X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • ant0sia Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 witaj, biorę tylko folik od x czasu, lekarze mówią że u mnie nic więcej nie trzeba bo wina leży po stronie partnera :/ mam nadzieje że tym razem jego wyniki się polepszą i przystąpimy do inseminacji bo naturalnie to chyba nie mamy szans aczkolwiek tu na forum czasami o takich cudach można przeczytać, oby i u mnie się zdarzył :)
    daisy aszka ma rację 3 cykle to zbyt mało żeby się martwić że coś nie tak ale trzymam kciuki że za 4 razem się uda :)

• kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    jestem teraz :D
    hahah nio to sie obudzilas hehehe...

• kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Olka, ach te poniedziałki.
    Melula, wątek ucichł, bo wszystkie się przeniosły na inne. Ja jestem w 'na temat i nie na temat' , bo czasem odbiegam od tematu :P i jest to do mnie adekwatne :D

antOsia, testy owulacyjne wychodzą pozytywne, nawet jak później do owulki nie dojdzie, bo one pokazuja, czy był pik LH. A jak bliżej wygląda Twoja hitoria?

Daisy, życzę Ci cierpliwości i powodzenia!

kittykate, powodzenia!

roletka, Tobie również, a łykasz może metforminę?

Aszka, kasia czarna, sylvka pozdrawiam!
    Hej hej Macierzanka... ehhhh mam taka cicha nadzieje ze bede testowac pod koniec miesiaca:D ovu ma byc w srode zobaczymy jak tam cialo bedzie dawac znaki... boze ale bym chciala aby sie udalo... wkoncu trafilismy na moje dni plodne :D

• kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jeju jeju wszystkie znowu spia:( a ja jakos nie moge.. eh dziewczyny wspierajcie mnie tu szybciutko z rana bo wiem ze zagladacie...ja teraz 3 dni do pracy i piatek sobota niedziela wolne... kierunek moj kochany jeszcze 2 dni plodne to moze cos sie uda zrobic heheh buziaki

aszka lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana i życzę miłego dnia.. Chociaż wam, bo mojego raczej nic nie poprawi :( @ się rozkręca. Przede mną ostatni cykl stymulacji hormonalnej, a potem mogę się pogodzić z tym, że bycie matką nie jest moją drogą :(

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wspieramy :* buziak.
    Olka to spróbuj z hormonalna, moze sie uda :)
    Komu kawki?

• olka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka stymulację hormonalną można mieć max. pół roku, to mój ostatni cykl stymulacji więcej mieć nie mogę.

• Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę kawę :) Bo coś dobudzić się nie mogę. Witam wszystkie staraczki :)

olka30, Macierzanka:), aszka lubią tę wiadomość

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka wlasnie moze mozna powtorzyc? A inne metody?
    Cara ja się tez dobudzic nie moge dzis, jakas tragedia :(

• olka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt mi innej metody nie zaproponował.

A co do ziółek i wspomagaczy to brałam już wszystko o czym piszą inne dziewczyny, dosłownie wszystko.. Jakby miało pomóc to już by pomogło.

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, a nie myślałaś o napro?
    Długo to czasem trwa, ale przynosi efekty...

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka tak niskie, 2 kawki juz za mna, wiecej nie pije bo z kolei skoczy.
    Juz troche oczy otwieram :D

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to zazwyczaj 1 kawka w pracy dziennie, ale dziś chyba zasnę przy biurku, więc coś czuję, że i na drugą się skuszę :)

aszka, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa. Staram się o pierwsze dziecko. Jestem tydzień po terminie @. Robiłam testy - na każdym dwie kreski. Zrobiłam betę 13.03 - 30,20, 17.03 - 39,30. Wczoraj byłam u lekarza, nic nie widział, żadnego pęcherzyka i powiedział, że z tego ciąży nie będzie i mam czekać na @. Czy ktoś z was miał taką sytuację, że pomimo niskiej bety ciąża się udała i wszystko skoczyło w górę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, zazwyczaj nalezy sie opierac na zdaniu lekarza. My tu sobie mozemy gdybac, rozne sa historie, ale jednak zazwyczaj lekarz zna sie na badaniach i wie co mowi, chociaz oczywiscie zycze Ci zaby sie pomylil :)

• Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, a ja byłam przekonana, że 2 kreski na teście dają 100% pewność, że doszło do zapłodnienia....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 12:31

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może jeszcze urośnie :) głowa do góry :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo do zapłodnienia doszło, ale zarodek mógł obumrzeć i nie zagnieździć się. Bardzo bym chciała, żeby urosła, ale w sumie nie mam złudzeń.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania lekarze na USG pęcherzyk ciążowy widzą dopiero po 6 tygodniu, nie za wczas poszłaś??

• olka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do naprotechnologii to ze swojego organizmu mogę czytać jak w książce, znam swój cykl doskonale, wiem kiedy co się dzieje i kiedy są jakieś zaburzenia, żaden ksiądz mi tego nie musi tłumaczyć.. Jestem wierząca, ale w Boga, a nie kościół i ich czar mary.. Oczywiście nie piszę tego, żeby kogoś urazić, czy coś, więc w razie czego przepraszam jeżeli którąś obraziłam..

‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ