X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś test negatywny zobaczyłam :(

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Anja89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    wątpie bo leci ze mnie bordowo brązowe @ ze skrzepami jakimiś :/

witam nową koleżankę :)
    A nie miałaś jakiejś stresującej sytuacji? Albo może się czymś dopiero stresujesz? Ja tak miałam raz kilka miesięcy przed ślubem, dwa @ w ciągu jednego miesiąca i w tamtym roku jak się dowiedziałam o śmierci taty, to też z nerwów dostałam dwa razy w ciągu jednego miesiąca...Może to tylko jednorazowa sytuacja związana ze stresem?

Milcia wrote:
    Ja dziś test negatywny zobaczyłam :(
    Milcia widziałam Twój wykres i nie ma spadku temp, więc szansa jeszcze jest...Nie stresuj się trzymam kciuki :*

svchvfxmiau6k2p0.png
  • Anja89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy okazji ja również witam nową koleżankę :)

svchvfxmiau6k2p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe i życzę II, dla wszystkich :)

• staraczkaaga1986 Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki poniedziałkowo-Świąteczne :)
    my mamy dzisiaj dzień lenia! Jedyny jaki od dawna nam się taki trafił bo raczej mijamy się z mężem.
    no i w tym cylku niestety nic z tego, nie mam co czekać na testowanie.
    Od następnego może większa walka przed nami...
    miłego dnia dziewczyny :)

...wal­ka o Ciebie będzie treścią me­go życia! Jes­teś moją nadzieją!
    49b0aa7b29dc151ffbb53d13fc43ddbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    My akurat lecimy w takie miejsce ze boje sie ze moge przywiezc inna pamiatke z wakacji dlatego wole nie ryzykowac z ciaza zeby potem nei bylo problemow gdybym musiala zazywac jakies silne leki, no i lot samolotem tez nie jest wskazany.

Kochana, my będziemy lecieć 11 godzin, pytałam wcześniej o to ginka powiedział, ze w razie gdyby się udało nie widzi przeciwwskazań co do takiego długiego lotu ani miejsca wakacji :) Loty samolotami zwłaszcza te długie podobno w trzecim trymestrze ciąży nie są wskazane, ze względu na dyskomfort, brak wygód (chyba ze lieci się pierwsza klasą). Ale na szczęście każdy z nas robi jak chce :) A kiedy lecicie?

• olka30 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki w ten piękny dzień (przynajmniej na południu kraju), nudy świąteczne, ale tydzień pracy krótszy więc jest ok :)
    Miłego dnia życzę wszystkim :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja89

nie mam obecnie żadnych stresów... nie mam p[ojęcia skąd @ i tak wysoka temp w 1 fazie... jak mi się skończy idę do gina. musze w końcu zrobić badania, chce zostać mamą 2014!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 14:09

• bąbel Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj robiłam badania w 3 dc. 15.01. wizyta u gina. Już się nie stresuję...jakoś tak czuję, że w tym roku się uda.

20101016580117.png
  • Anja89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    Anja89

nie mam obecnie żadnych stresów... nie mam p[ojęcia skąd @ i tak wysoka temp w 1 fazie... jak mi się skończy idę do gina. musze w końcu zrobić badania, chce zostać mamą 2014!!!!!!
    Racja, lepiej zrobić badania i wiedzieć co i jak. Ja też jutro idę na badania.

bąbel wrote:
    Ja dzisiaj robiłam badania w 3 dc. 15.01. wizyta u gina. Już się nie stresuję...jakoś tak czuję, że w tym roku się uda.
    I bardzo dobrze! Ja też czuję, że w tym roku musi się udać :)

svchvfxmiau6k2p0.png
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam... ja z badaniami musze troszke poczekac.. do konca msc...
    Jakos zle sie dzis czuje,glowa boli i w ogole

b9b1f1a10901741c0ee987c045e138e0.png
    zrp0xzdvj3izwz28.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze wszystkie sie badamy:) To dobrze. Ja jeszcze dwa razy musze zaliczyc. Stresuje sie juz bo mialam robione w tymtym roku i bylo slabo z progesteronem i za duzo testostreonu:/.
    MonikaDM wrote:
    Kochana, my będziemy lecieć 11 godzin, pytałam wcześniej o to ginka powiedział, ze w razie gdyby się udało nie widzi przeciwwskazań co do takiego długiego lotu ani miejsca wakacji :) Loty samolotami zwłaszcza te długie podobno w trzecim trymestrze ciąży nie są wskazane, ze względu na dyskomfort, brak wygód (chyba ze lieci się pierwsza klasą). Ale na szczęście każdy z nas robi jak chce :) A kiedy lecicie?

Pod koniec stycznia.
    11h huhu! to gdzie wy sie wybiracie? Chociaz w sumie my tez mniej wiecje tyle;) (Afryka).
    Ja sie o lot w ciazy w sumie tak bardzo nei boje co o na przyklad malarie. Rozwazam w ogole branie leku antymalarycznego profilaktycznie a w razie choroby tzreba brac wieksze dawki a to nei jest dobre w ciazy.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • iwus Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i ja zaliczam sie do Was,bedzie to mój pierwszy cykl staranek o maleństwo z Clo i Duphastonem,jest to dopiero mój 6dc.Jeszcze kilka dni i staranka na całego,wieze i mam wielką nadzieje ,że w tym roku napewno nam się uda szybko ,,no i wkacu zostane mamusią ,nasze najwieksze marzenie....

iwus
  • ANULLKA Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Dołączam do Was. Ja staram się o malucha od 3 miesięcy. Jestem na końcu cyklu, czekam na miesiączkę, albo na dwie kreski. Najgorsze, że mam nieregularne miesiączki i nie wiem kiedy test będzie wiarygodny. Moje cykle są 35-36-40 dniowe. Zrobiłam przedwczoraj test i wyszedł negatywny, ale miesiączki wciąż nie ma, więc chyba jutro znów się skuszę na test. Co myślicie? Może jest jeszcze szansa, że to będzie szczęśliwy cykl?

ANULLKA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szansa zawsze jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wykres prowadzisz?

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w późne niedzielne popołudnie :)

KotkaPsotka witam Cię i życzę powodzenia w staraniach. Ja miałam ochotę na cyclotest, ale mnie póki co nie stać.

paulaa91, życzę Ci pozytywnego testu! :)

MonikaDM, ja za Ciebie trzymam kciuki i życzę Ci tej "pamiątki" :) Moi znajomi, dwa małżeństwa tak sobie przywieźli, ale ani jedni, ani drudzy sie nie spodziewali :)

Widzę, że u wielu z Was faktycznie będzie to miesiąc pod znakiem badań. Ja idę jutro, bo endo dał mi całą listę badań... niestety nie na NFZ. A przez cytologię jestem dodatkowo na antybiotyku...

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze nie tylko mi sie pomylily dni hihihihihihihi .Dzis jest poniedzialek a czuje sie jakby byla niedziela

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 19:14

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwus i ANULLKA powodzenia!
    No właśnie Anullka masz gdzieś wykres?

Milcia, przykro mi...

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    widze ze nie tylko mi sie pomylily dni hihihihihihihi .Dzis jest poniedzialek a czuje sie jakby byla niedziela

O Matko! Faktycznie :D :D :D a nawet nie zwróciłam uwagi na to, że tak napisałam hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 19:16

1237397y6kr97ild4.gif
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ