Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKaśka28 wrote:A ty zawsze masz takie dlugie cykle? czy to pierwszy taki?
Misty dni płodne zaczynają sie jak zaczyna sie własnie wilgoć w pochwie śluz staje sie coraz bardziej rozciagliwy i ogólne uczucie jest takie mokre a powiedz mi robilas może testy owulacyjne? wtedy bys wiedziala -
Nie robiłam testów, w ogóle jestem zielona w tych testach i kwestiach medycznych, to nasz pierwszy cykl, jeśli się teraz nie uda to zaraz mykam do mojej gin
Masę rzeczy dowiedziałam się tu, dzięki WamLena87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czarna164 wrote:Cykle mam dość nieregularne bo odstawiłam tabsy no i po ich odstawieniu pojawiły się u mnie torbiele.17 stycznia byłam na wizycie i torbieli nie było tylko własnie ten pęcherzyk 20,3mm.Na dodatek okropny ból piersi i sutki wrażliwe i zaczerwienione.No ale to też może być na @ z tym,że nigdy tak nie miałam aż tyle dni przed małpką.
Wiesz jesli chodzi o torbiele to znowu ja nie mam z tym doswiadczen i zawsze mialam regularne cykle pierwszy mam taki sttttttraasznie dlugi ale juz mam tabletki mam nadzieje ze pomoga
Misty87 wrote:Nie robiłam testów, w ogóle jestem zielona w tych testach i kwestiach medycznych, to nasz pierwszy cykl, jeśli się teraz nie uda to zaraz mykam do mojej gin
Masę rzeczy dowiedziałam się tu, dzięki Wam
Na allegro można zamówić testy owulacyjne nie są drogie a zawsze dzieki nim można lepiej określić dni płodne...w zalezności od dlugości cykli zaczyna sie je od 10 dcDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Czarna ja tez latam jak glupia do kibelka a w ciazy nie jestem dluugo mialam nadzieje w tym cyklu ale neistety....mam nadzieje ze u ciebie bedzie inaczej i ze jutro pochwalisz sie serduszkiemDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Wiem wiem, tylko ja mieszkam zagranicą, ale za mc będę w PL to kupię. Oby mi nie były potrzebne
Tak czy tak do gin się wybiorę po nast. @ po witaminki
Z torbielami moja przyjaciółka ma problemy... leczy je już dłuższy czas i teraz niestety będzie usuwać, bo farmakologia nie dała efektów. Ale z tego, co wiem to potrafią nieźle wszystko rozregulować. -
nick nieaktualnyKaśka28 wrote:Czarna ja tez latam jak glupia do kibelka a w ciazy nie jestem dluugo mialam nadzieje w tym cyklu ale neistety....mam nadzieje ze u ciebie bedzie inaczej i ze jutro pochwalisz sie serduszkiem
Ja wierze,że nam się tu wszystkim uda,predzej czy później. -
nick nieaktualnyMisty87 wrote:Wiem wiem, tylko ja mieszkam zagranicą, ale za mc będę w PL to kupię. Oby mi nie były potrzebne
Tak czy tak do gin się wybiorę po nast. @ po witaminki
Z torbielami moja przyjaciółka ma problemy... leczy je już dłuższy czas i teraz niestety będzie usuwać, bo farmakologia nie dała efektów. Ale z tego, co wiem to potrafią nieźle wszystko rozregulować. -
Kaśka28 wrote:mnie jescze denerwuja komentarze typu Ty sie nie wypowiadaj na temat wychowania dzieci bo nic o tym nie wiesz...jak bedziesz miala dzieci to pogadamy...(mimo studiow pedagodicznych-ale w tym mogliby miec racje bo to niby teoretyczna wiedza ale ja mam jeszcze doswiadczenie w pracy z dziecmi)i mysle ze juz troche rzeczy widzialam niejedno z dzieciakami przezylam i jakies tam pojecie o dzieciaczkach mam tym bardziej ze tez 2 lata pracowalam w żlobku a 5 w przedszkolu
Oooo Kaśka, witaj w klubie - ja też pracuję w przedszkoluKaśka28 lubi tę wiadomość
-
Ja należe do tych szcześciarzy którzy uwielbiają swoja prace chociaz czasami naprawde bywa trudno ale ile satysfakcji jak narazie z checia do pracy chodze tylko najgorsze jak co druga mama juz po raz ktorys z brzuszkiem sie pojawia...szczerze zazdroszcze ale zycze im zawsze jak najepiej
Ida lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:Ja należe do tych szcześciarzy którzy uwielbiają swoja prace chociaz czasami naprawde bywa trudno ale ile satysfakcji jak narazie z checia do pracy chodze tylko najgorsze jak co druga mama juz po raz ktorys z brzuszkiem sie pojawia...szczerze zazdroszcze ale zycze im zawsze jak najepiej
Ja kocham swoją pracę i nie wyobrażam sobie innej, nigdy, za żadne skarby. Przywiązuję się tak bardzo do tych bachorków, że aż boję się co będzie jak mi się skończy umowa (bo ja niestety ciągle na zastępstwa pracuję -
Misty87 wrote:Wiecie co... my sobie też dużo objawów wmawiamy z nadzieją, że się udało mnie się raptem 2 razy w życiu spóźniała @ i za każdym razem 'byłam w ciąży'
właśnie miałam o tym samym pisać
ja od paru dni latałam często siku i już sobie wmówiłam objaw ciąży, a parę chwil temu przypomniałam sobie, że przecież mam wyzwanie pić więcej wody i w ostatnim tygodniu udało mi się pić no prwie 1,5 litra dziennie, wody oczywiście -
nick nieaktualny
-
Na to, jak często gonimy siku, też wpływa jedzonko, więcej owoców itp
Poza tym z tego, co wiem, to przez ciążę owszem częściej się chce, ale to chyba później, jak dzieciątko uciska na pęcherz a może się mylę... -
Mi sie na szczęście po 5 latach na takich umowach udalo zalapac na stale. Dlatego wczesniej pracowalam tez w zlobku ale czasy zlobkowe chyba wspominam jeszcze lepiej uwielbiam pracę z tymi najmlodszymi bączkami sa takie kochane i jak sie do ciebie przytula daja tyle ciepla i radości no super...z takich szczerych przytulasków tych małych obcych bączkow czerpie siłe w swoich gorszych dniach
Ida, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️