Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny które są tutaj rok i dłużej i dalej walczą o dzidzie...
Odpowiedz

Dziewczyny które są tutaj rok i dłużej i dalej walczą o dzidzie...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam znajomą co przez invitro zaszla w tym ze ze 4miesiące lezala w szpitalu na podtrzymaniu ?udalo się ma zdrowego synuśia kacperka:) w tym 5razy poroniła wczesniej !co ona perzeszla mimo ze juz 37 lat ma dała rade :)jestem dumna z tych kobiet ze probują in vitro choc kiedys bylam przeciwniczka metody in vitro teraz uznaje to za normalne :) I mówię Pomóć Szczęściu <3

Ania_84, olka30, Iwka, aszka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti Gratulacje ;D

ja mam mini stresaprzed jutrzejsza genetyka..a oprocz tego ... naparza mnie krzyz takjakkorzonki ;/

Krysti lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to już jutro? Trzymam kciuki.

Ania_84, Iwka lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz wam wkleje z apmietnika bo troche sie pozmieniala przez ten czas ;D hehe z ndia na dzien :D

Troche zmien wiec czas sprostowac kilka rzeczy :)

ostatnie tygodnie byly zarazem fatalne ale znalazy sie dn kiedy stwierdam ze jednak oprocz tego ze nie mamy dziecka i kupe kasy jestesmy po porstu szczesliwi.. szczesliwi ze mamy siebie i nasza rodzinke ;)

oczywiscie decyzja o dawcy dalej aktualna :)

Co do pracy meza..o coz po 2 dniach praca zakonczona..dlaczego booczywiscie ludzie sa pazerni .. ;/ a innych traktuja jak smieci ;/
    i tak zaproponowano mezowi race na czarno za cale 80mzl za dzen i tu uwajga praca 11 h dziennie od 7-18 oraz soboty 6-14 .. kpiny czy zart z ludzi...
    juz sama nie wiem jak to nazwac ;/
    maz zadzownil powedzial ze nie bedzie robilna czarno ;/
    a baba jeszcze do niego z tekstem ze tak sie nie robi ze powienen uprzedzisc w sobote..i ze oni wymagaja od pracodawcy bog wie czego .. dzisus nie wiem moze ta baba byla n haju ...
    mam ochote puscic donos do PIP-u ;/
    wykrzystuje sytuacje rodzinne innych ;/ na 6 osob tam "zatrudnionych " tylko jedna ma umowe.. facet 4 lata tyra a oni zero umowy mu nie chca dac ;/

n ale .. na poczatku przerazeni.. no bo za co zyc..ale ne mozna soba dac tak pomiatac ;/
    i to byla chyba trafna decyzja..weekend i pon, wt spedzilismy z mezem jak za czasow kiedy sie poznalismy :) czyli...randki :P hihi :)

juz myslalam o tym ze moz e L4 ..niestety sie nie udalo.. i chyba to ten ktos o kim mowilam ze sie na nas obrazil .. chyba zadziałał.. bo moze godzine po tym jak wyszlismy od lekarza tel.. od kiedy Maz jest dysozycyjny odezwal sie facet z produkcji i montazu mebl na wymar :)
    maz powedzial ze w sumie od razyu moze zaczac ( czyliod srody ) tyle ze ma w piatek wizyte u lekrza ..poza Kielcami .. niby tam pracuja do 16 wiec by sie wyrobil..ale facet podszedl racjonalne .. i odp.. dobrze panie Michale .. to nech pan przyjdzie w czwartek zobaczy pan jak sie pracuje ja zobacze co pan umie .. i od poniedzialku ruszymy na maxa :) z umowa :)
    mina mojego meza.. bezcenna :D

ak wiec CZwartek 07/8/2014 Pierwszy dzien pracy meza
    8/8/2014 - Łodz odbior genetyki ..choc wiemy ze to tylko formalnosc :)

poniedzialek 11.08.2014 start w noewj pracy mam nadziejeze pierwszy dzien testowy w czwartek bedzi eok i dotanie ta umowe ;)

jaa no coz.. pieke 2 pieczneie na jednym ruszcie :P

reklamuje szkole za 1300 zl :) zawse cos wpadne a przy okazji jakbede ja reklamowac poreklamuje moja firme :D

uff.. to by l na tyle..nooo oczywiscie na poprawe humoru :D
    2 senase filmowe.. lody .... obiady .. iii zakupy :D
    Ja sukieneczka i obciecie wloskow :)
    maz zaupy (odziez ) :D

olka30, Iwka, zizia_a, Krysti, Z. lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania widzisz, tak to jest, jak się wszystko na raz wali to potem może być już tylko lepiej :) Cieszę się, że wam się tak fajnie ułożyło :)

Ania_84, Iwka, Krysti lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka dawaj kota, ja kota nie dostałam, a tyle się na niego naczekałam :)

Ania_84, Iwka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anija84 Trzymam kciuki za ciebie kobitko bedzie dobrze wszystko buziaczyska sle:":":*

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola no co Ty Iwka tak sie opierniczyla ze nie dostalas kottka :P uuu.. Iwuś no co TY :p

dziekuje dziewczynki :) jakos mam taka swiadomosci chyba pierwszy raz od jakiegos czasu ze wszytsko sie ulozy ..i nawet do IUI z dawca chyba bede chciala podejsc na wiosne ;) bo zanim zrobie badania, HSG pozniej zima..a ja czesto wtedy choruje.. wiec moze wlasnie trzeba bedzie zregenerowac sie :)

olka30, aszka, Iwka lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu zdrowe podejście Ania :) Najważniejsze to spokój ducha, a wszystko się w końcu ułoży :)

Ania_84, Krysti, Iwka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby to zdrowe podejscie sie utrzymalo ;)
    boje sie ze jak jutro uslysze zle info to znowu popadne w zlyhumor .. zaczynam sieobawiac..a moze i umnie cos wyszlo..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania pozytywne myślenie!!!!

Iwka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristi pewnie jak mozna to trzeba probowac do skutku!!!

Ania to super, ciesze sie :)

Krysti, Iwka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymam kciuki!!!
    Ja zapisałam się jednak na usg, mam iść 12 na 12:40 akurat mam dwie nocki wtedy i wrócę rano od razu do lekarza, przyjadę i na drugą nockę, nie wiem jak dam radę. Praca strasznie pochłania mi czas, dziś dzwonili do mnie z żabki żebym przyszła na rozmowę, problem w tym że koleżanka mi odradzała, mówiła ze miesięcznie musiała oddawać szefowej ok 150zł za przeterminowane produkty ;/
    sama nie wiem czy pchać sie z deszczu pod rynnę
    w mojej obecnej pracy pracuje 12h ale jednak jakiś grosz za tyle godzin wpadnie, a w żabce niby normalnie 8h, ale znowu nawet 1 tys nie wyciągnę, kurczę nie wiem co robić :s

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka tak racja kto nie probuje ten traci ,pozytywne nastawienie psychiczne moze duzo zdziałać bo w kazdej kobiecie to wszystko w psychice siedzi .

Iwka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunette wspolczuje Ci, z ta praca masz bardzo ciezko, napisz jakie info u lekarza. Wspieram Cie.

Krysti nie ma innego wyjscia.

Iwka lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dobrze jest meza miec o 16 w domu :D

zjedlismy obiadek pozniej pojehalismy obejrzec kose spalinowa.. i bylismy 1 cm od kupna nowego tv :P
    jutro o 9 rano jedziemy ja kupic znaczy kose z TV sie opamietalismy nie kupilismy ;D

za to jutro kupujemy kose , sokowirówke i czajnik :D

kocicy kupilismy piekna toalete
    o taka :D
    5267_m.jpg

jutro wyjazd :D
    ogolnie I dzien pracy ..bardzo pozytywmny.matko dziwczyny ta happy miska dawno nie widzialam wracajacego z pracy :)
    pracuje tam 5 osob wogole powitanie mial :) , maj osobny pokoj socjaly jakposzli na przerwe to chlopai odrazu zrobily mu kawy .. dali mu wode ..Michal mowi ze na luzie wszyscy rozmawiali :) naczyl sie sporo nwych rzeczy..facet pokazywal i pozwalal u obslugiwac rzeczy na ktorych mchal do tej pory niepracowal..spokojnie tlumaczyl chlopai wczorj chcieli go od razu brac na montaz kuchni u klienta :) w poniedzialek maja gadac o umowie :)

a ja w sobote ide na rozmowe do banku :) zadzownili do mnie :)

olka30, Krysti, Iwka lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to super, w koncu maz chyba trafił na w miare uczciwych ludzi. Ta toaleta fajna, ale czy kot bedzie chciał korzystac z zamknietej :D moj to tez miał taką próbę, ale powąchał i narobił koło, czyli mu się nie spodobała i musi mieć odkrytą :D Powoli sie układa i tak powinno byc, ze po burzy słonce.

Ania_84, olka30, Iwka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrazu bez problemu weszla :) teraz wchodzi i wychodzi dla zabawy :D

mato jak ja zaczynam sie bac czy moze cos tam jeszcze gorszego wyszlo. a jak wyszlo co tez w mojej genetyce co wykluczy IUI :(
    cos ostatni zczyna sie dziac wsio a + i boje sie zebysmy nie spadli ;/
    albo co gorsza ze wyjdzie cos co ogolne wplynie na zdrowie meza /albbo i moje ..

aszka, Iwka lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to juz kocinka zaakceptowała. Ania nie wywołuj negatywnymi myslami nieszczesc, jak powiedziała przez fona to raczej dobrze :) Na pewno bedzie ok.

olka30, Iwka lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Ania!

Iwka lubi tę wiadomość

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ