X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Jakie te nasze organizmy dziwne.
    U Ciebie była piekna owulka a wykres płaski. A u mnie jest piekny skok na wykresie a ponoć owulki nie było..
    Idzie ocipieć z tym wszystkim :D

No lepiej bym tego nie ujęła :D

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa ja tez nie znoszę braku informacji, dlatego denerwują mnie doktorki, których trzeba ciągnąc za język...

Żabka, ja też mam stertę prania, którą zawsze nazywam deja vu :)

Ida, trzymam kciuki żeby już nie spadło. Małpy narazie nie ma, więc może się uda!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 12:47

Ida lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    I to podwojna byla!
    Pani doktor mimo plaskiego wykresu powiedziala ze owulka na 100% byla i to z obu jajnikow wiec szansa na blizniaki jest. Do tego powiedziala ze skok hormonow byl taki ze to na 100% na owulacje wskazuje.
    Ehhh. Zawsze cos kurde!
    Ci powiem, że usg jest najbardziej miarodajne. O ile lekarz umie odczytać.
    Ale skoro Twoja Pani doktor tak mówi, to znaczy że tak jest :)

Ja juz po tym cyklu stwierdziłam, że temperaturą nie ma się co sugerować. Bo różne rzeczy na nią wpływają.
    Tak samo w sumie śluz, bo miałam piekny płodny glut, i co? I gówno, za przeproszeniem :D

Fidelissa lubi tę wiadomość

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu przybyłam :D ależ było dzisiaj moje zdziwienie jak rano zobaczyłam śnieg. Najgorsze, że ja cały czas na letnich oponach śmigam :D

Widzę, że temat owulki się tu rozwinął. Dziwne są te nasze organizmy. Ja u siebie zauważyłam piękne skoki tempki, ale boję się właśnie, że to się może nie pokrywać z faktycznym wystąpieniem owulacji tak jak mówi Lucy.
    Monitoring to chyba najlepsze rozwiązanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 08:55

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)
    Jestem tu nowa, ale liczę na miłe przyjęcie :)

To mój pierwszy cykl, kiedy staramy się o dzidziusia. We wrześniu wzięliśmy cywilny zagranicą, bo wyjechaliśmy tymczasowo z Polski, a w maju będzie kościelny :D
    Nie chcieliśmy już dłużej czekać, bo oboje tak bardzo chcemy mieć maleństwo!
    U mojej pani gin byłam w październiku i po badaniach powiedziała, że nie ma u mnie najmniejszego problemu, żadnych cyst itp oraz że jak najbardziej mogę zostać mamusią, więc próbujemy.
    Wiem, że to nie takie proste, ze względu na nasze hormony :) ja na razie nie robiłam badań na prolaktynę itp. Zobaczymy, co będzie dalej... :)
    Dodam, że nie brałam nigdy anty (z czego oczywiście bardzo się cieszę).

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Misty!
    To, ze będziesz przyjeta miło nie mam najmniejszej wątpliwości :)
    Powodzenia w starankach!

Ania to Ty odważna jesteś na letnich ;) Ja dzisiaj rano gdybym była na letnich to pewnie mogłoby się to źle skończyć, bo nie było odśnieżone, ani posypane niczym... 22 stycznia, a drogowcy znow zaskoczeni :D

Ania07 lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Misty ;) serdecznie witamy w gronie staraczek :)

Macierzanka tak to bywa :D już dawno miałam się zaopatrzyć w zimówki, ale dałam sobie spokój, bo śniegu jak nie było tak nie było .. do dziś :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w parcy ubaw.Moja koleżanka z parcy mówi mi dziś "Ale Ci sie oczy błyszczą,jakbys była chora".A ja na to,że może mnie jakis "wirus"faktycznie dopadł.Nie ma to jak wrócić do pracy.Zaraz mi się humor poprawił.No i ta dziesiejsza temp. 37,2 o 6.30.Szok.Nigdy tak nie miałam.Ale to chyba świdczy,że pewnie piekna owulka była.
    Pozdrawiam :)

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze bolą mnie ciągle jajniki... już 3 dzień. i to tak całkiem całkiem. wczoraj byłam w ogóle w środku taka nadęta, pełna. dziś już nie czuje takeigo uczucia ale kuje boli... ehh a może to nie jajniki? zaczynam się bać o co chodzi bo nie miałam tak nigdy :(

• paticzka Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

• paticzka Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wykonczę sie nerwowo jestem załamana zagubiona

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paticzka wrote:
    ja wykonczę sie nerwowo jestem załamana zagubiona
    dlaczego paticzka, co sie dzieje ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • paticzka Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wejdz ce na muj profil zobacz ce wykres i notatki

• Monika.Żelazko Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, ja dziś 3 dzień po owulacji mam bóle ledzwi i skurcze macicy( o ile mozna to tak nazwać) myślicie z to ból owulacyjny się przeciągną? moim znadniem ból jest taki jak bym miała @ dostać:( ale przecież to za wcześnie....

• Aga_M Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim !
    Mi dziś nawet humor dopisuje (czego wszyskim życzę :D) , choć jutro planowana @ ...ale co będzie. Testów nie robilam :) - dałam radę wytrzymać, najlepszy sposób nie mieć ich w domu :)
    Mam małą nadzieję, ze ten miesiąc będzie moim szczęśliwym - od kilku czy nawet kilkunastu dni mam tak wrażliwe sutki jak nigdy i nigdy to nie trwalo tak długo, ale mam już małe plamienie wczoraj różowe, dziś brązowe ... także chyba nic z tego nie będzie

chyba najgorszy jest dzień przed planowaną @ ...

0c0df0f9b76facba7cdb2f1cade27a0d.png

Wysłany: 22 stycznia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej.
    No dziewczyny o bólu owulacyjnym to krąży wiele hipotez. Jedna głosi, że to od przekrwienia jajowodu, inna, że od podniesienia się poziomu estrogenów, a jeszcze inna, że gdy pęknie pęcherzyk Graafa, to płyn powstały po pęknięciu wylewa się do jamy otrzewnowej i wtedy może boleć jajnik. Czasami ten ból promieniuje w wokolicach miednicy, krzyża, a nawet nogi.Niektóre kobiety czują tylko krótkotrwałe ukłucie, a inne nawet kilkodniowy ból. Ale ponoc sam moment owulacji nie jest odczuwalny, a czasem występuje ona nawet dwa dni później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 17:06

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane <3

Dzis dzwonilam do gina i mi powiedzial zebym przyszla na wizyte w piatek .
    Bo powiedzialam mu ze chce isc na badanie beta ipowiedzialam mu ze robilam dwa rozne testy i wyszly pozytywne . I powiedzial mi po co bede wydawac pieniadze na kolejne potwierdzenie .Z tego co wyliczyl to 5 tydzien tylko musi zrobic usg zeby dokladnie wiedzial bo wyliczyl od miesiaczki . Jak myslicie bedzie cos widac chodzi o potwierdzenie ciazy ????

Wysłany: 22 stycznia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_M wrote:
    Hej wszystkim !
    Mi dziś nawet humor dopisuje (czego wszyskim życzę :D) , choć jutro planowana @ ...ale co będzie. Testów nie robilam :) - dałam radę wytrzymać, najlepszy sposób nie mieć ich w domu :)
    Mam małą nadzieję, ze ten miesiąc będzie moim szczęśliwym - od kilku czy nawet kilkunastu dni mam tak wrażliwe sutki jak nigdy i nigdy to nie trwalo tak długo, ale mam już małe plamienie wczoraj różowe, dziś brązowe ... także chyba nic z tego nie będzie

chyba najgorszy jest dzień przed planowaną @ ...

To dobrze Aga, ze masz odbry humor! Kibicuję Ci za jutro! :)

A co tu taka cisza o tej porze???

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 22 stycznia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Czesc kochane <3

Dzis dzwonilam do gina i mi powiedzial zebym przyszla na wizyte w piatek .
    Bo powiedzialam mu ze chce isc na badanie beta ipowiedzialam mu ze robilam dwa rozne testy i wyszly pozytywne . I powiedzial mi po co bede wydawac pieniadze na kolejne potwierdzenie .Z tego co wyliczyl to 5 tydzien tylko musi zrobic usg zeby dokladnie wiedzial bo wyliczyl od miesiaczki . Jak myslicie bedzie cos widac chodzi o potwierdzenie ciazy ????

Hej Ewelinko! :) No ja nie zanm się za bardzo, ale od koleżanek-mam słyszałam, że w 6 tc. można coś zobaczyć konkretnego na USG

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Hej Ewelinko! :) No ja nie zanm się za bardzo, ale od koleżanek-mam słyszałam, że w 6 tc. można coś zobaczyć konkretnego na USG
    no wlasnie a on mi kazal przyjsc moze da mi jakies leki bo ten clo bralam . niewiem sama juz . Bo pow po co mikolejne potwierdzenie z bety jak juz mam dwa testy

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ