Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat jest 10 lat po ślubie i też dzieci nie mają i niedawno na weselu od nawalonego kuzyna usłyszał: Ty, a Ty co, strzelasz ślepakami?
    Nie dał mu w pysk tylko dlatego, że go bratowa powstrzymała..
    Ja bym nie powstrzymywała swojego, bym chciała żeby w papę dostał..

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Mi mąż kuzynki mojego męża przykazał zaraz po naszym ślubie: to teraz musicie się dobrze w łóżku kotłować, żeby dziecko zrobić. Tak mnie wkur...., że aż się we mnie zagotowało. Nie jego biznes kiedy i czy w ogóle będziemy chcieli dzieci. Nie mówiąc o sytuacji, że może mamy z tym problem. Sam wpadł ze swoją narzeczoną. A nam przygadał, że póki nie mamy dziecka, to nie tworzymy rodziny, bo tak naprawdę to jesteśmy obcymi sobie ludźmi, a nie rodziną.
    Dureń!
    No baran nie z tej ziemi t0133.gif

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Witajcie!!
    Za mną ciężka noc,co parę godzin na siusiu a do tego straszny ból piersi.Lekko mnie zamdliło,ale może to wina czekoladek zagryzanych chipsami.Temp. dziś wysoka 37,1 i lekki ból podbrzusza no i paro sekundowe kłucie w pochwie.Mężuś wyjechał i zostałam sama w domku.Nie lubię jego wyjazdów w niedzielę,tęsknię za nim.Na smutek może zamówię jakiś obiadek na dowóz.Najlepszy był dziś mój sen.Śniło mi się,że kupuję małe skarpetki dla dzidziusia... :) Chyba się nakręcam.Jutro wizyta u gina,ale dopiero na 16.30,będzie mi się ciągnął ten dzień.Dobrze,że chociaż w pracy będę to nie będę miała tyle czasu na rozmyslenia.
    Czarna164 Trzymam kciuki:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Mi mąż kuzynki mojego męża przykazał zaraz po naszym ślubie: to teraz musicie się dobrze w łóżku kotłować, żeby dziecko zrobić. Tak mnie wkur...., że aż się we mnie zagotowało. Nie jego biznes kiedy i czy w ogóle będziemy chcieli dzieci. Nie mówiąc o sytuacji, że może mamy z tym problem. Sam wpadł ze swoją narzeczoną. A nam przygadał, że póki nie mamy dziecka, to nie tworzymy rodziny, bo tak naprawdę to jesteśmy obcymi sobie ludźmi, a nie rodziną.
    Dureń!
    I d i o t a

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia, Macierzanka, Kasia- takie docinki bolą . Sa głupie i bezmyślne. Ja rozmawiam o tym tylko z tymi z którymi mam ochotę....ja mam ochotę....,

Kiedyś na pytanie znajomej a Wy kiedy już by wypadało coś urodzić- odpowiedziałam- to nie jest Twoja spawa, zatkało ją. Nie wiem dlaczego ludzie dają sobie prawo do takich uwag....

Bursztynek spokojnie czekaj, pozytywnie myśl.

Dziękuję za podtrzymanie na duchu- mam nadzieję , że to zagnieżdżanie:))

nick nieaktualny, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem ja znikam na drzemkę:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :)
    Czytalam zaleglosci dniowe :)
    Te durne komentarze ludzi sa na prawde bolesne... a z reguly komentuja w ten sposob osoby, ktore nie maja najmniejszego pojecia o staraniu sie o dziecko.
    Wiem, co to znaczy, bo bratowa 4 lata czekala na cud... ale tez meczyly ja rozne dolegliwosci, od wrzodow, przez kamienie na nerkach i zabieg, po bardzo wysoki poziom prolaktyny i niedoczynnosc tarczycy. Udalo sie jednak i za kilka mc bedzie maluszek.
    Takie komentarze najlepiej chyba przemilczec...

Kaśka28, Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawiła się u mnie wilgotność w pochwie i jakiś dziwny średnio rozciągliwy biały sluz.Co to może oznaczać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy powinni się 100 razy zastanowić zanim coś powiedzą..

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna164 właśnie mam to samo... powinny być płodne, a jakoś ten śluz mi nie wygląda, nie bolą mnie piersi, a zawsze wręcz umierałam. Już 15dc, a tu nic...
    Czy któraś pomoże doświadczeniem?

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jescze denerwuja komentarze typu Ty sie nie wypowiadaj na temat wychowania dzieci bo nic o tym nie wiesz...jak bedziesz miala dzieci to pogadamy...(mimo studiow pedagodicznych-ale w tym mogliby miec racje bo to niby teoretyczna wiedza ale ja mam jeszcze doswiadczenie w pracy z dziecmi)i mysle ze juz troche rzeczy widzialam niejedno z dzieciakami przezylam i jakies tam pojecie o dzieciaczkach mam tym bardziej ze tez 2 lata pracowalam w żlobku a 5 w przedszkolu

Ida lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Czarna164 właśnie mam to samo... powinny być płodne, a jakoś ten śluz mi nie wygląda, nie bolą mnie piersi, a zawsze wręcz umierałam. Już 15dc, a tu nic...
    Czy któraś pomoże doświadczeniem?
    U mnie już po owulacji no i piersi mnie bola jak diabli.Na dodatek senność i taki dziwny ból podbrzusza.

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty jak masz te same objawy co czarna to u ciebie to moze byc poczatek dzi plodnych a czarna ty w ktorym dniu cyklu jestes?

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna to ja mocno bardzo mocno sciskam kciuki bo jak dziewczyny pisza o takich objawach jak twoje to potem okazuje sie ze ta 2ga kreseczka sie pojawia:D tym bardziej ze pisalas ze masz mdlosci tak?

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 dziękuję za odpowiedź :)
    Jeśli ta zwiększona wilgotność jest objawem płodnych, to całe szczęście, bo już myślałam, że coś nie tak. Dopiero zaczęłam obserwować siebie i jeszcze duuużo przede mną :)

1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Misty jak masz te same objawy co czarna to u ciebie to moze byc poczatek dzi plodnych a czarna ty w ktorym dniu cyklu jestes?
    U mnie to już 42dc.Jestem juz po owulacji bo mi tempka skoczyła a pozatym byłam na monitoringu.Także nie wiem czy to na @ czy na coś innego.

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ściskam paluchy za czarną :) im więcej szczęśliwych tym lepiej :)

1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Czarna to ja mocno bardzo mocno sciskam kciuki bo jak dziewczyny pisza o takich objawach jak twoje to potem okazuje sie ze ta 2ga kreseczka sie pojawia:D tym bardziej ze pisalas ze masz mdlosci tak?
    Test robiłam 7dpo i nic nie wyszło.Za szybko,ale nie umiałam się powstrzymać.W pt albo w sb powinnam dostać @ więc pzyjdzie mi jeszcze poczekać.Dobrze,że jutro wizyta u gina może dowiem się czegoś nowego.A mdłości mam jak poczuję jakiś zapach,np papierosów.No jakoś dziwnie mnie suszy,ciągle piję.

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    U mnie to już 42dc.Jestem juz po owulacji bo mi tempka skoczyła a pozatym byłam na monitoringu.Także nie wiem czy to na @ czy na coś innego.

A ty zawsze masz takie dlugie cykle? czy to pierwszy taki?

Misty dni płodne zaczynają sie jak zaczyna sie własnie wilgoć w pochwie śluz staje sie coraz bardziej rozciagliwy i ogólne uczucie jest takie mokre :) a powiedz mi robilas może testy owulacyjne? wtedy bys wiedziala :)

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Test robiłam 7dpo i nic nie wyszło.Za szybko,ale nie umiałam się powstrzymać.W pt albo w sb powinnam dostać @ więc pzyjdzie mi jeszcze poczekać.Dobrze,że jutro wizyta u gina może dowiem się czegoś nowego.A mdłości mam jak poczuję jakiś zapach,np papierosów.No jakoś dziwnie mnie suszy,ciągle piję.

To daj znac po wizycie a narazie sie nie stresuj spokojnie oby jutro lekarz miał dla ciebie najwspanialsza wiadomosc jaka chce uslyszec kazda z nas :D

nick nieaktualny, Fidelissa lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ