X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    Ja od 45 min nie śpie . Umyłam głowę zamiotłam podłogę w kuchni i umyłam , zmyłam trochę garnków z wczorajszego wieczora i wskoczyłam na neta ;P temp. dziś znów niska co jest kur.... :/
    Rudziutka miłej pracy kochana i miłego dnia wszystkim życzę :)

Z niecierpliwością czekam na wynik testu Rudziutka <3 Kciukam :)

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złotowłosa gratuluję :)
    Landryneczko, piękny brzusiu, chudzielcu :)
    Ale pisałyście w nocy! Ja to zasypiam o 23, potem to już by musiały być oczy na zapałki ;) Taki śpioch ostatnio jestem, że nawet chrapiący mąż mi nie przeszkadza, a daje czadu tak, że chyba sąsiedzi też słyszą :)

83c27385cd.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złotowłosa gratulacje! Oby i dziś kreseczki były dwie!

Mufinko czy u Ciebie pojawił się okres? bo u mnie nie O.o
    za to dużo kremowego śluzu. Przez to, że byłam pewna, że okres dostałam to testu nie robiłam a okres już się spóźnia.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie się kobiety po nocy rozpisały :)
    Hehe ja w tym czasie "pracowałam" :P
    miłego dnia :)

@Flexi nie kusi Cię żeby potestować? Ja bym chyba nie wytrzymała :)

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusi ale daaawno już poranny mocz spłynął, bo od 5 Igor szalał więc wiesz... niby BOBO test strumieniowy mam i jest na nim napisane, że o każdego porze można testować, ale zaczekam chyba do jutra. bo rano może nie być plamień a za chwile będą i się tylko rozczaruję. w ogóle ostatnie miesiące mam wrażenie, że jak robię test to wywołuję @ bo albo za chwile przychodzi albo na drugi dzień.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka no trochę nas poniosło :P
    A dziękuję dziękuję . Ale jak będę jadła tyle co jem to znów będzie ten pierwszy :D
    Mój A. nie chrapie a jak zacznie to go szturcham :D ja bym nie usnęła ale za to nasza psinka pochrapuje w nocy :P kiedyś mówię do A. weź nie chrap a on jak ja nie spie wgl to pies :D a ja takie oczy że tak potrafi głośno
    Oj dziewczyny jak ja bym chciała tak czekać Nna @ żeby się spóźniała a tu dupa :(

• Flexi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to powiem Wam, że mam koleżankę ze stwierdzonym PCOS już od tal. w wieku 16 lat wiedziała, że nie będzie mogła być w ciąży bo akurat u niej było na prawdę kiepsko. wyszła za mąż i nawet się nie zabezpieczali, bo po co?
    w tamtym roku w czerwcu urodziła córeczkę a teraz jest w 19 tygodniu drugiej ciąży, jeden cykl starań po karmieniu i bum zaszła.
    z jednej strony tak bardzo się z nią cieszę i kibicuje by wszystko poszło jak najlepiej ale z drugiej mam do samej siebie wyrzuty, że nie umiej zajść znów w ciążę. wkoło tylko wysłuchuję jak mi mówią, ; odpuść, spróbuj nie liczyć, samo wyjdzie...
    cóż pół roku odpuszczaliśmy dopiero potem zaczęłam liczyć i nadal mimo wyboru najlepszego czasu na sex i tak w ciąży nie jestem:/

mam taaaaaki żal do świata do siebie do wszystkiego, bo chcę dać Igorowi kogoś jeszcze by nie został sm jak nas zabraknie, by miał z kim się bawić, smucić i mieć tajemnice przed rodzicami.

ani moja babcia ani maoja mama nie mogły mieć więcej dzieci. czy to jakieś fatum.

ech drugi dzień takiego doła, że masakra.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi, caly czas mam plamienia. Ale temperatura z dnia na dzien nizsza... Nie ma szans niestety. 3mam kciuki za Ciebie! ;) milego dnia zycze!!!

wnid9vvjodizjocx.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja temperatury nie mierzę, bo póki co zaczęłam od tego cyklu a w zasadzie od połowy.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi kochana nie smutaj <3
    Będziecie mieli jeszcze dzidziusia zobaczysz :* Nie obwiniaj się . Masz zdrowego synka to jest najważniejsze <3 postaraj się nie myśleć tak nad tym wszystkim a na pewno się uda :* Czego ci z całego serca zyczę :) I za parę lat bedziesz się cieszyć jak twoje dwa skarby razem się bawią wygłupiają i robia wam psikusy :) główka do góry :)

• Vesna Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi ja bym chyba nie wytrzymała i testowała :D

• Flexi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wytestowałam, bo ja taka niecierpliwa jestem... negatyw ;/
    no nic, ja wiem, że poprzedni test z pierwszej siąży wyszedł mi jakoś 5-7 dni po spodziewanej @ ale ten miał 25 czułośc a dzisiejszy już 10.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi, bidulko! Pięknie powiedziałaś to: "bo chcę dać Igorowi kogoś jeszcze by nie został sm jak nas zabraknie, by miał z kim się bawić, smucić i mieć tajemnice przed rodzicami." Trzymam kciuki, żeby los Ci pozwolić być matką przynajmniej dwójeczki bejbików :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi bedzie dobrze, Igorek doczeka sie Hani zeby mogli razem broic, jak podrosna i wejda w faze ze nieznosza rodzenstwa i beda sie bic ;)
    Wszystko sie ulozy. Kazdej z nas :)
    W koncu do konca 2014 jakos specjalnie duzo czasu nie zostalo i trzeba sie brac porzadnie do roboty :))

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MadzikForever Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczęta!
    Bardzo chciałabym dopisać się do listy staraczek 2014!

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

e5e0711e60433cce3cfb1fb777f1eb4d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 26, niedługo 27 lat, mamy z mężem prawie 3-letnią córkę. Bardzo chcielibyśmy z mężem począć rodzeństwo dla naszej Baśki, ale czarno to widzę...
    Na pierwszą ciążę czekaliśmy blisko półtora roku, teraz zaczynamy dopiero się starać, ale boję się, że historia się powtórzy, albo - co gorsze - nie powtórzy się wcale! :(
    A z Baśką to było tak, że (jak przypuszczam ja, a lekarz, choć sceptyczny, potwierdza moje domniemania) estrogen zawarty w kosmetykach i np. lakierach do paznokci hamował mi owulację. Przestałam więc farbować włosy, malować paznokcie i "balsamować zwłoki", a nawet ograniczyłam się do "Białego Jelenia", jeśli chodzi o szampon i mydło. Poza tym, przy każdej, cholernie bolącej miesiączce brałam ibuprofen, a to też podobno działa negatywnie na owulację, więc zaczęłam paracetamol brać, choć nie dawał takich dobrych efektów.
    Generalnie całe swoje życie podporządkowałam zajściu w ciążę, pożegnałam się ze słodyczami raz na zawsze, z chipsami (miałam do nich straszne ciągoty!), bo i w nich podobno jest estrogen. Telefon i komputer trzymałam jak najdalej od brzucha.
    Mój mąż zrobił badanie nasienia i zanim wyniki przyszły, to ja miałam II kreski na teście.
    Nie można tracić nadziei, w końcu się uda!

Kajtka, Mimi86 lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łeee no to widzę, że na prawdę się ustawiłaś z kursem na ciążę. trzymam za Ciebie kciuki..
    rocznik 88?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 11:42

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, że ciąża to była masakra. W 10 tygodniu cudem uratowali ciążę. Śmiejemy się z mężem, że się "na żelka" przykleiła, bo mi do szpitala haribo przyniósł. Potem leżałam do końca 6 miesiąca. Ale było warto!

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Madzik!

83c27385cd.png

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, '88.

Mam nadzieję, że wszystkie zaciążymy do końca roku i nie pozostanie żaden nick bez serduszka na liście! :)
    Pozdrawiam Was wszyściutkie! :*

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ