X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Widze ze wszystkie sie badamy:) To dobrze. Ja jeszcze dwa razy musze zaliczyc. Stresuje sie juz bo mialam robione w tymtym roku i bylo slabo z progesteronem i za duzo testostreonu:/.

Pod koniec stycznia.
    11h huhu! to gdzie wy sie wybiracie? Chociaz w sumie my tez mniej wiecje tyle;) (Afryka).
    Ja sie o lot w ciazy w sumie tak bardzo nei boje co o na przyklad malarie. Rozwazam w ogole branie leku antymalarycznego profilaktycznie a w razie choroby tzreba brac wieksze dawki a to nei jest dobre w ciazy.

No ja mam jutro wizytę u ginka pod warunkiem ze będzie @, jak nie to przesunę wizytę o kilka dni bo mam isć do niego podczas @.

Afryka...pięknie...mnie się marzy RPA ale to może na następną wycieczkę (choć mojego męża RPA nie pociąga) i masz rację...bardziej egzotycznie i ta malaria, więc ja bym się też wstrzymała. My wybraliśmy Kubę. Czyli lecimy podobnie, bo my 21.01. więc to już druga połowa stycznia :)

• ANULLKA Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź dziewczyny:) Prowadzę wykres na promama.pl. Niestety jedyną wiarygodną informacją jest dla mnie śluz, który notuję:) Temperatura zawsze się waha i nie mogę z niej nic odczytać:)

ANULLKA
  • Mika85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, trzymajcie kciuki, jak nic się jutro nie zmieni, to w środę rano teścik ;) Pozdrowionka!

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki, ja odliczam dni do niedzieli. Eh.. Jutro idę na badania alergiczne, ponoć w ciąży nie można :/ Ale zanim się dowiem , że jestem to mogę? :) Niestety nie mogę ich przełożyć bo są z medycyny pracy ze względu na szkołę, do jakiej się wybrałam.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • paulaa91 Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka dziekuje:*

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spadł mi termometr i teraz wariuje :( mierzyłam 4 razy pod rząd w tym samym miejscu do pikniecia i różne wyniki różniące się o 0,14 stopnia. Muszę szybko kupić nowy na następny cykl. Oczywiście oby się nie przydał. Gdzie swoje kupowałyscie? Internet? Microlife polecacie czy coś innego? Chce od razu olej z wiesiolka kupić moze uda się razem.

No i oczywiście witam wszystkich ;)

Justysia jak się czujesz? Mąż i rodzina już wiedzą czy czekasz jeszcze żeby potwierdzic i czy wszystko będzie ok?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tej Afryki i Kuby to wam zazdroszczę. Na pewno będzie super! Dokładne relacje zdajcie :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana... ja zaraz do pracy lece..
    ANULKA ja tez mam nieregularne @.. w sumie to tak jak ty...
    Ja wyliczylam sobie srednia z calego roku... dodalam dni cylki z ostatniego rokuu i podzielilam przez 12.... srednia u mnie to 36 dni..
    Wiec ja nie testuje predzej niz 39 dnia cyklu...
    Niestey taki nasz los ze trzeba dugo czekac

b9b1f1a10901741c0ee987c045e138e0.png
    zrp0xzdvj3izwz28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=
    Justysia jak się czujesz? Mąż i rodzina już wiedzą czy czekasz jeszcze żeby potwierdzic i czy wszystko będzie ok?[/QUOTE]
    Narzeczony jeszcze nie wie,w sumie nikt nie wie,powiem jak będzie nadzieja,ze ciąża się utrzyma, a do gina mam w czwartek :)

• Anka10222 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to bym chyba nie wytrzymala.... rozgadalabym rodzicom a mężowi to od razu bym chyba powiedziala.... ja jestem taka w goracej kompana... :P

b9b1f1a10901741c0ee987c045e138e0.png
    zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężowi też bym od razu powiedziała, tym bardziej, że ponad rok się staramy i czekamy na dobrą wiadomość. Niestety na kolejny miesiąc musimy to odłożyć, bo wczoraj test wyszedł negatywny. Póki co okresu jeszcze nie ma, a dziś temperatura wzrosła. 29 dc.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia trzymam dalej kciuki!
    Nie ma @ jest nadzieja.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki, witam was prosto z pracy przy kawce :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • paulaa91 Debiutantka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc;) dzis 36dc @brak , brak bolu piersi gdzie co miesiac przed miesiaczka ok 7 dni przed zawsze bolaly.. nie wiem co myslec bo co miesiac to samo @ przychodzi i rozczarowanie..:( ide pozniej po tescik.. oby byly II kreseczki. Pozdrawiam:-)

• Mika85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również Was witam, życzę miłego dzionka wszystkim :)

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny. Do mmnie @ do dziś nie przyszła (ale termin mam dopiero na jutro) w zwiazku z czym przesunełam termin u ginka na czwrtek, stres miałąm nieziemski bo nie wiedziałam czy się dogadam, ale udało mi sie i jestem z siebie strasznie dumna :) Mąż też :)

Paulaa91 - trzymam kciuki za pozytyw :)
    Justysia - kurcze a ja się miałam za cierpliwą, ale takiej cierpliwości jak Ty to nie mam...zeby nawet narzeczonemu nie powiedzieć...ja bym chyba do niego do pracy z testem poleciała :) Mój podziw dla Ciebie :)
    Patu - to zakup nowego trmometru jak najbardziej wskazany...a ja ki to nie wiem...ja mam rtęciowy, i nie przeszkadza mi to, ale czasem chcialabym mieć te 2 miejsca po przecinku :)
    Fipsik - jak mus to mus...wiele dziewczyn nie wie, ze są w ciaży i robiua takie badania, wiem, ze my tu wolimy dmuchac na zimne, ale wiem jak długo się czeka na te badania.

Dziewczyny, dziś śnił mi sie rynek miasta w którym mieszkałam jakieś 20 lat...myślicie, ze to tęsknota bo jakos na co dzień nie odczuwam?

Chciałabym kupić letnią sukienkę...w styczniu, hahaha.

Pozdrówka dla wszystkich :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 09:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 09:08

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letnie sukienki w styczniu to chyba tylko na allegro :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    No ja mam jutro wizytę u ginka pod warunkiem ze będzie @, jak nie to przesunę wizytę o kilka dni bo mam isć do niego podczas @.

Afryka...pięknie...mnie się marzy RPA ale to może na następną wycieczkę (choć mojego męża RPA nie pociąga) i masz rację...bardziej egzotycznie i ta malaria, więc ja bym się też wstrzymała. My wybraliśmy Kubę. Czyli lecimy podobnie, bo my 21.01. więc to już druga połowa stycznia :)

Docelowo wybieramy sie do Namibii i Botswana a w RPA tylko ladujemy i uciekamy;P

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Narzeczony jeszcze nie wie,w sumie nikt nie wie,powiem jak będzie nadzieja,ze ciąża się utrzyma, a do gina mam w czwartek :)

o nie, w życiu bym nie wytrzymała, rodzicom tak, dopiero później jak bym miała pewność, ze się utrzyma, ale mąż musiałby wiedziec tego samego dnia!
    paulaa91 wrote:
    Czesc;) dzis 36dc @brak , brak bolu piersi gdzie co miesiac przed miesiaczka ok 7 dni przed zawsze bolaly.. nie wiem co myslec bo co miesiac to samo @ przychodzi i rozczarowanie..:( ide pozniej po tescik.. oby byly II kreseczki. Pozdrawiam:-)

Trzymam mocno kciuki! Oby był upragiony wynik :) i od razu daj znać :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ