Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati89 wrote:Badałam, fsh lh, estradiol, androstendion?(tak chyba sie to pisze)prolaktynę no i progesteron tyle, ze w innym terminie, bo te badania miałam w 3 dc, a wczesniej czyli przed meisiaczka badałam progesteron i był ponad 15, wiec badania robiłam w grudniu, a progesteron w listopadzie
-
nick nieaktualnymoże to jest tylko jeden cykl w którym nie masz owu, podobno moga byc nawet w roku 2-3 cykle bez owu
ja po raz setny przypomne swoją historie
2 tyg temu w poniedziałek miałam usg i lekarz stwierdził że owu nie bedzie bo nie ma dominujacego, tydz temy w poniedziałek test owu pozytywny, dzisiaj płyn przy macicy,
ja dostałam femoston estradiol + progesteron na poprawienie pracy jajników chociaż poprzedni cykl miałam monitorowany pecherzyk był i pękł, skomplikowane to wszytsko
a ktos się zna co to znaczy że jest płyn przy macicy a w prawym jajniky tworzy się ciałko żółte?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 19:21
-
Macierzanka:) wrote:więc wydaje mi się, że powinno być OK. Nie ma co na zapas sobie głowy robić. A masz teraz cykle regularne, czy cos tam się podziało?
-
No a jaka tam pogoda u Was?
Bo u mnie juz ciemno za oknem.
I poskarżę się i ja.
Tak mnie @ wkurzyła w tym cyklu, że to zalałam mocno!
Jak to mówią zalałam robala!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 19:23
Fidelissa, Z., Little Frog, santoocha, Bursztynka, dżona, Ania07 lubią tę wiadomość
-
Magdas ja ogolnie na twoim miejscu poszlabym do tego lekarza ktory ci robil to usg i napisal ze jajniki niewidoczne i bym mu chyba powiedziala do sluchu... ciesze sie ze sie wyjasnilo pozytywnie
Macierzanko ja sie od komentarza powstrzymalam ))Macierzanka:) lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
AnusiaM wrote:może to jest tylko jeden cykl w którym nie masz owu
ja po raz setny przypomne swoją historie
2 tyg temu w poniedziałek miałam usg i lekarz stwierdził że owu nie bedzie bo nie ma dominujacego, tydz temy w poniedziałek test owu pozytywny, dzisiaj płyn przy macicy,
ja dostałam femoston estradiol + progesteron na poprawienie pracy jajników chociaż poprzedni cykl miałam monitorowany pecherzyk był i pękł, skomplikowane to wszytsko
a ktos się zna co to znaczy że jest płyn przy macicy a w prawym jajniky tworzy się ciałko żółte? -
W ogóle byłam dzisiaj w szpitalu w laboratorium i niby progesteron 5 zl, ale było chyba 100 ludzi, a u mnie w laboratorium Fryda progesteron 26 zl, wiec nie wiem czy jest taka przetika, czy babka przez tel jak pytalam dzwoniac na szpital sie pomylila
-
nick nieaktualnyNati89 wrote:To chyba chodzi i ten płyn w tej zatoce tak? Co oznacza, ze owulacja była, z tego co mneij więcej wiem. U mnie własnie na usg tydzien temu pecherzyk mial 12 mm i mial urosnac do piatku ale zmalal i wlasnie sie zastanawiam co jest nie tak skoro niby badania byly w grudniu ok, tym bardziej fsh i lh miały stosunek 1, prolaktyna w normie testosteron w polowie, no nie wiem, ale cos musi by nie halo.
ale to może tylko jeden cykl bez owu
w poprzednim miałaś i w nastepnym też będzie -
AnusiaM, płyn w zatoce Douglasa oznacza, że odbyła się owulacja i pękł pęcherzyk, a ciałko żólte powataje z pękniętego pęcherzyka, który produkuje progetseron w celu utrzymania ciąży, dopóki nie wytworzy się łożysko ( o ile doszło do zapłodnienia).
Z. GIT
Nati, a cytologie kiedy ostatni raz miałaś? No infekcję raczej by zauważył. A hormony ja bym badałą tak po pół roku od ostatnich badań -
nick nieaktualnyNati89 wrote:W ogóle byłam dzisiaj w szpitalu w laboratorium i niby progesteron 5 zl, ale było chyba 100 ludzi, a u mnie w laboratorium Fryda progesteron 26 zl, wiec nie wiem czy jest taka przetika, czy babka przez tel jak pytalam dzwoniac na szpital sie pomylila
ja w ośrodku płace za każdy hormon około 30zł -
Fidelissa wrote:Czesc dziewczynki:)) jak sie czujecie?
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Macierzanka:) wrote:AnusiaM, płyn w zatoce Douglasa oznacza, że odbyła się owulacja i pękł pęcherzyk, a ciałko żólte powataje z pękniętego pęcherzyka, który produkuje progetseron w celu utrzymania ciąży, dopóki nie wytworzy się łożysko ( o ile doszło do zapłodnienia).
Z. GIT
Nati, a cytologie kiedy ostatni raz miałaś? No infekcję raczej by zauważył. A hormony ja bym badałą tak po pół roku od ostatnich badań -
nick nieaktualnyMacierzanka:) wrote:AnusiaM, płyn w zatoce Douglasa oznacza, że odbyła się owulacja i pękł pęcherzyk, a ciałko żólte powataje z pękniętego pęcherzyka, który produkuje progetseron w celu utrzymania ciąży, dopóki nie wytworzy się łożysko ( o ile doszło do zapłodnienia).
może wszystko popsułam bo ibuprom wzięłam
-
AnusiaM wrote:ja w ośrodku płace za każdy hormon około 30zł[/Q
No włąsnie takze myslę, ze ta babka na spzitalu sie pomyliła, bo jak ostatnio robiłam te badania co wymieniłam to zapłaciłas 140 zl, wiec taka przebitka na jednym hormonie spora niby, zobacze nastepnym razem. -
Głód ) jem często..muszę sie hamować(
Przykre te uwagi, Macierzanko faktycznie różnice wieku sa duże ....
Ale to dziwne,ze od wczoraj jestem dla niektórych kimś innym,
kto nic nie rozumie, co czuje Staraczka. I kimś kto ewentualnie moze sie przydać jeśli nie za dużo mówi o wózkach..,,
Tak jakby mnie ktoś podmienił ?Macierzanka:), santoocha, sara_nar, Misty87, Ania07 lubią tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Czesc dziewczynki:)) jak sie czujecie?
Znów mam zielone piwko i mam wszystko tam gdzie ciemno
a Ty?
Fidelisie jeśli nie jesteś oryginałem, apeluję wtacaj do nas! HAHA!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 19:33
Fidelissa, Bursztynka, dżona lubią tę wiadomość
-
Nati89 wrote:Cytologia we wrzesniu była robiona ale u innego gin, pozniej go zmieniłam,