X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Hej! :)

Widzę, że się tu rozkręcił temat teściowych :)
    Moja jest spoko, ale wiadomo, każda fajna na odległość :)
    My razem jesteśmy prawie 2 lata. Od kilku mc po cywilnym, ale na szczęście zgrzytów jeszcze nie było. Fakt, mieszkamy jużponad rok 1200km od naszych mam.
    Wiecie co... mnie się wydaje, że teściowe jakoś bardziej lubią zięciów niż synowe... chyba to troszkę z racji zazdrości :D
    Tak, dokładnie! To jest zazdrość. Bo wcześniej to one były najważniejszymi kobietami w życiu synów i to, że kobieta wychowała sobie mężczyznę i musi go oddać innej kobiecie. Też się czasami nie dziwię. Szczególnie, jak np zaczyna chwalić żonę jak dobrze gotuje, albo synowa ma inne zasady niż ona. Poza tym według niej to pewnie zazwyczaj krzywda się dzieje jej synusiowi jak żona np nie ugotuje czy nie posprząta...

• olka30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH 3,3 zwiastuje delikatną niedoczynność, więc może trzeba leczyć, ale to nie boli.
    A ibuprofen raz w miesiącu, jeszcze w @ aż tak nie zaszkodzi, ważne żeby koło owulacji nie brać i absolutnie po, bo może szkodzić dzidzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 14:48

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.

Jak przegladacie przykladowe wykresy to jak najedziecie na jakis punkt myszka to widzicie jaka to temperatura? Bo u mnie sie pokazuje tylko ten kwadracik zolty ale jest pusty.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się pokazuje data, temperatura i godzina mierzenia

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka Kochane:)
    Witam wszystkie staraczki nowe i starę ;)

hmmm co do teściów i mojej mamy to od samego początku pokazałam, że wszsytko to nasza sprawa i na szczęście po zamieszkaniu razem nikt nam się nie wtrącał teściowa olała, a moją mamę musiałam trochę temperować ale jest ok. Jedynie co mnie drażni to to,że nie potrafią zrozumieć że w niedziele nie chcemy nikogo odwiedzać bo to jedyny wolny dzień i chemy się zamknąc w domku. Atu na przemian rodzice, siostry, babci,znajomi... ehh czasami mamy przez miesiąc weekend zajety bo gości ostatnio tak było i teraz koniec na dłuuuuugi czas!

miłego popołudnia ja zaraz uciekam do domku i mam zamiar zrobić ciasto ze szpinakiem ? próbowała któraś? buzioooooooole

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też się pokazuje wszystko na wykresie.

Czarna współczuję kolegi ;)

Tuśka ja TSH mam takie samo i wiem, że będę mieć do podleczenia, bo dopiero mój endo się tym porządnie zajął, gin twierdził, że OK.

Ida, tak jak Olka30 napisała, te co wzięłaś nie będą mieć wpływu. Mi w trakcie @ bardzo ibuprofen pomagał jak miałam bardzo bolesne.

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirbażka ja lubię wszystko ze szpinakiem, chodzi o tartę? pycha :)

Ja też czasem uwielbiam w weekend usiąść w domu i nigdzie nie chodzić, ale taki dzień należy do żadkości...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 15:58

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    nadrobilam zaleglosci:)Moi tesciowie sa w sumie ok,ale wszystko jest dobrze jak jestesmy tu w Austrii,ale jak do Polski jedziemy to jest istna masakra,bo i moi rodzice chca zebysmy przyszli na obiad i tesciowie tez...i jedni chca zebysmy zostali u nich na noc i drudzy tez...masakra jest to zawsze tak poukladac zeby bylo mniej wiecej po rowno...tak to juz jest jak sie ma dzieci tylko ze 3-4 razy do roku:)

To chyba wszędzie tak samo... ale taki urok rozdzielenia się na dwie rodziny. I trzeba być mistrzem logistyki, żeby to wszystko dobrze zaplanować :)
    niecierpliwa20 wrote:
    Do mnie @ dzis zawitala :( nie dosc ze przyszla 2 dni przed terminem to jeszcze mi sie cykl zaburzyl. Powiedzcie co za badania powinnam zrobic zeby sprawdzic czy ze mna wszystko ok?

FSH i LH ok. 3dc., prolaktyna (tylko nie w czasie @ i nie w czasie owulki, bo może to zaburzyć badania), progesteron tydzień po owulce. Ale najlepiej jakbyś poszła z tym do dobrego specjalisty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 16:13

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:) ciekawa jestem co powie mój lekarz...
    Moja teściowa jest pielęgniarką:P właśnie mi powiedziała, że TSH jak nie przekroczyło górnej granicy to powinno być ok. Ale i tak chciałabym być pewna, usłyszeć to od lekarza.
    Moją teściową uważam za fajna babkę, i jest silna (psychicznie) jak na kobietę, wiele przeżyła, ja ją podziwiam.

Fidelissa lubi tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie bylo mnie od wczorajszego poludnia bo bylam w szpitalu. Tak jak pisalam nie mam miesiaczki od 18 grudnia,choc zawsze byla na czas no i mialam mocne bole brzucha,ze odjezdzalam...masakra. Robili mi badania i nie jestem w ciazy....,ale dziwny ten moj cykl,az gin sie dziwil,ze takie pecherzyki duze w obu jajnikach 22 mm,ale ja sie nie znam na tym ,a on nie chcial tlumaczyc bo jest od naglych przypadkow(tak mi powiedzial)

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Moja teoretycznie jakaś wybitnie zła nie jest, ale działa mi na nerwy...
    Nie jest złośliwa, ale taka jakaś...hmmmm...dziwna. Ma zupełnie inne podejście do życia niż ja. O! Jest taka jakby z innej epoki. Dalej twierdzi, że to kobieta ma mieć na głowie cały dom. Chociaż to teściu często gotuje, ale ona cały czas mi mówi, że to obiad powinien być jak mąż z pracy wraca, że nauczę się gotować (mąż mi często mówi, że jak coś zrobię to smakuje mu bardziej niż jak jego mama zrobi), że nauczę się piec ciasta (mąż mi powiedział, że ona dopiero może od 10 lat tak piecze, a wcześniej to zawsze piekła jego babcia) itp Działają mi na nerwy te jej porady, skoro ona sama się do nich nie stosuje...
    Ale lepsze to niże teściowa mojego brata, która cały czas na niego narzeka, dogaduje mu i jest tak wredna, że szok! Za to na moją mamę nikt nie narzeka, ani moja bratowa, ani mój mąż, ani dziewczyna drugiego brata. Wszyscy mówią, że się nie wtrąca i jest taka na luzie (także nie zachwalam mojej mamy, bo jakieś fochy też czasami ma)
    Tak czytałam o Twojej teściowej i pomyslałam sobie że powinna poznać moją i parę lekcji jej dać :D Bo moja to zupełne przeciwieństwo. Ona ma 65 lat a jeszcze NIGDY nie była w pracy, całymi dniami leży, śpi do 12, siedzi 5 razy dziennie w kościele. Jest wręcz fanatyczką pod tym kątem. Nie pierze, nie sprząta, nie gotuje, nie robi NIC. A wiecznie gada że nie ma czasu i jest taka zalatana! :D Zyje na koszt swoich rodziców,jak pasożyt.
    Bywa że ja nowszę do nich ugotowany obiad, bo starsi ludzie nie mają nic nagotowane. Ona z nimi mieszka i doprowadza ich do szału. Dla mnie jest dobra, nie powiem, zawsze miła, grzeczna, nie wtrynia się. Ale ja takiego typu człowieka zupełnie nie rozumiem..

Little Frog lubi tę wiadomość

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Tak czytałam o Twojej teściowej i pomyslałam sobie że powinna poznać moją i parę lekcji jej dać :D Bo moja to zupełne przeciwieństwo. Ona ma 65 lat a jeszcze NIGDY nie była w pracy, całymi dniami leży, śpi do 12, siedzi 5 razy dziennie w kościele. Jest wręcz fanatyczką pod tym kątem. Nie pierze, nie sprząta, nie gotuje, nie robi NIC. A wiecznie gada że nie ma czasu i jest taka zalatana! :D Zyje na koszt swoich rodziców,jak pasożyt.
    Bywa że ja nowszę do nich ugotowany obiad, bo starsi ludzie nie mają nic nagotowane. Ona z nimi mieszka i doprowadza ich do szału. Dla mnie jest dobra, nie powiem, zawsze miła, grzeczna, nie wtrynia się. Ale ja takiego typu człowieka zupełnie nie rozumiem..
    Nie wierzę.... Na koszt swoich rodziców?! Wiesz, tym bardziej mnie to dziwi, bo zazwyczaj jest tak, że starsi ludzie są bardzo pracowici....przynajmniej ja zawsze takich spotykałam i aż podziwiam. Faktycznie powinny się dogadać. Może ich poziom by się wypośrodkował :D

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem taka smutna i zła zarazem! ;( buuuu
    Dowiedziałam się właśnie, że mąż w poniedziałek, czyli mniej więcej jak mam mieć ovu, musi jechać w delegację do innego landu na tydzień! A ja tak czekam na tą pokichaną ovu :(
    Dziewczynki módlcie się, żeby plemniczki zrobiły robotę przez weekend....!
    Oj nie wypuszczę mężusia z sypialni :D

Little Frog, Fidelissa lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    A ja jestem taka smutna i zła zarazem! ;( buuuu
    Dowiedziałam się właśnie, że mąż w poniedziałek, czyli mniej więcej jak mam mieć ovu, musi jechać w delegację do innego landu na tydzień! A ja tak czekam na tą pokichaną ovu :(
    Dziewczynki módlcie się, żeby plemniczki zrobiły robotę przez weekend....!
    Oj nie wypuszczę mężusia z sypialni :D
    Masz rację, Nie wypuszczaj! W razie potrzeby możesz ogłuszyć! :D Wszystko dla przetrwania gatunku!! :D POWODZENIA! :)

Misty87, Driada0102, Ania07, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Lucy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Nie wierzę.... Na koszt swoich rodziców?! Wiesz, tym bardziej mnie to dziwi, bo zazwyczaj jest tak, że starsi ludzie są bardzo pracowici....przynajmniej ja zawsze takich spotykałam i aż podziwiam. Faktycznie powinny się dogadać. Może ich poziom by się wypośrodkował :D
    Tak, ona całe życie żyje na czyjs koszt. Najpierw na koszt męża, to ją zostawił, rozwiedli się. A teraz juz teściu nie zyje :(
    Wiec wróciła do rodziców i im siedzi na głowie.
    Ja nie narzekam, bo wyniosła sie zostawaijąc nam mieszkanie 60 metrów :D Więc ja jestem zadowolona :) Jej rodzice mają już po 86 i 90 lat, mają się całkiem dobrze. to sa bardzo pracowici ludzie. Ja zawsze mówiłam,że ta teściowa to chyba jakaś adoptowana musi być, bo nie podobna do nich :D
    Więc oni ją zabeczpieczyli można powiedzieć i w ten sposób przemknie się przez całe życie nie robią nic. No co poradzić.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge zapytac o te wykresy?

• alka89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem zielona w tym temacie,moglybyscie mi napisac troche na ten temat

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Tak, ona całe życie żyje na czyjs koszt. Najpierw na koszt męża, to ją zostawił, rozwiedli się. A teraz juz teściu nie zyje :(
    Wiec wróciła do rodziców i im siedzi na głowie.
    Ja nie narzekam, bo wyniosła sie zostawaijąc nam mieszkanie 60 metrów :D Więc ja jestem zadowolona :) Jej rodzice mają już po 86 i 90 lat, mają się całkiem dobrze. to sa bardzo pracowici ludzie. Ja zawsze mówiłam,że ta teściowa to chyba jakaś adoptowana musi być, bo nie podobna do nich :D
    Więc oni ją zabeczpieczyli można powiedzieć i w ten sposób przemknie się przez całe życie nie robią nic. No co poradzić.
    Nieźle. Chociaż męża babcia w życiu przepracowała 5 lat i teraz ma chyba 93 lata i całkiem niezłą emeryturkę po mężu. Ale jest bardzo pracowita - na tyle ile jeszcze może. Jest czyściutka i zadbana, zawsze po sobie pozmywa, a czasami nawet nie zdąży się dobrze dojeść, a ona już talerz spod nosa porywa do mycia. Aaaa i to jest teściowa mojej teściowej (razem mieszkają, bo ze względu na wiek wzięli ją do siebie przynajmniej na zimę). No i moja teściowa na nią trochę narzeka. Jednak jakaś sprawiedliwość istnieje :D:D

Lucy lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam, bo mąż wraca z pracy. Może wpadnę tu jeszcze później.
    Przyjemnego wieczorku! :):)

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie :)

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ