwestia czasu. Trafiłam na dr, ktory na pierwszej wizycie diagnozował problem trafnie. Po kilku wizytach dr powiedział, że tylko ivf bp szkoda kasy by do niego przychodzić.
    Ja byłam tym załamana. Nigdy nie chciałam ivf. Wierzyłam, że uda sie naturalnie. Zaczęłam dużo czytac o ivf. I w końcu doszłam do momentu, w którym uświadomiłam sobie, że ivf to jedyne wyjście.
    Ty jesteś w lepszej sytuachi bo już masz syna. Ja nie. Nawet raz w życiu nie zobaczyłam drugiej kreski na teście.
    Domyślam się przez co przeszlas i rozumiem..
    Ja mam czasem wrażenie ze doszlam do sciany i juz koniec...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez oststnie lata odpuszczalam...a teraz znow mnie wzięło...zaczelam szukać...czytac...w tym miesiacu chce po prostu sie przebadac na ile befe mogła...chce zmienic pracę...bo tez mnie wykancza...moze tu jest problem ze sie do pracy w handlu i w takim tempie nie nadaje..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana, może doszłaś do ściany, może nie. Na ile masz siłę i możliwości, to próbuj dalej. Ale nie pozwól, żeby Twoje życie było podporządkowane dążeniu do tego, co może okazać się niemożliwe. Masz syna, męża, baaa nawet zwierzę masz, masz dla kogo żyć i nie pozwól, żeby problemy w pracy niszczyły Twoje życie!!! Denerwowanie się z powodu głupstw, to jak mszczenie się na własnym zdrowiu za głupotę innych!!!

Karolina2787, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• Anetolek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jak wam mija weekend? u mnie leniwie, chociaż przed chwilą znalazłam trochę energii, żeby trochę poskakać i poćwiczyłam kardio :) Załamana skup się na tym co masz, nie na tym czego Ci brakuje. A masz bardzo dużo, masz męża, syna, więcej niż wiele innych kobiet, w tym wiele z nas! Tylko musisz codziennie to dostrzegać i za to dziękować. Ja jeszcze pół roku temu byłam kłębkiem nerwów, wszystkim się stresowałam, codziennie w pracy bolał mnie z tego powodu brzuch. Co miesiąc ryczałam, jak przychodziła @. I stwierdziłam, że albo zmienię nastawienie do tego wszystkiego, albo zmienię pracę, albo jeszcze coś innego. Zaczęłam ćwiczyć jogę, pomogła mi pewna książka, i wiecie co, mam teraz na wszystko wyjechane.. Nawet jak przychodzi @, wiadomo, przykro jest, chcę się płakać, ale mówię sobie-tak jest, inaczej być nie może, trzeba mieć nadzieję dalej...

Karolina2787, Anet_86, Angela Be, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

Boże, daj mi te łaskę
    Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
    Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
    I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego.
  • Anetolek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj też czuję, że po 10 dniach plamień w końcu idzie @. Dla poprawy humoru idę robić piernik :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Boże, daj mi te łaskę
    Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
    Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
    I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski za te miłe słowa...
    Mnie nikt nie rozumie...nawet mój M..Wy wiecie co przeżywam..

Anet_86, hipisiątko lubią tę wiadomość

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu tak cicho? My niedawno wrocilismy od tesciow. Mezulek spi nastukany, cora ogarnieta oglada juz jednym okiem bajke:)
    Ale dzisiaj narobilam....rzucilam haslo o caly dzien robilismy u tesciow przemeblowanie w calym domu...a mielismy wpasc tylko na obiad :) hihihi

hipisiątko lubi tę wiadomość

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrych snow hipisiątko

hrqoskjoayf3n559.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc hipi

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamana przezylas wizyte u tesciowej?

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

hrqoskjoayf3n559.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Dzięki laski za te miłe słowa...
    Mnie nikt nie rozumie...nawet mój M..Wy wiecie co przeżywam..

No proszę Cię, przecież faceci są z 3 etapy w rozwoju za nami. Ja mam wrażenie, że oni ledwo co odkryli, że fifola mają i że zabawa nim jest taaaka przyjemna. Jeszcze chwilę temu fascynowali się palcami u stóp. Jak im minie radość z fifola, to już będzie czas się żegnać.

MisiaABC, Znowu.ta.kryska, Nova87, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova87 wrote:
    Zalamana przezylas wizyte u tesciowej?
    Dopiero jutro wracamy "rano"...
    Anet hehe fifolem przebiłaś wszytkich.
    Młody sie rozkłada kurcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu, bejbe bejbe, aha aha
    O noł sama na parkiecie zostałam???!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 23:39

Znowu.ta.kryska, Angela Be lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noł noł. Ja wracam z kina.. Kryptonim HHhH. Słaby,cienki i wogóle.
    Jutro Was nadrobię.

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moa wrote:
    Misia,zaczekaj do wiosny i wtedy zacznij szukać, tak, żeby szczeniak trafił do Ciebie na lato. Wtedy łatwiej, niż zimą. Przede wszystkim z nauką siurania poza chałupą ;-)
    Tak, pies przeorgaznizuje Ci życie, ale uwierz- po miesiącu będziesz się dziwić, jak żyliście bez niego. :-)

Mam tak samo z Batonem :)
    Ale nie mogę się doczekać, kiedy będzie wiosna i nie trzeba go będzie znosić po schodach..

Znowu.ta.kryska, Moa lubią tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z dziewczynami odnosnie psa!
    Ja kocham moja mala france nad zycie! I mimo ze faktycznie czasem byloby cos latwiejsze (np wyjazd do kliniki a w drodze powrotnej prosto do pracy bez stresu) to sobie zupelnie nie wyobrazam zycia bez niej i uwazam ze ten stres i pospiech kiedy mi sie wszystko naklada na siebie i tak jest tego wart!
    Kocham sie do niej tulic patrzec jak sobie slodko spi uwielbiam ja do psiego sklepu zabierac te dlugie spacery gra w pilke patrzec jak sie strasznie cieszy z nowych zabawek smakolykow czy zwyczajnie z mojego powrotu do domu... czesto nas z mezem refleksja nachodzi jakie nasze zycie bylo puste i smutne bez naszej malej psiny!

Nova87, Schmetterling, Anet_86, Znowu.ta.kryska, Karolina2787, Ona29, Moa, MisiaABC lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Ja na temat pieska się nie wypowiem bo nie mam :)

hrqoskjoayf3n559.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry.

Pies to najlepszy i najwierniejszy przyjaciel człowieka.

Schmetterling, Anet_86, Znowu.ta.kryska, Karolina2787, Ona29, MisiaABC lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joł,
    Ja mam kotałke, kt mnie ignoruje i traktuje jak służącą. Ale te chwile kiedy uwali się na klawiaturę od laptopa jak pracuję, jak szukamy z m pilota, a on jest pod kotem, jak wracam z pracy a ona biegnie prosto do miski - są bezcenne!!!

Znowu.ta.kryska, Angela Be, hipisiątko, MisiaABC lubią tę wiadomość

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ