X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    U mnie standardowa luźna niedziela. Jajeczniczka była na śniadanko, teraz chwila odpoczynku przed tv i lapkiem :) Na 12 idziemy do kościółka, potem spacerek, bo śniegu na lubelszczyźnie mamy mnóstwo!!! No i na obiad dziś tradycyjne schabowe :D

Podejrzewam, że na spacerku zajdę do apteki i kupię test na jutrzejszy poranek, bo do wtorku czekając to ja sfixuję.
    Myślicie, że jak coś to w 28 dc mogę mieć jakiś cień cienia?

Można mieć, ale różnie to bywa, Kaśka ma rację, idź na betę jak się nic nie wydarzy do jutra. Natomiast ja słyszałam, że przy regularnych cyklach powinno się czekać do 18 dpo. Ale widziałam i testy z wcześniejszych dpo pozytywne

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    no to faktycznie .
    A my dobrze sniadanie zjedlismy slonko wychodzi i idziemy na spacerek

To udanego spacerku życze u nas też słońce ale śnieg wczoraj zaczął sypać i już jest z jakieś -10

Ewelina23 lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie tej śnieżnej niedzieli. My tez do kościółka na 12.30 potem spacer z pisakiem i pyszny obiadek. ))

Mam problem ovu mi napisało ze likwiduje krechę owulacji za względu na dzisiejszy odczyt temperatury...... Co o tym myślicie......a już zaczęłam mieć nadzieje ze pęcherzyk
    Pękł i w dobrym czasie serduszkowalismy a tu znowu niewiadoma????

qq87j44jhto0od0f.png

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tylko ja jestem sierotą co nie wie kiedy miała owulację :D więc serduszkowaliśmy tak po ciemku.
    Także moje koleżanki, radzicie mi jutro rano przed pracką do labo skoczyć czy zostawić kasę w portfelu i jeszcze trochę poczekać?

Lena87, Ida lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    no tylko ja jestem sierotą co nie wie kiedy miała owulację :D więc serduszkowaliśmy tak po ciemku.
    Także moje koleżanki, radzicie mi jutro rano przed pracką do labo skoczyć czy zostawić kasę w portfelu i jeszcze trochę poczekać?

zależy też jak sie czujesz czy "widzisz" u siebie jakiekolwiek objawy no i jak masz tyle w sobie siły to może poczekaj na rozwój syt...tylko sie nie nakręcaj ja sie nakręciłam i popatrz co wyszlo tylko ze ty masz ładnie wyższa temp...sama nie wiem. Jak sie już nie potrafisz doczekac to idz na bete- bedziesz miala jasność bo na sikacza to ciut za wczesnie chyba

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Ida bo to program, on ma algorytm i na podstawie wpisanych przez Ciebie objawów wylicza dni płodne. Zatem wszystko zalezy od tego jakie dane wpiszesz. Im więcej tym lepiej :)
    Ja biorę wiesiołka od wrzesnia i bardzo mi pomógł. Po tabletkach miałam Saharę :D Tarcie jak po glebie :D A po wiesiołku juz po miesiącu poprawa.
    Teraz zwiększyłam do 3x2 tabletki dziennie i jest rewelacja. W okolicach owulacji śpię z ręcznikiem papierowym pod poduszką do wycierania ;)
    No ale tak jak Macierzanka napisała, nie na każdego działa. Sprawa indywidualna.
    Jak nie umiesz sobie wyznaczyc owulki to bierz na oko, od 1dc to 10-12 dnia. Wtedy sobie na pewno nie zaszkodzisz. Ale tu ważne jest abyś nie jadła go w trakcie zagnieżdżenia, po powoduje mikroskurcze macicy, a że zagnieżdzenie jets dopiero po owu, to spokojnie zdążysz odstawić :)

Dziękuję za info ;) Ja wiem kiedy mam owu, bo mam regularne cykle. Nie wiem jednak kiedy ona jest dokładnie, więc chyba powinnam odstawić go jak zacznie się płodny śluz, bo jakbym czekała na kreskę od ovf to może byłoby za późno.

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:

Ja po ostatnim razie chyba miałabym już w sobie więcej cierpliwości i poczekałabym na rozwój sytuacji. Wiadomo - każda z nas chce wiedzieć jak najszybciej. Ale ja jednak poczekałabym nawet do kilku dni po terminie @.

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Witajcie tej śnieżnej niedzieli. My tez do kościółka na 12.30 potem spacer z pisakiem i pyszny obiadek. ))

Mam problem ovu mi napisało ze likwiduje krechę owulacji za względu na dzisiejszy odczyt temperatury...... Co o tym myślicie......a już zaczęłam mieć nadzieje ze pęcherzyk
    Pękł i w dobrym czasie serduszkowalismy a tu znowu niewiadoma????

A może spadek temp bo zagnieżdzenie? zobaczymy jak bedzie w przyszłych dniach w koncu testy pokazywały ze mialas ovu :) ja trzymam mocno mocno kciuki

Fidelissa lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.. jak mija niedziela... ja wstalam o 11;30 po malutku sie zbieram bo na 13;00 do pracy a tak mi sie nie chce tyle sniegu napadalo ze chyba na sankach pojade do pracy:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Jak tam samopoczucie? jakieś objawy? Miłego dnia!
    dobrze piersi tylko bola i zaparcia ale takto nie mam mdlosci

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    To udanego spacerku życze u nas też słońce ale śnieg wczoraj zaczął sypać i już jest z jakieś -10
    Dziekuje <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece milego dnia kochane <3

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Mam problem ovu mi napisało ze likwiduje krechę owulacji za względu na dzisiejszy odczyt temperatury...... Co o tym myślicie......

Ja tez myślę, ze może to być przez zagnieżdżenie i jak Ci sie podniesie jutro to ovu Ci spowrotem "narysuje" :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Lece milego dnia kochane <3

Wzajemnie! :) do później !

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_czarna wrote:
    Hej dziewczyny.. jak mija niedziela... ja wstalam o 11;30 po malutku sie zbieram bo na 13;00 do pracy a tak mi sie nie chce tyle sniegu napadalo ze chyba na sankach pojade do pracy:/

U mnie potwornie leniwie :) ale nabieram sił przed poniedziałkiem ;)
    To miłego dnia w pracy!

1237397y6kr97ild4.gif
  • Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a od którego dnia zaczynać robić testy owulacyjne?
    Mam cykle 30-31 dniowe, owulacja najczęściej w 18-19 dc (jak na razie).

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:

Nie jestes sierotą :D Masz nas :D
    A tak poważnie, ja też zawsze myślałam, ze wiem kiedy mam owulkę, a wiem tylko mniej więcej.
    A co do badania... jak tam chcesz. Może poczekaj jeszcze?

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!
    Za mną ciężka noc,co parę godzin na siusiu a do tego straszny ból piersi.Lekko mnie zamdliło,ale może to wina czekoladek zagryzanych chipsami.Temp. dziś wysoka 37,1 i lekki ból podbrzusza no i paro sekundowe kłucie w pochwie.Mężuś wyjechał i zostałam sama w domku.Nie lubię jego wyjazdów w niedzielę,tęsknię za nim.Na smutek może zamówię jakiś obiadek na dowóz.Najlepszy był dziś mój sen.Śniło mi się,że kupuję małe skarpetki dla dzidziusia... :) Chyba się nakręcam.Jutro wizyta u gina,ale dopiero na 16.30,będzie mi się ciągnął ten dzień.Dobrze,że chociaż w pracy będę to nie będę miała tyle czasu na rozmyslenia.

• Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Witajcie!!
    Za mną ciężka noc,co parę godzin na siusiu a do tego straszny ból piersi.Lekko mnie zamdliło,ale może to wina czekoladek zagryzanych chipsami.Temp. dziś wysoka 37,1 i lekki ból podbrzusza no i paro sekundowe kłucie w pochwie.Mężuś wyjechał i zostałam sama w domku.Nie lubię jego wyjazdów w niedzielę,tęsknię za nim.Na smutek może zamówię jakiś obiadek na dowóz.Najlepszy był dziś mój sen.Śniło mi się,że kupuję małe skarpetki dla dzidziusia... :) Chyba się nakręcam.Jutro wizyta u gina,ale dopiero na 16.30,będzie mi się ciągnął ten dzień.Dobrze,że chociaż w pracy będę to nie będę miała tyle czasu na rozmyslenia.

Powodzenia Czarna :) Może nie wszystko stracone? :) Oby.

• Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja ponawiam pytanie, bo tamto na tamtej stronie już zostało i pewnie nikt nie zauważy.
    Dziewczyny, a od którego dnia zaczynać robić testy owulacyjne?
    Mam cykle 30-31 dniowe, owulacja najczęściej w 18-19 dc (jak na razie).

‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ