X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • karinka233 Nowa

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do szpitala ide na oznaczenie wszystkich hormonow, kazal mi odstawic bromergon i sprawdzic jak reaguje bez tego wiec zobaczymy jakie beda wyniki. Chcialabym zeby wkoncu sie udalo jak kazda z nas to czekanie jest straszne i kazdy nastepny miesiac coraz bardziej mnie dobija. Staram sie o tym az tak nie myslec ale tak sie nie da poprostu

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam. Mój szanowny mężunio za chwilkę wraca z pracy, a jak mnie zobaczy przy lapku, to może dostać białej gorączki ;] Miłego wieczorku. Pa!! :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milenka0072 wrote:
    Witam dziewczyny, a raczej przyszłe mamy :)Jestem tutaj po raz pierwszy ponieważ szukam wsparcia. (...) mam nadzieję że i tutaj nie zostanę odtrącona przez starsze mamy i dostanę kilka porad od bardziej doświadczonych pań z czego bardzo bym się ucieszyła. :)

Hej Milenko! Wsparcie tu dostaniesz, pytaj o co chesz, każda dorzuci co wie :) Nie ważne poza tym i le masz lat! Mamy wspólny cel i to jest ważne, a nie data Twojego urodzenia! Życzę Ci powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 16:51

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa Żabka! :D

Karinka, to normalne odczucia. Jak nie wychodzi to wiadomo, że człowiek się trochę dobija. Dobrze, że lekarz Ci zaproponował klinikę. Ja poszłabym z miłą chęcią, a tak to za wszystko płaiłam do tej pory... oprócz HSG

1237397y6kr97ild4.gif
  • milenka0072 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Hej Milenko! Wsparcie tu dostaniesz, pytaj o co chesz, każda dorzuci co wie :) Nie ważne poza tym i le masz lat! Mamy wspólny cel i to jest ważne, a nie data Twojego urodzenia! Życzę Ci powodzenia!

To naprawdę bardzo miło, czasami lepiej się wygadać przed kimś kogo nie znamy, niż przed tymi którzy non stop powtarzają ; jesteś za młoda.

Wiem, że coraz częściej słyszy się o małoletnich matkach i ich wyczynach z dziećmi (też sądzę, że jest to okrutne), ale ja za bardzo chcę tego dziecka... Pomimo, że wychowałam się w rodzinie wielodzietnej to sama chcę dzieci ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie oszaleje bez Was!
    :(

milenka0072, Misty87 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie szalej, Ewelinko! Bo kto cię poskromi?

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milenka0072 wrote:
    Witam dziewczyny, a raczej przyszłe mamy :)Jestem tutaj po raz pierwszy ponieważ szukam wsparcia. Jestem z moim przyszłym mężem prawie 3 lata, w w przyszłym roku bierzemy ślub, ale ja już bym chciała mieć tak cudowne maleństwo pomimo mojego młodego wieku, mam 20 lat. Mój partner ma 23, jednak decyzja jest przemyślana. Staramy się dosyć krótko bo zaledwie 2/3 miesiące i nic.. Miałam kiedyś zapalenie pochwy oraz lekarz mi powiedział (po zrobieniu USG dopochwowym) że mam bardzo małą ilość hormonów w jajnikach i to też może być przyczyną. Piszę tutaj ponieważ nie każdy zgadza się z naszą decyzją o dziecku ze względu na nasz młody wiek, ale jak już wspomniałam wcześniej my tego bardzo chcemy, mam nadzieję że i tutaj nie zostanę odtrącona przez starsze mamy i dostanę kilka porad od bardziej doświadczonych pań z czego bardzo bym się ucieszyła. :)
    Witam Cie milenko .
    Pytaj jak nie bedziesz wiedziala .
    Trzymam kciuki za zielona kropecze i pozytywny tescik .
    buziaki

milenka0072 lubi tę wiadomość

• milenka0072 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Witam Cie milenko .
    Pytaj jak nie bedziesz wiedziala .
    Trzymam kciuki za zielona kropecze i pozytywny tescik .
    buziaki

Oj dziękuje bardzo, to dla mnie naprawdę dużo :)

niby 20 lat a nie może zajść w ciąże - niby śmieszne a zarazem niesprawiedliwe wręcz , Ci którzy naprawdę chcą to mają wiele trudności, A Ci co nie chcą to mają i oddają, lub co gorsza nie potrafią się nimi zająć, zaopiekować a co najważniejsze nie dają dzieciom tyle miłości ile byśmy my dały...

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Normalnie oszaleje bez Was!
    :(

Jeju, spokojnie :)
    Jutro sobie odbijesz... dziś tu jest nadzwyczaj spokojnie :)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milenka0072 wrote:
    Wiem, że coraz częściej słyszy się o małoletnich matkach i ich wyczynach z dziećmi (też sądzę, że jest to okrutne), ale ja za bardzo chcę tego dziecka... Pomimo, że wychowałam się w rodzinie wielodzietnej to sama chcę dzieci ..

Ale Ty nie jesteś małoletnia :) kiedyś 18-20 to była norma do bycia mamą.
    Myślę, że właśnie dlatego chcesz dzieci, że masz dużą rodzinę. Ja miałam zawsze duży ruch w domu i nie wyobrażam sobie, że mój dom będzie pusty...
    Już teraz mnie to nuży...

1237397y6kr97ild4.gif
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie jest wlasnie zycie nie sprawiedliwe,kazda z nas by wszystko oddala za dzieciatko a inne nie chca i zachodza bez problemu,a pozniej zabijaja,zostawiaja albo nie wiem co jeszcze...musimy sie modlic i mocno w to wierzyc ze nam tez sie uda,tylko trzeba troche cierpliwosci,czasami pomocy medycznej,ale damy rade wszystkie po kolei...obiecuje Wam to*_*

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula co ja zrobie ze sie uzaleznilam od was.

Milenko kochana to ze masz 20lat nie znaczy ze nie bd dawala milosci swojemu szkrabowi. Musisz patrzec na siebie, nie poddawac sie!
    Wiem ze jak sie slyszy ze 12 latka zaszla w ciaze albo ta wpadla i cos zrobila dziecku to szlak czlowieka trafia. My nic na to nie poradzimy.
    my staralismy sie rok . I tez musialam czekac

• milenka0072 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Ale Ty nie jesteś małoletnia :) kiedyś 18-20 to była norma do bycia mamą.
    Myślę, że właśnie dlatego chcesz dzieci, że masz dużą rodzinę. Ja miałam zawsze duży ruch w domu i nie wyobrażam sobie, że mój dom będzie pusty...
    Już teraz mnie to nuży...

Też się z tym zgadzam, ale niestety nie każdy to rozumiem. Troszkę się wstydziłąm tutaj napisać, bo naprawdę są osoby które o wiele dłużej się starają o dzieci i nic... My dopiero niedawno zaczęliśmy się starać i już się po prostu boję, że i ja też będę miała takie problemy, u mnie w rodzinie było bardzo dużo poronień min. moja mama, siostra, ciocia. A także moja druga siostra ok 3 lat z mężem się starała, ale na szczęście im się udało..

• kamilaj-19 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczeta moje kochane:) Powiem Wam, ze od pewnego czasu dziwnie sie czuje ( nie wspomne , ze kazdy malenki objaw kojarzy mi sie z ciaza, ktorej testy niestety nie wykrywaja):( Biore duphaston, wiec moje miesiaczki sa krotsze i słabsze, ale ostatnia trwala niecale cztery dni.. krotko... Kochalismy się z narzeczonym niby w dni plodne, ale skoro test nic nie wykryl to coz, pogodzilam sie .. Ale miesiaczka minela a ja caly czas mam ochote na dziwne rzeczy , w dodatku wszystkie naraz... glowa mnie boli... caly czas bym spala, jestem zmeczona...moze to ta pogoda, a moze spowodowane czym innym....? co o tym myslicie???

• milenka0072 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Milenko kochana to ze masz 20lat nie znaczy ze nie bd dawala milosci swojemu szkrabowi. Musisz patrzec na siebie, nie poddawac sie!
    Wiem ze jak sie slyszy ze 12 latka zaszla w ciaze albo ta wpadla i cos zrobila dziecku to szlak czlowieka trafia. My nic na to nie poradzimy.
    my staralismy sie rok . I tez musialam czekac

Bardzo dużo otuchy mi dodajacie naprawdę...
    Wiara czasem dużo daje, naprawdę..
    Już mogę podziękować wszystkim bo dla mnie to bardzo dużo ....

• Melula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tobie się uda, nam wszystkim na pewno! tylko dzieciątko musi sobie wybrać czas :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • milenka0072 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, oby tylko zdrowe a reszta już będzie ok..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu mam czas, żeby tu z Wami posiedzieć :)
    Milenka witaj :) trzymam kciuki

Macierzanka:), Lena87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko uda sie <3
    lece sie polozyc bo zle sie cos czuje.

Milego wieczorku buzka

milenka0072, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ