X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do soboty to mija błogo. Byłam na zakupach, zrobiłam pyszny obiadzik i byłam na spacerze- 6km. Także jestem z siebie dumna :) Zaraz mykam po ziółka, ciacho i obejrzę jakiś lekki film.

Anet_86, "pozazdrościć" teściowej :) Ale grunt to uśmiech na twarzy i się nie dać wprowadzić w zły nastrój. Co do teściowej to moja nie jest, aż tak bezpośrednia. Ale wiadomo nie jestem jej córką, więc potrafi zaleźć za skórę. Pierwsze co mi przychodzi na myśl to:

"po co kupować cif i wydawać pieniądzę jak w biedronce mają tańsze, a lepsze"

oczywiście chodziło o to, że za dużo pieniędzy wydaję. A muszę zaznaczyć, że nie mieszkamy z teściami, ale wiadomo mamusia dba o synka, aby jego rozrzutna żonka nie wydała za dużo pieniążków :D

Anet_86, Znowu.ta.kryska, u.tsukino lubią tę wiadomość

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie przypomniał mi się kolejny tekst "mamusi". Dotyczył on zmiany przeze mnie pracy:

"ja od razu wiedziałam, że to będzie niewypał"

teściowa "wróżka" to naprawdę dobra sprawa :D

Karolina2787, Anet_86, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

1cs z CLO
  • youstyna Koleżanka

Wysłany: 23 września 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 wrote:
    Witajcie Ania i Youstyna :)

Zrobiłam 20 zawijanych z pieczarkami :D
    1,5 kg pieczarek - 10 zł, 2 kg schabu - 30 zł, pokrojenie, rozbicie, przyprawienie, przygotowanie farszu, zawinięcie, panierowanie, smażenie - 4 godz babrania, uśmiech teściowej i słowa pochwały - "Nie lubię takich ostrych, ale już zjem" BEZCENNE!!! Dla takich chwil warto żyć, aż się łza w oku kręci... Ale fakt rura pali po nich :P

A jak Wam mija sobota?

U mnie również w kuchni ;) i z mopem. Chociaż marnie mi dzisiaj wszystko idzie. Coś mnie bierze, wszystko mnie boli... Tak liczę na to, że będę mogła odstawić encorton i choroby miną ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wybrałam się do miasta głównie po odbiór butów.Dziś w końcu wylądowały w paczkomacie no to lecimy z moim odebrać a przy okazji zrobić zakupy. Mój mówi żeby najpierw zrobić zakupy żeby z tą paczką nie latać w te i we wte a na koniec odbierzemy. Dobra zakupy zrobione, my siedzimy w mpku, jedziemy do domu a mi się o paczce przypomniało że nie odebrana no szlak by to trafił. Fakt mogłam jutro, bądź pojutrze ale cholera specjalnie po nią dziś pojechaliśmy. No to mój z całymi zakupami pojechał do domu a ja wróciłam. Na szczęście mam bilet miesięczny więc wyskakuję z mpka i przesiadam się do drugiego z powrotem miałam szczęście bo akurat na takowy trafiłam. Wróciłam i paczkę odebrałam ufff... ;)

U nas dzisiaj papryczki faszerowane mięsem mielonym z ryżem,cebulką i serem serwuje mój P. mmmm ^_^

Anet_86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię za papryczki faszerowane... Chętnie bym spróbowała :D

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet zapraszam ;) dziś zaszalał i zrobił 10 :D także podzielę się bo sami i tak nie ogarniemy heh

Anet_86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzieram kiece i lece :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipisiątko mój organizm codziennie potrzebuje coli :D haha serio był czas że się tak jakby uzależniłam bo codziennie musiałam wypić puszkę coli. Teraz staram się ograniczać bo mi się przytyło ale i tak smak czuję na co dzień, tzn chodzi za mną posmak :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 20:07

hipisiątko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe doskonale Cię rozumiem bo ja też na ''przed @'' muszę się zaopatrzyć w podobne produkty :P tylko później muszę to odciepieć na własnej skórze bo syfów pełno :/ ale już taki los jak się ma tłustą cerę

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola masz jeszcze? Bo ja mam koński apetyt zjadłabym wszystko:-D

Kurde ja odpadam w konkursie co prawda nie lubimy się z teściową level Max- ale ONA no jest fałszywa mega mi kochaniuje ciucka jak trzeba to współczuje rozmawia doradza się a za plecami jestem potworem
    I cała rodzina to potwierdza że tak mówi czy że tak jest ( jej córki i synowie jej matka siostry itd ) ciężka sprawa z nią broni mojego męża i potrafi mi tak dowalic obracając słowa że głowa mała ( robi to wprost ale tak to powie że mnie to mega rusza a inni mówią że jestem już przewrazliwiona jak tłumaczę- zawsze przyznają mi rację) chyba wolalabym usłyszeć wprost i przeprowadzić z nią odpowiednią konwersacje
    Głupi przykład wakacje moje bóle brzucha a ona przy stole przy wszystkich : każda kobieta jest inna jedne są twarde inne niestety nie- my córko ( do swojej córki) jesteśmy twarde i silne ciążę nasze były bezproblemowe nasze organizmy są bardziej wytrzymałe (!!) Nie każdy taki jest ...
    Wszystko pokiwali głowa a ja oczywiście odrbralam jej wredote 100 %

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

• alegzi Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak posmakuję coli to potem nie mogę się oderwać od niej :) ale fakt wchodzi w boczki. Tak samo jak wszystkie słodzone soki.

Ona29, współczuję Ci, bo Twoja teściowa to faktycznie trudny "okaz". Potrafi nieźle zaleźć za skórę. Ale trzymaj się dzielnie i nie daj się prowokować :) Ludzie mają oczy i uszy także słyszą i widzą jak się zachowuje.

1cs z CLO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki magnez polecacie? Ja lykam ten z olimpu w postaci chelatu 100mg jedna tabletka tylko kurde no on jest drogi mnie sam magnez na miesiąc 100 zł kosztuje albo i więcej za paczkę place prawie 40 zł
    Dziś pokusilam się na magne b6 mama mi wzięła w aptece no i czytam sklad a tam 46mg magnezu fakt że tańszy...ale nie przekonuje mnie jakość? !
    Jutro rano testuje choć przyznam szczerze że chyba wolalabym dostać @ - może głupio zabrzmi ale żałuję że tak szybko podjęłam decyzję bo jeszcze bardziej się tym wszystkim stresuje mogłam odpocząć psychicznie:-/ będzie co ma być

• alegzi Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stosuję żadnego magnezu, więc raczej nie pomogę :( Ale faktycznie trochę pieniążków idzie u Ciebie na niego jak sama piszesz. Może podpytaj na wizycie ginekologa, może będzie w stanie Ci coś doradzić tańszego.
    Ja jedynie biorę kwas foliowy + zioła Ojca Sroki. Zioła są na śluz. Czy zauważyłam różnicę? Ciężko powiedzieć. Ale dobrze chociaż, że smakują jak herbatka ziołowa :)

Czekam na wieści z rana. Trzymam mocno kciuki!!! A Ty się nie stresuj tylko policz sobie do dziesięciu i zajmij się czymś relaksującym. Pamiętaj, że strach ma wielkie oczy, a my musimy umieć sobie z nim radzić. Jesteśmy z Tobą! :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska, wiem co czujesz z tymi zakupami :D
    Ja w tym miesiącu też mam jakiegoś bzika na ich punkcie. Wyobraź sobie, że dziś mnie nawet tchnęło coś żeby pójść pooglądać, a jak się coś trafi to nawet kupić prezenty na Święta Bożego Narodzenia. Ale pomyślałam, że to lekka przesada, że nawet w radio nie grają jeszcze świątecznych piosenek, a ja tu będę po prezenty latała. Także poczekam jeszcze trochę :D

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze, nie pomyślałam nawet o prezencie dla teściowej, ale fakt coś by wypadalo kupić :D
    Po drugie, ta miotła :D :D Aż dziw, że sama na to nie wpadłam. "Mama" pewnie miałaby nietęgą mine jakby ją zobaczyła :)

Jak będę miała problemy z wyobrem prezentów to się do Ciebie odezwę Znowu.ta.krysia :)

Znowu.ta.kryska, Anet_86 lubią tę wiadomość

1cs z CLO
  • Lago Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, nie zazdroszcze tesciowych. Ja moja widuje raz w roku....no ostatnio 2 razy ale na szczescie mam wybor czy chce ja spotkac czy nie, ale generalnie srednio ja lubie :D ONA29 nie kupuj zadnego hela magne6 ani innych gowien. To sie wogole nie przyswaja i ma pelno wypelniaczy. Ja jestem ostatnio obcykana w temacie supli i jesli chodzi o magnez to najlepiej kup sol Epsom i rob kapiele stop. To najlepiej przyswaja sie przez skore. Podobnie z witamina D dziewczyny. KAZDY w naszym klimacie ma jej niedobory i trzeba brac mega dawki, ale nie jakis badziewny vigantolette zapelniony wypelniaczami tylko takie o prostum skladzie. No a ja w ramach relaksu po poludniu na grzyby pojechalam...polazic po lesie, ale skonczylo sie na pelnym koszyku. Same borowiki i troche kurek. W przyszlym tygodniu bede je szmuglowac dla malza do UK :D

SylwiaLu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    heh, nie zazdroszcze tesciowych. Ja moja widuje raz w roku....no ostatnio 2 razy ale na szczescie mam wybor czy chce ja spotkac czy nie, ale generalnie srednio ja lubie :D ONA29 nie kupuj zadnego hela magne6 ani innych gowien. To sie wogole nie przyswaja i ma pelno wypelniaczy. Ja jestem ostatnio obcykana w temacie supli i jesli chodzi o magnez to najlepiej kup sol Epsom i rob kapiele stop. To najlepiej przyswaja sie przez skore. Podobnie z witamina D dziewczyny. KAZDY w naszym klimacie ma jej niedobory i trzeba brac mega dawki, ale nie jakis badziewny vigantolette zapelniony wypelniaczami tylko takie o prostum skladzie. No a ja w ramach relaksu po poludniu na grzyby pojechalam...polazic po lesie, ale skonczylo sie na pelnym koszyku. Same borowiki i troche kurek. W przyszlym tygodniu bede je szmuglowac dla malza do UK :D

Lago czyli że ta sól to siarczan magnezu tak ? Wiem wiedziałam o tym dawno że przez kąpiele się lepiej wchłania pytałam nawet w aptece o coś podobobnego ale apteka w takiej chemii odpada. Szkoda
    Patrzalam w necie , mnie magnez zdecydowanie pomaga na skurcze macicy, mam ich mniej i kręgosłup tak nie boli

Test z robiłam- biel wizira albo teraz albo @ bo przytulanek nie było:-)
    Więc czekamy na @ mam nadzieję że szybko przyjdzie !!!! Bo jutro zacznie się 6 tydzień jej braku ... :-/

Kryska hahaah co Ty piszesz nie zrozumialaby aluzji ale się uśmiałam hahajahaha

Jannes a miałam pytać @ przyszła ?

Karola Ty coś dzialalas czy nie bo serc nie widzę?

Mój poszedł na ryby przyszedł miał paręnaście grzybów pytam się go - po co żeś mi to przyniósł a on na to no niewiem do jajecznicy będzie
    Więc ok myje to obieram kroję w kosteczkę przychodzi on pyta mnie sprawdzałaś? Nie trujące? Nosz kur** a skąd ja mam wiedzieć? Patrzy na mnie ogląda te grzyby i mówi: weź to lepiej wyrzuć . Hahajahaha

Nie jadam grzybów nie lubię, z bigosu wybiorę:-D to i nie zbieram:-P
    Chociaż przyznam szczerze że mamy tu taka strasznie drogą knajpe i czasem tam zajrzymy ż mężem- uwielbiam tam poledwiczki z kopytkami sosem borowikowo śmietanowym i do tego buraczki na ciepło ( też rewelacyjnie przyrządzone) to jedyna potrawa z grzybem którą zjem
    Za to pieczarki uwielbiam ! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

kontynuując temat teściowych od rana, ja też moją szanuję (jak każdego człowieka), ale mamo do niej nie mówię. Chyba, że chcę jej dogryźć :D Może nawet od tekstów teściowej lepsze są nasze dialogi:

Teściowa do mojego męża w mojej obecności:
    T: Bluszczem zaraz cały zarośniesz, to trzeba podcinać.
    Ja: Ok, jutro zwalniam się z pracy i będę dbała o ogród.
    T: to ja już pójdę...

Teściowa wchodzi do nas (bez pukania) z gościem co prąd spisuje:
    T: D., porozrzucałeś tutaj wszystko w przedpokoju (remont robiliśmy), przejść nie można.
    Ja: Przepraszam, następnym razem mamę spytam jak mam w swoim domu rzeczy układać.
    F: gdzie jest licznik?

Mój ulubiony! Po ślubie wyremontowaliśmy stary dom, w którym kiedyś mieszkali rodzice teścia, oboje nie żyją. Przyszedł gość, kt wymieniał nam dysze w nowej kuchence:
    G: ale sobie tutaj ładnie zrobiliście! Chatka taka niepozorna, a tak ładnie można sobie zrobić.
    T: Łeee tam to stary dom, to co tu można zrobić? Lepiej tu już nie będzie.
    J: Na szczęście mamusia nie musi tutaj mieszkać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 09:07

Karolina2787, Ona29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wszystkim :)

U mnie na szczęście nie ma się czym pochwalić w sprawie "teściowej" bo mieszka daleko i rzadko kiedy tam jesteśmy ale jest spoko i nie czepia się do niczego.

Co do magnezu to ja biorę magvit b6 fakt że sama zawartość jest tak jak pisałaś Ona ale ten magnez nie jest suplementem a lekiem dojelitowym więc przyswaja się lepiej. Sama na sobie zauważyłam efekty bo odkąd go biorę nie mam skurczów.

A jeśli chodzi o starania to serduszka jakieś tam były ale nie wiele i nie wtedy kiedy trzeba więc i tym razem klapa. Nie udostępniłam dlatego nie widać.

Janess a bromek nie działa podobnie jak dupek? Bo odkąd go biorę to wyregulowaly mi się cykle i @ chociaż zawsze była skąpa teraz jest jej jeszcze mniej.

Kryska rozbroił mnie tekst z miotłą :-D haha

Niedziela zapowiada się słoneczna więc chyba trzeba tyłek ruszyć. Miłego dnia dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet Twoja teściowa ma mistrza ż dogryzywaniem widzę, ale też widzę że nie jesteś jej dluzna nawet się uśmiałam :-D

Jannes a po co beta ? Chodzi Ci o tamten test ? Fakt mam go i widac tam kreske ale teraz Jakby miało coś wyjść to i test by pokazał
    Zresztą ja też niczego się nie uczę, poprzednio było podobnie tydzień czasu brzuch mnie bolał trochę plamilam z robiłam parę testów i wszystkie negatywne dopiero 8dpo spodziewanym terminie miesiączki wyszedł mi mega bladzioch przy becie 47 ale teraz zdaje się nawet cienia nie ma choć robiłam to wcześnie rano i ciemno było poświęciłam latarka i COŚ widziałam ale już nie chce się wkrecac
    Co do moich @ też mam / miałam liche i krótkie często mówiłam o tym lekarzom ale żaden nie komentował

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ