Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja do szpitala ide na oznaczenie wszystkich hormonow, kazal mi odstawic bromergon i sprawdzic jak reaguje bez tego wiec zobaczymy jakie beda wyniki. Chcialabym zeby wkoncu sie udalo jak kazda z nas to czekanie jest straszne i kazdy nastepny miesiac coraz bardziej mnie dobija. Staram sie o tym az tak nie myslec ale tak sie nie da poprostu
-
milenka0072 wrote:Witam dziewczyny, a raczej przyszłe mamy :)Jestem tutaj po raz pierwszy ponieważ szukam wsparcia. (...) mam nadzieję że i tutaj nie zostanę odtrącona przez starsze mamy i dostanę kilka porad od bardziej doświadczonych pań z czego bardzo bym się ucieszyła.
Hej Milenko! Wsparcie tu dostaniesz, pytaj o co chesz, każda dorzuci co wie Nie ważne poza tym i le masz lat! Mamy wspólny cel i to jest ważne, a nie data Twojego urodzenia! Życzę Ci powodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 16:51
-
Pa Żabka!
Karinka, to normalne odczucia. Jak nie wychodzi to wiadomo, że człowiek się trochę dobija. Dobrze, że lekarz Ci zaproponował klinikę. Ja poszłabym z miłą chęcią, a tak to za wszystko płaiłam do tej pory... oprócz HSG -
Macierzanka:) wrote:Hej Milenko! Wsparcie tu dostaniesz, pytaj o co chesz, każda dorzuci co wie Nie ważne poza tym i le masz lat! Mamy wspólny cel i to jest ważne, a nie data Twojego urodzenia! Życzę Ci powodzenia!
To naprawdę bardzo miło, czasami lepiej się wygadać przed kimś kogo nie znamy, niż przed tymi którzy non stop powtarzają ; jesteś za młoda.
Wiem, że coraz częściej słyszy się o małoletnich matkach i ich wyczynach z dziećmi (też sądzę, że jest to okrutne), ale ja za bardzo chcę tego dziecka... Pomimo, że wychowałam się w rodzinie wielodzietnej to sama chcę dzieci .. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymilenka0072 wrote:Witam dziewczyny, a raczej przyszłe mamy :)Jestem tutaj po raz pierwszy ponieważ szukam wsparcia. Jestem z moim przyszłym mężem prawie 3 lata, w w przyszłym roku bierzemy ślub, ale ja już bym chciała mieć tak cudowne maleństwo pomimo mojego młodego wieku, mam 20 lat. Mój partner ma 23, jednak decyzja jest przemyślana. Staramy się dosyć krótko bo zaledwie 2/3 miesiące i nic.. Miałam kiedyś zapalenie pochwy oraz lekarz mi powiedział (po zrobieniu USG dopochwowym) że mam bardzo małą ilość hormonów w jajnikach i to też może być przyczyną. Piszę tutaj ponieważ nie każdy zgadza się z naszą decyzją o dziecku ze względu na nasz młody wiek, ale jak już wspomniałam wcześniej my tego bardzo chcemy, mam nadzieję że i tutaj nie zostanę odtrącona przez starsze mamy i dostanę kilka porad od bardziej doświadczonych pań z czego bardzo bym się ucieszyła.
Pytaj jak nie bedziesz wiedziala .
Trzymam kciuki za zielona kropecze i pozytywny tescik .
buziakimilenka0072 lubi tę wiadomość
-
Ewelina23 wrote:Witam Cie milenko .
Pytaj jak nie bedziesz wiedziala .
Trzymam kciuki za zielona kropecze i pozytywny tescik .
buziaki
Oj dziękuje bardzo, to dla mnie naprawdę dużo
niby 20 lat a nie może zajść w ciąże - niby śmieszne a zarazem niesprawiedliwe wręcz , Ci którzy naprawdę chcą to mają wiele trudności, A Ci co nie chcą to mają i oddają, lub co gorsza nie potrafią się nimi zająć, zaopiekować a co najważniejsze nie dają dzieciom tyle miłości ile byśmy my dały... -
milenka0072 wrote:Wiem, że coraz częściej słyszy się o małoletnich matkach i ich wyczynach z dziećmi (też sądzę, że jest to okrutne), ale ja za bardzo chcę tego dziecka... Pomimo, że wychowałam się w rodzinie wielodzietnej to sama chcę dzieci ..
Ale Ty nie jesteś małoletnia kiedyś 18-20 to była norma do bycia mamą.
Myślę, że właśnie dlatego chcesz dzieci, że masz dużą rodzinę. Ja miałam zawsze duży ruch w domu i nie wyobrażam sobie, że mój dom będzie pusty...
Już teraz mnie to nuży... -
Takie jest wlasnie zycie nie sprawiedliwe,kazda z nas by wszystko oddala za dzieciatko a inne nie chca i zachodza bez problemu,a pozniej zabijaja,zostawiaja albo nie wiem co jeszcze...musimy sie modlic i mocno w to wierzyc ze nam tez sie uda,tylko trzeba troche cierpliwosci,czasami pomocy medycznej,ale damy rade wszystkie po kolei...obiecuje Wam to*_*
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelula co ja zrobie ze sie uzaleznilam od was.
Milenko kochana to ze masz 20lat nie znaczy ze nie bd dawala milosci swojemu szkrabowi. Musisz patrzec na siebie, nie poddawac sie!
Wiem ze jak sie slyszy ze 12 latka zaszla w ciaze albo ta wpadla i cos zrobila dziecku to szlak czlowieka trafia. My nic na to nie poradzimy.
my staralismy sie rok . I tez musialam czekac -
Macierzanka:) wrote:Ale Ty nie jesteś małoletnia kiedyś 18-20 to była norma do bycia mamą.
Myślę, że właśnie dlatego chcesz dzieci, że masz dużą rodzinę. Ja miałam zawsze duży ruch w domu i nie wyobrażam sobie, że mój dom będzie pusty...
Już teraz mnie to nuży...
Też się z tym zgadzam, ale niestety nie każdy to rozumiem. Troszkę się wstydziłąm tutaj napisać, bo naprawdę są osoby które o wiele dłużej się starają o dzieci i nic... My dopiero niedawno zaczęliśmy się starać i już się po prostu boję, że i ja też będę miała takie problemy, u mnie w rodzinie było bardzo dużo poronień min. moja mama, siostra, ciocia. A także moja druga siostra ok 3 lat z mężem się starała, ale na szczęście im się udało.. -
Hej dziewczeta moje kochane:) Powiem Wam, ze od pewnego czasu dziwnie sie czuje ( nie wspomne , ze kazdy malenki objaw kojarzy mi sie z ciaza, ktorej testy niestety nie wykrywaja) Biore duphaston, wiec moje miesiaczki sa krotsze i słabsze, ale ostatnia trwala niecale cztery dni.. krotko... Kochalismy się z narzeczonym niby w dni plodne, ale skoro test nic nie wykryl to coz, pogodzilam sie .. Ale miesiaczka minela a ja caly czas mam ochote na dziwne rzeczy , w dodatku wszystkie naraz... glowa mnie boli... caly czas bym spala, jestem zmeczona...moze to ta pogoda, a moze spowodowane czym innym....? co o tym myslicie???
Ewelina23 lubi tę wiadomość
-
Ewelina23 wrote:Milenko kochana to ze masz 20lat nie znaczy ze nie bd dawala milosci swojemu szkrabowi. Musisz patrzec na siebie, nie poddawac sie!
Wiem ze jak sie slyszy ze 12 latka zaszla w ciaze albo ta wpadla i cos zrobila dziecku to szlak czlowieka trafia. My nic na to nie poradzimy.
my staralismy sie rok . I tez musialam czekac
Bardzo dużo otuchy mi dodajacie naprawdę...
Wiara czasem dużo daje, naprawdę..
Już mogę podziękować wszystkim bo dla mnie to bardzo dużo ....Ewelina23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny