Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    37 miejsce , dzięki Landryneczko. Mam nadzieje , że te wszystkie dla nas numerki będą szczęśliwe Ja dodam swoją trójeczke z siódemeczką i wyjdzie mi dyszka ... może pażdziernik bedzie dla Mnie szczęśliwym miesiącem hehe ;-)
    Poszłabym z chęcią na monitoring do ginka ale nie mogę bo mieszkam w Anglii a tutaj dostać się do ginka na usg normlanie a nie prywatnie to jest paranoja , czekanie i czekanie tylko ... przeczytałam o tej tempce co pisałyście wcześniej , że jak każde pół godziny to się odejmuje lub dodaje 0,5 stopnia ... to wychodziłoby mi coś dziwnego , dla porównania spojrzcie na mój wykres i same oceńcie ... godziny i tempke według tego co napisałyscie , ze sie dodaje co pół h lub odejmuje 0,5 stopnia

nie o,5 stopnia tylko 0,05 jeśli wstałaś wcześniej to dodajesz, jeśli później to odejmujesz, ale to nie jest tak do końca odpowiednie, lepiej zawsze o tej samej godzinie, Ty zawsze wstajesz o 12?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperature sie mierzy tylko do 7.30 wg metody Roetzera.

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wstaje o 10, to nastawiam sobie budzik na 6:00, mierze sobie i idę dalej spać. Do pracy wstaję o 5:50, a w weekend pomiar robię o 6:00. Te 10 min. nie zbawi mnie. Jak się człowiek zaprze to może wszystko :)

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka ja tez nastawiam budzik i spie pozniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    To i mnie prosze dopisac na liste :-) zagapiłam się i będę dopiero 80-ta :(
    kochana jesteś 55 :) gapo :*

Wonderwall lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pracuje w nocy dlatego wstaje dopiero o 12 stej .:( z tym , że dodałam 0,5 a nie 0,05 to moj bład sorka ;) niestety nie moge mierzyć jej jak widac o 6 czy 7 rano jak wy bo wtedy nie śpie wgle to co miałoby to za sens

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaOna kurcze to faktycznie nie masz jak, to wtedy Roetzer zaleca np o 20.00 nie popoludniu i po godzinnym wypoczynku, np lezysz i czytasz, ogldasz tv itp. W ciagu dnia tempki sa najwyzsze zazwyczaj. Mozesz np w tym cyklu mierzyc o tej 12.00 a w nastepnym wlasnie np o 20 po godzinnym odpoczynku, zobaczysz jakie masz wahania itd.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w tym już tak jak mówisz bede o 12 stej mierzyć a w następnym jakoś spróbuje o innej porze ...
    Niestety taka praca i uniemożliwia mi poranne mierzenie ;(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za to spada tempka wiec niedlugo @ i oczywiscie bole mesntruacyjne.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka nie ten cykl to następny może bedzie szczęśliwym dla Ciebie ... no niestety @ przychodzący to coś nieprzyjemnego bo zawsze mała tam nadzieja jest , że moze właśnie teraz się uda ... znam ten ból doskonale jak każda z nas tu stąd ale w końcu nadejdzie dzień w którym będą 2 kreseczki i @ nie pojawi się przez 9 miesięcy a bedzie to najlepsza wiadomość dla Ciebie jak i każdej z Nas . Trzymam za Was kciuki moje Panie .;*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kajtka Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

rozpoczynam swoja przygode z ovu... staramy sie od 2 miesiecy... i mam nadzieje, ze tym razem sie uda :) marzy mi sie majowe dziecko... :)
    zaczelam mierzyc temperature, czekam na testy owulacyjne i pozostaje czekac na owulacje :)
    Mam nadzieje, ze do konca roku sie uda!! :)

Pozdrawiam!

Nona, Vesna lubią tę wiadomość

201510107452.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kajtka ;-) Życzę powodzenia ... każdej z Nas musi się udać do końca roku <3

Kajtka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:50

Vesna lubi tę wiadomość

• Kajtka Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny :)

tego sie obawiam ;-) ale takie wsparcie sie przyda :)

Powodzenia kazdej i osobno ode mnie! :D

ZakręconaOna, Vesna lubią tę wiadomość

201510107452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtka witaj i powodzenia życzę oraz wytrwania i cierpliwości :)

mam pytanie do dziewczyn które znają się na testach ovu biorąc pod uwagę moje trzy ost cykle to tak poprzedni trwał 39 dni w 40dc dostałam @ w dwóch poprzednich w 41 dc dostałam @ więc nie jest źle w porównaniu to tych jeszcze po przedniejszych . Średnia długość jak sprawdzam w przeglądzie cykli na ovu to 36 dni. I nie wiem teraz liczyć długosć cykli . Jak uważacie ? pytam bo nie wiem od którego dc zacząć testy robić

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile masz fazę lutealną?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natka z tą fazą to różnie ale średnia według prognozy 13 więc nie wiem .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to tak mniej więcej 36-13 czyli owulacje masz około 23dc czyli tak ze 4 dni przed można zacząć robić około 19dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Jeśli długość Twojego cyklu waha się w każdym miesiącu o więcej niż 3 dni, wybierz najkrótszy z cykli, jakie miałaś w ciągu ostatniego pół roku.

http://www.clearblue.com/pl/when-to-start-testing.php#hold
    Wpisałam 1 dzień Twojego cyklu jako 3.08
    Średni cykl 36 dni
    Wyszło że powinnaś zacząć robić testy 21.08

<3

Ost trzy cykle są równe więc sugeruje się że znów bd coś koło 40 dni płodne niby od 20.08 więc myślałam żeby coś koło 19 zacząć .

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ