X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Jakie te nasze organizmy dziwne.
    U Ciebie była piekna owulka a wykres płaski. A u mnie jest piekny skok na wykresie a ponoć owulki nie było..
    Idzie ocipieć z tym wszystkim :D

No lepiej bym tego nie ujęła :D

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa ja tez nie znoszę braku informacji, dlatego denerwują mnie doktorki, których trzeba ciągnąc za język...

Żabka, ja też mam stertę prania, którą zawsze nazywam deja vu :)

Ida, trzymam kciuki żeby już nie spadło. Małpy narazie nie ma, więc może się uda!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 12:47

Ida lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    I to podwojna byla!
    Pani doktor mimo plaskiego wykresu powiedziala ze owulka na 100% byla i to z obu jajnikow wiec szansa na blizniaki jest. Do tego powiedziala ze skok hormonow byl taki ze to na 100% na owulacje wskazuje.
    Ehhh. Zawsze cos kurde!
    Ci powiem, że usg jest najbardziej miarodajne. O ile lekarz umie odczytać.
    Ale skoro Twoja Pani doktor tak mówi, to znaczy że tak jest :)

Ja juz po tym cyklu stwierdziłam, że temperaturą nie ma się co sugerować. Bo różne rzeczy na nią wpływają.
    Tak samo w sumie śluz, bo miałam piekny płodny glut, i co? I gówno, za przeproszeniem :D

Fidelissa lubi tę wiadomość

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu przybyłam :D ależ było dzisiaj moje zdziwienie jak rano zobaczyłam śnieg. Najgorsze, że ja cały czas na letnich oponach śmigam :D

Widzę, że temat owulki się tu rozwinął. Dziwne są te nasze organizmy. Ja u siebie zauważyłam piękne skoki tempki, ale boję się właśnie, że to się może nie pokrywać z faktycznym wystąpieniem owulacji tak jak mówi Lucy.
    Monitoring to chyba najlepsze rozwiązanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 08:55

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)
    Jestem tu nowa, ale liczę na miłe przyjęcie :)

To mój pierwszy cykl, kiedy staramy się o dzidziusia. We wrześniu wzięliśmy cywilny zagranicą, bo wyjechaliśmy tymczasowo z Polski, a w maju będzie kościelny :D
    Nie chcieliśmy już dłużej czekać, bo oboje tak bardzo chcemy mieć maleństwo!
    U mojej pani gin byłam w październiku i po badaniach powiedziała, że nie ma u mnie najmniejszego problemu, żadnych cyst itp oraz że jak najbardziej mogę zostać mamusią, więc próbujemy.
    Wiem, że to nie takie proste, ze względu na nasze hormony :) ja na razie nie robiłam badań na prolaktynę itp. Zobaczymy, co będzie dalej... :)
    Dodam, że nie brałam nigdy anty (z czego oczywiście bardzo się cieszę).

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Misty!
    To, ze będziesz przyjeta miło nie mam najmniejszej wątpliwości :)
    Powodzenia w starankach!

Ania to Ty odważna jesteś na letnich ;) Ja dzisiaj rano gdybym była na letnich to pewnie mogłoby się to źle skończyć, bo nie było odśnieżone, ani posypane niczym... 22 stycznia, a drogowcy znow zaskoczeni :D

Ania07 lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Misty ;) serdecznie witamy w gronie staraczek :)

Macierzanka tak to bywa :D już dawno miałam się zaopatrzyć w zimówki, ale dałam sobie spokój, bo śniegu jak nie było tak nie było .. do dziś :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w parcy ubaw.Moja koleżanka z parcy mówi mi dziś "Ale Ci sie oczy błyszczą,jakbys była chora".A ja na to,że może mnie jakis "wirus"faktycznie dopadł.Nie ma to jak wrócić do pracy.Zaraz mi się humor poprawił.No i ta dziesiejsza temp. 37,2 o 6.30.Szok.Nigdy tak nie miałam.Ale to chyba świdczy,że pewnie piekna owulka była.
    Pozdrawiam :)

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze bolą mnie ciągle jajniki... już 3 dzień. i to tak całkiem całkiem. wczoraj byłam w ogóle w środku taka nadęta, pełna. dziś już nie czuje takeigo uczucia ale kuje boli... ehh a może to nie jajniki? zaczynam się bać o co chodzi bo nie miałam tak nigdy :(

• paticzka Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

• paticzka Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wykonczę sie nerwowo jestem załamana zagubiona

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paticzka wrote:
    ja wykonczę sie nerwowo jestem załamana zagubiona
    dlaczego paticzka, co sie dzieje ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • paticzka Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wejdz ce na muj profil zobacz ce wykres i notatki

• Monika.Żelazko Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, ja dziś 3 dzień po owulacji mam bóle ledzwi i skurcze macicy( o ile mozna to tak nazwać) myślicie z to ból owulacyjny się przeciągną? moim znadniem ból jest taki jak bym miała @ dostać:( ale przecież to za wcześnie....

• Aga_M Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim !
    Mi dziś nawet humor dopisuje (czego wszyskim życzę :D) , choć jutro planowana @ ...ale co będzie. Testów nie robilam :) - dałam radę wytrzymać, najlepszy sposób nie mieć ich w domu :)
    Mam małą nadzieję, ze ten miesiąc będzie moim szczęśliwym - od kilku czy nawet kilkunastu dni mam tak wrażliwe sutki jak nigdy i nigdy to nie trwalo tak długo, ale mam już małe plamienie wczoraj różowe, dziś brązowe ... także chyba nic z tego nie będzie

chyba najgorszy jest dzień przed planowaną @ ...

0c0df0f9b76facba7cdb2f1cade27a0d.png

Wysłany: 22 stycznia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej.
    No dziewczyny o bólu owulacyjnym to krąży wiele hipotez. Jedna głosi, że to od przekrwienia jajowodu, inna, że od podniesienia się poziomu estrogenów, a jeszcze inna, że gdy pęknie pęcherzyk Graafa, to płyn powstały po pęknięciu wylewa się do jamy otrzewnowej i wtedy może boleć jajnik. Czasami ten ból promieniuje w wokolicach miednicy, krzyża, a nawet nogi.Niektóre kobiety czują tylko krótkotrwałe ukłucie, a inne nawet kilkodniowy ból. Ale ponoc sam moment owulacji nie jest odczuwalny, a czasem występuje ona nawet dwa dni później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 17:06

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane <3

Dzis dzwonilam do gina i mi powiedzial zebym przyszla na wizyte w piatek .
    Bo powiedzialam mu ze chce isc na badanie beta ipowiedzialam mu ze robilam dwa rozne testy i wyszly pozytywne . I powiedzial mi po co bede wydawac pieniadze na kolejne potwierdzenie .Z tego co wyliczyl to 5 tydzien tylko musi zrobic usg zeby dokladnie wiedzial bo wyliczyl od miesiaczki . Jak myslicie bedzie cos widac chodzi o potwierdzenie ciazy ????

Wysłany: 22 stycznia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_M wrote:
    Hej wszystkim !
    Mi dziś nawet humor dopisuje (czego wszyskim życzę :D) , choć jutro planowana @ ...ale co będzie. Testów nie robilam :) - dałam radę wytrzymać, najlepszy sposób nie mieć ich w domu :)
    Mam małą nadzieję, ze ten miesiąc będzie moim szczęśliwym - od kilku czy nawet kilkunastu dni mam tak wrażliwe sutki jak nigdy i nigdy to nie trwalo tak długo, ale mam już małe plamienie wczoraj różowe, dziś brązowe ... także chyba nic z tego nie będzie

chyba najgorszy jest dzień przed planowaną @ ...

To dobrze Aga, ze masz odbry humor! Kibicuję Ci za jutro! :)

A co tu taka cisza o tej porze???

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 22 stycznia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Czesc kochane <3

Dzis dzwonilam do gina i mi powiedzial zebym przyszla na wizyte w piatek .
    Bo powiedzialam mu ze chce isc na badanie beta ipowiedzialam mu ze robilam dwa rozne testy i wyszly pozytywne . I powiedzial mi po co bede wydawac pieniadze na kolejne potwierdzenie .Z tego co wyliczyl to 5 tydzien tylko musi zrobic usg zeby dokladnie wiedzial bo wyliczyl od miesiaczki . Jak myslicie bedzie cos widac chodzi o potwierdzenie ciazy ????

Hej Ewelinko! :) No ja nie zanm się za bardzo, ale od koleżanek-mam słyszałam, że w 6 tc. można coś zobaczyć konkretnego na USG

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Hej Ewelinko! :) No ja nie zanm się za bardzo, ale od koleżanek-mam słyszałam, że w 6 tc. można coś zobaczyć konkretnego na USG
    no wlasnie a on mi kazal przyjsc moze da mi jakies leki bo ten clo bralam . niewiem sama juz . Bo pow po co mikolejne potwierdzenie z bety jak juz mam dwa testy

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ