X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie nie znam na tych wykresach:-(poza tym raz mam nocki pare dni ,potem znow inaczej,wiec nie wiem czy to by mialo sens

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    A ja dziś jadłam :)
    też jestem bardzo szczupłą osobą, aż za bardzo niestety ;/

Nie przejmuj się ja też. Jak to mój mężuś mówi - masz być naturalną jak Cię Bóg stworzył :D

Driada0102 lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania u mnie też cienko ze śluzem. Biorę siemię lniane w ziarenkach i wiesiołek. Mam nadzieję, że będzie poprawa.

Martuśka moje endo miało ostatnio 6,8 mm, więc strasznie mało.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Ok,dzieki. Nie czytalam wczesniej waszych wypowiedzi,wiec mozesz napisac jak to u Was,dlugo sie staracie? na cos sie leczysz?

Ja jestem tu od niedawna, 2 cykl z ovf, pierwszy taki prawdziwy starań, ale raczej nieudany. Dziś test wyszedł negatywny, choć @ i tak nie mam. Czekam, ale jestem optymistycznie nastawiona. Nie załamię się jak się nie uda. Nie teraz, to później. Tak naprawdę nie nakręcamy się z mężem na dziecko, powiedzieliśmy sobie, że na pewno się uda, ale nie żyjemy tylko tym, nie odliczam do dni płodnych, nie ciągnę go do sypialni tylko w te dni. Zdajemy się na los, choć nie oznacza to, że nie chcę. Koleżanka szczęśliwie zafasolkowana obdarowała mnie prawie 30 testami owulacyjnymi i kilkoma ciążowymi i dlatego ich używam (ciążowy dziś po raz pierwszy), bo tak to nawet o tym bym nie pomyślała. Nie wspomagam się niczym, nie zażywam suplementów, bo na własną rękę raczej nie chcę kombinować. Po @ chcę iść na wizytę do gina, bo sam ostatnio mówił, że jak już się zdecydujemy to żeby go odwiedzić, może wtedy coś mi przepisze. Jedynie kwas foliowy łykam od kilku miesięcy i mój mąż olej lniany, ale to ze względu na swoją chorobę (zupełnie nie związaną z płodnością).
    Nie mam też problemów z hormonami, przynajmniej moje wykresy na to nie wskazują. Okresy mam raczej regularne, śluzu mi nie brakuje Wydaje się, że nie mam żadnych problemów. Dlatego za bardzo nie jestem w temacie kiedy rozmawiacie o poziomach TSH i wysokiej prolaktynie. Jestem też świadoma, że to dopiero początek i za kilka miesięcy może się okazać, że jednak nie wszystko jest w porządku. Na razie jednak nie mam absolutnie żadnych powodów do zmartwień. Ten cykl był dla mnie wielką ciekawostką. Tak bardzo byłam ciekawa czy się uda za pierwszym razem, skoro niby oboje jesteśmy zdrowi. No ale natura decyduje :) Jeszcze mam kilka tych miesięcy zanim mogę zacząć się nad czymś poważniejszym zastanawiać.
    Ale bardzo się cieszę, że trafiłam na ovf i na to forum :) To istna kopalnia wiedzy. No i Wy dziewczyny wspaniale wspieracie :) Już Wam dziękuję, choć od niedawna tu jestem :) Ale możecie być pewne, że nie zamierzam stad odchodzić :) No, chyba że szybko zafasolkuję ;)

Martuśka, alka89, Ania07, Macierzanka:), julenka78, Lucy, Czerwony Kapturek lubią tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Jak Ci nie zleci to zrób sobie na własną rękę. U nas wyniki każdego hormonu wahają się od 15 do 20 zł

wlasnie w lutym planuje wszystko zrobic,popytam gina ,ktore badania byloby warto i zrobie,nie mam zadnych objawow zebym miala dostac@,tak to wczesniej brzuch mnie bolal czy cos ,a teraz nic

Czerwony Kapturek lubi tę wiadomość

• Martuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ania u mnie też cienko ze śluzem. Biorę siemię lniane w ziarenkach i wiesiołek. Mam nadzieję, że będzie poprawa.

czytałam że wino i migdały pomagają więc jestem opita i objedzona po korek :P

Ania07, Macierzanka:), julenka78 lubią tę wiadomość

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:

Ja gdzieś czytałam, że od 6 jest ok. Tu dziewczyny wspominały, że są jakieś tabletki dostępne w aptece, które wpływają na poprawę endometrium.

Martuśka lubi tę wiadomość

• Martuśka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro na wizycie muszę zapytać, u mnie nie jest tak łatwo z lekami bo mam cukrzyce i zachodza różne reakcje...

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja jestem tu od niedawna, 2 cykl z ovf, pierwszy taki prawdziwy starań, ale raczej nieudany. Dziś test wyszedł negatywny, choć @ i tak nie mam. Czekam, ale jestem optymistycznie nastawiona. Nie załamię się jak się nie uda. Nie teraz, to później. Tak naprawdę nie nakręcamy się z mężem na dziecko, powiedzieliśmy sobie, że na pewno się uda, ale nie żyjemy tylko tym, nie odliczam do dni płodnych, nie ciągnę go do sypialni tylko w te dni. Zdajemy się na los, choć nie oznacza to, że nie chcę. Koleżanka szczęśliwie zafasolkowana obdarowała mnie prawie 30 testami owulacyjnymi i kilkoma ciążowymi i dlatego ich używam (ciążowy dziś po raz pierwszy), bo tak to nawet o tym bym nie pomyślała. Nie wspomagam się niczym, nie zażywam suplementów, bo na własną rękę raczej nie chcę kombinować. Po @ chcę iść na wizytę do gina, bo sam ostatnio mówił, że jak już się zdecydujemy to żeby go odwiedzić, może wtedy coś mi przepisze. Jedynie kwas foliowy łykam od kilku miesięcy i mój mąż olej lniany, ale to ze względu na swoją chorobę (zupełnie nie związaną z płodnością).
    Nie mam też problemów z hormonami, przynajmniej moje wykresy na to nie wskazują. Okresy mam raczej regularne, śluzu mi nie brakuje Wydaje się, że nie mam żadnych problemów. Dlatego za bardzo nie jestem w temacie kiedy rozmawiacie o poziomach TSH i wysokiej prolaktynie. Jestem też świadoma, że to dopiero początek i za kilka miesięcy może się okazać, że jednak nie wszystko jest w porządku. Na razie jednak nie mam absolutnie żadnych powodów do zmartwień. Ten cykl był dla mnie wielką ciekawostką. Tak bardzo byłam ciekawa czy się uda za pierwszym razem, skoro niby oboje jesteśmy zdrowi. No ale natura decyduje :) Jeszcze mam kilka tych miesięcy zanim mogę zacząć się nad czymś poważniejszym zastanawiać.
    Ale bardzo się cieszę, że trafiłam na ovf i na to forum :) To istna kopalnia wiedzy. No i Wy dziewczyny wspaniale wspieracie :) Już Wam dziękuję, choć od niedawna tu jestem :) Ale możecie być pewne, że nie zamierzam stad odchodzić :) No, chyba że szybko zafasolkuję ;)

Nie ma jak optymistyczne nastawienie. Ja tez myslalam bedzie to bd nie to nie,jestem mloda,mamy czas,ale teraz jak mam wyniki to staram sie jak moge. Naprawde fajnie,ze ma sie takie wsparcie,bez problemu mozna pytac i dostaje sie odpowiedzi. Na innym forum zapytasz,a tam setki glupich odpowiedzi,ze jak mozna planowac dzidzie skoro nie wie sie nic o monitoringu itd,ale ja faktycznie nie wiem...eh. Rowniez z gory dziekuje za Wasze odpowiedzi i wsparcie. Calkiem inne podejscie sie ma jak jest ktos zyczliwy kto sluzy pomoca

Ida, julenka78 lubią tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Jaka mialas prl i po jakim czasie Ci pomogl? Dzieki

Ja miałam w innych jednostkach (ng/ml) norma do 28 a ja miałam 42. Okropne bóle głowy i PMS że hoho :) Wszystko po bromku przeszło. Biorę 1,5 roku 1 tab. dziennie. Ale nie spotkałam się z tym żeby opóźnił miesiączkę. Raczej ja reguluje... Pomogło chyba już po 2 miesiącach brania. ALe muszę brać nadal, bo po odstawieniu idzie spowrotem w górę.

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie zanim wykryto mi prl to stwierdzono,ze migrena,chociaz zadnych badan nie mialam ,ale teraz dlugo nie bolala mnie glowa,kiedys ok pol roku temu mialam nawet pare razy w miesiacu i mdlalam z bolu,dlugo bierzesz bromek. I w tym czasie jeszcze nie zaszlas?

• alka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze powtorzyc test? Hm,chociaz moze nie ma sensu

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Własnie zauważyłam takie lekko jasne(ciemnożółte)plamienie i mam taki dziwny śluz,taki gęsty,że nawet się go rozciągnąć nie da.Ucisk w podbrzuszu się utrzymuje.Jak myslicie?Chyba juz jest po owulce(w pt-pęcherzyk 20,3mm).Możliwe takie szybkie objawy?Może cos się dzieje nie tak??

Na tak szybkie objawy za wcześnie jeżeli owulacja miała by mieć miejsce 4 dni temu. A nie wybierasz się sprawdzić czy miałaś owulkę?

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    ja wlasnie zanim wykryto mi prl to stwierdzono,ze migrena,chociaz zadnych badan nie mialam ,ale teraz dlugo nie bolala mnie glowa,kiedys ok pol roku temu mialam nawet pare razy w miesiacu i mdlalam z bolu,dlugo bierzesz bromek. I w tym czasie jeszcze nie zaszlas?

No u mnie jest więcej problemów niż tylko prolaktyna. To można uregulować, a mi jeszcze dochodzą m.in. inne hormony i niedrożność...

1237397y6kr97ild4.gif
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Ja gdzieś czytałam, że od 6 jest ok. Tu dziewczyny wspominały, że są jakieś tabletki dostępne w aptece, które wpływają na poprawę endometrium.
    Tak, na małe endometrium podaje się estrogeny, np estrofem.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dopisuje się do listy choć pewnie nadejdzie @ wcześniej bo brzusio dziś niepokojąco już boli. Powodzonka i trzymam mocno kciuki za Was :*

Lista dziewczyn z wątku Dziewczyn starających się o pierwsze maleństwo!
    GRUDZIEŃ 2013:
    1.12- Niebieska <3
    3.12- kfeva <3
    4.12- Inga <3
    18.02 - Fasolkowa duszyczka <3
    9.12- Paulia87 <3
    12.12 - Cleo <3
    13.12- Quendi <3
    29.12 - stardust87 <3
    31.12 -burzaZpiorunami <3

STYCZEŃ 2014:
    4.01 -justysia 90 <3, Paula55 <3, b-c <3
    11.01- patu <3
    12.01- fipsik <3
    13.01- martyna1989 <3, aniulkab86
    17.01- aaaaga <3
    21.01- olka30, Ewelina23 <3
    22.01-
    23.01-niecierpliwa20, Ida
    24.01-
    25.01- KotkaPsotka(beta)
    26.01- Ania1986, Driada0102 i KotkaPsotka(sikaniec :) ),lula88
    27.01-
    28.01- julenka78
    29.01-
    30.01- Anka 10222
    31.01- paaulla84

LUTY 2014:
    ... 02 - XxMoniaXx
    5.02 - Macierzanka:)
    6.02 - wirbażka
    10.02 - Maniuś
    11.02 - karmela85
    17.02 - Little Frog
    18.02 - Lili266

Ida lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja biorę Estrofem na lepsze endometrium.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    No u mnie jest więcej problemów niż tylko prolaktyna. To można uregulować, a mi jeszcze dochodzą m.in. inne hormony i niedrożność...

aha,a jakie jeszcze hormony moge zbadac?

• Czerwony Kapturek Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wlasnie sie okres zaczyna znow miesiac od plamien... nowe nadzieje na nowy miesiac:) postanowienie na nowy cykl wyluzowanie:) a moj facet niech sie stara moze trafi bramke:) choc po 3 latach przytulania bez zabezpieczen i 3 miechow staran i strzelcem jest marnym haha

alka89, Ida, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    No właśnie ja biorę Estrofem na lepsze endometrium.

kurcze,piszecie tu o endometrium...mi ginek nie robi zadnych badan oprocz tych ktore pisalam,zalecil tylko i tyle,ale tak to jest na nfz,od jednej wizyty do drugiej pare mscy sie czeka i tak to jest

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ