Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucy wrote:Jakie te nasze organizmy dziwne.
U Ciebie była piekna owulka a wykres płaski. A u mnie jest piekny skok na wykresie a ponoć owulki nie było..
Idzie ocipieć z tym wszystkim
No lepiej bym tego nie ujęła -
Fidelissa ja tez nie znoszę braku informacji, dlatego denerwują mnie doktorki, których trzeba ciągnąc za język...
Żabka, ja też mam stertę prania, którą zawsze nazywam deja vu
Ida, trzymam kciuki żeby już nie spadło. Małpy narazie nie ma, więc może się uda!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 12:47
Ida lubi tę wiadomość
-
KotkaPsotka wrote:I to podwojna byla!
Pani doktor mimo plaskiego wykresu powiedziala ze owulka na 100% byla i to z obu jajnikow wiec szansa na blizniaki jest. Do tego powiedziala ze skok hormonow byl taki ze to na 100% na owulacje wskazuje.
Ehhh. Zawsze cos kurde!
Ale skoro Twoja Pani doktor tak mówi, to znaczy że tak jest
Ja juz po tym cyklu stwierdziłam, że temperaturą nie ma się co sugerować. Bo różne rzeczy na nią wpływają.
Tak samo w sumie śluz, bo miałam piekny płodny glut, i co? I gówno, za przeproszeniemFidelissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW końcu przybyłam ależ było dzisiaj moje zdziwienie jak rano zobaczyłam śnieg. Najgorsze, że ja cały czas na letnich oponach śmigam
Widzę, że temat owulki się tu rozwinął. Dziwne są te nasze organizmy. Ja u siebie zauważyłam piękne skoki tempki, ale boję się właśnie, że to się może nie pokrywać z faktycznym wystąpieniem owulacji tak jak mówi Lucy.
Monitoring to chyba najlepsze rozwiązanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 08:55
-
Witam Was
Jestem tu nowa, ale liczę na miłe przyjęcie
To mój pierwszy cykl, kiedy staramy się o dzidziusia. We wrześniu wzięliśmy cywilny zagranicą, bo wyjechaliśmy tymczasowo z Polski, a w maju będzie kościelny
Nie chcieliśmy już dłużej czekać, bo oboje tak bardzo chcemy mieć maleństwo!
U mojej pani gin byłam w październiku i po badaniach powiedziała, że nie ma u mnie najmniejszego problemu, żadnych cyst itp oraz że jak najbardziej mogę zostać mamusią, więc próbujemy.
Wiem, że to nie takie proste, ze względu na nasze hormony ja na razie nie robiłam badań na prolaktynę itp. Zobaczymy, co będzie dalej...
Dodam, że nie brałam nigdy anty (z czego oczywiście bardzo się cieszę). -
Witaj Misty!
To, ze będziesz przyjeta miło nie mam najmniejszej wątpliwości
Powodzenia w starankach!
Ania to Ty odważna jesteś na letnich Ja dzisiaj rano gdybym była na letnich to pewnie mogłoby się to źle skończyć, bo nie było odśnieżone, ani posypane niczym... 22 stycznia, a drogowcy znow zaskoczeniAnia07 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzisiaj w parcy ubaw.Moja koleżanka z parcy mówi mi dziś "Ale Ci sie oczy błyszczą,jakbys była chora".A ja na to,że może mnie jakis "wirus"faktycznie dopadł.Nie ma to jak wrócić do pracy.Zaraz mi się humor poprawił.No i ta dziesiejsza temp. 37,2 o 6.30.Szok.Nigdy tak nie miałam.Ale to chyba świdczy,że pewnie piekna owulka była.
Pozdrawiam -
kurcze bolą mnie ciągle jajniki... już 3 dzień. i to tak całkiem całkiem. wczoraj byłam w ogóle w środku taka nadęta, pełna. dziś już nie czuje takeigo uczucia ale kuje boli... ehh a może to nie jajniki? zaczynam się bać o co chodzi bo nie miałam tak nigdy
-
Hej wszystkim !
Mi dziś nawet humor dopisuje (czego wszyskim życzę ) , choć jutro planowana @ ...ale co będzie. Testów nie robilam - dałam radę wytrzymać, najlepszy sposób nie mieć ich w domu
Mam małą nadzieję, ze ten miesiąc będzie moim szczęśliwym - od kilku czy nawet kilkunastu dni mam tak wrażliwe sutki jak nigdy i nigdy to nie trwalo tak długo, ale mam już małe plamienie wczoraj różowe, dziś brązowe ... także chyba nic z tego nie będzie
chyba najgorszy jest dzień przed planowaną @ ... -
Hej, hej.
No dziewczyny o bólu owulacyjnym to krąży wiele hipotez. Jedna głosi, że to od przekrwienia jajowodu, inna, że od podniesienia się poziomu estrogenów, a jeszcze inna, że gdy pęknie pęcherzyk Graafa, to płyn powstały po pęknięciu wylewa się do jamy otrzewnowej i wtedy może boleć jajnik. Czasami ten ból promieniuje w wokolicach miednicy, krzyża, a nawet nogi.Niektóre kobiety czują tylko krótkotrwałe ukłucie, a inne nawet kilkodniowy ból. Ale ponoc sam moment owulacji nie jest odczuwalny, a czasem występuje ona nawet dwa dni później.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 17:06
-
nick nieaktualnyCzesc kochane
Dzis dzwonilam do gina i mi powiedzial zebym przyszla na wizyte w piatek .
Bo powiedzialam mu ze chce isc na badanie beta ipowiedzialam mu ze robilam dwa rozne testy i wyszly pozytywne . I powiedzial mi po co bede wydawac pieniadze na kolejne potwierdzenie .Z tego co wyliczyl to 5 tydzien tylko musi zrobic usg zeby dokladnie wiedzial bo wyliczyl od miesiaczki . Jak myslicie bedzie cos widac chodzi o potwierdzenie ciazy ???? -
Aga_M wrote:Hej wszystkim !
Mi dziś nawet humor dopisuje (czego wszyskim życzę ) , choć jutro planowana @ ...ale co będzie. Testów nie robilam - dałam radę wytrzymać, najlepszy sposób nie mieć ich w domu
Mam małą nadzieję, ze ten miesiąc będzie moim szczęśliwym - od kilku czy nawet kilkunastu dni mam tak wrażliwe sutki jak nigdy i nigdy to nie trwalo tak długo, ale mam już małe plamienie wczoraj różowe, dziś brązowe ... także chyba nic z tego nie będzie
chyba najgorszy jest dzień przed planowaną @ ...
To dobrze Aga, ze masz odbry humor! Kibicuję Ci za jutro!
A co tu taka cisza o tej porze??? -
Ewelina23 wrote:Czesc kochane
Dzis dzwonilam do gina i mi powiedzial zebym przyszla na wizyte w piatek .
Bo powiedzialam mu ze chce isc na badanie beta ipowiedzialam mu ze robilam dwa rozne testy i wyszly pozytywne . I powiedzial mi po co bede wydawac pieniadze na kolejne potwierdzenie .Z tego co wyliczyl to 5 tydzien tylko musi zrobic usg zeby dokladnie wiedzial bo wyliczyl od miesiaczki . Jak myslicie bedzie cos widac chodzi o potwierdzenie ciazy ????
Hej Ewelinko! No ja nie zanm się za bardzo, ale od koleżanek-mam słyszałam, że w 6 tc. można coś zobaczyć konkretnego na USG -
nick nieaktualnyMacierzanka:) wrote:Hej Ewelinko! No ja nie zanm się za bardzo, ale od koleżanek-mam słyszałam, że w 6 tc. można coś zobaczyć konkretnego na USG