X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewlinka jaki duży brzucho!;) co do kotów to pamiętajcie że one tą toksoplazme(?) mają czy coś,t to przez Ciee badania się robi jak się stara o bobasa. Iii jeszcze dzisiaj w Rozmowach w toku temat na czasie: to przez ciebie nie mamy dziecka.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    też taki mam ;) cudnie <3
    Ja jem tyle ze az nieraz musze sie powstrzymywac . Wszystko idzie w brzuch. I ciagle bym jadla slodkie

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Witam po urlopie kochane!
    Mam nadzieje ze pare fasolinek sie pojawilo jak mnie nie bylo:)

Ah plakac mi sie chce i z ciezkim sercem opuscilam Afryke. Na polnocy Namibii zostalo moje serce.
    Siedze w pracy i zasypiam. Jeszcze wczoraj po poludniu bylam w Namibii, wieczorem w RPA skad odlecielismy do Niemiec i dzis rano we Frankfurcie o 5:30 skad polecielismy dalej do domu gdzie wyladowalismy o 7:30. Wzielam prysznic, przebralam sie i pojechalam do pracy.

Jednak nie zdecydowalam sie brac lekow antymalarycznych wiec staranka beda niedlugo:)
    czesc witaj po urlopie:))

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ewlinka jaki duży brzucho!;) co do kotów to pamiętajcie że one tą toksoplazme(?) mają czy coś,t to przez Ciee badania się robi jak się stara o bobasa. Iii jeszcze dzisiaj w Rozmowach w toku temat na czasie: to przez ciebie nie mamy dziecka.
    nno wlasnie ja mam kota . Teraz Piotrek zmienia z kuwety . Ja sie nie zbliżam tylko nasz kot nie wychodzi na dwór

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Też mam taką przylepkę tyle że to przybłęda była :)
    Osobiście sama bym nie kupiła ..
    Nie lubisz tej rasy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Witam po urlopie kochane!
    Mam nadzieje ze pare fasolinek sie pojawilo jak mnie nie bylo:)

Ah plakac mi sie chce i z ciezkim sercem opuscilam Afryke. Na polnocy Namibii zostalo moje serce.
    Siedze w pracy i zasypiam. Jeszcze wczoraj po poludniu bylam w Namibii, wieczorem w RPA skad odlecielismy do Niemiec i dzis rano we Frankfurcie o 5:30 skad polecielismy dalej do domu gdzie wyladowalismy o 7:30. Wzielam prysznic, przebralam sie i pojechalam do pracy.

Jednak nie zdecydowalam sie brac lekow antymalarycznych wiec staranka beda niedlugo:)

Witam,

Zazdroszczę takich wczasów .. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Nie lubisz tej rasy ?

Ogólnie to nie przepadałam za pieskami :)
    Chodziło Mi, że osobiście nie dała bym tyle za pieska :)

• Złota Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    nno wlasnie ja mam kota . Teraz Piotrek zmienia z kuwety . Ja sie nie zbliżam tylko nasz kot nie wychodzi na dwór

Jak kot nie wychodzi z domu, to nie ma gdzie "złapać" toksoplazmozy:
    "Z obecnego stanu badań wynika, że główną (70%) przyczyną zachorowań na toksoplazmozę jest spożywanie surowego lub niedogotowanego mięsa. W badaniach trwających od 10 lat udało się wstępnie ustalić, że pierwotniak ginie po głębokim zamrożeniu, gotowaniu lub w temp. 60 stopni Celsjusza powyżej 20 minut. Głównym źródłem zarażenia kotów są pierwotniaki występujące w mięsie upolowanych gryzoni. Ograniczenie swobody kota poza domem zapobiega przenoszeniu się infekcji z innych zwierząt, co w efekcie chroni osoby mające na co dzień kontakt z kotem."

"Drogi zarażenia: toksoplazmoza nabyta – spożywanie surowego lub niedogotowanego mięsa, nieprzegotowanego mleka, niemytych owoców z ogrodu, po którym chodzą zarażone zwierzęta; toksoplazmoza wrodzona – przejście pasożyta na płód przez łożysko."

Nie ma się co kotków bać :)

Ewelina23, dżona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka śliczny brzucholek :)
    No nie powiem drogie są to fakt ...
    A właśnie jeżeli się rodzi dziecko to wtedy co ze zwierzakami ?

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Jak kot nie wychodzi z domu, to nie ma gdzie "złapać" toksoplazmozy:
    "Z obecnego stanu badań wynika, że główną (70%) przyczyną zachorowań na toksoplazmozę jest spożywanie surowego lub niedogotowanego mięsa. W badaniach trwających od 10 lat udało się wstępnie ustalić, że pierwotniak ginie po głębokim zamrożeniu, gotowaniu lub w temp. 60 stopni Celsjusza powyżej 20 minut. Głównym źródłem zarażenia kotów są pierwotniaki występujące w mięsie upolowanych gryzoni. Ograniczenie swobody kota poza domem zapobiega przenoszeniu się infekcji z innych zwierząt, co w efekcie chroni osoby mające na co dzień kontakt z kotem."

"Drogi zarażenia: toksoplazmoza nabyta – spożywanie surowego lub niedogotowanego mięsa, nieprzegotowanego mleka, niemytych owoców z ogrodu, po którym chodzą zarażone zwierzęta; toksoplazmoza wrodzona – przejście pasożyta na płód przez łożysko."

Nie ma się co kotków bać :)
    Mój też nie wychodzi na dwór ale badania robilam na razie JEST OK

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 14:56

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daszka wrote:
    Mój też nie wychodzi na dwór ale badania robilam na razie JEST OK

Badania trzeba robić, bo, jak pisałam, toksoplazmozą możesz zarazić się pijąc świeże mleko lub jedząc niedomyty owoc, nie tylko od kotka.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Misty87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Paticzka czekamy na kolejne testowanie, ale wierze,ze krecha bedzie wyrazniejsza :)
    Hej KotkaPsotka :) troche masz do nadrobienia stron :P
    Santoocha usmialam sie z Twojego robienia faworkow na winie :D
    Ewela slodi brzusio :)

Mnie dalej niedobrze, jak leze to ok, jak wstaje to mi wszystko chlupie w brzuchu. Fuuuuuu
    Zimno!

Lena87, Ewelina23, Ania07 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo drukujecie moje kochane :) A ja dopiero obiad jem :)
    Zaraz wracam...
    Ewelina fajny brzuszek już masz <3

Ewelina23 lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Hej :) Chyba Cię ściągnęłam myślami :)
    "Grzebałam" dzisiaj za dziewczynami, których dawno nie było i zastanawiałam się czy byłaś na badaniu drożności i na jakim :)
    Urlop się chyba udał :)

Mysle ze zapisze sie w pryzszlam cyklu, przed Wielkanoca. Zdecydowalam ze pojde na laparoskopie a nie na HSG.
    Urlop sie udal. Jeden z najlepszych jakie mielismy. Przezycia neizapomniane. Od zawsze marzylam o Afryce i nie rozczarowalam sie, Wszystko bylo tak jak sobie wyobrazalam. Natura tam jest absolutnie powalajaca. A zobaczyc lwy, nosorozce, slonie, gepardy itd na wolnosci, w ich prawdziwym srodowisku to niesamowite przezycie. Az sie lzy w oczach kreca.

Misty- chyba nie dam rady nadrobic :P

Misty87, Macierzanka:), Landryneczka, dżona, sara_nar, Bursztynka lubią tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Ewelinka śliczny brzucholek :)
    No nie powiem drogie są to fakt ...
    A właśnie jeżeli się rodzi dziecko to wtedy co ze zwierzakami ?

Podobno trzeba przyzwyczajać zwierzaka i po porodzie dać obwąchać mu dziecko.

To przez niedomyte owoce też można? :o

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, racja temat na czasie w rozmowach w toku ...

przedszkolanka:), Lena87 lubią tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Przedszkolanka, racja temat na czasie w rozmowach w toku ...

Okna umyte ?

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Okna umyte ?
    O tak :) jak zaczęłam myć akurat słonko wyszło, do teraz świeci :)

Lena87 lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    To jest mój dzisiejszy test:
    263b302b51139e32m.jpg
    Robiony ok 13, od godziny 7:30 nie robiłam siku, wypiłam 2 herbaty.

Wcześniejsze testy były mega blade. To pierwszy wyraźny.
    W 12 dc był ewidentnie negatywny, w 13 dc nie zrobiłam, bo zwyczajnie zapomniałam, mieliśmy gości i miałam cały dzień w pędzie.
    A zignorowana w niedzielę, bo dzień wcześniej sporo wypiłam.
    Pal licho z tymi testami. Wygląda na to że masz dni płodne więc korzystajcie i już. I nie kombinuj co by było :-) śluz masz cacy!

Lena87, Macierzanka:), dżona lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynko jak się czujesz ?

‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ