Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    Ja od 45 min nie śpie . Umyłam głowę zamiotłam podłogę w kuchni i umyłam , zmyłam trochę garnków z wczorajszego wieczora i wskoczyłam na neta ;P temp. dziś znów niska co jest kur.... :/
    Rudziutka miłej pracy kochana i miłego dnia wszystkim życzę :)

Z niecierpliwością czekam na wynik testu Rudziutka <3 Kciukam :)

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złotowłosa gratuluję :)
    Landryneczko, piękny brzusiu, chudzielcu :)
    Ale pisałyście w nocy! Ja to zasypiam o 23, potem to już by musiały być oczy na zapałki ;) Taki śpioch ostatnio jestem, że nawet chrapiący mąż mi nie przeszkadza, a daje czadu tak, że chyba sąsiedzi też słyszą :)

83c27385cd.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złotowłosa gratulacje! Oby i dziś kreseczki były dwie!

Mufinko czy u Ciebie pojawił się okres? bo u mnie nie O.o
    za to dużo kremowego śluzu. Przez to, że byłam pewna, że okres dostałam to testu nie robiłam a okres już się spóźnia.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie się kobiety po nocy rozpisały :)
    Hehe ja w tym czasie "pracowałam" :P
    miłego dnia :)

@Flexi nie kusi Cię żeby potestować? Ja bym chyba nie wytrzymała :)

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusi ale daaawno już poranny mocz spłynął, bo od 5 Igor szalał więc wiesz... niby BOBO test strumieniowy mam i jest na nim napisane, że o każdego porze można testować, ale zaczekam chyba do jutra. bo rano może nie być plamień a za chwile będą i się tylko rozczaruję. w ogóle ostatnie miesiące mam wrażenie, że jak robię test to wywołuję @ bo albo za chwile przychodzi albo na drugi dzień.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka no trochę nas poniosło :P
    A dziękuję dziękuję . Ale jak będę jadła tyle co jem to znów będzie ten pierwszy :D
    Mój A. nie chrapie a jak zacznie to go szturcham :D ja bym nie usnęła ale za to nasza psinka pochrapuje w nocy :P kiedyś mówię do A. weź nie chrap a on jak ja nie spie wgl to pies :D a ja takie oczy że tak potrafi głośno
    Oj dziewczyny jak ja bym chciała tak czekać Nna @ żeby się spóźniała a tu dupa :(

• Flexi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to powiem Wam, że mam koleżankę ze stwierdzonym PCOS już od tal. w wieku 16 lat wiedziała, że nie będzie mogła być w ciąży bo akurat u niej było na prawdę kiepsko. wyszła za mąż i nawet się nie zabezpieczali, bo po co?
    w tamtym roku w czerwcu urodziła córeczkę a teraz jest w 19 tygodniu drugiej ciąży, jeden cykl starań po karmieniu i bum zaszła.
    z jednej strony tak bardzo się z nią cieszę i kibicuje by wszystko poszło jak najlepiej ale z drugiej mam do samej siebie wyrzuty, że nie umiej zajść znów w ciążę. wkoło tylko wysłuchuję jak mi mówią, ; odpuść, spróbuj nie liczyć, samo wyjdzie...
    cóż pół roku odpuszczaliśmy dopiero potem zaczęłam liczyć i nadal mimo wyboru najlepszego czasu na sex i tak w ciąży nie jestem:/

mam taaaaaki żal do świata do siebie do wszystkiego, bo chcę dać Igorowi kogoś jeszcze by nie został sm jak nas zabraknie, by miał z kim się bawić, smucić i mieć tajemnice przed rodzicami.

ani moja babcia ani maoja mama nie mogły mieć więcej dzieci. czy to jakieś fatum.

ech drugi dzień takiego doła, że masakra.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi, caly czas mam plamienia. Ale temperatura z dnia na dzien nizsza... Nie ma szans niestety. 3mam kciuki za Ciebie! ;) milego dnia zycze!!!

wnid9vvjodizjocx.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja temperatury nie mierzę, bo póki co zaczęłam od tego cyklu a w zasadzie od połowy.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi kochana nie smutaj <3
    Będziecie mieli jeszcze dzidziusia zobaczysz :* Nie obwiniaj się . Masz zdrowego synka to jest najważniejsze <3 postaraj się nie myśleć tak nad tym wszystkim a na pewno się uda :* Czego ci z całego serca zyczę :) I za parę lat bedziesz się cieszyć jak twoje dwa skarby razem się bawią wygłupiają i robia wam psikusy :) główka do góry :)

• Vesna Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi ja bym chyba nie wytrzymała i testowała :D

• Flexi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wytestowałam, bo ja taka niecierpliwa jestem... negatyw ;/
    no nic, ja wiem, że poprzedni test z pierwszej siąży wyszedł mi jakoś 5-7 dni po spodziewanej @ ale ten miał 25 czułośc a dzisiejszy już 10.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi, bidulko! Pięknie powiedziałaś to: "bo chcę dać Igorowi kogoś jeszcze by nie został sm jak nas zabraknie, by miał z kim się bawić, smucić i mieć tajemnice przed rodzicami." Trzymam kciuki, żeby los Ci pozwolić być matką przynajmniej dwójeczki bejbików :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi bedzie dobrze, Igorek doczeka sie Hani zeby mogli razem broic, jak podrosna i wejda w faze ze nieznosza rodzenstwa i beda sie bic ;)
    Wszystko sie ulozy. Kazdej z nas :)
    W koncu do konca 2014 jakos specjalnie duzo czasu nie zostalo i trzeba sie brac porzadnie do roboty :))

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MadzikForever Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczęta!
    Bardzo chciałabym dopisać się do listy staraczek 2014!

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

e5e0711e60433cce3cfb1fb777f1eb4d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 26, niedługo 27 lat, mamy z mężem prawie 3-letnią córkę. Bardzo chcielibyśmy z mężem począć rodzeństwo dla naszej Baśki, ale czarno to widzę...
    Na pierwszą ciążę czekaliśmy blisko półtora roku, teraz zaczynamy dopiero się starać, ale boję się, że historia się powtórzy, albo - co gorsze - nie powtórzy się wcale! :(
    A z Baśką to było tak, że (jak przypuszczam ja, a lekarz, choć sceptyczny, potwierdza moje domniemania) estrogen zawarty w kosmetykach i np. lakierach do paznokci hamował mi owulację. Przestałam więc farbować włosy, malować paznokcie i "balsamować zwłoki", a nawet ograniczyłam się do "Białego Jelenia", jeśli chodzi o szampon i mydło. Poza tym, przy każdej, cholernie bolącej miesiączce brałam ibuprofen, a to też podobno działa negatywnie na owulację, więc zaczęłam paracetamol brać, choć nie dawał takich dobrych efektów.
    Generalnie całe swoje życie podporządkowałam zajściu w ciążę, pożegnałam się ze słodyczami raz na zawsze, z chipsami (miałam do nich straszne ciągoty!), bo i w nich podobno jest estrogen. Telefon i komputer trzymałam jak najdalej od brzucha.
    Mój mąż zrobił badanie nasienia i zanim wyniki przyszły, to ja miałam II kreski na teście.
    Nie można tracić nadziei, w końcu się uda!

Kajtka, Mimi86 lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łeee no to widzę, że na prawdę się ustawiłaś z kursem na ciążę. trzymam za Ciebie kciuki..
    rocznik 88?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 11:42

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, że ciąża to była masakra. W 10 tygodniu cudem uratowali ciążę. Śmiejemy się z mężem, że się "na żelka" przykleiła, bo mi do szpitala haribo przyniósł. Potem leżałam do końca 6 miesiąca. Ale było warto!

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Madzik!

83c27385cd.png

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, '88.

Mam nadzieję, że wszystkie zaciążymy do końca roku i nie pozostanie żaden nick bez serduszka na liście! :)
    Pozdrawiam Was wszyściutkie! :*

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ