X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Cześć Fidelisie!
    Albowiem dobrz gadasz! :)

A swoją drogą czytam te posty Leny i Kotki Psotki i tez nie wiem, co bym powiedziała przyjaciółce w takiej sytuacji...

Ja bym chyba poleciła forum na babyboomie. Wydaje mi sie ze byl tam dzial dla osob ktore maja podobne problemy. Tam łatwiej byłoby uzyskac wsparcie... Bo my tego nie przezylysmy i nawet jak mamy dobre checi to nasze slowo moze przyniesc odwrotny efekt ze sie taka osobe zdoluje jeszcze bardziej. To takie stapanie po cienkim lodzie. Bardzo trudna sytuacja.

Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry .
    Jak u Was z rana ?
    Ja chora :(
    Katar gardlo :(

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Ja bym chyba poleciła forum na babyboomie. Wydaje mi sie ze byl tam dzial dla osob ktore maja podobne problemy. Tam łatwiej byłoby uzyskac wsparcie... Bo my tego nie przezylysmy i nawet jak mamy dobre checi to nasze slowo moze przyniesc odwrotny efekt ze sie taka osobe zdoluje jeszcze bardziej. To takie stapanie po cienkim lodzie. Bardzo trudna sytuacja.
    Oooo....super pomysł. Tam powinno się znaleźć pełne zrozumienie od osoby, która przeżywa to samo. Tak jak piszesz, to ktoś może sobie pomyśleć, że nie jesteśmy w stanie ich zrozumieć, skoro nie doświadczyłyśmy tego i w zasadzie nie mamy zielonego pojęcia o uczuciach, które towarzyszą w takiej sytuacji....możemy się tylko domyślać.

Hej Ewelinko. OD rana trochę ponuro, ale szukamy słońca.
    O ile mnie pamięć nie myli, to wczoraj miałaś ostatni dzień pracy? To teraz odpoczywaj i się kuruj :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeste słonce jesttttt :):):):)

Little Frog, Macierzanka:), Ania07 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Oooo....super pomysł. Tam powinno się znaleźć pełne zrozumienie od osoby, która przeżywa to samo. Tak jak piszesz, to ktoś może sobie pomyśleć, że nie jesteśmy w stanie ich zrozumieć, skoro nie doświadczyłyśmy tego i w zasadzie nie mamy zielonego pojęcia o uczuciach, które towarzyszą w takiej sytuacji....możemy się tylko domyślać.

Hej Ewelinko. OD rana trochę ponuro, ale szukamy słońca.
    O ile mnie pamięć nie myli, to wczoraj miałaś ostatni dzień pracy? To teraz odpoczywaj i się kuruj :)
    Tak ostatni :)

U Mnieswieci slonko i nie ma jak narazie ani jednej chmurki :)

Little Frog lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki która cos doradzi...
    kurde od ok m-c puchną mi strasznie palce u rąk..i to nie w dzien tylko na wieczór i podczas nocy! rano wstaje to nie moge pierscionkiem ruszyć który normalnie luzno lata..
    co za przyczyna, miała ktoras cos takiego !
    Nerki mam raczej zdrowe !

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, nie pomogę - nie spotkałam się z tym...

• Złota Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziewczynki która cos doradzi...
    kurde od ok m-c puchną mi strasznie palce u rąk..i to nie w dzien tylko na wieczór i podczas nocy! rano wstaje to nie moge pierscionkiem ruszyć który normalnie luzno lata..
    co za przyczyna, miała ktoras cos takiego !
    Nerki mam raczej zdrowe !

A ciśnienie masz dobre? ja mam bardzo niskie i jak są wahnięcia, to mi też puchną palce. Może to kwestia krążenia?

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:

To prawda. Moj Luby mowi mi zebym sie wstrzymala z telefonem do niej (zwlaszcza ze wyraznie mi napsiala ze nei chce o tym narazie rozmawiac i sie sama odezwie) bo moge mimo dobrych checi powiedziec cos czego ona nei chce wcale slyszec.

Fidelissa lubi tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    A ciśnienie masz dobre? ja mam bardzo niskie i jak są wahnięcia, to mi też puchną palce. Może to kwestia krążenia?

Kochana jestem strasznym meteopata :( reaguje na kazda zmiane pogody...możliwe ze od cisnienia ale nigdy tego nie zauwazyłam, jak byłam straszliwie zmeczona to wtedy tak, a teraz tak po prostu...tak jak dzis..budze sie nad ranem a ja mam palce-balony!
    masakra!

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Myślałam, że jak chora jestem to pośpię, ale fasolina mnie obudziła na porę jedzenia.
    Hej Ewel jak radzisz sobie z chorobą?

Macierzanka:), Ania07 lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotkapsotka najlepiej zaczekać, ona potrzebuje czasu :(

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Kochana jestem strasznym meteopata :( reaguje na kazda zmiane pogody...możliwe ze od cisnienia ale nigdy tego nie zauwazyłam, jak byłam straszliwie zmeczona to wtedy tak, a teraz tak po prostu...tak jak dzis..budze sie nad ranem a ja mam palce-balony!
    masakra!

Może powinnaś skonsultować to z lekarzem? Przy problemach z tarczycą puchną palce. Chyba przy niedoczynności. Zapalenie stawów? Alergia?

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, no to herbatka z miodkiem i pod kołderkę!

Rudasku, ja tak mam bardzo często. Niedługo pomyślicie, że mam wszystkie choroby świata :D - ale to prawda. Dzieje mi się to przez wahnięcia hormonalne w trakcie cyklu, zwłaszcza w drugiej połowie cyklu, a to za sprawą zatrzymywania wody w organizmie. Spuchnięte palce etc. zdarzyło mi się raz przybrać prawie 3kg za sprawą samej wody. W taki okresie trzeba np używać mniej soli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 11:47

Ewelina23, Ania07, Fidelissa lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

U mnie ponuro. Ale humor mam w miarę, dziś kończę wcześniej pracę i jadę do siostry :D

Kotka Psotka, moja koleżanka ze studiów miała zasugerowane, aby przerwała ciążę, bo dziecko ma zespół Downa i wadę serca.
    Ma zdrowego synka.

Moja inna koleżanka poszła na badania prenatalne, bo jej ojciec ma jakoś poważnie upośledzone dziecko z inną kobietą. Więc bała się, że jej dziecko jest obciażone. Wyszło, że jest wysokie ryzyko wad wrodzonych. Przestraszyła się nie na żarty, a potem babka na wizycie wytłumaczyła jej, że oznacza to, że zamiast prawdopodobieństwo choroby 1:100000, u niej jest 1:10000. To tylko wyliczenia matematyczne, żaden wyrok ani diagnoza.

Macierzanka:), Ania07, sara_nar, Fidelissa lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    zdarzyło mi się raz przybrać prawie 3kg za sprawą samej wody. W taki okresie trzeba np używać mniej soli.
    Macierzanka cysterna :D buhahahahaha :P

Macierzanka:), Ania07, Bursztynka lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane...podczytuje Was ostatnio ale sie nie udzielam za bardzo,bo brak czasu,taka zagoniona jestem:),ale chcialam Was tylko poinformowac ze jestem z Wami:)caluje Wszystkie:)

Macierzanka:), Z., santoocha, dżona, Ania07, Kaśka28, sara_nar, Fidelissa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Może powinnaś skonsultować to z lekarzem? Przy problemach z tarczycą puchną palce. Chyba przy niedoczynności. Zapalenie stawów? Alergia?

kochana stawy nie, alergia tez nie ale moze cos byc z tarczyca...bo ostatnio jak byłam u lekarza medycyny pracy do cos sie bebczce nie podobało w szyi :)
    no nic...zobaczymy :) pojde na wizyte :)

Złota lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie już napewno @ przyszła słaba ale daje o sobie znać :(
    Trudno zawsze w tych dniach jest rozczarowanie i rozgoryczenie ale jak u każdej z nas.
    Kotka Psotka głowa do góry naprawdę rozumiem do czujesz głowa do góry przecież z NATURY JESTEŚMY SILNE!

Za każdą testującą 3mam kciuki i czekam na dobre wieści
    za każdą w ciąży przesyłam wiele energii siły i wytrwania na te 9 miesięcy ;-)
    dla reszty co się nie udało przesyłam szeroki uśmiech i słoneczko aby rozjaśnilo wasze następne dni do starań ;-)

P.S Wybaczcie ze tak ogólnie ale nie znam Was jeszcze zbyt dobrze jeszcze strasznie sie gubię

Macierzanka:), Magdas, Z., Little Frog, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Miłego dnia wszystkim życzę

Macierzanka:), Ania07, Fidelissa lubią tę wiadomość

‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ