X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My po wizycie u urologa.. no i dostaliśmy promyczek nadziei :)
    zbadał męza.. USG jąder prawidłowe, lewe minimalnie mniejsze od prawego ale spełnia swoje funkcje i taka róznica jest dopuszczalna.
    Wszystko z jego narządami dobrze.
    Rozwinięte prawidłowo, żylaków powązka nasiennego nie ma.
    Przepisał na 10 dni antybiotyki gdyby w jądrach była jakaś infekcja żeby ją wyleczyć, rano mamy brac 1 tabl androvitu, a wieczorem 1 salfazinu.
    MACE będziemy brać nadal. Przepisał hormon testosteron, który ma zażywać przez pierwszy miesiąc 2 razy dziennie abo pobudzić jądra do pracy a następny miesiąc raz dziennie. ograniczyć biały cukier, słodycze do minimum i używki (z tym akurat ie będzie problemu).
    Badanie nasienia zrobić za 3 miesiące. Jak sie uda w między czasie napisac urologowi sms :) powiedział że dużo takich par jak my juz do kontroli za te 3 misiące nie przychodzi bo zaciązą. A profesor robiący badanie nas tak nastraszył choćbyśmy juz nigdy mieli nie miec dzieci.
    Będzie dobrze z Boża pomocą napewno sie uda :)))))) bardzo sie uspokoiłam :)

olka30 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejooo :P

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Joannaaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Potrzebuje Waszej porady.. od trzech dni boli mnie brzuch jak na @.. cykle mam 27-28 dniowe. Dzisiaj 29 dc aa ja mimo bólu podbrzusza i krzyzów nadal go nie mam. Fakt.. staramy się o dziecko, ale ból tak przypomina mi @.. moze jest stłabszy i troszke inny.. Sama nie wiem co myśleć..

• Anutka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannaaa wrote:
    Hej dziewczyny! Potrzebuje Waszej porady.. od trzech dni boli mnie brzuch jak na @.. cykle mam 27-28 dniowe. Dzisiaj 29 dc aa ja mimo bólu podbrzusza i krzyzów nadal go nie mam. Fakt.. staramy się o dziecko, ale ból tak przypomina mi @.. moze jest stłabszy i troszke inny.. Sama nie wiem co myśleć..
    prowadzisz wykres ??? jaka temp i ile dpo ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Joannaaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cuklu nie mierzyłam temp.. jedynie testy owulacyjne. Wg nich 13dpo. O ile wogóle była, bo jednak one nie dają 100% gwarancji o czym wiem doskonale wiem.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannaaa wrote:
    W tym cuklu nie mierzyłam temp.. jedynie testy owulacyjne. Wg nich 13dpo. O ile wogóle była, bo jednak one nie dają 100% gwarancji o czym wiem doskonale wiem.
    14-15 dpo możesz spokojnie testowac :) a cycochy bola ??? jak tak to owu było :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Joannaaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis sie zaczełam zatanawiać, ból wczoraj był mocniejszy niż dzisiaj. No ale prócz czestegomoczu i dużych wrażliwych piersi i sutków na którch są jakby gruczoły nic nie mam. Może to objawy na @.. ogłupiałam..

• Joannaaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy wcześniej też nie zauważyłam tych gruczołów na sutkach o ile tak to się nazywa :P Eh.. ale testować się boje, bo jak to kolejne rozczarowanie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 21:02

• Lili266 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Hej. My po wizycie u urologa.. no i dostaliśmy promyczek nadziei :)
    zbadał męza.. USG jąder prawidłowe, lewe minimalnie mniejsze od prawego ale spełnia swoje funkcje i taka róznica jest dopuszczalna.
    Wszystko z jego narządami dobrze.
    Rozwinięte prawidłowo, żylaków powązka nasiennego nie ma.
    Przepisał na 10 dni antybiotyki gdyby w jądrach była jakaś infekcja żeby ją wyleczyć, rano mamy brac 1 tabl androvitu, a wieczorem 1 salfazinu.
    MACE będziemy brać nadal. Przepisał hormon testosteron, który ma zażywać przez pierwszy miesiąc 2 razy dziennie abo pobudzić jądra do pracy a następny miesiąc raz dziennie. ograniczyć biały cukier, słodycze do minimum i używki (z tym akurat ie będzie problemu).
    Badanie nasienia zrobić za 3 miesiące. Jak sie uda w między czasie napisac urologowi sms :) powiedział że dużo takich par jak my juz do kontroli za te 3 misiące nie przychodzi bo zaciązą. A profesor robiący badanie nas tak nastraszył choćbyśmy juz nigdy mieli nie miec dzieci.
    Będzie dobrze z Boża pomocą napewno sie uda :)))))) bardzo sie uspokoiłam :)

Hej Monia :) to super, że wszystko ok u Twojego męża :) a powiedz mi proszę jakie miał wyniki badań zanim poszliście do urologa? Mój mąż też ma słabsze nasienie, ale robiliśmy tylko raz badanie i nie wiem czy do urologa mam go zapisać czy tylko futrować witaminami ;)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili266 wrote:
    Hej Monia :) to super, że wszystko ok u Twojego męża :) a powiedz mi proszę jakie miał wyniki badań zanim poszliście do urologa? Mój mąż też ma słabsze nasienie, ale robiliśmy tylko raz badanie i nie wiem czy do urologa mam go zapisać czy tylko futrować witaminami ;)
    upłynnienie natychmiast, wszystko ostro zaniżone i bardzo mała ilośc plemników i prawidłowe 8%

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lili266 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile było plemników ruchu A? i B?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic o ruchu A i B tam nie pisało w wynikach.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Co do naprotechnologii to ze swojego organizmu mogę czytać jak w książce, znam swój cykl doskonale, wiem kiedy co się dzieje i kiedy są jakieś zaburzenia, żaden ksiądz mi tego nie musi tłumaczyć.. Jestem wierząca, ale w Boga, a nie kościół i ich czar mary.. Oczywiście nie piszę tego, żeby kogoś urazić, czy coś, więc w razie czego przepraszam jeżeli którąś obraziłam..
    Ale napro to nie kościół :D To jest tylko metoda, którą kościół popiera i tyle. Chodzi mi o lekarza naprotechnologa...

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • ant0sia Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane pomóżcie. wczoraj w tescie owulacyjnym mialam wynik pozytywny (to juz trzeci pozytywny). dzis o 6 rano temperatura mi podskoczyla do 38.14, czy to możliwe ze przy owulacji moze byc tak wysoka? dodam że wczoraj nie najlepiej się czułam i bardzo boli mnie głowa. myślę że to wirus ale może któraś z was też tak miała. miłego dnia

• ant0sia Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2014, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz jak wpisalam ta temperature to pojawila sie przerywana kreska w 8 dniu cyklu :? ja już nie wiem o co tu chodzi :( czy któraś z was może zerknąc na mo wykres? plis plis plis ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ant0sia wrote:
    a teraz jak wpisalam ta temperature to pojawila sie przerywana kreska w 8 dniu cyklu :? ja już nie wiem o co tu chodzi :( czy któraś z was może zerknąc na mo wykres? plis plis plis ;)
    pokazuje ze masz owulke to na seksik lec :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 07:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia brawooo :) to teraz w lozeczku szalejecie i witaminy jecie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    hejooo :P
    hejo :p

Anutka lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ