X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moa:* tak ja caly czas w domku tylko wlasnie lezev sobie mamy... no to leze i zazdraszczam tego pieczonego chleba

Schmetterling, Moa lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czekam kiedy pranie się skończy i wypad z domu do pracy.

Schmetterling lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie...
    Nie bede sie rozpisywac o co dokladnie poszło..tak czy siak przeszłość nie daje o sobie zapomnieć...
    Zawsze moge wyjechać za granice i zarobic na in vitro i anonimowe nasienie. ..( taki zart)..
    Padlo wiele nieprzyjemnych słów i zachowań..ostro było..
    Jeśli tego chce bo jak twierdzi ma to w dupie czy ze mna będzie czy nie, obojetne mu to -to droga wolna..
    Prosić sie nie bede.
    Najwyżej będę Wam ryczec w poduszke.
    Glowa mi pęka 3 dzień z rzedu- chyba nerwy przed zabiegiem w poniedzialek...na wizycie u anestezjologa dowiedzialam sie jak sie moge czuc po i tego sie boje najbardziej...
    Musze zajac czyms mysli i w ogole siebie..wczoraj caly dzien przelezalam...dziś dopiero wstaje...
    Najlepsze jest to ze do szpitala pojade sama taxi i na sama myśl mi słabo bo boję sie ze uciekne.

Dzięki dziewczyny za wsparcie...czasem mam wrazebie, że " obce" osoby życza mi lepiej..

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim byłym to tez non stop się klocilismy. Jak z nim zerwalam to wtedy zaczął doceniać i chciał żebym wrocila ale ja sobie powiedziałam dość takiego traktowania. Kochana my tu wszystkie Cię wspieramy.

Karolina2787, KoniczynkaNaSzczęście, Schmetterling, Moa, Znowu.ta.kryska, Janess lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele 5dc a ja wciaz krwawie..... masakra....a gin mowila ze po dupku bedzie skąpa @ ..... chyba nie bardzo ten dupek dla mnie...

Schmetterling lubi tę wiadomość

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moa daj przepis

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Staraczki!

Ja po zajęciach w psim przedszkolu, gdzie wymarzłam na kość, poszłam spać i wstałam godzinę temu. Mam poczucie zmarnowanego czasu-nie znoszę tego! I najgorsze, że nadal nic mi się nie chce, a ja jestem taka, że jak se chaty nie posprzątam na niedzielę, to zasnąć nie mogę.

Mam storczyki- takie jak Karolina czyli same liście. Jeden zakwitł niedawno. Ogólnie sikam na nie. Podlewam co tydzień od dołu, daję jakiś nawóz do wody.

Słuchajcie, może mi coś poradzicie. Od wczoraj wzięłam się za siebie- czytaj zainstalowałam sobie aplikację Samsung Health i mam zamiar zliczać kalorie. Doceloweo chciałabym schudnąć 14kg. Haha, wiem dużo. Teraz prze wzroście 164 ważę 74. No i zliczam te kalorie, ale kompletnie nie znam się na tym co ma ile. Co zapycha na dłużej a co daje tylko uczucie sytości na 5 min. Znacie może jakieś strony z dietetycznymi daniami? Do tego ja strasznie wybredna jestem. Kocham słodkie i fast foody i nie chcę, żeby ten okres był dla mnie jakąś męczanią, bo szybko się zniechęcę i pojadę do McDonalda :(
    Byłam wczoraj na siłce, ale weszłam tylko na bieżnię. Strasznie się wstydzę tam chodzić, bo nie wiem do czego służą te wszystkie sprzęty. Boję się, że sobie coś na nogę upuszczę albo z czegoś spadnę i będzie polew. W poniedziałek mam zamiar zapytać mojej lekarki fizjoterapeutki jakie ćwiczenia mogę wykonywać, bo kręgosłup w stanie tragicznym mam.

Byłabym wdzięczna za każdą poradę!

Miłego sobotniego popołudnia :)

Karolina2787, Moa, Znowu.ta.kryska, werni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Witajcie...
    Nie bede sie rozpisywac o co dokladnie poszło..tak czy siak przeszłość nie daje o sobie zapomnieć...
    Zawsze moge wyjechać za granice i zarobic na in vitro i anonimowe nasienie. ..( taki zart)..
    Padlo wiele nieprzyjemnych słów i zachowań..ostro było..
    Jeśli tego chce bo jak twierdzi ma to w dupie czy ze mna będzie czy nie, obojetne mu to -to droga wolna..
    Prosić sie nie bede.
    Najwyżej będę Wam ryczec w poduszke.
    Glowa mi pęka 3 dzień z rzedu- chyba nerwy przed zabiegiem w poniedzialek...na wizycie u anestezjologa dowiedzialam sie jak sie moge czuc po i tego sie boje najbardziej...
    Musze zajac czyms mysli i w ogole siebie..wczoraj caly dzien przelezalam...dziś dopiero wstaje...
    Najlepsze jest to ze do szpitala pojade sama taxi i na sama myśl mi słabo bo boję sie ze uciekne.

Dzięki dziewczyny za wsparcie...czasem mam wrazebie, że " obce" osoby życza mi lepiej..

Powiedz mi, na co Ty czekasz skoro facet mówi, że mu to obojętne czy będzie z Tobą czy nie??
    Boisz się samotności?
    Zastanów się czy chcesz mieć z nim dziecko..

Karolina2787, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mowi to na poważnie czy specjalnie bo on w kłótni potrafi wiele...ja z reszta tez...zycie..
    Opycham sie slodyczami dzis po raz ostatni..

Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

• Anetolek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Moa daj przepis
    Moa, właśnie, zapodaj przepis :) jutro mam w planach szybki obiad (Spaghetti aglio, olio e peperoncino ), więc zrobię może jakiś deser, myślałam o hiszpańskim cieście pomarańczowym, ale czekoladowe ciasteczka brzmią lepiej ;)
    Załamana wyjaśnijcie sobie wszystko na spokojnie, czy chcecie jeszcze walczyć o Wasz związek, wiem po sobie, że to strasznie męczy psychicznie, ciągłe kłótnie, niewiedza, na czy się stoi...My też mieliśmy jakies 3-4 lata temu taki okres, usiadłam wtedy z moim i on wygadał na spokojnie wszystkie swoje żale, ja swoje i postanowiliśmy, że damy sobie jedną szansę, a jak nie wyjdzie to cóż, trzeba się rozstać. I od tamtego momentu nigdy nie układało nam się lepiej.

Moa, Znowu.ta.kryska, KoniczynkaNaSzczęście lubią tę wiadomość

Boże, daj mi te łaskę
    Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
    Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
    I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego.
  • Anetolek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku jak masz problemy z kręgosłupem to może pilates? albo power joga? Fajnie wzmacniają kręgosłup, nie musisz wtedy chodzić na siłownie, wystarczy zapisać się do jakiegoś studia fitness, albo w domu ćwiczyć, tyle że nie chudnie się tak efektywnie. Co do diety to za bardzo nie pomogę, ja jak zaczęłam ze zdrowszym odżywianiem to wprowadziłam sporo kasz, zup, mniej smażonego, przeważnie żadnych dań z panierką i mniej cukru. Wiadomo, jakieś ciasto raz na tydzień czy dwa się upichci, ale gdzie się da to staram się upychać ksylitol, albo cukier kokosowy :)

Boże, daj mi te łaskę
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moa jak zrobiłaś ciacha to zapodaj chociaż fotę bo strasznie ciekawa ich jestem :)

Motylku u mnie jest podobnie z tą motywacją. Co nabiorę chęci i już mam książkę z przepisami na zdrowe koktajle i zdrowsze jedzenie i apkę ściągam i staram się z nią działać i co? I mija mi to po tygodniu :/ myślę że jakby z kimś działać tzn jeszcze z jakąś dziewczyną, sąsiadką czy koleżanką to może byłoby łatwiej bo samej się nie chce. Ja niestety nie mam nikogo takiego tu u siebie więc się szybko poddaje.

Załamana kochana z facetem jest jak z autobusem, nie ten będzie następny :D nieee no żacik taki żeby się trochę uśmiechnąć ale tak na serio to skoro facet ma wyje...e to Ty tym bardziej powinnaś. Poza tym wiadomo jak u Was było to myślę że Ty powinnaś zrobić ten krok i zdecydować co dla Ciebie będzie najlepsze bo na siłę być w związku byle być tylko po to żeby mieć kogoś i nie czuć się samotnie to bez sensu no ale to tylko moje zdanie zrobisz jak uważasz. Pamiętaj że to Ty musisz być szczęśliwa <3

Anetolek na szybki obiad mi to wgl nie brzmiało :D a raczej na skomplikowane spaghetti o którym nigdy nie słyszałam :P

Znowu.ta.kryska, KoniczynkaNaSzczęście, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam przepisy.
    Na czekoladowe popękane ciasteczka:
    *2 tabliczki gorzkiej czekolady
    *0.5 kostki masła
    *3 jajka
    *0.5 szklanki cukru
    *szczypta soli
    *1.5 szklanki mąki
    *2 łyżeczki proszku do pieczenia.
    * ok. 0.5 szklanki cukru pudru.

Czekoladę i masło rozpuścić, ostudzić. Jajka ubić z cukrem i szczyptś soli, dodać mąkę, proszek do pieczenia i wlac czekoladę z masłem. Wymieszać i wstawić do lodówki na min.3 godziny. Można do zamrażarki na godzinę. Chodzi o to, by ciasto związało się do konsystencji twardej plasteliny. Małą łyżeczką nabierać porcje wielkości orzecha włoskiego i formować kulki. Obtoczyć je grubo w cukrze pudrze i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Piec ok.15 minut w nagrzanym do 160-180 stopni piekarniku. Ważne jest, żeby piekarnik był dobrze rozgrzany, bo inaczej cukier puder wsiąknie w ciastka i nie będzie efektu popękania.

Limonkowe popękane ciasteczka:
    *1 tabliczka białej czekolady
    *3\4 szklanki cukru
    *0.5 kostki masła
    *2.5 szklanki mąki
    *1 łyżeczka proszku do pieczenia
    *skórka starta z wyszorowanej i sparzonej limonki
    *sok z limonki
    *szczypta soli
    *cukier puder

Wykonanie jak przy czekoladowej wersji, tylko pieką się ok 20 minut.

Powiem wam, że wyszły bardzo dobre i już myślę nad tym, żeby w najbliższym czasie pokombinować z kokosem i gorzkim kakao do obtoczenia.

Chleb (przyznaję się ze wstydem, że kiedyś obiecałam już ten przepis, ale go nie wrzuciłam, więc się poprawiam):
    *0.5 kg mąki krupczatki (ja robię pół na pół zwykłą pszenną i pszenną razową)
    *O.5 szklanki otręb pszennych
    *O.5 szklanki otręb żytnich
    *słonecznik, len, sezam, pestki dyni-do wyboru do koloru, ilość wg wlasnego uznania
    *2.5 g drożdży
    *1 szklanka ciepłej wody
    *1 łyżeczka soli
    Zrobic zaczyn z drożdży i odrobiny wody oraz jednej łyżeczki mąki i jednej łyżeczki cukru. Jak zaczyn "ruszy", dodać resztę skladników i wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć do keksówki, poczekać ze 20 minut, aż ciasto trochę podrośnie, w tym czasie rozgrzać piekarnik do 180 stopni i piec ok.50 minut. To najprostszy chleb na świecie. Zawsze wychodzi :-)

Karolina2787, Znowu.ta.kryska, KoniczynkaNaSzczęście lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moa a wrzuciłabyś fotkę gotowych? Plisss...

Moa, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Witam Staraczki!

Słuchajcie, może mi coś poradzicie. Od wczoraj wzięłam się za siebie- czytaj zainstalowałam sobie aplikację Samsung Health i mam zamiar zliczać kalorie. Doceloweo chciałabym schudnąć 14kg. Haha, wiem dużo. Teraz prze wzroście 164 ważę 74. No i zliczam te kalorie, ale kompletnie nie znam się na tym co ma ile. Co zapycha na dłużej a co daje tylko uczucie sytości na 5 min. Znacie może jakieś strony z dietetycznymi daniami? Do tego ja strasznie wybredna jestem. Kocham słodkie i fast foody i nie chcę, żeby ten okres był dla mnie jakąś męczanią, bo szybko się zniechęcę i pojadę do McDonalda :(
    Byłam wczoraj na siłce, ale weszłam tylko na bieżnię. Strasznie się wstydzę tam chodzić, bo nie wiem do czego służą te wszystkie sprzęty. Boję się, że sobie coś na nogę upuszczę albo z czegoś spadnę i będzie polew. W poniedziałek mam zamiar zapytać mojej lekarki fizjoterapeutki jakie ćwiczenia mogę wykonywać, bo kręgosłup w stanie tragicznym mam.

Byłabym wdzięczna za każdą poradę!

Miłego sobotniego popołudnia :)

Co prawda ja mam odwrotny problem, niż Ty-ważę trochę za mało, bo przy 166cm wzrosu mam 50 kg, ale mogę Ci polecić fajne strony o zdrowym jedzeniu kingaparuzel.pl i jadlonomia.pl
    Wypróbowałam wiele przepisów z tych stron, szczególnie ze strony Kingi Paruzel, jest tam też fajna propozycja na detoks. Jadłonomia to z kolei przepisy wegańskie, ale, mimo,że jestem mięsożerna, to polecam. Jest tam przepis na obłędną pastę z dyni do chleba i równie obłędną zupę krem z selera z jabłkiem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 18:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Moa a wrzuciłabyś fotkę gotowych? Plisss...
    Nie wiem, jak...
    Ale jak wyguglujesz haselko popękane ciasteczka, to zobaczysz, jak wyglądają. A fajnie wyglądają ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 18:41

• Anetolek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moa dzięki!!! Jak znajdę jakąś czekoladę (może mąż gdzieś schował na czarną godzinę ), to zrobię jutro :)

Moa, Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

Boże, daj mi te łaskę
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moa wrote:
    Nie wiem, jak...

Przez zapodaj.net klikasz na forum, wybierz plik, zapodaj i kopiujesz ostatni link wklejasz tu i jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 18:38

Moa, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• Anetolek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Anetolek na szybki obiad mi to wgl nie brzmiało :D a raczej na skomplikowane spaghetti o którym nigdy nie słyszałam :P
    Karolina to mega szybki obiad, często robię jak mam lenia, na zmianę z carbonarrą :) podsmażasz pokrojone pepperoni, dodajesz ze 3-4 ząbki czosnku, duuuużo oliwy z oliwek, do tego makaron, świeża piertuszka, na koniec posypuję parmezanem . Pycha :)

Karolina2787, Moa, Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

Boże, daj mi te łaskę
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetolek wrote:
    Karolina to mega szybki obiad, często robię jak mam lenia, na zmianę z carbonarrą :) podsmażasz pokrojone pepperoni, dodajesz ze 3-4 ząbki czosnku, duuuużo oliwy z oliwek, do tego makaron, świeża piertuszka, na koniec posypuję parmezanem . Pycha :)

Ja nawet nie wiedziałam co to peperoni czy to papryka czy kiełbasa :D Zwykle robię bolognese albo szpinakowe spaghetti. Te co Ty robisz jest na ostro?

Moa, Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ