Długoterminowe staraczki !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySchmetterling wrote:Jeśli rzeczywiście 7 dpo, to za mały.
Aczkolwiek ja nie ufam temu ustrojstwu tutaj.
Owulację mam bardzo bolesną/potwierdzoną monitoringiem i nigdy nie pokrywa się z ovu.
U mnie też owu się nie sprawdzało pod wykres, tempki wszystko ładnie a owulacji nie było chociaż program ją wyznaczył także ja tak samo jak Schmetterling temu nie ufam i nie sugerowała bym się tym. Monitoring prawdę powieNova87, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ona29 wrote:Ok ja się biorę za siebie
Proszę o listę ekspertek w hormonach
Co robić i kiedy
Wszystko to co Wy byście zrobiły lub co warto zrobić
Cały przyszły miesiąc na to poświęcę -
Janess wrote:Ekspertką nie jestem, ale podam Ci listę badań jakie przepisał mi napro
3dc:
TSH, FSH, LH, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna, DHEA-SO4, Androstendion, SHBG, 17-hydroksyprogesteron, AMH, CA125
3dpo:
Progesteron
7dpo:
Estradiol, Progesteron
11dpo:
Progesteron
Obojętny dzień cyklu:
Glukoza, Insulina, Witamina B12, Witamina D, ANA2, Mutacja MTHFR
Te badania są układane typowo pode mnie, więc nie jestem przekonana czy każdemu są potrzebne.Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJaness wrote:Ekspertką nie jestem, ale podam Ci listę badań jakie przepisał mi napro
3dc:
TSH, FSH, LH, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna, DHEA-SO4, Androstendion, SHBG, 17-hydroksyprogesteron, AMH, CA125
3dpo:
Progesteron
7dpo:
Estradiol, Progesteron
11dpo:
Progesteron
Obojętny dzień cyklu:
Glukoza, Insulina, Witamina B12, Witamina D, ANA2, Mutacja MTHFR
Te badania są układane typowo pode mnie, więc nie jestem przekonana czy każdemu są potrzebne.
Z AMH radzę zrezygnować, bo to jets kompletnie niemiarodajne.
Naprotechnolog Ci to zlecił? Bo mój mi właśnie odradzał.
Potwierdzeniem są moje dwa różne wyniki.
Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Janess ja po 1 kłóciu mam już siniaka a jak pomyslę że znów mieliby kłóć w to samo miejsce to brrrr.... Ale cóż jak mus to mus. Ja sie dzisiaj zapisze do swojej gin i pokaze wyniki progesteronu. Będe męczyć ja o skierowanie na inne badania hormonów. Jak nie da to trzeba bedzie sie rozejrzeć za kimś prywatnie bo u mnie w mieście cięzko o dobrego gin na nfz
-
Janess wrote:Ja każe się kłuć w rózne miejsca. Podstawiam np dłoń albo drugą rękę. W lecie miałam też ochotę podstawić stopę bo żyły mam pięknie na wierzchu ale w ostatniej chwili zrezygnowałam
Znowu.ta.kryska, Janess lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam 2 na oku Pania doktor którą działa ale jest cholernie droga
I Pana doktora którego poleciła mi koleżanka tuż po poronieniu czytam opinie i sklnonilabym się do babki wizyta 200 zł 10 minut ale same konkrety
Niewiem czy psychicznie jestem na to gotowa -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJaness wrote:Opinie można sobie wsadzić...
Zanim wybrałam pierwszego lekarza naczytałam się rewelacyjnych opinii. Normalnie laski go ubóstwiają. Ponoć samo zapisanie się na wizytę wystarczy żeby już zaciążyć. Większego buraka w życiu nie spotkałam.
Teraz też płacę 200zł ale wizyta trwa minimum pól godziny. A jeszcze jak zaczynam wypytywać i zagadywać to dr spokojnie tłumaczy i nie odczuwam presji czasu.
Też nie lubię podpytywać znajomych i słuchać super rad - mi pomógł to i tobie pomoże.
Ja bym zrobiła inaczej - idź do obu lekarzy. Zobacz co powie jeden i drugi i wybierzesz tego sensowniejszego. A jak po czasie by się okazało że też się nie nadaje to wrócisz do tamtego albo jeszcze innego znajdziesz.
Jedyne co mogę doradzić to omijaj szerokim łukiem kliniki leczenia niepłodności. Tam skupią się na tym żeby doprowadzić do IUI i IVF.
Dlatego jestem u naprotechnologa, bo byłam już u mnóstwa lekarzy w Krakowie.
Wszyscy tylko jedno, od razu natychmiast.
Tak samo jest z tym AMH. Żeby laski nastraszyć, żeby poczuły presję czasu..Janess, Karolina2787, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tą kliniką to bym się nie zgodziła jestesmy w bocianie , po wizycie odeslali mnie z kwitkiem miesniaki usunąć i przyjść
U mnie zdecydowanie plan mieli taki: stymulacja żadnych iui czy in vitro
Nawet brania emsey odradzili mówili że marny z niej skutek... Tyle że znowu u mnie miesniaka usunąć nie chcą i tak koło się zamyla -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny