Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mialam identyczne postanowienie jak w poscie...diete zczelam 1 stycznia tego roku i udalo sie! mialam postanowienie, ze jesli sie nie uda do kona roku to koncze starania i wracam do szkoly...

ewwiel lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika grunt że się udało . Gratulacje <3

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    tez mialam identyczne postanowienie jak w poscie...diete zczelam 1 stycznia tego roku i udalo sie! mialam postanowienie, ze jesli sie nie uda do kona roku to koncze starania i wracam do szkoly...
    Tak dokładnie , gratulację ! <3

To może i moja dieta coś wspomoże Mnie ;-) Mój facet zawsze dobrze się odzywiał , ćwiczy ... ogólnie jest z zawodu dietetyk , trener fitnessu :) siłownia to jego życie hehe , Ja mu witaminki codziennie daje , sama je łykam , jestem na diecie bez cukrowej całkowicie i bez mącznej itp , chudne i przede wszystkim właśnie zmieniam nawyki zywieniowe , półtora miesiąca za mną diety ;-) Nie mówie odrazu ale mam nadzieje , że pomoże w takim razie coś i moja dieta na moją płodność .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, ja też przejdę na dietę jak tylko dostanę @. Ale akurat jak dostaję to mam największą ochotę na dobre jedzonko.

Jeśli chodzi o poranne pomiary, to kto tu mówi o wstawaniu w weekendy? Ja się budzę, mierzę i odwracam się na drugi bok. Jak jestem zmęczona zasypiam szybko :)

Witam nowe koleżanki i życzę wszystkim udanych nocy i owocnego testowania jutro!

83c27385cd.png
  • Kajtka Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika gratulacje !! :)

201510107452.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny.
    Mi sie wlasnie skonczyła @ wiec ruszam do dziela,mam mieszane uczucia bo nie wiem czy cos z tego bedzie przez ten torbiel ( czy w ogole bedzie owulacja) no i nawet gdyby jakims cudem sie udalo to co bedzie z tym zasranym torbielem, czy nnie bedzie komplikacji, ale mimo wszytsko nie poddaje sie i walcze dalej. buziaki

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 , kochana torbiele w ciąży dość często wsiąkają a jak nie to pewnie będą czekać do porodu jakby się udało Wam czego z całego serca życzę i później będą działać coś z nim . Bądź dobrej myśli ;-) i powodzenia czekamy za jakis czas na wieści z dwóch kreseczkach ;)

Mimi86 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Zlotowlosa Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna - powinnam dostac dzisiaj, ewentualnie jutro bo ostatnio przyszedl wieczorem.. Ale wydaje mi sie, ze owulacje mialam pozniej w tym miesiacu wiec moze rownie dobrze sie opoznic.. Zobaczymy.. czekam i rozmyslam ;-)

Udalo sie .. :-)
    43263850a6.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nóż może nie przyjdzie przez 9 miesięcy @ ;)) życzę tego i czekam na dniach na wieści . Dobre !!! <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale dzis plodne w posty jestescie ;)
    Ja obiad u tesciow a potem ruszylismy ze szwagrostwem i Lilka - ich cora na wycieczke. 14 i 8 miesieczne dzieciaki w jednym aucie = spiewanie piosenek all the time ;) wypad udany.
    smaka mi narobilyscie ze HEJ!
    Witam nowe staraczki :*
    Mamba - o ile dobrze pamietam Ty pisalas o tempce. Hmmm do obserwacji powinno sie mierzyc temperature tam gdzie jakis sluz tj. Pochwa, odbyt lub usta. Pod pacha nie wiem czy jest to miarodajny pomiar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 23:11

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą miałam mały torbiel na lewym jajniku. Podczas ciąży się wchłoną. Badam się regularnie i jak narzie nic nie wróciło :) Będzie dobrze zobaczysz:)

Dzis mam 12 dzień cyklu wiec owulacja zbliża się wielkimi krokami:)Mam nadzieje ze to będzie szczęśliwy miesiąc :D

ZakręconaOna, Kajtka, Mimi86 lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płodne bestie mówisz heheh ;-d
    To samo mówie , bedzie dobrze !

Mistia oby oby <3 tego Ci życzę .

Mistia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie czy juz nie zacząć brać leków na wywołanie okresu " Provera " w tabletkach ... miałam przepisane branie każdego 19 dnia cyklu przez 10 dni i tylko dlatego miałam regularny okres co 28/29 dni ... teraz zrobiłam stop bo pomyslałam , że po 4 cyklach brania tego sam okres się pojawi w terminie ... ale już sama nie wiem ... i tak owulki nie było u Mnie ;/ więc może wezmę ...mam mętlik straszny w głowie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A konsultowałaś to z lekarzem :) W takiej sytuacji ciężko coś doradzić :(

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie bo mój ginek z PL jest na urlopie i nie ma co dzwonić bo On nie wozi ze sobą służbowego telefonu . ;( no chust poczekam do weekendu jak nie dostane okresu to wezme tabletki . Przecież też wiecznie czekać nie bede ... a ciąży tu nie bedzie w tym cyklu żadnej więc nie ma na co czekać i się zamartwiać a takto od nowego leki biore leki stymulujące owulacje i aż powiem szczerze doczekać się nie mogę :D może w następnym cyklu się uda , tak pragnę tego ! eh :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony wzięła bym leki żeby już mieć spokój z okresem i rozpocząć nowe staranko :) Ale z drugiej była bym ciekawa jak sobie organizm sam poradzi bez leków :) Ja po stracie dziewczynek nie mogłam przez 5 mies dostać okresu bez Luteiny. Lekarka już sama nie wiedziała co jest nie tak. Dopiero po HSG cykl trwał 28 dni i następny tak samo i teraz się już utrzymuje :)

Zakręcona na pewno się uda :D Ja oraz wszystkie przyszłe mamuśki Cie wspierają <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 01:34

• Flexi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po pierwszej ciazy mialam rozjechane cykle i u mnie luteiny w ciagu 3 cykli pomogla.
    ja bym na Twoim miejscu wziela tabletki.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Vesna Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    Landryneczko- przesłodki avatar :D
    Ja oczywiście mam doła, załączył mi się detektor ciąży i znowu się nakręcam jak stuknięta jakaś :/
    Chciałabym żeby się udało, bo kiepska jestem w chodzeniu po lekarzach :p nie cierpię tego

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczęta. Widzę, że w nocy była konferencja :) Mogłam do Was dołączyć, bo budziłam się co godzinę i od razu pierwsza myśl, czy przyjdzie okres... natrętna myśl.

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :*}
    Vesna a dziękuję nie ,mogłam się oprzeć żeby go nie zmienić :)
    Kochana spokojnie czekajmy do terminu @ która miejmy nadzieje nie nadejdzie .
    Rudziutka no widzisz każda z nas ma te mysli co miesiąc i podejrzewam że dopóki się nie uda one nadal będą niestety

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ