Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova87 wrote:
    Karola nie licze na groszka bo mnie brzuch juz pobolewal na na @. A i temp za mala na ciaze.

No chyba wiesz że na @ jak i na ciążę ból jest podobny więc wszystko się może zdarzyć, ja tam Ci kibicuję :)

Schmetterling lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova ja tez Ci kibicuje.❤
    Moj bez zbędnego tlumaczenia zgodzil sie na badanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 tez czasem mysle czy to wszystko nie wina np.stresu u mnie...dobrze wiesz ze u mnie sytuacja podobna, wiec tym bardziej wku*wia mnie ten fakt, ze mi sie nie udaje

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie zawitała @...... odkładam wszystko na bok :)

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Anetolek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:

Anetolek ehhh :( nie lubie! A bylas teraz stymulowana w klinice? Bo ja nie w temacie...
    A co do wina racja Madera jest cudowna! Kupujesz ja gdzies tutaj? Bo ja jeszcze nigdy nie spotkalam jej tutaj...
    My mamy jeszcze jedna ostatnia butelke przywieziona z Madery ale ona to chyba bedzie stala na wieki wiekow na starosc ja dopiero wypije jak dozyje bo mi szkoda ruszac ostatniej hehe...
    Cccierpliwa my niedawno skończyliśmy pić ostatnią przywiezioną z Madery butelkę, tutaj kupiłam w realu, ale małą, 375 ml. Następną chcę zamówić na internecie, są dostępne na wielu stronach :)
    Czy byłam stymulowana? hmm, szczerze to jeszcze nie wiem co to dokładnie znaczy, miałam zastrzyk na pęknięcie i progesteron, na szczęście z rośnięciem pęcherzyka nie ma u mnie problemów, więc w 1 fazie nic nie brałam.
    Załamana fajnie, że nie musiałaś długo przekonywać męża. Ja z moim na szczęście problemów nie miałam, sam powiedział, że jak do roku nam się nie uda to pójdzie się przebadać. Oczywiście marudził przy tym co nie miara, jaka to trauma dla niego itp, ale było minęło ;) teraz pewnie przed inseminacją zacznie się od nowa ;) Trzymam kciuki za wizytę w klinice.

Boże, daj mi te łaskę
    Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
    Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
    I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego.
  • Anetolek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam mega skąpe miesiączki i lekarze to bagatelizują. Jedyne co mówią, to najprawdopodobniej problemy hormonalne. I tyle, żadnych innych badań... Zawsze miałam normalne, dopiero po odstawieniu antyków takie się zrobiły. Ale raczej nie podejrzewałabym przedwczesnej menopauzy, prędzej jakieś zrosty. Jestem ciekawa, jaka przyjdzie teraz, bo w czwartek na usg w 26 dc endometrium było podobno bardzo ładne.
    Po jakiem czasie przychodzi u Was najczęściej @ po odstawieniu dupka?

Boże, daj mi te łaskę
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kieeeeeedyyyyyssss pewna Pani gin starej daty mowila ze skape miesiaczki sa oznaka niskiego proga i bralam luteine...mi nie pomoglo to w niczym...
    A teraz jak o tym mowie to lekarze to olewaja

• Lago Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladam sobie kiecki na pewnej stronie, ustawiam w filtrach od najtanszej. Strona sie laduje i BUM! Sa!! Zajebiste wszystkie......szkoda tylko ze ciazowe, sesese

Moa, Karolina2787, Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .....przewijam kilka stron dalej, w koncu to normalny sklep.....nic z tego, kolejne kiecki sa dla grubasow. Odechcialo mi sie zakupow :D

Znowu.ta.kryska, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamana podejrzewam ze moj lekarz podobnie ttwierdzi ze skape @ sa wina niskiego proga - przepisał mi na to dupka i nic sie nie zmienilo ...
    Nova nie lubie !!!!

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja po raz drugi po dupku umieram.... taki..ujowej @ to ja nie miewam.... boli.... leje sie jak z zazynanego zwierza. I pewnie znow bedzie 5 dni krwawienia i 5 dni plamień :(

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam że to nie prawda z tym niskim progiem bo może pamiętacie moje badanie progesteronu 7dpo (potwierdzonej monitoringiem, co prawda brałam wtedy też dupka ale on przecież nie ma wpływu na wynik) miałam coś koło 25 więc raczej to nie jest niski wynik a mimo to miesiączki miałam skąpe a teraz nie mam jej wgl i też dostałam na to dupka. Ciekawa jestem czy @ przyjdzie po nim bo jak nie to już nie wiem co mam robić dalej.

Anetolek u mnie na 3ci dzień po odstawieniu dupka @ przychodziła.

Schmetterling, hipisiątko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak robilam proga to nie byl to niski wynik...wiec juz nie wiem co o tym myśleć...
    Mam tak od porodu...wcześniej mialam obfite miesiaczki trwajace do 7dni..
    2 tug po porodzie mialam zabieg lyzeczkowania- skrzepy w macicy( prawie mi pękła) bole to gorsze niz porodowe...lezalam i wylam( lekarze wmawiali mi depresje) potem leczenie antybiotykiem w konskich dawkach przez co nie moglam karmic...ale nie o tym...teraz sie zastanawiam czy to ma wplyw na to wszystko...w sensie skape okresy i w ogole płodność

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć...wstawać baby.
    Temp mi drastycznie spadla wiec powinna@ dzis zawitac...szczerze mowiac mam taka nadzieje bo w ten cykl chce przeprowadzic badania by w marcu zabrać na wizytę.
    Powiedzcie jesli chodzi o badanie nasienia to ile najlepiej nie ❤ przed i czego jeszcze nie wolno procz alkoholu? Moj pali, teraz e-papierosa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Ja już na nogach od 8 ale sobie polegowaliśmy z moim ;) a teraz do Obi się wybieramy i o Jysk przy okazji zajdziemy.

Załamana my 4 dni abstynencji mieliśmy a poza tym nic więcej raczej no ale my nie palimy więc nie wiem jak to jest z tym.

• Anetolek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! u nas 5 dni przed badaniem ❤, a potem abstynencja. Z alkoholem i innymi używkami, jak kawa np, to jest tak, że już 2-3 mies wcześniej trzeba ograniczyć, bo spermatogeneza trwa ok 80 dni. Chociaż mi to aż tak nie chce się w to wierzyć, patologie cheją non stop i dzieciory co chwilę robią... Poza tam niewskazane są gorące kąpiele, laptop na kolanach itp.

Ona29, KoniczynkaNaSzczęście, Karolina2787, Schmetterling lubią tę wiadomość

Boże, daj mi te łaskę
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetolek wrote:
    Hejka! u nas 5 dni przed badaniem ❤, a potem abstynencja. Z alkoholem i innymi używkami, jak kawa np, to jest tak, że już 2-3 mies wcześniej trzeba ograniczyć, bo spermatogeneza trwa ok 80 dni. Chociaż mi to aż tak nie chce się w to wierzyć, patologie cheją non stop i dzieciory co chwilę robią... Poza tam niewskazane są gorące kąpiele, laptop na kolanach itp.

No wlasnie...rodziny alkoholowe sa na ogol wielodzietne...moze czas zaczac pic?(zart)
    Powiedzialam mu ze na tydzień przed nie moze pic piwa i brac lekow ( ale u niego to glownie na zgage)
    Poza tym on jest antylekowy, antylekarzowy, anty wsxystko co zdrowe...

Dzieki.

Czytalam ze przy okazji warto zrobic dodatkowo posiew na bakterie...tylko nie widzialam tego w ofercie invicty..tam badanie nasienia plus morfologia to prawie 200zl, takie sa ceny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    A wedlug mnie jesli chcecie odpowiednio przygotować sie do badania nasienia to nie powinien rezygnować z tego co robi na codzien albo zrezygnowac juz na zawsze :-)
    Bo co Ci z tego ze sie ograniczy z kawa czy inna uzywka i po badaniu wróci do tego wten czas wynik moze sie roznic - najważniejsze to abstynencja i choroby które bardzo wplywaja na nasienie typu zapalenia czy bakteryjne i przy tym antybiotyk wten czas zaleca sie 3 miesiace odczekać
    Abstynencja mowia od 3- 5dni :-)

Ja od wczoraj lykam donga , wyczytalam ze jest też na skąpe miesiaczki, wiec próbuje
    20 mam wizyte dopiero wiec do tego czasu " podrasuje " sie trochę
    Milej niedzieli dla wszystkich <3

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalalmana my w bocianie placilismy 180 zl ale to tez nie bylo wymogiem robic tam wazne aby bylo to z normami WHO , zorientuj sie czy Wasza klinika wymaga badan zrobionych u nich chociaż mysle ze cena nie jest az tak wygorowana zwykle badanie kosztuje do 100 zl ale z takim papierkiem to tylko do klopa na podtarcie ..... :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona no wlasnie tez tak mysle...

‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ