Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa, właśnie się zastanawiałam czy dałaś radę z tym wykresem :) No więc czekamy dalej :)

Sara, ja ostatnio za badania zabuliłam ponad 2 stówy. Możesz rodzinnego zapytać, ale wątpię.

kasia_czarna pamiętaj, że nawet w pełni zdrowe pary starają się przeważnie do 3 cykli. Życzę powodzenia i całego mnóstwa spokoju i cierpliowści

Rany, kładę się bo już na oczy nie widzę, a siedzę dalej :)
    Jutro z Wami pogadam!
    pa :*

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:)) to spać natychmiast proszę:)) Kasia czarna ja pewnie nie uwierzę a potem będę ryczeć:))) zbieram się spać. Dobranoc:))

qq87j44jhto0od0f.png

• kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio ja bym sie upila ze szczescia ale nie bede mogla .... dobranocki do juterka

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotę. Ja już nie mogę spać, a tak marzyłam przez cały tydzień o weekendzie.
    U mnie tempka bez zmiany. Może ja po prostu jestem stałotemperaturowa :-D wczoraj wieczorem testowałam termometr pod pachą i umie wskazywać inną tempkę. Mam taki szklany.
    Ewelina, ja to liczę że przyjęłam Twoje wiruski, w końcu to wiruski matki założycielki! A tak szczerze to byłby to niesamowity fart w pierwszym cyklu starań. Tak racjonalnie to w to nie wierzę. Ale emocjonalnie to w każdym objawie mojego ciała szukam oznak ciąży. Jak ja przeżyję weekend do wtorkowego testowania?????

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Widzę, że tu sporo z nas chyba na bezsenność cierpi. Ze mnie ostatnio zrobił się okropny śpioch. Już o 21 oczy mi się zamykają, ale staję na rzęsach, żeby to przetrzymać (bo później budzę się wcześnie rano), o 7 mąż wstaje i w sumie się przebudzam, ale aż do 9 ciężko mi jest dojść do siebie...
    Bursztynko, pomyśl sobie, że to już kilka dni (ja wiem, że te dni trzymają najbardziej w napięciu). Trzymam mocno kciuki, cierpliwości! :)
    Ja jak zajdę w ciążę to chyba też będę na przemian płakać i się śmiać....i tak przez pozostałe 8 miesięcy :D

• Milcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też miałam niespokojna noc. Co chwilę się budziłam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki moje kochane ja tez juz nie spie od 8 a zawsze sobie mowie ze w weekend spie do oporu,no ale...
    Ewelinko to nie jest tak ze Cie nie zauwazamy,tylko te posty tak leca ze czasem zsnim cos napisze to juz sie pojawia z 5-6 nowych i mozna je przegapic:)zostan tu z nami i slij wiruski:)
    Ciesze sie ze jest nas tu tyle:)
    Zobaczycie kochane ze ten rok jest nasz,wszystkie zaciazymy,czuje to "w moczu"haha:)milego weekendu zycze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 09:06

nick nieaktualny, Fidelissa, Macierzanka:), karmela85 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kochane :) to tak jak ja w weekend obiecuje sobie że pośpia a tu 6 rano i spać się nie chce hehe ciasto upieczone,pranie się robi,zakupy zrobione, zaraz biorę się za sałatkę ! :) hahahha perfekcyjna pani domu, mam nadzieję że Ewelina nas zarazi złotm strzałem i niedługo dojdzie perfekcyjna przyszła mama :D

miłego dnia Kochane! :*

Fidelissa, Macierzanka:), karmela85 lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ja tylko na chwilke
    Milcia wrote:
    Ja dzisiaj też miałam niespokojna noc. Co chwilę się budziłam.

Ja mialam to samo do tego nie umialam znalezc sobie miejsca i kzyże mnie bolą

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • paula2704 Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Wiem, ze pewnie będę zadawała głupie pytania, ale jestem tu od wczoraj i jestem kompletnie do tylu. Postaram sie szybko uczyć by nie meczyc Was bzdurami. Powiedzcie mi co może oznaczać spadek temperatury aż o jeden stopień w 6 dniu po owulacji? :(

a190ec5b3275f4341f064314640219bb.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2704 wrote:
    Witajcie. Wiem, ze pewnie będę zadawała głupie pytania, ale jestem tu od wczoraj i jestem kompletnie do tylu. Postaram sie szybko uczyć by nie meczyc Was bzdurami. Powiedzcie mi co może oznaczać spadek temperatury aż o jeden stopień w 6 dniu po owulacji? :(

Witaj kochana po pierwsze nie ma glupich pytan sa tylko glupie odpowiedzi

a co do tego spadku to zalezy jak sie bedzie dalej syt rozwijac ale gdziesz czytalam ze mogloby to byc objawem zagniezdzenia ale nie jestem pewna wiec spokojnie czekaj na rozwuj sytuacji:D

paula2704 lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Jeszcze zasnąć nie mogę. Znalazłam skierowanie na badania od gin. które muszę zrobić przed wizytą w lutym: fT4, TSH, aTG, aTPO, oznaczenie miana IgM, IgG, Toksoplazmozy. Wszystkie na własny koszt, ok. 200zł. Czy orientuje się, któraś z was czy lekaż rodzinny może zlecić któreś z tych badań?

Myślę, że jak poprosisz lekarza rodzinnego to Ci zleci te badania i nie będziesz musiała płacić. Bynajmniej u mnie tak jest. Nigdy mi nie robi problemów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry <3
    Dziekuje za cieple slowa . Az mi lzy z oczu leca . <3
    Milego dnia <3

Macierzanka:), Maniuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka jak się spało? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Ewelinka jak się spało? :)
    Dobrze przespalam cala noc :D wstalam po 8 . Oczywiscie oczy jak 5zl .
    A Ty kochana wyspalas sie ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej o 8 niż o 5 ;) a jak się czujesz?
    Ja jako tako wyspana :D mężuś nie dał pospać i mi pobudkę zrobił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Lepiej o 8 niż o 5 ;) a jak się czujesz?
    Ja jako tako wyspana :D mężuś nie dał pospać i mi pobudkę zrobił.
    oj to nie dobry .
    Dobrze sie czuje :)
    Odgrys sie i ty mu ktoregos dnia zrob o 5 rano :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym samym pomyślałam :D będę musiała

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    O tym samym pomyślałam :D będę musiała
    Ja zawsze spalam jak Piotrek wstawal .
    A teraz wstaje razem z nim bo on na 9 do pracy a w soboty na 10 .

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim:)) noc była niespokojna. W 4 dc temperatura spadła poniżej poziomej czerwonej krechy.... Chyba nic z tego...miłego dnia u mnie - 13 i pada piękny śnieg:))

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ