X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcie są od tego, żeby rozpieszczać (do mojej mamy wciąż to nie dotarło :D ). A teściowa jakby więcej uwagi poświęcała Waszemu dziecku, to by się w niej obudziła zazdrość i narzekałaby, że Wasze jest faworyzowane.
    Także nie wiem w jakim celu Ci to napisała :| Może być aż tak złośliwa, albo się przechwalać?

Wypadało by wytatuować sobie na czole napis "marzę o dziecku, ale coś stoi na przeszkodzie, żeby je mieć" albo coś w tym stylu.

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    PFFFF własnie bratowa męza zaczepila mnie na necie i zaczela ze jej dziecko niedobre ze tesciowa ja rozpieszcza i ze mamy zabrac sie do roboty bo wtedy tesciowa bedzie miala wnuka na miejscu i im da spokoj.....nawet nie wie jakbysmy juz chcieli...az chyba dolka zalapalam....

Przykre to, naprawdę. Ale wiesz, chyba ci ludzie często po prostu nie są świadomi tego, że macie problemy. Na pewno nie wszyscy chcą Wam dopiec czy dogadać, bo to po prostu takie zwykłe pytania czy rozmowy.

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak w sumie tak ale ona wiecznie narzeka na te swoje dzieci ze sa niegdzrezczne ze po wizycie u babci zawsze musza je ustawiac tydzien i ciagle mowia zebysmy sie szybko starali to sie od nich odczepia...ja bym wiele dala zeby tesciowa tak dbala o moje dzieci i byla taka jak dla nich nie maja naprawde na co narzekac tym bardziej ze mieszkaja od nas 50 km i babcia az tak czesto ta nie jezdzi moze z jakies 2-3 razy w miesiacu...chyba po prostu nie umie tego docenic ale tak to jest jak nie mieli jigdy wiekszych problemow...no nic trzeba wpuscic jednym uchem wypuścić drugim

U nas w sumie nikt z rodziny nie wie ze sie staramy...jakos nie chcialabym sie tlumaczyc ciagle ze to jeszcze nie ten cykl...jeszcze nie teraz...

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Ja dopiero wstalam bo moj w nocy wrocil..
    Nie ma co sie przejmowac co mowia inni,nie ktorzy faktycznie nie rozumieja Nas staraczek...mi tez zawsze kuzynka dopieka ,ze moj strzela slepakami,a ja nie mam zamiaru sie tlumaczyc i mowi,ze mamy czas jeszcze...

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi dziewczyny czy to mozliwe zeby dni plodne mi sie przesunely dwa tyg albo i wiecej?
    Tak jak wczesniej pisalam ,ost @ mialam 18 grudnia,ale 23 jak mialam usg to lekarz powiedzial mi ,ze w obu jajnikach mam duze pecherzyki do 22 mm,liczne,ale stwierdzil,ze i tak nic z tego bo to nie jest ten dzien cyklu...

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego popołudnia dziewczyny:*

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka a prowadzisz wykres? jak tak to udostepnij bedzie latwiej nam tobie doradzac...
    Ja sie za bardzo nie znam bo u mni zawsze 5 dni ta @ trwa ale to faktycznie byloby za wsczesnie no chyba ze @ mialas slaba i moglo ty byc plamienie..

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ludzie zawsze znajdą powód do narzekania. Nikt nie pomaga - źle, ktoś pomoże - jeszcze gorzej. Czasami ciężko dogodzić.

Kaśka28 lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Nie jestes sierotą :D Masz nas :D
    A tak poważnie, ja też zawsze myślałam, ze wiem kiedy mam owulkę, a wiem tylko mniej więcej.
    A co do badania... jak tam chcesz. Może poczekaj jeszcze?

Macierzanka, dzięki. Postanowiłam, że poczekam. Nie wiem do kiedy :) ale nie można być takim wyrywnym do przodu, w końcu jak ma być to będzie. Mam takie fazy, że się chyba faktycznie nakręcam.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko spokój nas uratuje :D także głowa do góry musimy olac zlosliwe komentarze i isc do celu napewno nam sie uda a kiedy to nieważne wazne ze sie uda:D

Lena87, Lena87 lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka, może skoro nie wiedzą to może faktycznie jednym uchem przyjąć i drugim wypuścić. W drugą stronę też trzeba pamiętać żeby samemu się powstrzymać. Kiedyś zapytałam znajomych z długim stażem małżeństwa, na co czekają z dzieckiem. Nie doczekałam się odpowiedzi, bo temat był zmieniony. Od tamtej pory wiem, że jak się nie wie to lepiej nie pytać i nie pytać kiedy, kiedy.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    alka a prowadzisz wykres? jak tak to udostepnij bedzie latwiej nam tobie doradzac...
    Ja sie za bardzo nie znam bo u mni zawsze 5 dni ta @ trwa ale to faktycznie byloby za wsczesnie no chyba ze @ mialas slaba i moglo ty byc plamienie..

Nie prowadze wykresu,mam zamiar zaczac.U mnie tez @ trwa ok 5 dni,ale dni plodne mialam 1,2 stycznia,tak mi sie wydaje,bo zawsze 13 dzien cyklu mialam dzien plodny

• santoocha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż kuzynki mojego męża przykazał zaraz po naszym ślubie: to teraz musicie się dobrze w łóżku kotłować, żeby dziecko zrobić. Tak mnie wkur...., że aż się we mnie zagotowało. Nie jego biznes kiedy i czy w ogóle będziemy chcieli dzieci. Nie mówiąc o sytuacji, że może mamy z tym problem. Sam wpadł ze swoją narzeczoną. A nam przygadał, że póki nie mamy dziecka, to nie tworzymy rodziny, bo tak naprawdę to jesteśmy obcymi sobie ludźmi, a nie rodziną.
    Dureń!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 14:16

Lena87 lubi tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ mialam 18 grudnia ok 4 dni i bardzo obfita. Dni plodne 1,2 stycznia(tak mi sie wydaje bo zawsze w tych dniach mialam,no chyba,ze bromek cos przesunal),a teraz 23 te pecherzyki...ciazy brak,@ tez,to nie wiem juz sama

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Mi mąż kuzynki mojego męża przykazał zaraz po naszym ślubie: to teraz musicie się dobrze w łóżku kotłować, żeby dziecko zrobić. Tak mnie wkur...., że aż się we mnie zagotowało. Nie jego biznes kiedy i czy w ogóle będziemy chcieli dzieci. Nie mówiąc o sytuacji, że może mamy z tym problem. Sam wpadł ze swoją narzeczoną. A nam przygadał, że póki nie mamy dziecka, to nie tworzymy rodziny, bo tak naprawdę to jesteśmy obcymi sobie ludźmi, a nie rodziną.
    Dureń!

masz racje dureń

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mówiłam, że u mnie nie rozumieją. Bo bliscy się martwią i próbują pomóc jak mogą. Ale na temat objawów, hormonów, leków, suplementów, badań i całej tej otoczki nie jestem w stanie porozmawiać z nikim.
    O tym, że mamy problem z zostaniem rodzicami wiedzą moi rodzice, rodzeństwo, najbliżsi znajomi (którzy już mają swoje dzieci).

Tylko teraz już nikt nie pyta: a Wy kiedy? Tylko: I jak tam? Jakieś postępy? No przecież jak będę w ciąży to nie będę z tego robic tajemnicy!

I nie lubię haseł typu: 'na twoim miejscu...', no bo skoro na moim miejscu nie jest...?

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ja rozumiem, że niektóre z Was mogą takie pytania i docinki denerwować. Ale powiem Wam, że mnie samą interesuje czy jakieś młode małżeństwo w moim otoczeniu chce mieć dziecko. To normalne, że takie rozmowy czasem się toczą. Ja postrzegam to tak, jakby ktoś się mnie pytał o moją przyszłość zawodową czy plany mieszkaniowe, to po prostu chce się wiedzieć. Na pytania odnoście pracy czy tego gdzie zamierzamy mieszkać nie obrażam się ani nie oburzam, że to tylko moja sprawa. To i na pytania o dziecko odpowiadam najspokojniej jak mogę.

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Wiecie, ja rozumiem, że niektóre z Was mogą takie pytania i docinki denerwować. Ale powiem Wam, że mnie samą interesuje czy jakieś młode małżeństwo w moim otoczeniu chce mieć dziecko. To normalne, że takie rozmowy czasem się toczą. Ja postrzegam to tak, jakby ktoś się mnie pytał o moją przyszłość zawodową czy plany mieszkaniowe, to po prostu chce się wiedzieć. Na pytania odnoście pracy czy tego gdzie zamierzamy mieszkać nie obrażam się ani nie oburzam, że to tylko moja sprawa. To i na pytania o dziecko odpowiadam najspokojniej jak mogę.

Wiesz jak ktos mnie pyta o plany zwiazane z dzieckiem to spokojnie odpowiadam bez nerwow ale jak ktos cisnie muszisz zrobic sobie dziecko bo wtedy odczepi sie babcia od mojego albo ze nie jestesmy pelna rodzina bez dzieci to strasznie dobija...

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, rozumiem, Takie komentarze są wstrętne i cieszę się, że jeszcze nie miałam okazji ich usłyszeć. Życzę Wam siły dziewczęta, dacie radę, bo te Wasze starania dają Wam jej tylko więcej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się po 3-godzinnej "drzemce".Wczoraj też cały dzien mi się spać chciało.Na dodatek teraz mnie mdli,jak patrze na jedzenie.Jak ja wytrzymam jutro w pracy?jak mnie tak mocno przyszpili to wezme klucze do sali konferencyjnej i pośpię na stole :D

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ