X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • la Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie ryba z brokułem :) wraca moja miłość do gotowania.

Angelabd, ewwiel, Evell lubią tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Kupiłam dziś parowar :) zaraz będę robiła jakiś obiadek na parze :)

U mnie też od jakiegoś czasu króluje jedzenie na parze :-) Całkem inny smak mają potrawy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 16:50

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to smacznego :)daj znać jak wyszło :) bużka

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    haha mnie też własnie swędzi czesto brzuch i tak sie kuzwa zastanawiałąm od czego a tu masz rozwiązanie. no mnie jajniki bolą to fakt ale nie aż tak zeby sie skrecac zbólu a tak z innej beczki brał może ktos castagnus ? bo nie wiem czy brac jak mam prl w normie chciałąm tylko unormować tą głupia małpe (:

Kiedyś brałam Castagnus, ale nie zauważyłam poprawy. Bardziej już działał na mnie Mastodynon. Miałam tez 3-miesieczna kurację CLO, pęcherzyki w lewym jajniku rosły i pękały, w prawym niestety nie. Na początku obecnego cyklu miałam HSG, ktre wykazało, że lewy jajowód niezdrożny (a takie ładne owulki z niego były...). Prawy drożny, jednak owulek brak. Teraz biorę Metformax i chyba była owulka z prawego, choć spózniona o 3 dni w stosunku do poprzednich cykli (nie wiem na 100 %, ale lekarz mówił, ze wyglada mu coś tam na ciałko żółte, ale nie powie na 100%, bo nie widział jajników przed owulacją). Teraz czekam na kolejny cykl. Na początku mam sie zjawić u lekarza po kolejne zalecenia i myślę że dalej CLO mi dorzuci, a poza tym, musze troche badań na poczatku cyklu porobić też...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Będzie ryba z brokułem :) wraca moja miłość do gotowania.

mmmmmmmmmmmm, pychota:)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Kiedyś brałam Castagnus, ale nie zauważyłam poprawy. Bardziej już działał na mnie Mastodynon. Miałam tez 3-miesieczna kurację CLO, pęcherzyki w lewym jajniku rosły i pękały, w prawym niestety nie. Na początku obecnego cyklu miałam HSG, ktre wykazało, że lewy jajowód niezdrożny (a takie ładne owulki z niego były...). Prawy drożny, jednak owulek brak. Teraz biorę Metformax i chyba była owulka z prawego, choć spózniona o 3 dni w stosunku do poprzednich cykli (nie wiem na 100 %, ale lekarz mówił, ze wyglada mu coś tam na ciałko żółte, ale nie powie na 100%, bo nie widział jajników przed owulacją). Teraz czekam na kolejny cykl. Na początku mam sie zjawić u lekarza po kolejne zalecenia i myślę że dalej CLO mi dorzuci, a poza tym, musze troche badań na poczatku cyklu porobić też...

No ja póki co nie biore Clo ale przy następnej wizycieu gin będe nalegac narazie biore inofolic po 2 saszetki dziennie olej z wiesiołka cyclo progynove i castagnus teraz chce zażywac.

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    No ja póki co nie biore Clo ale przy następnej wizycieu gin będe nalegac narazie biore inofolic po 2 saszetki dziennie olej z wiesiołka cyclo progynove i castagnus teraz chce zażywac.

Ja dosłownie co cykl to więcej biorę, teraz folik, jod, vigantol, selen, Euthyrox, Metformax, piję ziółka o. Sroki i młody jęczmień... Aaa i na poczatku cyklu brałam małe dawki Donga, ale jak lekarz zlecił Metformax to Donga przestałam brać.
    Po Clo pogorszył mi się sluz, z rozciagliwego stał sie wodnisty, teraz po ziółkach wrócił do swoich właściwości sprzed CLO a nawet sę polepszył...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Ja dosłownie co cykl to więcej biorę, teraz folik, jod, vigantol, selen, Euthyrox, Metformax, piję ziółka o. Sroki i młody jęczmień... Aaa i na poczatku cyklu brałam małe dawki Donga, ale jak lekarz zlecił Metformax to Donga przestałam brać.
    Po Clo pogorszył mi się sluz, z rozciagliwego stał sie wodnisty, teraz po ziółkach wrócił do swoich właściwości sprzed CLO a nawet sę polepszył...

Słyszałam właśnie o tym dong quai podobno działa cuda,ja co prawda biore tabletki htz z estrogenami ale póki co to owulacji nie mam a raczej taki śluz włąsnie w środku dużo i jest też wodnisty i czesto czuje uczucie wilgotnosci.Więc może będe miała w koncu tą owu. Cóż trzeba próbować wszystkich sposobów zastanawiam się nad tym dongiem o ile mi endo nie przepisze euthyroxu bo mam chyba nieodczynnosc we czwartek ide z wynikami.

• Blue Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie tylko folik, olej z wiesiołka i Euthyrox zobaczymy co będzie dalej. Raczej wolałabym na tym poprzestać, ale myślę, że u mnie będzie podobnie jak u ewwiel - co cykl to więcej. Trochę przeraża mnie ile tego jest... toż to pól apteki trzeba wykupić ;)

Evell lubi tę wiadomość

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." Paulo Coelho
    h4zpskjoz8adeo9y.png
  • la Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie w tym cyklu Clo i luteina, a przez ostatnie półtora roku folik.

-
    10.06 długi protokół

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore tylko folik,magnez i B6...a i pije jeszcze ocet jablkowy :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam też ,że dobry jest olej zlnu na śluz :)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Słyszałam właśnie o tym dong quai podobno działa cuda,ja co prawda biore tabletki htz z estrogenami ale póki co to owulacji nie mam a raczej taki śluz włąsnie w środku dużo i jest też wodnisty i czesto czuje uczucie wilgotnosci.Więc może będe miała w koncu tą owu. Cóż trzeba próbować wszystkich sposobów zastanawiam się nad tym dongiem o ile mi endo nie przepisze euthyroxu bo mam chyba nieodczynnosc we czwartek ide z wynikami.

Polecam ziółka o.Sroki, dobrze działaja na śluz u mnie. z Dongiem u mnie to wygladało tak, że w 6dc miałam HSG, pozniej kilka dni odczekałam (bo lekkie plamienia po HSG sie pojawiły), w 10 dc wziełam pierwszą tabletkę (brałam najmniejszą dawkę, bo bałam się jak u mnie podziała), w kolejnym dniu z Dongiem zmienił mi się śluz i był coraz bardziej rozciągliwy, szyjka również coraz bardziej otwarta). 13dc wiełam ostatnią tabletkę i miałam usg, które wykazało brak pęcherzyka dominującego. A miałam taką nadzieję, bo wszytsko wskazywało na owu, jajniki bolały, śluz i szyjka gotowe, no i mąz na miejscu. Od 14dc zaczełam przygodę z Metformaxem. Po kolejnych 2 dniach wszytsko się zmieniło. Mąż wyjechał w trase, szyjka się zamknęła, śluz wodnisty i biały już. Więc myślałam, ze cykl bez owu i trzeba czekać na @. Bardzo się zdziwiłam, kiedy 19dc wrócił płodny śluz, no i szyjka typowo owulacyjna, 21 dc śluz i szyjka mega owulacyjne, a wieczorem silny ból owulacyjny (identyczny jak w cyklach z CLO). Kolejnego dnia skok temp. Więc wszystko wskazuje na to, że mój organizm zrobił 2 podejście do owu.
    Podobnie miałam z pierwszą ciążą. W czasie owu byłam chora, pozniej temp ciągle niska i stwierdziłam, ze znów mi sie cos rozregulowało. No i nadszedł bardzo romantyczny weekend, kiedy zaszaleliśmy z męzem, a po kilku dniach skok temp., która już nie spadła, więc wiedziałam co to oznacza :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 19:20

Evell lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :D

Widzę że mowa o parowarze, może ja bym sobie taki zakupiła, kiedyś miałam i używałam często potem przestałam, mogłaby zacząć znów w sumie, o tyle jest dobry że nie trzeba go pilnować tylko się załącza i czas ustawia. :D Macie jakieś fajne przepisy?

• la Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy dzień parowania, ale przeczytałam gdzieś, że fajną rzeczą przy rybie jest dodanie plasterka cytryny do wody w parowarze. Podobno rybka jest smaczniejsza.

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:48

• la Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinke, ja tam mam parowar z lidla i na dzień dzisiejszy sprawdza się super i nic się nie rozwala. Myślę, że wszystkie duże firmy AGD mają w swojej ofercie parowary.

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to chyba raczej nastawiam sie na 2015 :/ cos czuje, ze w tym bedzie lipa, ale za was wszystkie mocno trzymam kciuki :) <3

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zyje nadzieja ze do konca roku sie uda. moze bd to moj preent poslubny ;)

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • la Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tu udzielam, choć pewnie, też skończę w temacie zajdę w ciąże do końca 2015 :) ale ja tam czarno widzenie mam włączone ostatnio.

rah, ewwiel lubią tę wiadomość

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ