Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece kochane sie kapac bo jutro do pracy .
    Kolorowych snow buzka :* <3

Fasia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się też dołączę. My z mężem staramy się już 11 miesięcy. Na początku cykle bezowulacyjne, potem leki: estrofem, CLO i duphaston ewentualnie luteina. Jutro spodziewana @, tak więc mam dużo pozytywnej energii na grudzień.

Fasia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie dopisuje, bo staram sie o pierwsze malenstwo juz 31 cykl...

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia a długo szukałaś odpowiedniego lekarza ? Zaczął diagnoze jakimiś badaniami ? Czy od razu przepisał leki ? Bo mam strasznie długie cykle, obecny ma już 69 dni a @ wciąż nie widać no i mój gin jakoś mało skory do tego aby przepisać mi jakieś leki czy cuś :( czas leci i ciągle nic :(

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też się zapiszę, staramy się już 11 miesięcy, niestety wiosną poroniłam, teraz zaczynamy 5 cykl i mam nadzieję że ostatni bo sfiksuję.. heh

Strażaczka90, Manieczka86 lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopisuję się i ja. staramy sie tak porządnie od stycznia

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na imię Nicola.Staramy sie o pierwsze dziecko 3cykl:)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja historia jest następująca: w sierpniu zeszłego roku odstawiłam tabletki anty. Pierwszy okres we wrześniu, następny w listopadzie, styczniu i marcu. Od początku roku zaczęliśmy się starać o dziecko. Z racji, że efektów nie było, ale przede wszystkim dlatego że okres się nie pojawiał, poszłam do gin, u której byłam kilka razy. To było w maju. Zrobiła usg i powiedziała, że w tym cyklu owulacji nie będzie i że musimy coś poradzić na ten brak okresu. Propo braku ciąży powiedziała, że tragedii nie ma, że jeszcze czas i że mam zrobić badania na hormony. Dostałam duphaston na wywołanie okresu. Zrobiłam wszystkie badania, mąż też. Powiedziała na to, że za wysoka jest tarczyca i to może blokować owulację. Dała od razu skierowanie na operację - bodajże resekcję jajników o ile dobrze pamiętam nazwę. Trochę się wystraszyłam i postanowiłam skonsultować się jeszcze z innym lekarzem i tak naprawdę wróciłam do poprzedniej lekarki (zrezygnowałam z niej, bo droga była). I jak ona zobaczyła, jakie leczenie mi zaproponowano, to tylko stwierdziła, że to jest wszystko od "dupy strony" i że operacją to jest ostateczność, bo jest to ingerencja w organizm i nie zawsze jest potem ok, a jest jeszcze wiele innych możliwości. Powiedziała, że najpierw trzeba krok po kroku dojść do tego co blokuje owulację. I miała rację, bo kolejne badania wykazały, że za wysoka jest tarczyca, a to powoduje znowu wykryta choroba ,hashimoto. Od końca czerwca jestem na monitoringu cyklu. We wrześniu zapisała mi tabletki anty na dwa miesiące brane bez przerwy w celu zblokowania organizmu i wywołaniu potem hiperstymulacji i naturalnego odblokowania organizmu. Obecnie kończę pierwszy cykl po tej kuracji, jutro będzie @ czuje to. Trzy testy negatywne. Ale ogólnie jestem zadowolona z mojego lekarza, mimo że to niestety nie mało kosztuje, ale czego nie robi się dla oczekiwanego cudu.

Ewelina23, Fasia lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również oczekuję na pierwsze dziecko. Staramy się 15miesięcy, 2 cykl na ovu

Ewelina23 lubi tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. to i ja dołączam :) własnie zakończyłam 5cs. Wcinam clostibegyt, duphaston a od dziś doszedł Bromergon.
    Póki co, co miesiąc widzę 1 kreskę..

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dołączam

Fasia lubi tę wiadomość

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczynku :D Ciesze sie ze jest nas coraz wiecej :)
    Lece do pracy kochane milego dnia :* <3

Malwina89, Fasia lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mogę? Potrzebuję wsparcia. Szczególnie dziś.. :| Przyjmiecie mnie? Obiecuję, że poza dzisiejszym dniem nie będę dołować :P

Ewelina23, Fasia lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że dla mnie też znajdzie się miejsce:) O pierwszego dzidziusia staram się już 2 lata, tak na maksa jakieś 15 m-cy:( Cholerna wróżka mi wywróżyła, że będę mieć z tym problemy:((( Ale powiedziała, że będę mieć dzieci, więc będę się starać do momentu aż mój chłop nie padnie:> (ewentualnie jak padnie to sobie jakoś poradzę;>)

Ewelina23, Fasia, Sudela lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie kochana jestesmy tu po to zeby sie wspierac :-)

Fasia lubi tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Mogę się przyłączyć ?
    Staram się od 5- ciu cykli. Dzisiaj ma przyjść @ i czuję, że czeka mnie następny cykl starań. 6 razy zdawałam na prawo jazdy, więc może i tu za 6- tym razem się uda ! :D Jestem z bliźniąt, więc fajnie by było gdybym również urodziła małe bliźniątka :D

ckaiflw1up047qr9.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Niebieska, też bym chciała bliźnięta, całe życie mi się marzą:)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Też mogę? Potrzebuję wsparcia. Szczególnie dziś.. :| Przyjmiecie mnie? Obiecuję, że poza dzisiejszym dniem nie będę dołować :P
    Hej :) Jasne, wypłakuj się ile trzeba.

Ja po pierwszym bromku, ciężka noc była :(

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny też jestem starającą się już od roku...i ciągle nic jakie to cholernie trudne !!! wytrwałości

kasienka236
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem 12 dni po owulce i juz bym chciala testa robic!!ale sie boje.. dzis malpa powinna przyjsc..jakos jej narazie nie czuje wiec jest nadzieja :-) trzymajcie kciuki :-)
    ja za Nas wszyskie trzymam i to mocno bo wkoncu musimy sie doczekac tego pierwszego upragnionego skarbu..

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ