Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ponad rok temu skasowałam auto na słupie betonowym. ryczałam jak bóbr, a mój mąz spojrzał, wzruszył ramionami i rzekł: "coś ci się stało". Ja: "nie", a on: "to czemu beczysz, już myślałem, że coś cię boli". i poszedł do domu spać...

Blondik, Macierzanka:), nick nieaktualny, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też roztrzaskałam auto i to tak, że udało się je sprzedać na części a to tylko dlatego, że było na gaz.... w osttaniej chwili facet skręcił,myslałam, że nie zdąże wychamować i próbowałam go ominąc... uderzyłąm w drzewo, obróciłam autem walnęłam w słup wysokiego napięcia, przejechałam przez chodnik i wylądowałam w bramie wjazdowej do takiego domu. roztrzaskane szyby, zapadnięte progi, urwane wszystko, co możliwe....wyjechałam z bramy i dopiero jak wyszłam z auta to się rozpłakałam...na szczęście mili mieszkańcy domu, w którego bramę wjechałam wszystko ogarnęli. zadzwonili po męża itp;)
    cieszę się, że mi się nmic nie stało, nikogo nie bylo na chodniku ani nikt nie jechał pasem naprzeciw...
    od teraz za każdym razem jak tamtędy jadę i pada deszcz mam gęsią skórkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 12:35

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Dla pocieszenia napiszę Ci, że ja kiedyś rozjechałam pachołek, bo mnie jakiś matoł wyprzedzał na drodze z zakazem wyprzedzania i nie zdążyłam go ominąć ;]
    A spod samochodu myślałam, że go nie wyszarpię i musiałam się czołgać pod nim na środku drogi ;)

Ciekawie to musiało wyglądać , chodź lepszą akcje miałam jak w aucie mojego taty przestały wycieraczki działać a padał deszcz !! ..
    Drogę którą mogłam przebyć w 5 minut pokonywałam ponad godzinę gdzie musiałam się zatrzymać w pobliskim lasku, klęknąć przed autem i szukać bezpiecznika ..
    Ktoś kto jechał autem pewnie myślał sobie " bezwstydnica tak przy drodze robić komuś dobrze " ..
    Akurat w takiej pozycji byłam ..

Little Frog, Blondik, Misty87, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula - mąż zareagował prawidłowo:)
    mój po 3 tygodniach posuzkiwań kupił mi nowe auto i powiedział, ze mam go nie denerwować marudzeniem i się nie bać jeździć:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to miałam już tyle przeżyć, że szok. Woda mi się w korku zagotowała, nie chciał odpalić na światłach, świeciły mi na przemian wszystkie kierunkowskazy i zawsze wtedy jechałam sama.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja, jak miałam swój samochodzik na studiach - malucha to miałam z nim przygody, oj miałam... zerwała się linka gazu i cholowali mnie pod sam uniwersytet Panowie w nowym grand cheeroke... wszyscy się patrzyli... albo jak Pan profesor pchał mojego maluszka, żeby odpalił... hehehe

Little Frog, Misty87, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    :D Dobre!

A od kiedy detektor oznak ciąży zaczyna działać?
    Da się go wyłączyć, żeby mnie nie oszukiwał, że na 90% jestem w ciąży?
    Nie jesteś w 90% w ciąży tylko prawdopodobieństwo prawidłowego wyniku testu to 90% ;)

• goskos86 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarisa wrote:
    Czesc dziewczyny, z mezem staramy sie od 5 miesiecy o dzidzie, i narazie nic:( od jutra zaczynam mierzyc temperaturke, mam nadzieje ze nie dluga nam sie uda:)

Hej,ja też od jutra zaczynam mierzyć:-)pierwszy cykl z mierzeniem temp!

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Za Mnie na szczęście myje zmywarka ..

chciała bym, żeby dzień się już skończył ..
    Obdarłam sobie samochód na własne życzenie i do dość konkretnie !! ;/ Współczuję Ci Kochana...

Wrrrr, złość Mnie rozpiera aż p

łakać i żygać się chce ..

Za blisko schodów podjechałam które prowadzą do gospodarczego ..

Już się psychicznie nastawiam na kazanie Tomka i tekst " I coś to zrobiła, kurwa nie widzisz jak parkujesz !! " Bla bla bla ..

Nawet Najlepszemu się może zdarzyć .. Odkąd mam prawo jazdy nic nie narobiłam ..

Nigdzie się dziś już nie ruszam !!

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko :) czy uważacie że jest możliwa taka sytuacja ze testy owulacyje wychodzą pozytywne i nie dojdzie do owulacji ? co wtedy ?
    Kurcze dziewczyny dzis rano myślałam ze mnie szlag trafi... liczyłam ze bedzie skok a tu z ciekawości temp zmierzona ok 5.15 - 36,11.. a potem zmierzyłam o mojej stałej porze to tak jak na wykresie pokazuje. Powiedzcie mi czy mimo 2 testow owu pozyt. nie bede miec owulki ?
    tak liczyłam na ten cykl bo i z tym zelem i z salfazinem...
    e3b7d906e3b38c839a586978af4f436a.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 12:52

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może się napij, i pij aż skończy kazanie, a potem sobie zaśniesz;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra koniec użalania się nad sobą na forum i robieniem z siebie kozła ofiarnego.

Swoje problemy zostawię dla Siebie ..

• Nata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog ale się uśmiałam, bo wyobraziłam sobie jak leżysz pod samochodem i wyciągasz ten pachołek...moja kumpela miała taką przygodę że jej w śnieżyce odpadła wycieraczka i miała tylko jedną, też miała ciekawie:-) dziewczyny na przeziębienie polecam domowy sposób, czosnek, cytryna i miód i zalewacie ciepłą wodą i pijecie, mnie pomaga a też mam katarek i nie chcę brać leków bo a nóż się uda :-)

Fidelissa lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze;) głowa do góry;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanko, dziś już nic mi nie jest, a tak naprawdę nic nie zrobiłam ;) Tak więc nie muszę zamykać ;)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i dzisiaj zalozylam konto. Z moim narzeczonym staramy sie od prawie miesiaca. Od wczoraj mierze temp i wczoraj mialam 37.1 a dzisiaj 37.2 wspomne tez ze okres mam miec kolo 9 lutego miejmy nadzieje ze go nie będzie :-)

nick nieaktualny, goskos86, Macierzanka:), Ida, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dziewczyny mam pytanko :) czy uważacie że jest możliwa taka sytuacja ze testy owulacyje wychodzą pozytywne i nie dojdzie do owulacji ? co wtedy ?
    Kurcze dziewczyny dzis rano myślałam ze mnie szlag trafi... liczyłam ze bedzie skok a tu z ciekawości temp zmierzona ok 5.15 - 36,11.. a potem zmierzyłam o mojej stałej porze to tak jak na wykresie pokazuje. Powiedzcie mi czy mimo 2 testow owu pozyt. nie bede miec owulki ?
    tak liczyłam na ten cykl bo i z tym zelem i z salfazinem...
    e3b7d906e3b38c839a586978af4f436a.png

Są dwie opcje... od pozytywnego testu do faktycznej owulacji może minąć do 48 godzin, więc tempka może wzrosnąć jutro...
    Testy owulacyjne to tylko chwilowe badanie LH w moczu, a nie pewność, że owulacja była...
    Ja mam skoki tempki, a cykle bezowulacyjne... więc wszystko jest możliwe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:02

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Little Frog ale się uśmiałam, bo wyobraziłam sobie jak leżysz pod samochodem i wyciągasz ten pachołek...moja kumpela miała taką przygodę że jej w śnieżyce odpadła wycieraczka i miała tylko jedną, też miała ciekawie:-)
    A no przecież. Ja też jak jechałam to na takiej okropnej ulewie odpada mi wycieraczka!! Ale na szczęście ją znalazłam i zamontowałam :D Tak tak....jeździłam trupkami :D Wysiadać musiałam drzwiami od strony pasażera, bo się mi od kierowcy zablokowały. W innym samochodzie musiałam je nadnosić lekko jak chciałam otworzyć :D No i jak poznałam mojego obecnego męża, to musiałam mu też na początku drzwi otwierać, bo nie mógł sobie z nimi poradzić...hahaha :D

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Są dwie opcje... od pozytywnego testu do faktycznej owulacji może minąć do 48 godzin, więc tempka może wzrosnąć jutro...
    Testy owulacyjne to tylko chwilowe badanie LH w moczu, a nie pewność, że owulacja była...
    Ja mam skoki tempki, a cykle bezowulacyjne... więc jest to możliwe...
    no ale w zeszłym cyklu mi pokazały owulacje prawidłowo.. co prawda na monitoringu nie byłamm .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta90 wrote:
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i dzisiaj zalozylam konto. Z moim narzeczonym staramy sie od prawie miesiaca. Od wczoraj mierze temp i wczoraj mialam 37.1 a dzisiaj 37.2 wspomne tez ze okres mam miec kolo 9 lutego miejmy nadzieje ze go nie będzie :-)
    życze powodzenia i witam w aszym gronie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ