X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Daszka, mam koleżankę z tą chorobą.
    Biedna ma to od małego i nie mogła zrozumieć dlaczego nie może chodzić po drzewach razem z innymi dzieciakami. Cała jest w bliznach z dzieciństwa...
    Ale robiła furorę wyginając palce ;D

A co gin mówi o ciąży przy chorobie Ehlersa-Danlosa? A konkretnie o porodzie? Jesteś skazana na cesarkę, czy możliwy jest poród naturalny?

Dżona ja miałam antyTPO ponad 400 ;) I przy takim poziomie nie miałam żadnych objawów ani zaburzeń poziomu hormonów.
    Dopiero rok temu przylazła niedoczynność, ale też nie jakaś kosmiczna- TSH 5,7 z tego co pamiętam.
    Teraz zbiłam do 0,77. Badań antyTPO nie powtarzałam dawno, może zrobię w przyszłym tygodniu razem z TSH.

Sylvka kuruj się i wracaj do działań. Przytulam :*

Ja też mam od małego ale w wieku dojrzewania sie to nasiliło i dało takie objawy że zaczeli mnie diagnozować jak byłam mala to niestety nikt nic nie zauwazył a było pare rzeczy na które mogli zwrócić uwagę,raczej jestem skazana na cesarkę nawet w dokumentach od lekarza genetyki mam tak wpisane, no ja mam blizny,siniaki(same wychodzą)rany się słabo goją,straszne bóle stawów, złamania wszystkich możliwych części ciała wszystko sie zaczeło w wieku 14 lat po wypadku na w-fie długo nie wiedzieli co się dzieje aż w końcu się udało zdiagnozować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Obyście miały rację.W "pipci" czysto więc chyba nie jest źle.Jakbym miała dostać @ to juz bym widziała.Boli mnie brzusio,ale jakos inaczej i czuję jakby "spuchnięte" jajniki.Na razie plamka bardzo słabo widoczna,prawie wcale.W czy jak jest zagnieżdżenie to plamienie jest jakiego koloru???

Kochana ja nie miałam, ale tutaj dziewczyny pisały o tych plamieniach. Z tego co pamiętam jest to śluz podbarwiony lekko krwią, ale nie jestem pewna.

• santoocha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Santoocha dzisiaj tez w gore tempka?

A co, nie wolno? :P
    Inny mam wykres niż poprzednie, mniej wahań temperatury, myślę że mój organizm dochodzi do siebie po tabletkach.

Z., Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic,będę się obserwować.Na spokojnie. :)

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    No nic,będę się obserwować.Na spokojnie. :)

Ony to było zagnieżdżenie:) Powodzenia!

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Melula Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej Kobietki!
    Ponad godzinę was nadrabiałam... ale finisz jest!
    dziś dzień morderczy - jestem w zarządzie wspólnoty i mieliśmy przekazanie dokumentacji dla nowego zarządcy... masakra, a to dopiero początek, ech

a co tam u was?
    u mnie, o dziwo! chyba ostatni dzień "poważnej" @. obstawiam na jutro tylko plamienie... przeleciała szybko i w miarę bezboleśnie... ale dowiedziałam się dziś od znajomej, że jak ostatnio miała taką @, jak ja sprzed cyklu to lekarz stwierdził samoistne... :( ale cóż - nowy cykl, nowe nadzieje i WIELKA wiara, że się uda. MUSI! UDA SIĘ!

Macierzanka:), sara_nar, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może macie jakiś dobry sposób na umycie okien po remoncie??
    całe są okurzone i w ogole brudne zawsze mam problem z domyciem ich zwykłym płynem do szyb maże się

• santoocha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei słyszałam (tu na forum), że dziewczyna miała bardzo obfitą @, ze skrzepami krwi i ginekolog powiedziała jej, że mogło to być poronienie.

• santoocha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daszka wrote:
    Dziewczyny może macie jakiś dobry sposób na umycie okien po remoncie??
    całe są okurzone i w ogole brudne zawsze mam problem z domyciem ich zwykłym płynem do szyb maże się

Woda z mydłem- ma się lać piana.
    Wytrzeć do sucha. A potem płyn do szyb i miękka ściereczka.

• Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daszka, może po prostu woda z octem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 17:30

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    A my zaraz z Kielc na Częstochowę i wieczorem domek ;)
    kochana ty z kielc ?

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszytkie dziewczynki was gorąco :D
    KotkaPsotka wrote:
    Moja przyjaciolka jest w ciazy. Bardzo sie obie z tego cieszylysmy. Wszystko pieknie, ona szczesliwa. Ja jeszcze bardziej zapragnelam zajsc jak najszybciej w ciaze, zeby razem z nia chodzic z brzuchem, razem z nia zajmowac sie maluszkiem i chodzic na spacer yi zeby nasze dzieci raze sie bawily....
    A wczoraj dowiedzialam sie ze ich dziecko ma wysokie prawdopodobienstwo wad genetycznych. Jest zdruzgotana, nie chce o tym rozmawiac.
    Nie wiem jak ja pocieszyc, nie znajduje slow. Odechcialo mi sie wszystkiego, jestem smutna i ciezko mi myslec o czymkolwiek innym. Nie moge zajsc teraz w ciaze, nei moge sie z tego cieszyc, czulabym sie winna.
    Kochana współczuje to jest naprawde ciezka sytuacje ale nie mozesz sie poddawac... popatrz ile nieszczesc jest na siwecie jakbysmy mialy tak brac wszytko do sedrduszka to nie jadlybysmy bo jest taka bieda na swiecie itp... ty musisz walczyc o swoje szczescie a mysle ze wszyscy to zrozumieja i nie beda mieli pretensji... a i twojej przyjaciolce sie wszytko ulozy trzymam kciuki zeby to jednak sie nie potwierdzilo. Wspieram jak moge...
    Little Frog wrote:
    To może tak dla zmiany tematu napisze mi któraś jak to wygląda z ćwiczeniami podczas starań...wiosna zbliża się wielkimi krokami, a tak z miesiąca na miesiąc wstrzymywanie się z ćwiczeniami to jak dla mnie troszkę mija się z celem. Tkże czy znacie osoby które miały lub nie miały problemów z poczęciem gdy regularnie uprawiały sport - nie wyczynowo?
    Mysle ze sport nikomu jeszcze nie zaszkodził także jak masz tyle wytrwałości i siły to ja ci kibicuję hehe sama też zaczynam o ttym myśleć może 2 razy w tygodniu na basen i wyjście na kijki od czasu do czasu hmmm zastanawiam się hehe
    Lena87 wrote:
    Rozumiem, ale pewnie każda źle by się poczuła czytając takie słowa skierowana do Naszej osoby.
    Każda z Nas potrzebuje tutaj wsparcia, porady, " kopniaka w dupsko ", postawienia do pionu :)
    Wylania z Siebie Gorzkich Żali co nas męczy trapi ..

Jest tutaj tyle wartościowych osób kochanych, że nawet w życiu codziennym tego nie zaznamy i nie poznamy ..
    Tyle czułości, zrozumienia, martwienia się o drugą osobę .. a przecież jesteśmy sobie tak obce ..

Cieszę się, że tu jestem i mam Was <3 :)

Ja tez sie ciesze ze was mam :* :*
    Little Frog wrote:
    Ja myślałam o bieganiu i jakimś fitnesie. Wiem, że przegrzanie organizmu negatywnie wpływa na ciążę, a jak tu się nie spocić podczas ćwiczeń?
    Nie lubisz pływać? No co Ty?! Ja to uwielbiam!! A jeżeli chodzi o rower, to jak dla mnie rowerek stacjonarny się nie sprawdził. Może taki zwykły to było by zupełnie coś innego...
    W końcu żabki lubią pływać ;)
    Ja też uwielbiam pływać a moja ciocia się dziwi jakim cudem utrzymuję się na wodzie powiedziała że powinnam na dno póść skoro taka ćiężka :D a ona chudzinka i nie potrafi się utrzymać na wodzie hehe (ona mówila to w żartach żeby nie było) :D
    Magdas wrote:
    o mniam :D hmmm nie pogniewasz się jak zgapię ;P ? jak ja daaaawno robiłam

O! mam jeszcze jedno pytanie wyświetla mi się,że kończy mi się za 4 dni abonament premium to co to znaczy? nie będe miała wykresu? czy co?
    Wykres bedziesz miala tylko nie bedzie kolorowy i nie bedziesz miala detektora i nie bedzie ci wyznaczalo kiedy bedziesz miala ovu przypuszczalnie i @... ja nie mam abonamentiu i daje rade przynajmnmiej mnie nie nakręca ten detektor :D
    Landryneczka wrote:
    Macierzanko :*

A dziś dobrze :)
    ja robię ziemniaczki z kotletem i mizerią do tego rosołek :) tak mnie dziś naszło heh
    Zjadłabym już taką prawdziwą pizerię ze śmietanką z takich swojskich ogórków mmmmniam
    czarna164 wrote:
    Witam z pracy!
    U mnie bez zmian,mdłości okoolo południa.Zobaczymy co to będzie.Powtarzam tesciora najszybciej w poniedziałek.Nie chcę sie niepotzrebnie nakręać.
    Miłego dnia! :)
    MOOOOCNO zaciskam kciuki :*
    Daszka wrote:
    Nie wiem do końca o co chodzi ale wywnioskowałam że o chorobę matki i strach że dziecko będzie chore, otóż powiem wam swoją historię;
    Jestem chora mam chorobę genetyczną zespół Ehlersa-Danlosa dowiedziałam się o niej po ukończeniu 18 lat jak zaczeły się pojawiać dziwne niewyjaśnione rzeczy ze mną i z moim ogrganizmem, diagnoza była dla mnie szokiem przecież to choroba której nie da się leczyć a w każdej chwili może postępować-MOŻE ALE NIE MUSI każdy jest inny. Jakoś żyję pracuję uczę się wziełam ślub i planuję dziecko jak kiedyś powiedziałam lekarzowi(ginekologowi) o tej chorobie zapytał
    czy to że jestem chora ma wpływ na moją decyzję o ciąży? czy jak się w ciąży okaże że dziecko będzie chore ( a może mam 50/50% szans) to czy to coś zmieni?
    odpowiedziałam że NIE! i każdemu następnemu lekarzowi nie wspomniałam o tym schorzeniu bo wierzę ze moje dziecko będzie zdrowe 50 % to wiele ufam że geny męża będą silniejsze i o dziwo przez te 2,5 roku nie pomyślałam ani razu o tym że dziecko może być chore , bo przecież nie będzie!
    Wszyscy się dziwią że mam takie "parcie na dziecko" ale nie wiele wie że u mnie im później tym gorzej!
    Może by się wydawać że jestem nie odpowiedzialna bo być może moje dziecko bedzie cierpiało a ja świadomie je na to skażę może i jestem w tym przypadku egoistką bo przecież pragnę dziecka, ale przecież każdej z nas może sie trafić chore dzieciątko Nikomu tego nie życzę ale ciągle jakaś para, małżeństwo zmaga się z chorymi dzieciaczkami nieświadomi tego zagrożenia w ciąży.

To jest strach wielka obawa puki nie będę w ciąży może nie zdaję sobie sprawy jaka obawa o własne dziecko.
    Ale puki mam siłę to będę walczyć;)

Wiem o czym piszesz...jestem w podobnej syt..tylko toi nie ja jestem chora a moj mąż...mimo wszytko pragnę dać mu dziecko bez względu na konsekwencje. Jak będzie mi dane być w ciąży będę kochała to dziecko bez względu na wszytkoa
    Rudasek wrote:
    a tu wszystkie śpią :P:P?
    Kochana zdecyduj sie hehe raz chcesz zeby nie pisaly a raz pytasz czy spia hehe dobre to jest hehe:D
    Sylvka wrote:
    Cześc dziewczyny, u mnie @ także znowu lipa:)))
    Caly dzien leze w łózku bo chyba mam jakas grypę żołądkową, fatalnie się czuję.
    Pozdrawiam
    Biedna a tak trzymalam kciuki...no nic kochana szybkiego powrotu do zdrowka i najlepszy czas w cyklu ci sie zbliza:D

co do mycia okien to ja myje takim plynem do szyb i luster i papierowym recznikiem i nie ma zamazow jutro mnie to czeka hehe

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    jakieś nowości ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Daszka, może po prostu woda z octem?
    tez słyszalam, a potem tym occtem nie śmierdzi w mieszkaniu?

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a na czym skonczyłas?

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Monia a na czym skonczyłas?
    nic nie nadrobiłam z dziś :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra piękne, ja się zbieram.
    Zajrzę do Was z drogi jak mnie mąż zmieni za kółkiem.
    Dobrego weekendu.

ps. Niech no któraś notuje co się dzieje, bo oczekuję w poniedziałek raportu (raczej nie zajrzę tu przez weekend).

Bursztyn, a Ty zatestuj sobie jeszcze w niedzielę :*

Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    nic nie nadrobiłam z dziś :(
    A to tylko dzisiejszy dzien masz w plecy? jak tak to ja osposalam na kilka postow powyzej toi mniej wiecej mozesz sie zorientowac o czym dziewczynki pisały :D do tego o kolorkach w mieszkaniu rozmawialy tez:D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś skończył mi sie abonament i u mnie szaroooo :( ale nie bede dokupować bo to tylko nakręca bardziej :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakaś mamuśka dziś była nowa ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ