X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina25 wrote:
    dziewczyny jestem 12 dni po owulce i juz bym chciala testa robic!!ale sie boje.. dzis malpa powinna przyjsc..jakos jej narazie nie czuje wiec jest nadzieja :-) trzymajcie kciuki :-)
    ja za Nas wszyskie trzymam i to mocno bo wkoncu musimy sie doczekac tego pierwszego upragnionego skarbu..

Tój wykres wygląda obiecująco :) Czekaj spokojnie i trzymaj kciuki żeby @ nie przyszła :) Tez będe trzymać.

Ja ostatmio miałam identyczny wykres, nawet miałam 16dpo wysokie temperatury no i niestety, w końcu przyszła.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    My tez staramy się o pierwszego maluszka. W maju odstawiłam tabsy, odczekaliśmy 3 miechy i zaczęlismy wlasciwie dopiero w pazdzierniku bo mąż był na delegacji ( dłuugiej ).
    Wcześniej nie chciałam, nie byłam pewna czy już- głupia:/. A teraz żaluje, że tak długo zwlekałam z tą decyzją, no ale przynajmniej juz wiem na 100% że chcę mieć Kostka albo Kaje :)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też żałuję, że zwlekałam z podjęciem decyzji o staraniach. Myślałam, że za pierwszym razem się uda. Większość moich przyjaciółek zaliczyła złoty strzał. Tylko ja się ostałam :P:P Teraz walę się młotkiem w łeb :P

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha widać więcej z nas ma podobnie, mój mnie przez 3 lata przed ślubem namawiał to strasznie chciałam czekać do ślubu. Plan był taki, że przed 30 będzie dzidziuś, a teraz 31 przeleciało i dupa, człowiek to jest taki głupi, że szkoda gadać i tyle.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta dzisiaj wyszła negatywna. Też teraz myślę, że jakby człowiek wiedział, że będą takie problemy, to by wcześniej się zaczął starać. Też myślałam, że zaczniemy działać i będzie od razu. A tu minął już prawie rok i nic. Przykre to jest, tym bardziej że wokół jak na złość same ciąże.

Fasia lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, to i ja się dołączę: starania od marca 2013, dziś rozpoczęłam 7 cykl z ovu. W tym miesiącu dowiedziałam się, że mam niedoczynność tarczycy i zaczęłam brać lek. Mam głęboką nadzieję, że to była przyczyna dotychczasowych niepowodzeń i teraz będzie już tylko dobrze :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam niedoczynność, biorę leki i póki co nic nie wychodzi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekałam do ślubu, po ślubie 1,5 roku chciałam się jeszcze pobawić. A teraz mam 28 lat i nie zapowiada się, że szybko zaciążę :P No cóż, nie wszystko jest na zawołanie. Ale trzeba mieć nadzieję, że uda się najszybciej jak to możliwe :D Póki co, jeszcze w to wierzę :D

Fasia lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3mam mocno kciuki i niech będzie zielona kropka na wykresie :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg obserwacji i wykresu na dniach będę miała owulację testy na razie negatywne ale grunt to pozytywne nastawienie bardzo bym chciała żeby się udało chociaż serduszkowanie bardzo mi się podoba i jeszcze bardziej buduje moje małżeństwo nawet mąż mi zwrócił na to uwagę że przestaliśmy się sprzeczać o głupoty a jak jest u was jak wasze chłopy podchodzą do starań

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Ja po pierwszym bromku, ciężka noc była :(

A od jakiej dawka zaczęłaś? Ja przez pierwsze 2 dni brałam 1/4 tabletki przed snem a następnie 1/2 tabl. i czuję się bardzo dobrze :)

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to wielce zadowolony :D Chodzi jak kogucik i wiecznie się o mnie ociera :D Teraz jak jest przerwa na @ to mówi, że juz ledwo dycha hehehehe

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Wg obserwacji i wykresu na dniach będę miała owulację testy na razie negatywne ale grunt to pozytywne nastawienie bardzo bym chciała żeby się udało chociaż serduszkowanie bardzo mi się podoba i jeszcze bardziej buduje moje małżeństwo nawet mąż mi zwrócił na to uwagę że przestaliśmy się sprzeczać o głupoty a jak jest u was jak wasze chłopy podchodzą do starań

Mój też podchodzi do starań bardzo pozytywnie :D Najchętniej serduszkowalibyśmy codziennie, ale moja ginekolog mówi, że lepiej się powstrzymać i serduszkować co drugi dzień ;)

aaaaga lubi tę wiadomość

82doe6yds8nhwups.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfeva wrote:
    A od jakiej dawka zaczęłaś? Ja przez pierwsze 2 dni brałam 1/4 tabletki przed snem a następnie 1/2 tabl. i czuję się bardzo dobrze :)

Ja przez pierwsze 3-4 dni mam brać brać po 1/2 tabletki. A potem od razu jazda po jednej. U mnie jest za duży wyciek z piersi żeby się bawić w ćwiartki.
    A już po 2 cyklach stymulowanych clostibegytem jestem i nic :( Koniecznie trza zbić ta głupia pindę prolaktynę

Trochę chodzę jak po głupim jasiu, boli mnie łeb, zbiera na wymioty, jestem opóźniona i zamulona, ciągle bym spała. Na noc po proszku padłam jak trup.
    Ale sądzę, że się organizm przyzwyczai i nie będzie trzeba przeskakiwac na droższy dostinex ;)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Ja przez pierwsze 3-4 dni mam brać brać po 1/2 tabletki. A potem od razu jazda po jednej. U mnie jest za duży wyciek z piersi żeby się bawić w ćwiartki.
    A już po 2 cyklach stymulowanych clostibegytem jestem i nic :( Koniecznie trza zbić ta głupia pindę prolaktynę

Trochę chodzę jak po głupim jasiu, boli mnie łeb, zbiera na wymioty, jestem opóźniona i zamulona, ciągle bym spała. Na noc po proszku padłam jak trup.
    Ale sądzę, że się organizm przyzwyczai i nie będzie trzeba przeskakiwac na droższy dostinex ;)

Ja przez pierwsze dni też chodziłam trochę przymulona, ale i tak byłam zdziwiona, że czuję się tak dobrze ;) Bałam się strasznie tego Bromergonu, bo tyle się naczytałam o skutkach ubocznych.

Jaki masz poziom prolaktyny? Ja mam niby w normie, ale mam wyciek z piersi (drobne kropelki przy ściśnięciu brodawki) :/ Na szczęście PRL nie blokuje mi owulacji, jest to dla mnie ogromna ulga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 12:55

82doe6yds8nhwups.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Mój to wielce zadowolony :D Chodzi jak kogucik i wiecznie się o mnie ociera :D Teraz jak jest przerwa na @ to mówi, że juz ledwo dycha hehehehe
    Moj na pocztku podchodzil uda sie to sie uda denerwowalo mnie to bo jak byly plodne dni to mu sie nie chcialo a teraz to wypytuje kiedy co i jak zeby mu wykres pokazac i pow co to znaczy w tamtym cyklu do mnie mowil ze tyle serc bylo a poszlo wszystko na marne bo cykl byl bez owulki :p Pwiedzialam mu ze trzeba serduszkowac a pozniej czekac czy trafilismy :D jak mu tlumaczylam ze trzeba trafic w owulacje to sie zdziwil bo myslal ze po kilku sercach sie uda a tu nici hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 13:11

aaaaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, ja badań nie robię, bo skoro raz udało się zajść w ciążę to drugi też się uda,nie wiem kiedy ale napewno,mam nadzieję, że poronienie z 1 ciąży się nie przytrafi

• Lucy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfeva wrote:
    Ja przez pierwsze dni też chodziłam trochę przymulona, ale i tak byłam zdziwiona, że czuję się tak dobrze ;) Bałam się strasznie tego Bromergonu, bo tyle się naczytałam o skutkach ubocznych.

Jaki masz poziom prolaktyny? Ja mam niby w normie, ale mam wyciek z piersi (drobne kropelki przy ściśnięciu brodawki) :/ Na szczęście PRL nie blokuje mi owulacji, jest to dla mnie ogromna ulga :)
    Podstawowa w górnej granicy. W jednym laboratorium to jeszcze norma, w drugim już nie, to zależy :) Po obciążeniu za wysoka. Prawie 300.
    Robiłaś monitoring? Bo można mieć testy owulacyjne dodatnie, skoki temperatur, wykresy książkowe, a mimo wszystko ciałko żółte może obumierać i owu nie być.
    no ale skoro mówisz, że masz w normie to pewnie u Ciebie się tak nie dzieje ;)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Liath Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dołączę do staraczek :) w tym miesiącu skończyłam 28 lat a z mężem już 4 lata staramy się o dzieciątko- niestety bez skutku. Leczymy się oboje- ja biorę codziennie bromergon, vigantoletten 1000 oraz glucophage xr500 (hiperprolaktynemia) a mąż ma oligoasthenoteratozoospermię- chyba najgorsze co może być dla faceta. Ale nie poddajemy się. To nasz pierwszy cykl z ovf i może ostatni ;)

oar8dqk33oflkx9m.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Moj na pocztku podchodzil uda sie to sie uda denerwowalo mnie to bo jak byly plodne dni to mu sie nie chcialo a teraz to wypytuje kiedy co i jak zeby mu wykres pokazac i pow co to znaczy w tamtym cyklu do mnie mowil ze tyle serc bylo a poszlo wszystko na marne bo cykl byl bez owulki :p Pwiedzialam mu ze trzeba serduszkowac a pozniej czekac czy trafilismy :D jak mu tlumaczylam ze trzeba trafic w owulacje to sie zdziwil bo myslal ze po kilku sercach sie uda a tu nici hehe :)
    Oj tak, oni tacy są. Mój to myślał, że będzie na zasadzie "wsadził-wyjął". Zupełnie nie podzielał moich obaw. A teraz to deklaruje chęci, jest gotowy rano i wieczorem, ile trzeba. bo widzi że to nie taka łatwa sprawa :)

aaaaga lubi tę wiadomość

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ