X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    A ty zawsze masz takie dlugie cykle? czy to pierwszy taki?

Misty dni płodne zaczynają sie jak zaczyna sie własnie wilgoć w pochwie śluz staje sie coraz bardziej rozciagliwy i ogólne uczucie jest takie mokre :) a powiedz mi robilas może testy owulacyjne? wtedy bys wiedziala :)
    Cykle mam dość nieregularne bo odstawiłam tabsy no i po ich odstawieniu pojawiły się u mnie torbiele.17 stycznia byłam na wizycie i torbieli nie było tylko własnie ten pęcherzyk 20,3mm.Na dodatek okropny ból piersi i sutki wrażliwe i zaczerwienione.No ale to też może być na @ z tym,że nigdy tak nie miałam aż tyle dni przed małpką.

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam testów, w ogóle jestem zielona w tych testach i kwestiach medycznych, to nasz pierwszy cykl, jeśli się teraz nie uda to zaraz mykam do mojej gin :)
    Masę rzeczy dowiedziałam się tu, dzięki Wam :)

Lena87 lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna daj znać jutro po wizycie :)

1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie,że się odezwę.Szkoda,że nie mozna sobie samemu usg w domu robić,byłoby dużo łatwiej. :) Jak na razie to biegam co 0,5h siusiu.

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Cykle mam dość nieregularne bo odstawiłam tabsy no i po ich odstawieniu pojawiły się u mnie torbiele.17 stycznia byłam na wizycie i torbieli nie było tylko własnie ten pęcherzyk 20,3mm.Na dodatek okropny ból piersi i sutki wrażliwe i zaczerwienione.No ale to też może być na @ z tym,że nigdy tak nie miałam aż tyle dni przed małpką.

Wiesz jesli chodzi o torbiele to znowu ja nie mam z tym doswiadczen i zawsze mialam regularne cykle pierwszy mam taki sttttttraasznie dlugi ale juz mam tabletki mam nadzieje ze pomoga
    Misty87 wrote:
    Nie robiłam testów, w ogóle jestem zielona w tych testach i kwestiach medycznych, to nasz pierwszy cykl, jeśli się teraz nie uda to zaraz mykam do mojej gin :)
    Masę rzeczy dowiedziałam się tu, dzięki Wam :)

Na allegro można zamówić testy owulacyjne nie są drogie a zawsze dzieki nim można lepiej określić dni płodne...w zalezności od dlugości cykli zaczyna sie je od 10 dc :)

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja tez latam jak glupia do kibelka a w ciazy nie jestem :( dluugo mialam nadzieje w tym cyklu ale neistety....mam nadzieje ze u ciebie bedzie inaczej i ze jutro pochwalisz sie serduszkiem :)

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem, tylko ja mieszkam zagranicą, ale za mc będę w PL to kupię. Oby mi nie były potrzebne :)
    Tak czy tak do gin się wybiorę po nast. @ po witaminki :)
    Z torbielami moja przyjaciółka ma problemy... leczy je już dłuższy czas i teraz niestety będzie usuwać, bo farmakologia nie dała efektów. Ale z tego, co wiem to potrafią nieźle wszystko rozregulować.

1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Czarna ja tez latam jak glupia do kibelka a w ciazy nie jestem :( dluugo mialam nadzieje w tym cyklu ale neistety....mam nadzieje ze u ciebie bedzie inaczej i ze jutro pochwalisz sie serduszkiem :)
    Też się nie nastawiam bo jak miałam torbiel to miałam takie objawy jak na ciążę.Nawet moja gin mi powiedziała,że torbiele często daja takie objawy jak ciąża.Także grzecznie czekam do jutra i podzielę się z wami informacjami.
    Ja wierze,że nam się tu wszystkim uda,predzej czy później.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Wiem wiem, tylko ja mieszkam zagranicą, ale za mc będę w PL to kupię. Oby mi nie były potrzebne :)
    Tak czy tak do gin się wybiorę po nast. @ po witaminki :)
    Z torbielami moja przyjaciółka ma problemy... leczy je już dłuższy czas i teraz niestety będzie usuwać, bo farmakologia nie dała efektów. Ale z tego, co wiem to potrafią nieźle wszystko rozregulować.
    No u mnie wystarczył orga..metril i same się wchłonęły.Ale od listopada spokój i mam nadzieję,że nie powróca.

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... my sobie też dużo objawów wmawiamy z nadzieją, że się udało :) mnie się raptem 2 razy w życiu spóźniała @ i za każdym razem 'byłam w ciąży' :)

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    mnie jescze denerwuja komentarze typu Ty sie nie wypowiadaj na temat wychowania dzieci bo nic o tym nie wiesz...jak bedziesz miala dzieci to pogadamy...(mimo studiow pedagodicznych-ale w tym mogliby miec racje bo to niby teoretyczna wiedza ale ja mam jeszcze doswiadczenie w pracy z dziecmi)i mysle ze juz troche rzeczy widzialam niejedno z dzieciakami przezylam i jakies tam pojecie o dzieciaczkach mam tym bardziej ze tez 2 lata pracowalam w żlobku a 5 w przedszkolu

Oooo Kaśka, witaj w klubie - ja też pracuję w przedszkolu :)

Kaśka28 lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja należe do tych szcześciarzy którzy uwielbiają swoja prace chociaz czasami naprawde bywa trudno ale ile satysfakcji jak narazie z checia do pracy chodze :D tylko najgorsze jak co druga mama juz po raz ktorys z brzuszkiem sie pojawia...szczerze zazdroszcze ale zycze im zawsze jak najepiej :)

Ida lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Ja należe do tych szcześciarzy którzy uwielbiają swoja prace chociaz czasami naprawde bywa trudno ale ile satysfakcji jak narazie z checia do pracy chodze :D tylko najgorsze jak co druga mama juz po raz ktorys z brzuszkiem sie pojawia...szczerze zazdroszcze ale zycze im zawsze jak najepiej :)

Ja kocham swoją pracę i nie wyobrażam sobie innej, nigdy, za żadne skarby. Przywiązuję się tak bardzo do tych bachorków, że aż boję się co będzie jak mi się skończy umowa (bo ja niestety ciągle na zastępstwa pracuję :(

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Wiecie co... my sobie też dużo objawów wmawiamy z nadzieją, że się udało :) mnie się raptem 2 razy w życiu spóźniała @ i za każdym razem 'byłam w ciąży' :)

właśnie miałam o tym samym pisać :D
    ja od paru dni latałam często siku i już sobie wmówiłam objaw ciąży, a parę chwil temu przypomniałam sobie, że przecież mam wyzwanie pić więcej wody i w ostatnim tygodniu udało mi się pić no prwie 1,5 litra dziennie, wody oczywiście ;)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewczyny.Wezmę kąpiel a potem kocyk i może jakiś film obejrzę.
    Pa do jutra i trzymajcie kciuki za mnie jutro,żeby nie było żadnych niepożądanych niespodzianek :/

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to, jak często gonimy siku, też wpływa jedzonko, więcej owoców itp
    Poza tym z tego, co wiem, to przez ciążę owszem częściej się chce, ale to chyba później, jak dzieciątko uciska na pęcherz :) a może się mylę...

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie na szczęście po 5 latach na takich umowach udalo zalapac na stale. Dlatego wczesniej pracowalam tez w zlobku ale czasy zlobkowe chyba wspominam jeszcze lepiej :) uwielbiam pracę z tymi najmlodszymi bączkami sa takie kochane i jak sie do ciebie przytula daja tyle ciepla i radości no super...z takich szczerych przytulasków tych małych obcych bączkow czerpie siłe w swoich gorszych dniach :)

Ida, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Bursztynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna, spokojnej nocy życzę

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna powodzonka jutro!

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem że to nie ten wątek, ale zapytam.
    Stosuje któraś z was te allegrowe testy za złotówkę?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ