Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
XxMoniaXx wrote:no ale w zeszłym cyklu mi pokazały owulacje prawidłowo.. co prawda na monitoringu nie byłamm .
ja też do ostatnich dwóch wizyt myślałam, że owulacja była (naprawdę, nie straszę cię, ale chcę uświadomić). Testy owulacyjne pozytywne, skoki tempki były, a jak potem się okazało owulacji nie było... U ciebie może być inaczej... Ale pamiętaj, że nawet u zdrowej kobiety cykle bezowulacyjne się zdarzają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:06
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
Melula wrote:ja też do ostatnich dwóch wizyt myślałam, że owulacja była (naprawdę, nie straszę cię, ale chcę uświadomić). Testy owulacyjne pozytywne, skoki tempki były, a jak potem się okazało owulacji nie było... U ciebie może być inaczej... Ale pamiętaj, że nawet u zdrowej kobiety cykle bezowulacyjne się zdarzają...
No w sumie od 5 m-cy sie nie zabezpieczamy wogóle i dzidziusia nadal nie ma ale wcześniej brałam tabl anty i odstawiłam w sierpniu. -
nick nieaktualny
-
Melula wrote:ja dowiedziałam się o braku owulacji robiąc m.in. badanie progesteronu w 7-8 dniu po spodziewanej przeze mnie owulacji...
-
Aneta90 wrote:No ja mam takie objawy od paru dni bol glowy wrazliwe sutki i bol podbrzusza jak przy spodziewanej miesiaczce a ona dopiero kolo 9 lutego i ta temp
-
nick nieaktualny
-
XxMoniaXx wrote:tzn ? gdybym zbadała sobie za tydzien progesteron to cooo to widac w wyniku czy jak ??? przepraszam za głupie pytanie ale sie ie znam a tym bo nie robiłam nigdy tego badania.. tylko TSH robiłam i wynik 2.290 mam
"W pierwszej fazie cyklu stężenie progesteronu jest bardzo niskie, to czas na mocne działanie estrogenów, które przygotowują błonę śluzową macicy i owulację w jajnikach. Stężenie progesteronu zaczyna lekko rosnąć już przed owulacją, a swój szczyt osiąga mniej więcej tydzień po owulacji. Dzięki intenstywnemu wydzielaniu się tego hormonu możliwe jest wstrzymanie dojrzewania kolejnych pęcherzyków Graffa. Hormon ten jest związany z regulacją temperatury ciała w organizmie, dzięki czemu mierząc temperaturę codziennie rano wiemy, kiedy owulacja już miała miejsce.
każdy ma prawo pytać, jak nie wie...
Z tego, co mi wiadomo, dla kobiet starających się o dziecko TSH powinno być mniejsze niż 2, najlepiej 1,5 (podobno) -
Melula wrote:jeśli zbadasz sobie progesteron (badanie z krwi) to wynik może świadczyć o tym, czy owulacja była...
"W pierwszej fazie cyklu stężenie progesteronu jest bardzo niskie, to czas na mocne działanie estrogenów, które przygotowują błonę śluzową macicy i owulację w jajnikach. Stężenie progesteronu zaczyna lekko rosnąć już przed owulacją, a swój szczyt osiąga mniej więcej tydzień po owulacji. Dzięki intenstywnemu wydzielaniu się tego hormonu możliwe jest wstrzymanie dojrzewania kolejnych pęcherzyków Graffa. Hormon ten jest związany z regulacją temperatury ciała w organizmie, dzięki czemu mierząc temperaturę codziennie rano wiemy, kiedy owulacja już miała miejsce.
każdy ma prawo pytać, jak nie wie...
Z tego, co mi wiadomo, dla kobiet starających się o dziecko TSH powinno być mniejsze niż 2, najlepiej 1,5 (podobno)
Dziękuuje Ci -
nick nieaktualny
-
Monia, mnie tez się to zdarzało z testami. Może się tak zdarzyć, bo testy owulacyjne wykazuja tylko pik LH, po którym pęcherzyk powinien pęknąć do 48h, ale nie mamy gwarancji, że jajeczko się uwolni.
-
Lena87 wrote:No to może ja zacznę,
Czy któraś z Was ma pasek Św. Dominika i czy wierzycie w takie " zabobony " .. ?
Ja nie mam, ale się zastanawiam. Jak się wierzy w moc modlitwy... a ja akurat w tę moc wierzęWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:32
-
polarisa wrote:Czesc dziewczyny, z mezem staramy sie od 5 miesiecy o dzidzie, i narazie nic:( od jutra zaczynam mierzyc temperaturke, mam nadzieje ze nie dluga nam sie uda:)
Powodzenia! Życzę sukcesu