Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Milcia wrote:Alka, endometrium powinien widzieć na usg i zmierzyć jakie jest duże.
Mi on nic nie mowi,chociaz duzo pytam bo naprawde jestem zielona jeszcze...tylko tyle,ze duze pecherzyki 12 mm...ide 12 lutego to o wszystko bd pytac i zrobie ponownie prl i tsh do tego czasu,a radzicie powtorzyc test czy nie warto robic nadzieje?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Milcia wrote:Ja jeszcze robiłam badania z krwi na testosteron, LH, FSH, prolaktyna, TSH i przeciwciała TSH.
powiem mu zeby napisal ktore warto zrobic bo nie ktore nazwy pierwszy raz slysze,chociaz w klinice nieplodnosci endy-gin zalecil tysko te o ktorych pisalam wyzej,ale moze faktycznie warto inne zrobicTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
nick nieaktualny
-
Ania07 wrote:Kochane powiedzcie mi w którym dniu cyklu wykonuje się badania hormonów LH, FSH, progesteron i prolaktynę? Bo wszędzie pisze inaczej. Będę wdzięczna [/Q
20-22 dzien cyklu ,prolaktyne i progesteron bo to lh i fsh to nie wiem co to jest,ale mysle,ze w tych dniach bo w klinice leczenia nieplodnosci tak mi mowiliTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Ania07 wrote:Kochane powiedzcie mi w którym dniu cyklu wykonuje się badania hormonów LH, FSH, progesteron i prolaktynę? Bo wszędzie pisze inaczej. Będę wdzięczna
Fsh i LH najlepiej zrobić razem około 3 dc, a LH czasem sie powtarza w okresie okołoowulacyjnym żeby wykryć pik owulacyjny. Progeteron najlepiej ok. tydzień po owulacji, a prolaktynę w zasadzie można w każdym dniu cyklu, ale można zrobić za jednym zamachem w 3dc razem z FSH i LH.
Ale przed badaniem PRL odpocząć, wyspać się i nie współżyć, bo to zawyża jej poziom i NIE STRESOWAĆ SIĘ, bo też podwyższa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 22:58
-
Macierzanka:) wrote:Fsh i LH najlepiej zrobic razem około 3 dc, a lh czasem sie powtarza w okresie okołoowulacyjnym żeby wykryc pik owulacyjny. Progeteron najlepiej ok. tdzień po owulacji, a prolaktyne w zasadzie można w kązdym dniu cyklu, ale można zrobić za jednym zamachem w 3dc razem z FSH i LH.
Ale przed badaniem PRL odpocząć, wyspać się i nie współżyć, bo to zawyża jej poziom i NIE STRESOWAĆ SIĘ, bo też podwyższa.
OKOLOOWULACYJNY CZYLI TAK W POLOWIE CYKLU TAK? A 3 DC TO PODCZAS MIESIACZKI ??Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
nick nieaktualny
-
lula88 wrote:Hej dziewczyny dopisuje się do listy choć pewnie nadejdzie @ wcześniej bo brzusio dziś niepokojąco już boli. Powodzonka i trzymam mocno kciuki za Was :*
My też za Ciebie trzymamy kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 23:52
-
To jeszcze na dobranoc przytoczę Wam moją dzisiejszą wymianę sms-ów z mężem (po tym jak zrobiłam test):
Ja - "-"
On - "Za co ten minus? Co złego zrobiłem?"
Ja - "Rano było na teście"
On - "Co to znaczy?"
Ja (wkurzona) - "Zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny"
On - "Co to oznacza? Że Junior jest już w Tobie?"
Ja - (jeszcze bardziej wkurzona) - "Jak to co to oznacza?! Że nic z tego tym razem...
On - "Szkoda "
To daje obraz tego jak bardzo jesteśmy na początku
A facetom zawsze trzeba jak krowie na rowiemadziallena, Fidelissa, Agrafka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania07 wrote:Macierzanko powiedz mi jeszcze czy przy monitoringu jest potrzebne badanie tego lh i fsh? Czy w sumie nie ma potrzeby?
Jeżeli masz regularne cykle i będziesz mieć pęcherzyki i owulację to raczej nie ma potrzeby bo FSH odpowiada za dojrzewanie pęcherzyka, a LH za przekształcanie go po owulacji w ciałko żółte, więc jak na monitoringu będzie OK, to chyba nie ma po co.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 23:06
Ania07 lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:To jeszcze na dobranoc przytoczę Wam moją dzisiejszą wymianę sms-ów z mężem (po tym jak zrobiłam test):
Ja - "-"
On - "Za co ten minus? Co złego zrobiłem?"
Ja - "Rano było na teście"
On - "Co to znaczy?"
Ja (wkurzona) - "Zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny"
On - "Co to oznacza? Że Junior jest już w Tobie?"
Ja - (jeszcze bardziej wkurzona) - "Jak to co to oznacza?! Że nic z tego tym razem...
On - "Szkoda "
To daje obraz tego jak bardzo jesteśmy na początku
A facetom zawsze trzeba jak krowie na rowie
nadzieja umiera ostatniamadziallena lubi tę wiadomość
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
nick nieaktualnyMacierzanka:) wrote:Jeżeli masz regularne cykle i będziesz mieć pęcherzyki i owulację to raczej nie ma potrzeby bo FSH odpowiada za dojrzewanie pęcherzyka, a LH za przekształcanie go po owulacji w ciałko żółte, więc jak na monitoringu będzie OK, to chyba nie ma po co.
Dziękuję Ci bardzo za informacje ;*
Na necie wszędzie piszą inaczej dlatego wolę się Was popytaćMacierzanka:) lubi tę wiadomość