X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Z. wrote:
    No właśnie i niech u nas wszyscy tez sobie myslą, że czekamy :)
    P.S "Wujek Rychu"...haha :D wujki rządzą! :D
    hihi dokładnie ;D

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Lena Z. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaffeczka wrote:
    właśnie młoda i nie mogę zajść ? :( to już moja kuzynka rok ode mnie młodsza ma rocznego syna :/

"Zapewne znasz kobiety w swoim otoczeniu, które z łatwością zaszły zarówno w pierwszą jak i w kolejne ciążę. Są to kobiety, których natura obdarzyła większą zdolnością zachodzenia w ciążę. Czym to jest spowodowane? Może być na to kilka wytłumaczeń:
    1. Najbardziej oczywiste jest to, że ich system reprodukcyjny jest zdrowy i gospodarka hormonalna funkcjonuje bez zarzutu.
    2. Dodatkowo mogą one mieć dłuższy okres występowania śluzu płodnego, który sprawia że sperma może dłużej przeżyć w kanale rodnym czekając na komórkę jajową. Dzięki czemu mają one więcej dni w których współżycie może prowadzić do zapłodnienia.
    3. Mają krótsze cykle, przez co owulują częściej i co za tym idzie mają więcej dni płodnych w roku."

Także niczym się nie przejmuj! :)

Truskaffeczka lubi tę wiadomość

Jestem w 13tym tygodniu ciąży :)
    dziecko-dziewczynka.gif

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko teścik najlepiej zrobić z rańca? bo kiedyś robiłam też wieczorem tylko nie wiem czy wiarygodne wyniki i jestem dopiero tydzień przed @ ^^, sama nie wiem czy robić doradźcie :/

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • MadzikForever Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie w swoje 23 urodziny zaszłam w ciążę, a tak, jak pisałam, staraliśmy się 1,5 roku. Byłam na IV roku studiów jak zaszłam i cóż, daliśmy radę. Ciąża to błogosławieństwo, nie ważne, czy zdarza się w wieku 18 lat, 28 czy 38. Nie stresujcie się wiekiem, a na świat, który ingeruje w Wasze prywatne życie lejcie, bo to nie oni cierpią Wasz ból, a potem nie oni będą wychowywali Wasze dzieci! Nam wszyscy mówili, żebyśmy się w czoło stuknęli, że tak szybko chcemy dziecko (mąż rok starszy ode mnie), a teraz pieją, że "jak to fajnie wam się ułozyło". Ludzie mają tendencję do forsowania swojego zdania, częstokroć odmiennego tylko przez to, że coś chcą powiedzieć. A ile razy jakiś pociotek zapyta "a kiedy dzidziuś?" tylko przez to, że zbyt długo w pomieszczeniu panowała cisza? W rzeczywistości nie bardzo ją to obchodzi, ale Ty wychodzisz z imienin i jesteś załamana. Dlatego twórzcie szczęśliwe diady małżeńskie, a razem naprodukujecie tyle pozytywnych fluidów, że czyjeś zdanie będzie Wam wisiało!
    Badźcie szczęśliwi!

Truskaffeczka, ZakręconaOna, Mistia, Lena Z., Kajtka lubią tę wiadomość

e5e0711e60433cce3cfb1fb777f1eb4d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MadzikForever Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaffeczka wrote:
    mam pytanko teścik najlepiej zrobić z rańca? bo kiedyś robiłam też wieczorem tylko nie wiem czy wiarygodne wyniki i jestem dopiero tydzień przed @ ^^, sama nie wiem czy robić doradźcie :/

Ciążowy z pierwszego porannego moczu, najlepiej środkowego strumienia. :)

e5e0711e60433cce3cfb1fb777f1eb4d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Z. Witam Cie fajnie ze podzieliłaś się z nami swoja historią :)

Jak tyle dziewczyn będzie za siebie trzymać kciuki to nie ma zmiłuj wszystkie zafasolkujemy do końca roku :D

MadzikForever, Truskaffeczka, Lena Z. lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadzikForever wrote:
    Ja dokładnie w swoje 23 urodziny zaszłam w ciążę, a tak, jak pisałam, staraliśmy się 1,5 roku. Byłam na IV roku studiów jak zaszłam i cóż, daliśmy radę. Ciąża to błogosławieństwo, nie ważne, czy zdarza się w wieku 18 lat, 28 czy 38. Nie stresujcie się wiekiem, a na świat, który ingeruje w Wasze prywatne życie lejcie, bo to nie oni cierpią Wasz ból, a potem nie oni będą wychowywali Wasze dzieci! Nam wszyscy mówili, żebyśmy się w czoło stuknęli, że tak szybko chcemy dziecko (mąż rok starszy ode mnie), a teraz pieją, że "jak to fajnie wam się ułozyło". Ludzie mają tendencję do forsowania swojego zdania, częstokroć odmiennego tylko przez to, że coś chcą powiedzieć. A ile razy jakiś pociotek zapyta "a kiedy dzidziuś?" tylko przez to, że zbyt długo w pomieszczeniu panowała cisza? W rzeczywistości nie bardzo ją to obchodzi, ale Ty wychodzisz z imienin i jesteś załamana. Dlatego twórzcie szczęśliwe diady małżeńskie, a razem naprodukujecie tyle pozytywnych fluidów, że czyjeś zdanie będzie Wam wisiało!
    Badźcie szczęśliwi!
    I O TO CHODZI DZIĘKI KOCHANA ZA WSPARCIE ! <3

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Lena Z. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stężenie hormonu ciążowego jest najwyższe rano, po nocy...
    I co najważniejsze- jest jeszcze za wcześnie na test...

dziecko-dziewczynka.gif
  • Lena Z. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadzikForever wrote:
    Badźcie szczęśliwi!
    Ale mi humor poprawiłaś! :D dzięki! :D

MadzikForever lubi tę wiadomość

dziecko-dziewczynka.gif
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadzikForever wrote:
    Badźcie szczęśliwi!
    Bardzo dobrze to ujełaś , Truskaffeczko to jesteśmy mniej więcej w tym samym wieku bo Ja w styczniu 21 skończe ;-) Ja powiem Wam szczerze nie przejmuje się zdaniem ludzi , którzy twierdzą , że za wcześnie chce mieć dziecko czy coś , Ja wiem , że jestem na to gotowa , wiem , ze na tyle odpowiedzialna i dorosła , że dam dziecku wszystko co potrzeba tak samo mój narzeczony i zrobię wszystko by było najszczęśliwsze bo od tego czasu jak kobieta zachodzi w ciąże nie myśli tylko o sobie to zrozumiałe ale jak dziecko się pojawia to nie jest się odpowiedzialnym wyłącznie za siebie a równiez za drugą istotke , której daliście życie . To musi być tak piękne ... Wyczekuję tylko dnia kiedy zobaczę 2 kreseczki a później przytule swojego skarba .;-) Będę wtedy najszczęsliwsza osobą na świecie .;-)i Wy tak samo <3

MadzikForever, Lena Z. lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak myślę ;) wcześniej jak byś przeczytała to radzono mi zrobić jak najszybciej ;P

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Robaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Z. wrote:
    Jesteśmy dopiero rok i trochę po ślubie a tu coraz większy nacisk, aż jestem w szokuuu...Co to się dzieje? :) mam nadzieję, że szybko nam się uda bo długo udawać nie będę potrafiła... Ile można grać?

To tak jak u nas, pierwszą rocznicę ślubu mieliśmy na początku czerwca, a już na Boże Narodzenie prawie wszyscy życzyli nam dziecka. Tylko mój tata się opamiętał, no i babcia powiedziała "I dziecka, kiedy uznacie, że to pora". Gdyby było tak łatwo :D, no bo przecież to już pora :).

My też się nie przyznajemy, bo nie chcę ze wszystkimi dyskutować czy już w ciąży jestem, szczególnie jak będą problemy. Wiedzą trzy moje koleżanki, bo za bardzo przeżywam, żeby przed całym światem ukryć, a Was mam dopiero od kilku dni. No i bracia męża ostatnio zaczęli wypytywać, bo jeden widział u mnie w domu książkę o ciąży, a drugi przyłapał mnie w weekend jak do Was pisałam :D.

Lena Z. lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Truskaffeczko , z rannnego moczu ;-)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    To tak jak u nas, pierwszą rocznicę ślubu mieliśmy na początku czerwca, a już na Boże Narodzenie prawie wszyscy życzyli nam dziecka. Tylko mój tata się opamiętał, no i babcia powiedziała "I dziecka, kiedy uznacie, że to pora". Gdyby było tak łatwo :D, no bo przecież to już pora :).

My też się nie przyznajemy, bo nie chcę ze wszystkimi dyskutować czy już w ciąży jestem, szczególnie jak będą problemy. Wiedzą trzy moje koleżanki, bo za bardzo przeżywam, żeby przed całym światem ukryć, a Was mam dopiero od kilku dni. No i bracia męża ostatnio zaczęli wypytywać, bo jeden widział u mnie w domu książkę o ciąży, a drugi przyłapał mnie w weekend jak do Was pisałam :D.
    To jest najgorsze kuźwa , żetak wypytują będzie ciąża to się im powie , to jest własnie ta cholerna ciekawość haha a to każdej pary srawa idywidualna kiedy zdecydują się na dziecko ;-p

Lena Z. lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lena Z. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistia wrote:
    Lena Z. Witam Cie fajnie ze podzieliłaś się z nami swoja historią :)

Jak tyle dziewczyn będzie za siebie trzymać kciuki to nie ma zmiłuj wszystkie zafasolkujemy do końca roku :D

Coraz mocnej w to wierzę! :D i tak mi tu u Was fajnie i cieplutko, że chyba z Wami tu zostanę na dobre, a co!:D
    czy któraś przyszła mamusia chce nam jeszcze bardziej humory poprawic? Ktoś chętny? :D :D :D

Cranberry, MadzikForever, Truskaffeczka lubią tę wiadomość

dziecko-dziewczynka.gif
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Was mieć kobitki tu wszystkie razem i każdą po kolei wiecie? :)

Lena Z., Mistia, MadzikForever, Truskaffeczka lubią tę wiadomość

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • Lena Z. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Bardzo dobrze to ujełaś , Truskaffeczko to jesteśmy mniej więcej w tym samym wieku bo Ja w styczniu 21 skończe ;-) Ja powiem Wam szczerze nie przejmuje się zdaniem ludzi , którzy twierdzą , że za wcześnie chce mieć dziecko czy coś , Ja wiem , że jestem na to gotowa , wiem , ze na tyle odpowiedzialna i dorosła , że dam dziecku wszystko co potrzeba tak samo mój narzeczony i zrobię wszystko by było najszczęśliwsze bo od tego czasu jak kobieta zachodzi w ciąże nie myśli tylko o sobie to zrozumiałe ale jak dziecko się pojawia to nie jest się odpowiedzialnym wyłącznie za siebie a równiez za drugą istotke , której daliście życie . To musi być tak piękne ... Wyczekuję tylko dnia kiedy zobaczę 2 kreseczki a później przytule swojego skarba .;-) Będę wtedy najszczęsliwsza osobą na świecie .;-)i Wy tak samo <3

Więcej dziewczyn w Twoim wieku które tak będą podchodzic do sprawy i świat będzie piękniejszy... :)

dziecko-dziewczynka.gif
  • Lena Z. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    To tak jak u nas, pierwszą rocznicę ślubu mieliśmy na początku czerwca, a już na Boże Narodzenie prawie wszyscy życzyli nam dziecka.

U nas to samo było w Swięta...
    To my w takim razie braliśmy ślub tydzień po Was :D

dziecko-dziewczynka.gif
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cranberry wrote:
    Fajnie Was mieć kobitki tu wszystkie razem i każdą po kolei wiecie? :)
    Strasznie miło jak ktoś tak mówi ;-)
    Ale jakby nie patrzeć od tego tu jesteśmy , żeby się wspierać włącznie z Tobą moja kochana ;-) No i niech te Mamuśki już przyszłe Nam wysyłają te fluidki ciążowe ;-p
    Dziękuję Lena Z . tak po prostu czuje i wiem , że podołam w wychowaniu dziecka , dobrze , że mój narzeczony to cudowny mężczyzna na , którego mogę zawsze liczyć .;)

Lena Z., MadzikForever lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z lubym ustaliliśmy ze jak teraz będzie małe to dowie się tylko najbliższa rodzina czyli rodzice i rodzeństwo. A dlaczego tak? bo o dziewczynkach wiedzieli wszyscy znajomi, znajomi znajomych itp. Byłam głupia i pochwaliłam się na Facebooku... A potem z płaczem odpisywałam wszystkim ze straciłam ciąże bo wiadomo każdy był ciekaw co i jak... To był koszmar... Taka radość na początku a potem modliłam się żeby nikt nie pytał co i jak. Juz więcej tak nie zrobię. Dopiero po porodzie będę się chwalić :)

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ