X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Powodzenia Czarna :) Może nie wszystko stracone? :) Oby.
    chciałabym bardzo,ale boję się rozczarowania.

• Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, wszystko zależy od naszego nastawienia. Nie wiem ile już się staracie. Na pewno każdy miesiąc to rozczarowanie i rozżalenie, to normalne. My staramy się dopiero 2 cykl i powiem szczerze, że jakoś nie przejęłam się tym pierwszym cyklem zakończonym niepowodzeniem. Wiem, że przed nami kolejne i wierzę, że się uda. Nie teraz, to kiedyś. Nawet za kilka miesięcy, pół roku czy rok. Na chwilę obecną mam takie nastawienie i dobrze mi z tym, bo dzięki temu nie będę przeżywać tak kolejnej @ jeśli się nie uda. Nie muszę zachodzić w ciążę 'już, teraz, natychmiast'. To nie wyścigi i nie koncert życzeń. To natura, która i tak zrobi co zechce. My możemy się starać, cudować, leczyć się, ale i tak będzie co ma być.

Wiem, że teraz może mam takie lekkie podejście, ale jestem świadoma, że może się ono zmienić z czasem. Jednak wiem że nie warto się tak napinać, bo to tylko szkodzi. Oczywiście zrozumiałe są dla mnie takie odczucia, które mają te wszystkie dziewczyny, które mocno pragną. Ale na siłę nic nie wyjdzie. Moim zdaniem trzeba sobie wszystko dobrze poukładać w główce z partnerem/ mężem jeszcze przed rozpoczęciem starań. Mieć coś w zanadrzu, móc czymś się zająć, mieć odskocznię.

Little Frog lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    To ja ponawiam pytanie, bo tamto na tamtej stronie już zostało i pewnie nikt nie zauważy.
    Dziewczyny, a od którego dnia zaczynać robić testy owulacyjne?
    Mam cykle 30-31 dniowe, owulacja najczęściej w 18-19 dc (jak na razie).
    Ja bym proponowała od ok 15-16 dnia...

Ida lubi tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ja widziałam na tamtej stronie tylko doglądam czy mi się obiad nie pali :D
    Wykonywanie testów owulacyjnych powinnaś rozpocząć w dniu, kiedy zaczyna się okres największej płodności, czyli kilka dni przed owulacją (jajeczkowaniem).

24 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 7 dniu cyklu miesiączkowego
    25 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 8 dniu cyklu miesiączkowego
    26 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 9 dniu cyklu miesiączkowego
    27 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 10 dniu cyklu miesiączkowego
    28 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 11 dniu cyklu miesiączkowego
    29 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 12 dniu cyklu miesiączkowego
    30 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 13 dniu cyklu miesiączkowego
    31 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 14 dniu cyklu miesiączkowego
    32 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 15 dniu cyklu miesiączkowego
    33 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 16 dniu cyklu miesiączkowego

Ida, Lena87 lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Melula Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej na 2-3 dni przed... ale to tylko poziom hormonu, po pozytywnym teście owu owulacja może nastąpić w ciągu 24-48h

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Czarna, wszystko zależy od naszego nastawienia. Nie wiem ile już się staracie. Na pewno każdy miesiąc to rozczarowanie i rozżalenie, to normalne. My staramy się dopiero 2 cykl i powiem szczerze, że jakoś nie przejęłam się tym pierwszym cyklem zakończonym niepowodzeniem. Wiem, że przed nami kolejne i wierzę, że się uda. Nie teraz, to kiedyś. Nawet za kilka miesięcy, pół roku czy rok. Na chwilę obecną mam takie nastawienie i dobrze mi z tym, bo dzięki temu nie będę przeżywać tak kolejnej @ jeśli się nie uda. Nie muszę zachodzić w ciążę 'już, teraz, natychmiast'. To nie wyścigi i nie koncert życzeń. To natura, która i tak zrobi co zechce. My możemy się starać, cudować, leczyć się, ale i tak będzie co ma być.

Wiem, że teraz może mam takie lekkie podejście, ale jestem świadoma, że może się ono zmienić z czasem. Jednak wiem że nie warto się tak napinać, bo to tylko szkodzi. Oczywiście zrozumiałe są dla mnie takie odczucia, które mają te wszystkie dziewczyny, które mocno pragną. Ale na siłę nic nie wyjdzie. Moim zdaniem trzeba sobie wszystko dobrze poukładać w główce z partnerem/ mężem jeszcze przed rozpoczęciem starań. Mieć coś w zanadrzu, móc czymś się zająć, mieć odskocznię.
    Staramy sie 8 cykl.Z tym,że po drodze 2 razy miałam torbiele i musiałam mieć wywoływaną @.Wszystko zaczęło się po odstawieniu tabl.Myslałam,że to będzie takie łatwe,a tu niestety musielismy się uzbroić w cierpliowsc.Jedyna rzecz,która wpływa na to,że tak bardzo nam zalezy to nasz wiek.Myslę,że kiedyś będzie nam dane zostać rodzicami.Wierzę w to.

• Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki dziewczyny :) Fajnie, że można się tak Was tu o wszystko zapytać, a Wy służycie radą :)Miłe to :)

Macierzanka:), Lucy lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, rozumiem. Na pewno się Wam uda! A może właśnie już się udało?
    Trzeba myśleć pozytywnie! :) Ja w to wierzę i jest mi lżej w życiu :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda z nas ma jakieś doświadczenie, wiedzę z własnych przeżyć... radzimy na tyle, na ile umiemy... ważne, że się wspieramy

Macierzanka:), Ida, Fidelissa lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    chciałabym bardzo,ale boję się rozczarowania.

Wiem Kochana. Myślę, ż tego sie boi każda z nas. To najgorsze uczucie w trakcie starań. Ale bądź dobrej myśli!

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    każda z nas ma jakieś doświadczenie, wiedzę z własnych przeżyć... radzimy na tyle, na ile umiemy... ważne, że się wspieramy

bardzo ważne! Bo w otoczeniu rzadko kiedy u kogoś sie znajduje zrozumienie

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki.Ten cykl jest troszkę spokojniejszy.Najważniejsze,że mam owulacje bo było podejrzenie,że jej wogole nie mam.Po tej informacji jakos kamień mi spadł z serca.Trzymam za nas wszystkie kciuki. :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:55

Kaśka28 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie... a u mnie dziś nudna niedziela... czekam na @, ale się ociąga, aby przyjść. tylko upławy już ciemnobrązowe, 5 dzień, niestety... ból w podbrzuszu zniknął, ale piersi dalej bolą jak oszalałe

• Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    bardzo ważne! Bo w otoczeniu rzadko kiedy u kogoś sie znajduje zrozumienie

Powiem, że akurat w moim otoczeniu wydaje się, że rodzina czy znajomi rozumieją to, że w ciąże nie zachodzi się ot tak. Rozmawialiśmy na ten temat już kilkukrotnie nawet na długo przed naszymi staraniami, tak po prostu. I teraz więcej ludzi jest świadomych potencjalnych problemów w zajściu w ciążę, wiedzą o kosztownych badaniach itd. Poza tym u nas nikt nie naciska. Owszem, rodzice by już chcieli zostać dziadkami, a rodzeństwo wujkami i ciociami, ale wiedzą dokładnie, że nie należy ciągle o to wypytywać.

• Melula Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas moi rodzice też wiedzą, że mamy "problemy" z zajściem i nie drążą, ale pozostała rodzina dogaduje, jak zwykle... że się ociągamy, że wybieramy wygodne życie bez zobowiązań, jakby materacem byli... żadna z nas nie lubi takich sytuacji, ale ich nie unikniemy...
    kiedyś już pisałam wam, jak moja koleżanka odpowiadała na takie dogryzki: "a może nie możemy mieć dzieci?", wówczas towarzystwo milkło na dłuuuuuuuuuugi czas...

Fidelissa, Misty87 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    u nas moi rodzice też wiedzą, że mamy "problemy" z zajściem i nie drążą, ale pozostała rodzina dogaduje, jak zwykle... że się ociągamy, że wybieramy wygodne życie bez zobowiązań, jakby materacem byli... żadna z nas nie lubi takich sytuacji, ale ich nie unikniemy...
    kiedyś już pisałam wam, jak moja koleżanka odpowiadała na takie dogryzki: "a może nie możemy mieć dzieci?", wówczas towarzystwo milkło na dłuuuuuuuuuugi czas...

No to Wam szczerze współczuję. Okropne to. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego i takich sytuacji. Ja chyba bym nie wytrzymała i coś bym odpowiedziała im do słuchu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba się troszke zdrzemne :)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to się chyba w większości boją pytać... Po ciąży pozamacicznej i usunięciu jajowodu, może myślą że teraz może być coś nie tak. Ale od czasu do czasu wyrwie się ktoś z pytaniem albo jakąś docinką.

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PFFFF własnie bratowa męza zaczepila mnie na necie i zaczela ze jej dziecko niedobre ze tesciowa ja rozpieszcza i ze mamy zabrac sie do roboty bo wtedy tesciowa bedzie miala wnuka na miejscu i im da spokoj.....nawet nie wie jakbysmy juz chcieli...az chyba dolka zalapalam....

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ