Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Misty87 wrote:Na to, jak często gonimy siku, też wpływa jedzonko, więcej owoców itp
Poza tym z tego, co wiem, to przez ciążę owszem częściej się chce, ale to chyba później, jak dzieciątko uciska na pęcherz a może się mylę...Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Bursztynka wrote:Dziewczyny, wiem że to nie ten wątek, ale zapytam.
Stosuje któraś z was te allegrowe testy za złotówkę?
Jak to nie ten wątek!! tutaj gadamy o wszytkim a szczegolnie o takich testach badaniach itp przeciez testy pomagaja staraczkom:D
a co do tych za zlotowke ja je mam i narazie wszytko sie zgadzalo jak robilam test wyszedl pozytywny to zaraz tez mialam skok temp wiec chyba dzialaja
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:Mi sie na szczęście po 5 latach na takich umowach udalo zalapac na stale. Dlatego wczesniej pracowalam tez w zlobku ale czasy zlobkowe chyba wspominam jeszcze lepiej uwielbiam pracę z tymi najmlodszymi bączkami sa takie kochane i jak sie do ciebie przytula daja tyle ciepla i radości no super...z takich szczerych przytulasków tych małych obcych bączkow czerpie siłe w swoich gorszych dniach
Boże, jak ja marzę o stałej pracy...! Wszystko bym oddała za umowę na stałe w tym przedszkolu, w którym teraz pracuję. Od 3 lat tylko na zastępstwa pracuję i to różnych placówkach. Wkurza mnie już to, bo bardzo zahamowało to nasze plany i starania o dziecko. Ale postanoiliśmy, że nie będziemy już więcej czekać, bo gwarancji że taka pracę w końcu dostanę są nikłe. A nie chcę czekać już kilka lat -
nick nieaktualny
-
Kaśka28 wrote:moja kolezanka z pracy byla w 6 tygodniu ciazy i juz latala czesciej niz zwykle wiec to akurat jest objaw ale czesto gesto jest tak ze my po prostu nie zwracalysmy na czestosc chodzenia do ubikacji przed staraniem sie a teraz nagle za kazdym razem w glowie otwiera sie klapka a moze...no i faktycznie ilosc plynow i jakosc jedzenia tez na to wplywa...takze spokojnie chodzmy siku bez podejrzewania ciazy hehe
Co do pracy w przedszkolu, to zawsze o tym marzyłam, ale w ostatniej chwili zrezygnowałam ze studiów pedagogicznych, bo każdy odradzał, że mało dzieci to i pracy nie będzie. Ale to na pewno świetne uczucie pracować z takimi maluszkami -
Bursztynka wrote:http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=testy+ci%C4%85%C5%BCowe&search_scope=category-121882
złotówkowe teściki
Tak, mam te testy. Używałam w minionym cyklu po raz pierwszy i wydają się dobrze działać W każdym razie dobrze wyznaczyły mi owulke. -
Ida wrote:Boże, jak ja marzę o stałej pracy...! Wszystko bym oddała za umowę na stałe w tym przedszkolu, w którym teraz pracuję. Od 3 lat tylko na zastępstwa pracuję i to różnych placówkach. Wkurza mnie już to, bo bardzo zahamowało to nasze plany i starania o dziecko. Ale postanoiliśmy, że nie będziemy już więcej czekać, bo gwarancji że taka pracę w końcu dostanę są nikłe. A nie chcę czekać już kilka lat
Ja ciagle mialam umowe na niepelny etat ciagle na czas okr...dlatego pracowalam w zlobkach zeby uzupelniac etat i kase dorobic bo cala kasa ktora zarbilam w przedszkolu szla na paliwo...meczylam sie tak zeby doswiadczenie zdobywac i sie w koncu oplacilo...zgadzam sie prace bardzo ciezko dostac w naszym zawodzie...i masz racje nie odkladajcie maluszka na kiedys mysmy odkladali a jakbysmy wiedzieli ze to nie takie latwe staralibysmy sie jesszcze przed slubem:DIda lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:Ja ciagle mialam umowe na niepelny etat ciagle na czas okr...dlatego pracowalam w zlobkach zeby uzupelniac etat i kase dorobic bo cala kasa ktora zarbilam w przedszkolu szla na paliwo...meczylam sie tak zeby doswiadczenie zdobywac i sie w koncu oplacilo...zgadzam sie prace bardzo ciezko dostac w naszym zawodzie...i masz racje nie odkladajcie maluszka na kiedys mysmy odkladali a jakbysmy wiedzieli ze to nie takie latwe staralibysmy sie jesszcze przed slubem:D
Ja też dojeżdżam, mam 28 km w jedną stronę i nawet nie pytaj ile kasy idzie miesięcznie na paliwo... Mam nadzieję, że gdzieś tam czeka na mnie całkiem wolne miejsce. Ale doszliśmy do wniosku, że czekać na to mogę nawet kilka lat, więc nie będziemy już odkładać starań, bo może się okazać, że nie będzie tak łatwo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No jakos leniwie ta niedziela leci ale do przodu...kolejny dzien z glowy w oczekiwaniu na @ jak to ktoras napisala ze ja bede chyba jedyna tutaj ze sie z tego bede cieszylaDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualny
-
Ja sobie kupię pakiecik ciążówek i owulek i nie będę przepłacać w aptece 10x
Tak na prawdę to wszystkie testy są produkcji chińskiej. Dokopałam się do producenta tych złotówkowych testów - Blue Cross Bio-Medical. Firma ma w swojej ofercie przeróżne szybkie testy, także żadna garażówa.
Znaczna większość dostępnych na rynku i w aptekach i drogeriach to i tak testy chińskie. W laboratoriach z resztą często też.
Teraz zobaczcie:
http://www.skapiec.pl/site/cat/2318/comp/221884#from15080
to jest ten sam test co allegrowy za złotówkę, tylko tu jest kasetka. A test kasetkowy to ten sam pasek tylko zapakowany do kasetki. Zobaczcie jaka różnica w cenie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBursztynka wrote:Ja sobie kupię pakiecik ciążówek i owulek i nie będę przepłacać w aptece 10x
Tak na prawdę to wszystkie testy są produkcji chińskiej. Dokopałam się do producenta tych złotówkowych testów - Blue Cross Bio-Medical. Firma ma w swojej ofercie przeróżne szybkie testy, także żadna garażówa.
Znaczna większość dostępnych na rynku i w aptekach i drogeriach to i tak testy chińskie. W laboratoriach z resztą często też.
Teraz zobaczcie:
http://www.skapiec.pl/site/cat/2318/comp/221884#from15080
to jest ten sam test co allegrowy za złotówkę, tylko tu jest kasetka. A test kasetkowy to ten sam pasek tylko zapakowany do kasetki. Zobaczcie jaka różnica w cenie.
Tu u nas test ciazowy kosztuje 10 euro .
A owulacyjne kosztuja 28 euro za 7 testow to cena z kosmosu -
Kaśka, pamiętaj że jak @ to robisz imprezę :p u mnie barek czeka.
Ida, ja też dojeżdżam codziennie do pracy 32km. Mam mały japoński samochodzik na gaz i miesięcznie idzie mi 400-500 zeta na paliwo. U mnie w mieście pracy nie za wiele. Urzędy po znajomościach, sklepy, sklepy i jeszcze raz sklepy no i jedna wielka kopalnia dla facetów.
Pracuję w mieście wojewódzkim, w firmie która sprzedaje właśnie między innymi testy do laboratoriów. Także właśnie między innymi testy ciążowe mam na wyciągnięcie ręki i sprzedaję je na codzień ale mimo tego, że mogłabym kupić je po kosztach to nie chcę tego robić u siebie w firmie, bo oczywiście zaraz wszyscy by wiedzieli że się staram.