Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLucy wrote:Oj tak, oni tacy są. Mój to myślał, że będzie na zasadzie "wsadził-wyjął". Zupełnie nie podzielał moich obaw. A teraz to deklaruje chęci, jest gotowy rano i wieczorem, ile trzeba. bo widzi że to nie taka łatwa sprawa
ADA 28 lubi tę wiadomość
-
Lucy wrote:Podstawowa w górnej granicy. W jednym laboratorium to jeszcze norma, w drugim już nie, to zależy Po obciążeniu za wysoka. Prawie 300.
Robiłaś monitoring? Bo można mieć testy owulacyjne dodatnie, skoki temperatur, wykresy książkowe, a mimo wszystko ciałko żółte może obumierać i owu nie być.
no ale skoro mówisz, że masz w normie to pewnie u Ciebie się tak nie dzieje
Mam owulacje potwierdzone USG -
Ewelina23 wrote:jak to faceci hehe no ale jak teraz bylam u gina zrobil mi badania hormonalne i na chlemydie i rzezaczke to pytal a po co . za tydz mam wyniki jak bede na wizycie w sobote jak wyjda dobrze to czas na niego zeby sie zbadal Ja mam za duzo pecherzykow torbielowych i ostatnio wyleczylam jajnik z torbiela i jak teraz sie nie uda wezme w sobote od niegop tabletki na wywolanie owulacji
Ewelina23, ADA 28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej ja tez sie do was dolaczam, tez staramy sie z mezem o 1 dzidziusia. I tez myslalam ze z tym nie powinno sie byc problemu a tu pech. Okazalo sie ze mam hashimoto. jak juz mialam unormowany poziom tsh to znowu za wysoka prolaktyna, jak poslzam do ginekologa ktory mial mi przepisac leki na obnizenie prolkatyny to okazalo sie ze mam cyste 8 cm na lewym jajniku, wiec z obnizenia prolaktyny nici, bo trzebabylo sie zajac jajnikiem. Tak wiec jestem po laparoskopii, po zabiegu przez 3 m-ce bralam visanne. A teraz biore dalej tabletki9 na tarczyce, kwas foliowy i bromergon na prolaktyne. Ale po kontroli lekarz powiedzial ze jajniki super, i mozemy sie zaczac starac, Oby sie udalo, mam nadzieje ze rok leczenia nie pojdzie na marne.
Malwina89 lubi tę wiadomość
aneks -
Hej Dziewczyny! Dopisuję się do listy oczekujących
Się zwlekało i zwlekało... to teraz tak mam. Ot co...
Staramy się o pierwsze ( po cichu z nadzieją, że nie jedyne) dzieciątko - 21cs.Saramago, monaaa85, ADA 28 lubią tę wiadomość
-
Ja uważam, że nie ma co roztrząsać faktu, że nie zaczęło się starań wcześniej... Chyba każda kobieta, gdyby miała świadomość, że będą problemy z poczęciem, dużo wcześniej rozpoczęłaby starania. Ale takich rzeczy, niestety, nie da się przewidzieć. Poza tym z jakiegoś powodu decydujemy się na dziecko w takim a nie innym momencie. W momencie, który wydaje nam się najodpowiedniejszy. Ja mam już 30 lat i dopiero na miesiąc przed 30-stymi urodzinami poczułam, że nadeszła TA chwila
Planujemy z mężem dwoje dzieci i mamy nadzieję, że uda nam zrealizować ten plan przed 35-tym rokiem życiaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 14:32
Lucy, Malwina89, Fasia, Sudela lubią tę wiadomość
-
Ja to nieraz slyszalam ze trzeba zdazyc przed 30 stka, tak jakby po 30 nie mozna bylo juz miec dzieci. Moj maz np. powiedzial mi po slubie ze na razie nie chcialby dzieci, zebysmy poczekali rok bo chce sie mna nacieszyc. OK tak zrobilismy, no to teraz cieszy rok dluzej hehe
Saramago, Macierzanka:), monaaa85 lubią tę wiadomość
aneks -
Ciapulinka, ja startowałam z poziomu 4,28. Po miesiącu brania euthyroxu w dawce 25 spadło do 2,00. Potem dawka 50 i spadło po 5 tygodniach do 0,76. Następnie dawka 37,5 i obecnie TSH mam 1,67. Co 5 tygodni badam i są efekty w postaci spadku bądź wzrostu.
-
Ja dzis mojemu pokazuje, ze mam zielone swiatlo kolo wykresu a on nie kuma o co chodzi
Saramago, Ewelina23, Malwina89 lubią tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Lucy91 wrote:Ja dzis mojemu pokazuje, ze mam zielone swiatlo kolo wykresu a on nie kuma o co chodzi
Pokaż mu łóżko to zakumaaaaaga, Ewelina23, Lucy, Ag..., Fasia, Macierzanka:), sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Noc jest dluga, a nie odpuszcze mu
Ewelina23, aaaaga, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.