X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie kaska28. zdrowie najważniejsze. Czarna164 czekanie jest najgorsze....ewelina23 informuj nas:)) ciekawe co będzie już widać:)) kotkapsotka a jaki masz nadajnik? Jak to jest wczepione ten chip?

qq87j44jhto0od0f.png

• Ida Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Czesc kochane <3

Dzis dzwonilam do gina i mi powiedzial zebym przyszla na wizyte w piatek .
    Bo powiedzialam mu ze chce isc na badanie beta ipowiedzialam mu ze robilam dwa rozne testy i wyszly pozytywne . I powiedzial mi po co bede wydawac pieniadze na kolejne potwierdzenie .Z tego co wyliczyl to 5 tydzien tylko musi zrobic usg zeby dokladnie wiedzial bo wyliczyl od miesiaczki . Jak myslicie bedzie cos widac chodzi o potwierdzenie ciazy ????

Moja koleżanka miała potwierdzone na usg w 5 tygodniu, więc na pewno jest szansa. Im bardziej nowoczesny sprzęt tym lepiej :)

Jak samopoczucie? Spałaś coś w ogóle w nocy? ;)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,witam i ja pi krotkiej przerwie,w koncu naprawili mi telefon i moge byc z Wami bardziej na bierzaco:)zaleglosci nadrobilam:)
    Ewelina23 najszczersze gratulacje,spokojnych 9msc:)
    Mam do was pytanko mialyscie moze kiedys plamienia okoloowulacyjne?Bo u mnie dzis takie delikatne plamienia(wystarcza wkladka)niby owu mam miec kolo soboty i nie wiem co to moze byc...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    --Kaska28 --ogolnie to obliczylam na necie w kalkulatorze owulacji i dni plodnych ale czekam az mi pokaze dni plodne ovu...ale jesli bede miala 31 plodny to bylo by bosko moze sie uda choc staram sie nie nakrecac

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie sugerujcie się tylko programem. Najlepiej sprawdzać wszystkie oznaki płodności: śluz, szyjka, temperatura ;)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm nigdy tak dokladnie nie sprawdzalm ... moge troszke jasniej??

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Czarna wiem cos o czekaniu na wizyte a wiesz co sie okazalo jak w koncu poszlam na umowiona wizyte? babka do mnie ze przeciez dzisiaj nie przyjmuje ten dr do ktorego przyszlam...masakra myslalam ze zejde bo ogolnie przed wizyta tak sie stresowalam ze masakra(zle doswiadczenia)ale na szcezscie jakis inny przyjmowal a ja juz nie mialam sily czekac...i mnie przyjal moze ty tez idz i sie pytaj moze od razu cie przyjma:D
    Wizyta jest pewna,nie ma z tym problemu.Też nie chcę się nakręcać nadaremnie,ale okoliczności wskazują na ciążę.Tylko z tym ,sama wiesz jak jest.Piersi mnie zaczeły swędzieć,ale może to jakiś zbieg okoliczności?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_czarna wrote:
    hmm nigdy tak dokladnie nie sprawdzalm ... moge troszke jasniej??

https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/obserwacje-wskaznikow-plodnosci/w-jaki-sposob-dokonywac-obserwacji-wskaznikow-plodnosci-w-ovufriend,22.html :)

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej asiorekkkk :) WItaj, czytaj, pisz, bywaj i co tam jeszcze się da :D

Fidelissa, czy chodzi Ci o testy owulacyjne?

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Wizyta jest pewna,nie ma z tym problemu.Też nie chcę się nakręcać nadaremnie,ale okoliczności wskazują na ciążę.Tylko z tym ,sama wiesz jak jest.Piersi mnie zaczeły swędzieć,ale może to jakiś zbieg okoliczności?

Trzymam za ciebie kciuki oczywiscie nie chce cie zniechecac ale ja tez mialam teraz takie objawy a przynajmniej mi sie tak wydawalo niestety badanie potwierdzilo ze ja akurat nie jestem w ciazy tylko sie zablokowalam...za bardzo chce miec dzidzie i nie wiem jak odpuscic....ale za ciebie trzymam mocno kciuki

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Hej dziewczyny,witam i ja pi krotkiej przerwie,w koncu naprawili mi telefon i moge byc z Wami bardziej na bierzaco:)zaleglosci nadrobilam:)
    Ewelina23 najszczersze gratulacje,spokojnych 9msc:)
    Mam do was pytanko mialyscie moze kiedys plamienia okoloowulacyjne?Bo u mnie dzis takie delikatne plamienia(wystarcza wkladka)niby owu mam miec kolo soboty i nie wiem co to moze byc...

Ja nie mam plamien ale slyszalam ze to jest calkiem normalne :)takze nie stresuj sie

Maniuś lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 dzieki

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś dużo dziewczyn ma takie plamienia i są one normalne, nie ma powodu do niepokoju ;)
    Kasia_czarna nie ma za co ;)

Maniuś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zachciewaja.Kapusta czerwona z jabłkiem+majonez.Wszystko na chlebie. :)

Ida, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie mocno trzymam kciuki:D a robilas test?

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki dziewczyny,co ja bym bez Was zrobila:)zagladne jeszcze pozniej co tu slychac:)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam właśnie porodówkę :) jejku jakie to piękne jak dzidzia przychodzi na świat! Ja to siebie nie wyobrażam z brzuchem, a tym bardziej porodu i męża obok z kamerą :D Mówi, że takie sytuacje nie mają na niego wpływu, ale myślę, że jakby przyszło co do czego to by zemdlał zanim bym urodziła :D

Kaśka28, Macierzanka:), Maniuś lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Ale zachciewaja.Kapusta czerwona z jabłkiem+majonez.Wszystko na chlebie. :)

i widze ze temperaturka ladnie skoczyla:D mocno mocno trzymam kciuki

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    To w takim razie mocno trzymam kciuki:D a robilas test?
    Robiłam 2 dni temu(negatywny),ale to pewnie za szybko.Poczekam do wizyty,no chyba,że mnie tak weźmie,że prędzej test zrobie.Sama się ze siebie śmieję bo tylko chodzę i zaglądam co by przekąsić.Pochłonęłabym teraz tortillę z kurczaka...ach...

• Ida Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero trafiłam po pracy. Tak dużo piszecie dziewczyny w ciągu dnia, że trudno czasem nadążyć ;) A tu niektórzy pracują ;)

No to moja relacja z dzisiejszych objawów - cały dzień nic, ból piersi i brzucha ustały albo były bardzo małe. śluzu mało. Cały czas czekałam na standardowe dla mnie plamienie, które mam zawsze dzień przed okresem. Sądziłam, że skoro do tej pory nie ma, to pewnie wszystko przesunie się o dzień. No ale po powrocie do domu zaobserwowałam tak dobrze znane mi plamienie. Jutro najpewniej będzie mocniejsze albo już pojawi się @. Czyli cykl nie zakończony zieloną kropeczką, ale nie mogę powiedzieć, że stracony czy nieudany. Wiele się nauczyłam, coraz bardziej wiem 'z czym to się je' ;) I tak naprawdę się cieszę - nowy cykl, nowe nadzieje :)
    Bo ja albo jestem jakaś inna, albo tak naiwna, ale ja naprawdę się nic a nic nie przejmuję ;)

Pozdrawiam dziewczyny i życzę miłego wieczorku :) Ja dziś nie posiedzę za długo na forum, padam jak kawka ;) Mam nadzieję, że wchodząc u jutro nadążę za Wami ;)

Kaśka28, Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ