X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytalam się różnych historii jaki to bolesny zabieg.

Schmetterling lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez rozne rzeczy czytalam...jednych boli...innych mniej...dlatego niektorzy pod narkoza robią. ...

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy od prywatnego giena moge dostac skierowanie na to badanie na nfz?

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gdzie tu sprawiedliwość ja sie pytam??!!
    My baby mamy przerąbane a to tylko dlatego że mamy dziure między nogami!!
    Co tydzień krwawimy......musimy rodzić a przed porodem 9msc chodzic z bebzolem!!
    Dawać sobie wstrzykiwac jakies płyny w jajowody itp a faceci maja problem z napultaniem do pojemniczka!! ;/ ehhh

Janess, KoniczynkaNaSzczęście, Karolina2787, werni, Znowu.ta.kryska, Schmetterling, hipisiątko lubią tę wiadomość

hrqoskjoayf3n559.png

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Rozwalilas system :D
    Przepraszam...poniosło mnie :)

Karolina2787, werni, Znowu.ta.kryska, Schmetterling, hipisiątko lubią tę wiadomość

hrqoskjoayf3n559.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka prawda!!!!

werni, Znowu.ta.kryska, Schmetterling, hipisiątko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Ja mialam sonoHSG. To podanie plynu pod kontrola USG. Wykonuje sie w gabinecie lekarskim podczas wizyty. Zdarza sie ze po zabiegu moze slabic dlatego w poczekalni musi ktos czekac.
    Mnie slabilo i juz w domu dosalam okropnych boli ale w barku. Chyba z napiecia i stresu.
    Sam zabieg przypomina bole małpowe.

Ja miałam robione to w szpitalu, ale w jeden dzień, czyli rano przyjechałam na izbę, wypisali mi papiery, założyli dojście dożylne, podali ketonal i mój lekarz zrobił badanie. Mnie, mimo środka przeciwbólowego, bolało podawanie kontrastu, ale do wytrzymania. Nie miałam zrostów, ale jeden jajowód mam bardzo cienki i poskręcany, przez co mógł być lekko posklejany i płyn go rozkleił. Samo badanie trwało kilka minut. Potem jeszcze ok. godziny musiałam posiedzieć w poczekalni szpitala i do domu. Z tą małą różnicą, że to było zdaje się "zwykłe" hsg, a nie sono, jeśli w ogóle to badanie można nazwać zwykłym;-)
    Histeroskopię też miałam, ale to jakiś czas później i z powodu mięśniaka. Ale to już inna historia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 18:08

Karolina2787, werni, Janess, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova87 wrote:
    a czy od prywatnego giena moge dostac skierowanie na to badanie na nfz?
    Ja dostałam, do szpitala, w którym pracował mój ginekolog. Nawet z nfz to badanie jest płatne, ale pewnie tańsze niż całkiem prywatnie. Robiłam już 5 lat temu i płaciłam 4 stówki.

Karolina2787, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w końcu laski i tak ogólnie to ze mną wszystko ok żadnych torbieli czy tp. wygląda wszystko dobrze tam... Przepisał dupka 2x1 na 10 dni i po przerwaniu powinna @ przyjść a i muszę zrobić test z krwi. Dziś już było za późno więc zrobię na dniach jak mi praca pozwoli. Najważniejsze że wszystko jest ok :)

Werni stronkę z info o hsg prześlę Ci na priva :)

Moa mnie bardzo interesuje Twoja historia z histero i mięśniakiem no bo mam to dziadostwo więc napisz mi co i jak, jeśli wolisz to tu na wątku a jeśli nie to na priva, oczywiście jeśli możesz :)

KoniczynkaNaSzczęście, Janess, werni, Moa, Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola cieszę sie ze u Ciebie wszystko ok.
    3mam kciuki za bete

Karolina2787, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Karola cieszę sie ze u Ciebie wszystko ok.
    3mam kciuki za bete

Dziękuję kochana ale beta będzie 0 ;) jednak najważniejsze że nic złego się ze mną nie dzieje. A o hsg pamięta bo na samym wejściu mi to powiedział także czekam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess lepiej nie czytać, sama wiesz jak to jest. Jedne piszą tak a inne tak bo każda inaczej to znosi, jednych boli bardziej a inne mniej zależy jaki próg bólu kto ma. A ja jeśli się doczekam histero to bd miała na nfz bezpłatnie ale za nim do tego dojdzie to uuu... najpierw muszę się doczekać do hsg ;)

werni, Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie..lepiej nie czytać...
    Jem budyn...chce ktos?

Nova87, Karolina2787, werni, Moa, Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja..ja...z checią wszamam budynia :)

hrqoskjoayf3n559.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova87 wrote:
    Ja..ja...z checią wszamam budynia :)
    To łap skoro mój zły mąż nie chce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Ja miałam dwa razy hsg. Pierwszy raz prywatnie pod krótką narkozą. Ciut plamiłam po ale nic nie bolało.
    Drugi raz miałam hsg na nfz wraz z udrażnianiem jajowodów od strony pochwy i zakładanie aparatu strasznie bolało. Ale sam zabieg trwał ok pół godziny do przeżycia. Po zabiegu przyjechałam 100 km sama autem do domu.

Hipi masz na myśli histeroskopię?

• katja910423 Nowa

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Nie wiem czy rok starań o dziecko zalicza się do starań długoterminowych, ale temat badań z tym związany jest dla mnie zupełnie nowy więc może Wy mi pomożecie. Po pierwszych nieudanych próbach daliśmy sobie rok, że dopiero po tym czasie zaczniemy działać z lekarzem, a póki co próbowaliśmy tak "na luzie". Niestety utrudnieniem dla nas jest to, że obecnie mieszkamy i pracujemy za granicą. Teraz będąc chwilę w Polsce byłam u ginekologa. W 15 dniu cyklu miałam usg, ale nic tam pani ginekolog nie znalazła.
    W 19 dniu cyklu zrobiłam badanie krwi na poziom progesteronu. Wynik 4,7 nmol/l był za niski jak na fazę lutealną. W ten sam dzień na badaniu usg miałam duży pęcherzyk. Ginekolog stwierdziła, że pewnie owulacja mi się przesunęła. Następne usg miałam 3 dni później i pęcherzyk był dużo mniejszy. Ginekolog powiedziała, że nie może stwierdzić czy pękł i była owulacja czy po prostu zanika czy jakoś tak. I teraz się zastanawiam czy jeżeli owulacja była przesunięta to ten wynik progesteronu powinien odnosić się do fazy lutealnej czy owulacyjnej? Ginekolog przepisała mi dwa opakowania luteiny od 17 dnia cyklu przez 10 dni i jak ją skończę to mam zażywać duphaston.
    Niestety to jedyne co na razie mogłam sprawdzić przez ten czas jak byłam w Polsce.. Po prostu nie wiem co mogę więcej. Cykle miałam zawsze regularnie co 28-29 dni. Ten cykl, który trafił mi się akurat na badania u ginekologa miał wyjątkowo 33 dni :/

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez zly.... ale on mnie dżyzda czasami swoja nie wiedza. Leciala reklama czegos tam na zakazenie pochwy...i jego komentarz " trzeba sie myć".... nosz ku.... wiec tlumacze tłukowi jakie sa przyczyny infekcji to stwierdzil ze jestesmy niedoskonałym organizmem źle stworzonym....niech goo tylko katar złapie....

Karolina2787, werni, Janess, Moa, Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

hrqoskjoayf3n559.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova87 wrote:
    Moj tez zly.... ale on mnie dżyzda czasami swoja nie wiedza. Leciala reklama czegos tam na zakazenie pochwy...i jego komentarz " trzeba sie myć".... nosz ku.... wiec tlumacze tłukowi jakie sa przyczyny infekcji to stwierdzil ze jestesmy niedoskonałym organizmem źle stworzonym....niech goo tylko katar złapie....

Tak! Moj podobnie reaguje na tego typu reklamy..albo.." to trzeba sie nie puszczac"...
    Żre chipsy mimo ze wie ze mnie to kusi i nie moge...
    Zjadlam prawie caly budyn z 750ml mleka...chyba sie porzygam...a najgorsze ze nadal bym cos zjadla tylko nie wiem co i czego mi sie chce...( procz chipsow)

werni, Moa, Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana pora na kisiel :D hahaha

KoniczynkaNaSzczęście, werni, Janess, Moa, Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ