X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • meli Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się dołączam

melcia:)
  • meli Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny powiedzcie mi jak to możliwe,żę miałam objawy owulacji temp wysoką śluz testy wychodziły owulacyjny pozytywnie objawy owulacji kłucie jajników, wrażliwość pierwsi a progesteron w 27 dniu wynosi 0,67? to była ta owulacja czy nie

• Ida Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie robię wieczór dla siebie :) Zaraz kąpiel, jakaś maska, pazurki i film z mężem :) A co! :)

kasia_czarna, Misty87 lubią tę wiadomość

• anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro mam niby dostać @ ale trochę inaczej sie czuje niż miesiąc temu... mam nadzieje ze nie przyjdzie ze tym razem mi sie udało :)
    choć zobaczymy za pare dni...

"Bo każdy z nas ma takie marzenie,
    za którego spełnienie oddał by wszystko"

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_czarna wrote:
    ja tez bede ostroznie jadla ... za bardzo pragne tego dziecka...
    no ja tez uwazam nie jem tego co napisane bylo na tej stronie .

kasia_czarna lubi tę wiadomość

• kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka napewno zdrowo sie odżywiasz... a KFC to mozna sie skusic od czasu do czasu choc ja wole Maka:)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• meli Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby wam nie przyszła mi się spóźnia na razie nie cały
    jeden dzień myślicie ,że się udało?

anka17189 lubi tę wiadomość

• anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzaba poczekać. Ja osobiśćie chce poczekać do początku lutego, ostatnio nie miałam zbyt regularnej @ wiec wole poczekać. Mam dobrą nadzieje że się Tobie meli udało trzymam kciuki :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadło jakieś katarzysko.A sio a sio

• anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez ostatnio miałam katar okropny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się go pozbyc??nie wiem czy jest już fasolinka czy jej nie ma,ale wole nie ryzykować z lekarstwami.

• anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety musiałam iść do lekarza i nie obyło sie bez lekarstw na szczęście nie było na recepcie wypisanych antybiotyków...
    ale lekarstwo to lekarstwo
    hmmm nie ma magicznego sposobu na pozbycie sie kataru

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaaplikowałam sobie herbatkę z miodem i cytrynką :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam mija wieczór? :)

Mnie chyba już całkiem rozkłada :/ gardło boli niemiłosiernie, że nawet śliny nie mogę przełknąć. Zjadłam już listek tabletek i nie pomaga :/ jeszcze kaszel i katar .. wrrr

• anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tez bardzo dobry specyfik :):)

• kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:

Mnie chyba już całkiem rozkłada :/ gardło boli niemiłosiernie, że nawet śliny nie mogę przełknąć. Zjadłam już listek tabletek i nie pomaga :/ jeszcze kaszel i katar .. wrrr

bidulka...

• kasia_czarna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurujcie sie kochane...

Ania07 lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Mężuś robi placki ziemniaczane <3 Nie umrę z głodu!!! :D
    Mniam:))

qq87j44jhto0od0f.png

• anka17189 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:

mi wieczór mija całkiem nudno...
    oj to nie dobrze że cie rozkłada choroba...

• Bursztynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak nie miałam dziś w pracy czasu na forum, to teraz nadrabiam, ale co klikam na dole kolejną stronę i myślę, że to ostatnia, to potem się okazuje, że już jest znowu następna. Ale czytam, bo ciekawa co u was.
    U mnie dziś puszyste naleśniczki z serkiem, mniam były. Były... a teraz mi jeżdżą po całym żołądku wzdłuż i wszerz :/
    Milcia wrote:
    Jakaś niewyspana dzisiaj jestem. Mój znowu dawał koncert chrapania. Wykończyć się można.
    Mój jest przeziębiony i ma katar i jak zasypia na wznak to tez mam koncerty. Ale mam na to sposób - popycham go żeby się obrócił na bok :D tadam i cisza!
    Macierzanka:) wrote:
    No sama jestem ciekawa czy przyjdzie... trzymam nadal kciuki.
    A ja też jeszcze zatrzymałam się na etapie 23 :D choć kurze łapki swoje wiedzą :D
    Wieści z najnowszej chwili, poranna mocne bóle w ciągu dnia odeszły i @ się gdzieś zgubiła. Co do zmarszczochów to ja mam takie dwie koło ust od śmiania się :D i na czole takie dwie co mi się rodzą jak rano maluję rzęsy i podnoszę czoło, i tak potem zostają na cały dzień, wrrr.
    Little Frog wrote:
    Może to bardziej sam fakt "starania się" go przeraża. Nie wiem. Nie doszukuję się w jego zachowaniu logiki - pewnie i tak jej nie ma.
    My mieliśmy podobny problem an początku tego miesiąca przy pierwszym staraniowym serduszkowaniu. Mój się zablokował i zdenerwował, że nie może skończyć. Starałam się go pocieszyć mimo tego że żałowałam, że dzień stracony. Potem spróbowaliśmy następnego dnia i było jeszcze gorzej. Powiedział, że nie może jak myśli tak, że ma mnie zapłodnić, że takie to mechaniczne mu się wydaje. Powiedziałam mu że ok, nie będę go namawiać. Jak poczuje, że czuje :) to niech mnie bierze. I udały nam się 4 spontaniczne serduszkowania. Nie wiem czy się wstrzeliliśmy w owulkę, bo nie mierzyłam tempki. Czułam jedynie po jajnikach coś tam i śluz coś tam kojarzyłam z nauk przedmałżeńskch :D
    W sekrecie wam powiem, że największy spontan był jak czekaliśmy na księdza!
    Little Frog wrote:
    Uwielbiam wspominać! :) Zawsze lubiliśmy siedzieć nad rzeką, pić piwko i wspominać nasze początki :):):)
    O o o ! i my tak mamy, w lecie bierzemy czasami plecak z piwkiem i chipsami idziemy nad rzeczkę i wspominki lecą.
    Little Frog wrote:
    Mężuś robi placki ziemniaczane <3 Nie umrę z głodu!!! :D
    Kooocham placki ! Jestem plackożercą!
    anka17189 wrote:
    ja sie troche boje ze za bardzo się wkręciłam i ze jutro lub za pare dni przyjdzie rozczarowanie choć staram sobie powtarzać ze bedzie co ma być...
    Anka, kciukam. Podobne dni cyklu mamy i obie czekamy na to samo. Dwie kreseczki pokażcie się! Cień cienia tez może myć.
    Ja też w weekend totalnie się wkręciłam. Tak, że chyba wszystkie objawy miałam :D :D :D

Kaśka, u Ciebie też kciukam za tego Twojego tasiemca ;) żeby się to jakoś określiło w którąś stronę.

Ja ze swoim mężusiem poznaliśmy się w naszej obecnej pracy w kwietniu 2010. W sumie to ja go sobie wybrałam na cel jak przyszłam do pracy i go sobie wyrwałam. Na początku się opierał, ale jak go wzięło to sam pierwszy miłość szybciutko mi wyznał, aż sama byłam w szoku, bo ja jeszcze nie byłam tego pewna. Harmonogram był taki: w marcu 2011 zaczęliśmy się spotykać. We wrześniu 2012 zaręczyliśmy się nad morzem w Jastarni <3 mmm dla mnie było to ogromnym zaskoczeniem, bo wogóle się nie spodziewałam i super tak. W maju 2013 postanowiliśmy, że bierzemy ślub jeszcze w tym roku, bo nie ma na co czekać i udało nam się we wrześniu. Dalej pracujemy razem, ale w innych działach.

Little Frog, Fidelissa, Macierzanka:), Lena87 lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ