Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Driada0102 wrote:Wszystko jest zależne od organizmu, każda z nas jest inna[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Bursztynka wrote:Rozmawiałyśmy też kiedyś o tempkach, wkleję wam teksta, który rozwiewa moje wątpliwości, między innymi dotyczące czy wstać siku czy nie
"Temperaturę należy mierzyć codziennie, o podobnej porze. Dopuszczalna różnica czasu pomiędzy skrajnymi, rannymi pomiarami może wynosić półtorej godziny, jeżeli najpóźniejszy pomiar został wykonany do 7.30. Na karcie cyklu zapisuje się porę mierzenia (np. 5-6.30, 6-7.30). Wyniki pomiarów spoza przyjętego przedziału czasowego należy nanosić na kartę cyklu z adnotacją o porze mierzenia. Jeśli ich wartości odbiegają wyraźnie od pomiarów sąsiednich, należy je uznać za pomiary zakłócone."
Powinno się spać co najmniej 6 godzin na dobę.
Nie jest przeszkodą krótkie wstawanie w nocy do toalety lub w celu nakarmienia dziecka. Pomiar powinien być jednak poprzedzony minimum 1-godzinnym, biernym odpoczynkiem."Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Z. a masz wg BMI niedowagę? bo ja do najgrubszych też nie należę, ale od pół roku zwłaszcza jak byłam na anty to mi przybyło troszkę i teraz już jest chyba dobrze dla starania. Mam 21,4 BMI ale jeszcze rok temu miałam 19,4, czyli za mało.
No ale nie będę ci polecała anty na przytycie -
E ja Was chyba krępuje, co się pojawię to tu się cicho robi... Hm
Bursztynka wrote:Z. a masz wg BMI niedowagę? bo ja do najgrubszych też nie należę, ale od pół roku zwłaszcza jak byłam na anty to mi przybyło troszkę i teraz już jest chyba dobrze dla starania. Mam 21,4 BMI ale jeszcze rok temu miałam 19,4, czyli za mało.
No ale nie będę ci polecała anty na przytycie
Tak. Według BMI mam niedowagę, powinnam przytyć ok. 7-8 kilo. To sporo, ale wyniki badań mam ogólnie wszystkie dobre bo robiłam przed tym jak zaczęliśmy się starać żeby w razie jak coś jest nie tak to dać sobie czas na "naprawianie". Nie mam żadnej anemii ani nic. Więc może po prostu taka moja natura.
A długo brałaś te anty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 21:23
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Ej Z. ja z Tobą gadam :p a niektóre dziewczyny poszły się myć
no to jak masz wyniki dobre no to chyba ok, może faktycznie taka Twoja uroda. Ja mam np. strasznie cienkie ręce i nogi i moja mama tez tak ma. Jak tyję to rośnie mi tylko brzuch i tyłek Z rąk wszystkie bransoletki i zegarki mi spadają a na nogach kozaki odstają -
Bursztynka wrote:Ej Z. ja z Tobą gadam :p a niektóre dziewczyny poszły się myć
no to jak masz wyniki dobre no to chyba ok, może faktycznie taka Twoja uroda. Ja mam np. strasznie cienkie ręce i nogi i moja mama tez tak ma. Jak tyję to rośnie mi tylko brzuch i tyłek Z rąk wszystkie bransoletki i zegarki mi spadają a na nogach kozaki odstają
Hah. To musimy mieć podobną budowę. Ja mam też takie cieniutkie łapeczki i łydeczki. Zawsze się wstydziłam z takimi patykami spódnice zakładać
I jedyne miejsce gdzie mi idzie to brzuszek, ale to myślę, że akurat wina tego, że nic nie ćwiczę. Gdybym zaczęła ćwiczyć coś to by się pewnie równomiernie rozkładałoDwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Fidelissa wrote:Kasiu o Tobie mówiłam oczywiście:))
Fidelissa, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Bursztynka wrote:ja czytałam trochę postów dziewczyny z forum - vanessy i teraz czytam taki dłuuuugi artykuł na rodzina-naturalnie.pl
żałuję też że tak mało uważałam na naukach przedmałżeńskich gdzie było z panią z poradni, chociaż coś tam w głowie mi się zapamiętało, bo teraz mi się przypomina
Nawet mam jakieś broszurki i książki z tych czasów, ale i tak na spotkania indywidualne przyniosłam wykres ściągnięty z neta, bo dla mnie było niewyobrażalne wstawać rano żeby sie bawić termometrem
No cóż... życie czasem płata figlesantoocha, Z. lubią tę wiadomość
-
Bursztynka wrote:Ej Z. ja z Tobą gadam :p a niektóre dziewczyny poszły się myć
no to jak masz wyniki dobre no to chyba ok, może faktycznie taka Twoja uroda. Ja mam np. strasznie cienkie ręce i nogi i moja mama tez tak ma. Jak tyję to rośnie mi tylko brzuch i tyłek Z rąk wszystkie bransoletki i zegarki mi spadają a na nogach kozaki odstają
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Z. mnie tam nie krępujesz
Przygotowuję się do pracy i podczytuję troszkę
Ja się mogę zamienić. Mam łydkę, na którą ciężko mi wbić buta... i stopa wysoka na podbiciu... więc masakra. Ogólnie jestem szyta z grubej kości, więc jak tyję czy chudnę to tak bardzo nie widać po mnie...
Zawsze miałam płaski brzuch, ale po 30tce trochę mi go wywaliłosantoocha lubi tę wiadomość
-
Macierzanka:) wrote:No ja słuchałam, bo mnie to ciekawiło nawet
Nawet mam jakieś broszurki i książki z tych czasów, ale i tak na spotkania indywidualne przyniosłam wykres ściągnięty z neta, bo dla mnie było niewyobrażalne wstawać rano żeby sie bawić termometrem
No cóż... życie czasem płata figle
Ja mialam tak samo. Bylo to dla mnie tak kosmiczne i zabawne! A teraz co - budziczek, termometr i jazda haha.Macierzanka:) lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Macierzanka:) wrote:Z. mnie tam nie krępujesz
Przygotowuję się do pracy i podczytuję troszkę
Ja się mogę zamienić. Mam łydkę, na którą ciężko mi wbić buta... i stopa wysoka na podbiciu... więc masakra. Ogólnie jestem szyta z grubej kości, więc jak tyję czy chudnę to tak bardzo nie widać po mnie...
Zawsze miałam płaski brzuch, ale po 30tce trochę mi go wywaliło
To ja chyba mam podobnie. Wąska w talii, ale kobiece biodra, miseczka stanika DD/E.
I nogi w kostkach nie za chude, ale też nie kłody.Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość