X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest sens prosić gin o stymulacje jak nie bylo robione badanie rożności ??

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 długo czekasz na hsg? -bo ja leczę się od października 2017r. i w lutym idę na laparoskopię z badaniem drożności jajowodów.

w4sqs65gyz0a6r5s.png

Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Nova, w Twoim przypadku chyba tak bo przeciez dziecko juz masz. Tylko pytanie po co? Tak bardzo chcesz sie faszerowac?
    No własnie gin mowiła że trzeba by pomyśleć o badaniu drożności bo jestem po cesarce i jakies zrosty mogą być. Zastanawiam sie nad stymulacja bo wydaje mi się że moje owulacje sa do bani bo proga nie mam za wielkiego. Wypadało by monitoring jeszcze zrobic....

hrqoskjoayf3n559.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebralam wynik i na szczescie Androstendion w normie...balam sie bo ja tabletek anty brac nie moge..jest w polowie normy wiec mysle ze OK.

Planuje jeszcze jeden monitoring w lutym..a potem to juz chyba pozostaje jakas stymylacja...na badanie hsg bym sie bala isc bo prawdopodobnie mam alergie na kontrasty...ale ten niwy gin mowil, ze u mnie by tego nie robil...zobacze co endo powie 2lutego...moze on mi cos da..jesli mam skąpe okresy i cienkie endometrium to moze tu jest pies pogrzebany...

Schmetterling lubi tę wiadomość

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana a jakiesz masz to endo i w którym dc?

hrqoskjoayf3n559.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondas_29 wrote:
    Karolina2787 długo czekasz na hsg? -bo ja leczę się od października 2017r. i w lutym idę na laparoskopię z badaniem drożności jajowodów.

Ostatnią wizytę u gina miałam 21 listopada, od tamtej pory czekam. Rozumiem że były święta i przerwa i nie mógł tego załatwić tak szybko bo to przecież nie zwykła sól fizjologiczna. Dzwoniłam do niego jakieś dwa tygodnie temu, powiedział że działa w tej sprawie i się odezwie. Może dlatego tak długo to trwa bo będzie go wykonywał osobiście we własnym gabinecie. Od tamtej pory czekam ale dziś się do niego wybieram i przy okazji podpytam.

Nova ja nie miałam robionej drożności a jestem po pół rocznej stymulacji z clo ze względu na nikłe owulacje. Owulacje po clo były i to piękne ale co z tego jak się nie udało. Może warto zapytać ginki :)

• Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ostatnią wizytę u gina miałam 21 listopada, od tamtej pory czekam. Rozumiem że były święta i przerwa i nie mógł tego załatwić tak szybko bo to przecież nie zwykła sól fizjologiczna. Dzwoniłam do niego jakieś dwa tygodnie temu, powiedział że działa w tej sprawie i się odezwie. Może dlatego tak długo to trwa bo będzie go wykonywał osobiście we własnym gabinecie. Od tamtej pory czekam ale dziś się do niego wybieram i przy okazji podpytam.

Nova ja nie miałam robionej drożności a jestem po pół rocznej stymulacji z clo ze względu na nikłe owulacje. Owulacje po clo były i to piękne ale co z tego jak się nie udało. Może warto zapytać ginki :)
    Osobiście we własnym gabinecie? - ja mam skierowanie do szpitala na laparoskopię, przy której zrobi hsg i sprawdzi wszystko i mam 7 dni leżeć w szpitalu. to tego hsg nie będzie robił pod znieczuleniem ogólnym?

w4sqs65gyz0a6r5s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondas_29 wrote:
    Osobiście we własnym gabinecie? - ja mam skierowanie do szpitala na laparoskopię, przy której zrobi hsg i sprawdzi wszystko i mam 7 dni leżeć w szpitalu. to tego hsg nie będzie robił pod znieczuleniem ogólnym?

Tak we własnym gabinecie i przez niego osobiście będzie przeprowadzany zabieg. Są rodzaje hsg ja bd miała tzw. HyCoSy z kontrastem pod usg dopiero po tym zabiegu planuje mi zrobić histeroskopie.

Moa lubi tę wiadomość

• Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej a to nie wiedziałam, że są różne rodzaje hsg. tak czy inaczej trzymam kciuki o rychłe wyznaczenie terminu :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

w4sqs65gyz0a6r5s.png

• werni Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano robiłam test. Wyszedł negatyw.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondas_29 wrote:
    ojej a to nie wiedziałam, że są różne rodzaje hsg. tak czy inaczej trzymam kciuki o rychłe wyznaczenie terminu :)

Ja też nie wiedziałam ale drążyłam temat i w końcu znalazłam stronkę na której co nie co poczytałam o tym. Dziękuję mam nadzieję że już niedługo się doczekam :) Tobie życzę szybkiego zafasolkowania po tym zabiegu! <3

Blondas_29, Schmetterling lubią tę wiadomość

• Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję <3 oby tak było, bo powoli zaczynam tracić nadzieję...

w4sqs65gyz0a6r5s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondas_29 wrote:
    dziękuję <3 oby tak było, bo powoli zaczynam tracić nadzieję...

WIARA CZYNI CUDA, TRZEBA WIERZYĆ ŻE SIĘ UDA! Chociaż czasem ciężko ale nie trać wiary :)

Blondas_29, Moa, Schmetterling, hipisiątko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dziś rano robiłam test. Wyszedł negatyw.

Werni ja jeszcze kciuków nie puszczam && :) Póki @ nie ma zawsze jest nadzieja!

werni, Moa, Schmetterling lubią tę wiadomość

• Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    WIARA CZYNI CUDA, TRZEBA WIERZYĆ ŻE SIĘ UDA! Chociaż czasem ciężko ale nie trać wiary :)
    i niech to pozostanie moim mottem życiowym! jakoś mi tak wewnętrznie lepiej, że mogę się tutaj wygadać <3

w4sqs65gyz0a6r5s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondas_29 wrote:
    i niech to pozostanie moim mottem życiowym! jakoś mi tak wewnętrznie lepiej, że mogę się tutaj wygadać <3

I tak 3maj! Zawsze w kupie raźniej :D

Dobra laski ja spadam do gina

• Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj znać jak wrócisz, co Ci powiedział :)

w4sqs65gyz0a6r5s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova jak bylam u gina ostatnio w 19dc chyba to tyljo mowil czy jestem dopiero po @ bo mam cieniutkie i tyle...a cialko zolte bylo już wiec owu byla...ale jakos tamta wizyta byla dziwna...śpieszyło my sie chyba...
    Spytam przy następnym usg ile dokladnie bedzie..

Werni tulam...ale jeszcze trzymam kciuki

werni, Schmetterling lubią tę wiadomość

• Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Nova jak bylam u gina ostatnio w 19dc chyba to tyljo mowil czy jestem dopiero po @ bo mam cieniutkie i tyle...a cialko zolte bylo już wiec owu byla...ale jakos tamta wizyta byla dziwna...śpieszyło my sie chyba...
    Spytam przy następnym usg ile dokladnie bedzie..

Werni tulam...ale jeszcze trzymam kciuki
    ja byłam wczoraj u gina i mi powiedział, że zaraz będzie miesiączka, a to dopiero 17dc :/

w4sqs65gyz0a6r5s.png

• werni Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Przed chwila znów zmierzyłam tempke. Znów mi spadła 36.22 to lada moment będzie. Lepiej żeby szybko przyszła to powtórzę badania i mojego tez wyślę.

Karolina jaka to strona o hsg ? Tez bym poczytała. Tez myślę żeby to badanie zrobić. Powodzenia u gina.

Karolina2787, Schmetterling lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ