X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    No i jak poznałam mojego obecnego męża, to musiałam mu też na początku drzwi otwierać, bo nie mógł sobie z nimi poradzić...hahaha :D

Pewnie czuł się jak " dama " .. :D

Little Frog lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe :):) Mam nadzieję, że nie zagrzejecie miejsca i szybko się uda zajść w ciążę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby licze na to :-)

• Melula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    no ale w zeszłym cyklu mi pokazały owulacje prawidłowo.. co prawda na monitoringu nie byłamm .

ja też do ostatnich dwóch wizyt myślałam, że owulacja była (naprawdę, nie straszę cię, ale chcę uświadomić). Testy owulacyjne pozytywne, skoki tempki były, a jak potem się okazało owulacji nie było... U ciebie może być inaczej... Ale pamiętaj, że nawet u zdrowej kobiety cykle bezowulacyjne się zdarzają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:06

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo ja też mam taką nadzieje :) głównie jestem na wątku "te olane" ale tu tez coraz częściej zerkam :)

Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    ja też do ostatnich dwóch wizyt myślałam, że owulacja była (naprawdę, nie straszę cię, ale chcę uświadomić). Testy owulacyjne pozytywne, skoki tempki były, a jak potem się okazało owulacji nie było... U ciebie może być inaczej... Ale pamiętaj, że nawet u zdrowej kobiety cykle bezowulacyjne się zdarzają...
    kurcze a ja myślałam, że jak jest skok temp w drugiej fazie , śluz odpowiedni i wynik testu owulacyjnego pozytywy to owulka była na 100%.
    No w sumie od 5 m-cy sie nie zabezpieczamy wogóle i dzidziusia nadal nie ma :( ale wcześniej brałam tabl anty i odstawiłam w sierpniu.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Melula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dowiedziałam się o braku owulacji robiąc m.in. badanie progesteronu w 7-8 dniu po spodziewanej przeze mnie owulacji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:14

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam takie objawy od paru dni bol glowy wrazliwe sutki i bol podbrzusza jak przy spodziewanej miesiaczce a ona dopiero kolo 9 lutego i ta temp :-)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    ja dowiedziałam się o braku owulacji robiąc m.in. badanie progesteronu w 7-8 dniu po spodziewanej przeze mnie owulacji...
    tzn ? gdybym zbadała sobie za tydzien progesteron to cooo to widac w wyniku czy jak ??? przepraszam za głupie pytanie ale sie ie znam a tym bo nie robiłam nigdy tego badania.. tylko TSH robiłam i wynik 2.290 mam

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta90 wrote:
    No ja mam takie objawy od paru dni bol glowy wrazliwe sutki i bol podbrzusza jak przy spodziewanej miesiaczce a ona dopiero kolo 9 lutego i ta temp :-)
    udostępnisz wykres na tablicy to bedziemy mogły podpatrzec twoja temp bo tak nie widzac wykresu to ciezko cos powiedziec :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakiś nowy ciekawy temat ?

• Melula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    tzn ? gdybym zbadała sobie za tydzien progesteron to cooo to widac w wyniku czy jak ??? przepraszam za głupie pytanie ale sie ie znam a tym bo nie robiłam nigdy tego badania.. tylko TSH robiłam i wynik 2.290 mam
    jeśli zbadasz sobie progesteron (badanie z krwi) to wynik może świadczyć o tym, czy owulacja była...
    "W pierwszej fazie cyklu stężenie progesteronu jest bardzo niskie, to czas na mocne działanie estrogenów, które przygotowują błonę śluzową macicy i owulację w jajnikach. Stężenie progesteronu zaczyna lekko rosnąć już przed owulacją, a swój szczyt osiąga mniej więcej tydzień po owulacji. Dzięki intenstywnemu wydzielaniu się tego hormonu możliwe jest wstrzymanie dojrzewania kolejnych pęcherzyków Graffa. Hormon ten jest związany z regulacją temperatury ciała w organizmie, dzięki czemu mierząc temperaturę codziennie rano wiemy, kiedy owulacja już miała miejsce.

każdy ma prawo pytać, jak nie wie...
    Z tego, co mi wiadomo, dla kobiet starających się o dziecko TSH powinno być mniejsze niż 2, najlepiej 1,5 (podobno)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    jeśli zbadasz sobie progesteron (badanie z krwi) to wynik może świadczyć o tym, czy owulacja była...
    "W pierwszej fazie cyklu stężenie progesteronu jest bardzo niskie, to czas na mocne działanie estrogenów, które przygotowują błonę śluzową macicy i owulację w jajnikach. Stężenie progesteronu zaczyna lekko rosnąć już przed owulacją, a swój szczyt osiąga mniej więcej tydzień po owulacji. Dzięki intenstywnemu wydzielaniu się tego hormonu możliwe jest wstrzymanie dojrzewania kolejnych pęcherzyków Graffa. Hormon ten jest związany z regulacją temperatury ciała w organizmie, dzięki czemu mierząc temperaturę codziennie rano wiemy, kiedy owulacja już miała miejsce.

każdy ma prawo pytać, jak nie wie...
    Z tego, co mi wiadomo, dla kobiet starających się o dziecko TSH powinno być mniejsze niż 2, najlepiej 1,5 (podobno)
    no też gdzieś to słyszałam .. ale rózne opiie .. czasem ze do 2 , czasem ze 1,5 a czasem ze najlepiej ok 1. a jeszcze inne napisały ze zaszły z wynikiem i 3,5. Zobacze w tym cyklu.. jk sie ie uda to ide do giekologa i niech coś doradzi..
    Dziękuuje Ci :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może ja zacznę,

Czy któraś z Was ma pasek Św. Dominika i czy wierzycie w takie " zabobony " .. ?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam , ale czytałam że niektórym pomogło.. jestem wierząca.. ale uważam ze najpierw sie musimy upewnic czy zdrowotnie jesteśmy ok i ze nic nas nie blokuje i oczywiście spomagać sie modlitwą .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie napisałam, że musi być 1,5 TSH, ale najlepiej, jakby takie było. Poza tym, czytałam u dziewczyn, że z wysokim TSH można zajść w ciążę, ale potem mogą być problemy z jej utrzymaniem...

• Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, zaś nie jestem w temacie! :D:D
    Ale może się czegoś ciekawego dowiem :)

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, mnie tez się to zdarzało z testami. Może się tak zdarzyć, bo testy owulacyjne wykazuja tylko pik LH, po którym pęcherzyk powinien pęknąć do 48h, ale nie mamy gwarancji, że jajeczko się uwolni.

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    No to może ja zacznę,

Czy któraś z Was ma pasek Św. Dominika i czy wierzycie w takie " zabobony " .. ?

Ja nie mam, ale się zastanawiam. Jak się wierzy w moc modlitwy... a ja akurat w tę moc wierzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:32

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarisa wrote:
    Czesc dziewczyny, z mezem staramy sie od 5 miesiecy o dzidzie, i narazie nic:( od jutra zaczynam mierzyc temperaturke, mam nadzieje ze nie dluga nam sie uda:)

Powodzenia! Życzę sukcesu :)

1237397y6kr97ild4.gif
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ