Długoterminowe staraczki !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cccierpliwa wrote:
Anetolek ehhh nie lubie! A bylas teraz stymulowana w klinice? Bo ja nie w temacie...
A co do wina racja Madera jest cudowna! Kupujesz ja gdzies tutaj? Bo ja jeszcze nigdy nie spotkalam jej tutaj...
My mamy jeszcze jedna ostatnia butelke przywieziona z Madery ale ona to chyba bedzie stala na wieki wiekow na starosc ja dopiero wypije jak dozyje bo mi szkoda ruszac ostatniej hehe...
Czy byłam stymulowana? hmm, szczerze to jeszcze nie wiem co to dokładnie znaczy, miałam zastrzyk na pęknięcie i progesteron, na szczęście z rośnięciem pęcherzyka nie ma u mnie problemów, więc w 1 fazie nic nie brałam.
Załamana fajnie, że nie musiałaś długo przekonywać męża. Ja z moim na szczęście problemów nie miałam, sam powiedział, że jak do roku nam się nie uda to pójdzie się przebadać. Oczywiście marudził przy tym co nie miara, jaka to trauma dla niego itp, ale było minęło teraz pewnie przed inseminacją zacznie się od nowa Trzymam kciuki za wizytę w klinice.
Schmetterling lubi tę wiadomość
Boże, daj mi te łaskę
Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego. -
Dziewczyny ja też mam mega skąpe miesiączki i lekarze to bagatelizują. Jedyne co mówią, to najprawdopodobniej problemy hormonalne. I tyle, żadnych innych badań... Zawsze miałam normalne, dopiero po odstawieniu antyków takie się zrobiły. Ale raczej nie podejrzewałabym przedwczesnej menopauzy, prędzej jakieś zrosty. Jestem ciekawa, jaka przyjdzie teraz, bo w czwartek na usg w 26 dc endometrium było podobno bardzo ładne.
Po jakiem czasie przychodzi u Was najczęściej @ po odstawieniu dupka?Schmetterling lubi tę wiadomość
Boże, daj mi te łaskę
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To ja po raz drugi po dupku umieram.... taki..ujowej @ to ja nie miewam.... boli.... leje sie jak z zazynanego zwierza. I pewnie znow bedzie 5 dni krwawienia i 5 dni plamień
-
nick nieaktualnyJa też uważam że to nie prawda z tym niskim progiem bo może pamiętacie moje badanie progesteronu 7dpo (potwierdzonej monitoringiem, co prawda brałam wtedy też dupka ale on przecież nie ma wpływu na wynik) miałam coś koło 25 więc raczej to nie jest niski wynik a mimo to miesiączki miałam skąpe a teraz nie mam jej wgl i też dostałam na to dupka. Ciekawa jestem czy @ przyjdzie po nim bo jak nie to już nie wiem co mam robić dalej.
Anetolek u mnie na 3ci dzień po odstawieniu dupka @ przychodziła.Schmetterling, hipisiątko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak robilam proga to nie byl to niski wynik...wiec juz nie wiem co o tym myśleć...
Mam tak od porodu...wcześniej mialam obfite miesiaczki trwajace do 7dni..
2 tug po porodzie mialam zabieg lyzeczkowania- skrzepy w macicy( prawie mi pękła) bole to gorsze niz porodowe...lezalam i wylam( lekarze wmawiali mi depresje) potem leczenie antybiotykiem w konskich dawkach przez co nie moglam karmic...ale nie o tym...teraz sie zastanawiam czy to ma wplyw na to wszystko...w sensie skape okresy i w ogole płodnośćSchmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć...wstawać baby.
Temp mi drastycznie spadla wiec powinna@ dzis zawitac...szczerze mowiac mam taka nadzieje bo w ten cykl chce przeprowadzic badania by w marcu zabrać na wizytę.
Powiedzcie jesli chodzi o badanie nasienia to ile najlepiej nie ❤ przed i czego jeszcze nie wolno procz alkoholu? Moj pali, teraz e-papierosa.Schmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka! u nas 5 dni przed badaniem ❤, a potem abstynencja. Z alkoholem i innymi używkami, jak kawa np, to jest tak, że już 2-3 mies wcześniej trzeba ograniczyć, bo spermatogeneza trwa ok 80 dni. Chociaż mi to aż tak nie chce się w to wierzyć, patologie cheją non stop i dzieciory co chwilę robią... Poza tam niewskazane są gorące kąpiele, laptop na kolanach itp.
Ona29, KoniczynkaNaSzczęście, Karolina2787, Schmetterling lubią tę wiadomość
Boże, daj mi te łaskę
nick nieaktualnyAnetolek wrote:Hejka! u nas 5 dni przed badaniem ❤, a potem abstynencja. Z alkoholem i innymi używkami, jak kawa np, to jest tak, że już 2-3 mies wcześniej trzeba ograniczyć, bo spermatogeneza trwa ok 80 dni. Chociaż mi to aż tak nie chce się w to wierzyć, patologie cheją non stop i dzieciory co chwilę robią... Poza tam niewskazane są gorące kąpiele, laptop na kolanach itp.
No wlasnie...rodziny alkoholowe sa na ogol wielodzietne...moze czas zaczac pic?(zart)
Powiedzialam mu ze na tydzień przed nie moze pic piwa i brac lekow ( ale u niego to glownie na zgage)
Poza tym on jest antylekowy, antylekarzowy, anty wsxystko co zdrowe...
Dzieki.
Czytalam ze przy okazji warto zrobic dodatkowo posiew na bakterie...tylko nie widzialam tego w ofercie invicty..tam badanie nasienia plus morfologia to prawie 200zl, takie sa ceny?Schmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej hej
A wedlug mnie jesli chcecie odpowiednio przygotować sie do badania nasienia to nie powinien rezygnować z tego co robi na codzien albo zrezygnowac juz na zawsze
Bo co Ci z tego ze sie ograniczy z kawa czy inna uzywka i po badaniu wróci do tego wten czas wynik moze sie roznic - najważniejsze to abstynencja i choroby które bardzo wplywaja na nasienie typu zapalenia czy bakteryjne i przy tym antybiotyk wten czas zaleca sie 3 miesiace odczekać
Abstynencja mowia od 3- 5dni
Ja od wczoraj lykam donga , wyczytalam ze jest też na skąpe miesiaczki, wiec próbuje
20 mam wizyte dopiero wiec do tego czasu " podrasuje " sie trochę
Milej niedzieli dla wszystkichKarolina2787 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZalalmana my w bocianie placilismy 180 zl ale to tez nie bylo wymogiem robic tam wazne aby bylo to z normami WHO , zorientuj sie czy Wasza klinika wymaga badan zrobionych u nich chociaż mysle ze cena nie jest az tak wygorowana zwykle badanie kosztuje do 100 zl ale z takim papierkiem to tylko do klopa na podtarcie .....
Schmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny