X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Ja bym chciała przytyć, ale się nie da :)

chciałabym mieć taki sam problem, bo mi przydałoby się nieco schudnąć ;p

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj mam dziwne zjawisko związane z włosami. myję zawsze codziennie rano...wstałam i miałam tłuste włosy jakbym ich tydzień nie myła... umyłam raz- niewiele pomogło, potem drugi raz - było lepiej, a teraz znowu są tłuste...co jest grane? czy to możliwe, że po lekach takie włosy się robią (eutyrox, duphaston).
    rano myślałaam, że to przypadek,. ale po 8 godzinach od umycia znowu zrobiły się maga tłuste...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie @ spóźnia się już 5 dni ale zmierzyłam dziś temp. (nie mierzyłam jej do tek pory) i mam 36,2... czyli, że co mogę wyeliminować ciążę?

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:
    chciałabym mieć taki sam problem, bo mi przydałoby się nieco schudnąć ;p

Z chęcią wezmę :D będziemy zadowolone :D

• Blondik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też oddam, jakieś 5 kilo. najgorsze, że zawsze najpierw chudną mi cycki, które i tak mam małe, a dopiero potem kuper, brzuch i nogi

Ania07, Agataa, santoocha lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:
    No nie... @ przyszła, co prawda skąpa, ale jest ;< Jak zwykle miałam nadzieję, a tu klops. Jeszcze przez ten temat o przekazywaniu wieści zaczęłam się szykować obmyślać, bo się @ wczoraj nie pokazała... Rozczarowanie straszne. A na domiar złego dopadło mnie jeszcze przeziębienie...

Witaj w klubie, u mnie przyszła wczoraj. Ale dobrze że skoro miała przyjść to przyszła szybko i teraz zaczynamy zabawę od nowa :)

Agataa lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • milenka0072 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja oddaje mój brzuch ! :)

Ania07, Lena87 lubią tę wiadomość

• Agataa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milenka0072 wrote:
    Zgadzam się z sobą, tak jak już wspomniałam jestem dość zaradną osobą i można wszystko pogodzić, mam nadzieję że to wkrótce nadejdzie. W sumie jakby się rozejrzeć wśród moich znajomych to słyszę tylko ; nie pakuj się w dziecko , po co , jest za wcześnie. Ale przecież to takie fajne nie przespać cała noc i czuwać nad małą kruszynką niż chodzić po dyskotekach wiadomo w jakim celu, mnie takie "nocne" i rozrywkowe życie nie bawi..

Każdy dojrzewa... Ja już się wyszalałam, chodzenie na kilka imprez w tygodniu już mnie nie bawi, fakt też mam wielu znajomych dla których dziecko to tragedia, koniec życia. Dla mnie to początek czegoś nowego.
    Fakt jak ktoś nie jest gotowy psychicznie na ciążę/dziecko, to jest to `tragedia`, nie każdy dobrze sobie radzi z takimi sytuacjami. Mam znajomego, który `wpadł` z dziewczyną, chłopak ma deprechę i nie wie jak związać koniec z końcem, bo wcześniej cały czas imprezował, a dziecko planował na dobrze po 30...

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Też mam wrażenie, że wszystkie jesteście takie porządne :D
    Ja sprzątam w sobotę, dzielimy się z T. odkurzaniem, ogarnięciem strefy kociej kuwety, sprzątaniem łazienki, wycieraniem kurzy itp.
    Zajmuje nam to godzinkę. I z głowy na tydzień.

Nie no na pewno nie codziennie, mimo że jestem PPD. My też robimy porządki w sobotę. Mój ma odkurzanie, śmieci i kurze. A ja łazienka, ubikacja i kuchnia. Od samego początku zamieszkania razem wprowadziłam podział i jestem z tego dumna.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ dziewczyny

Bursztynka szykuj flaszki przyjezdzam:D
    Moja Moda na Sukces sie skonczyła:D wpadłam sie przywitac i zaczynam nadrabiac zaleglosci

Ania07, Macierzanka:), Bursztynka, Little Frog, Maniuś, Lena87, Ewelina23 lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • sara_nar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki. Widzę, że choroba nie tylko do mnie zawitała. Już czuję się lepiej, ale dzisiaj cały dzień po mieście latałam i zmarzłam jak pies. Na szczęście w przyszłym tyg. mam egzamin na prawko. Najpierw teoria, później praktyka i pocieszam się, że do końca lutego już będę śmigać samochodem.
    Lenka, ja mojemu M. obrysowałam przedni zderzak i słowem nie powiedział. Na szczęście malutka ryska i nie ma już po niej śladu. Ale wtedy to ja jeszcze nawet na kurs prawa jazdy nie chodziłam.
    Ale się cieszę, siostra ma w sobotę zagadać z kierowniczką o przyjęcie mnie do pracy. Więc jestem dobrej myśli :)
    Milenko, nim się obejrzysz, a będziesz już z brzuszkiem chodziła ;)
    Dzisiaj widziałam dwie kobiety w ciąży i dziewczynę z bliźniętami w wózku, aż się oglądnęłam za nimi. Bardzo mocno boli mnie bodbrzusze, wracając szłam dosyć szybko, aż mnie w pewnym momencie jakby kolka w lewym jajniku złapała :( Nie wiem od czego, @ spodziewam się dopiero +- za 10 dni.
    Jeśli chodzi o wagę to chętnie przyjmę 3kg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 18:12

milenka0072, Macierzanka:), Lena87 lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • milenka0072 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ... w każdym bądź razie zrobię wszystko, aby mieć dzieciaczka :)

Ania07 lubi tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam do Was... pobuszowalam po sklepie, rozpiescilam sie kilkoma kosmetykami, ale skarpeteczek ladniutkich nie znalazlam :(

Witam nowe kolezanki, im nas wiecej tym lepiej (czyt. Wiecej stron do nadrabiania :D)
    Co do wieku, to on tu nie jest wazny, tylko to czego pragniemy i czy jest to przemyslane.

Mnie rowniez nikt nie odpowiedzial na pytanie... czy jak pojde do gin w dzien planowanej @ to bedzie za wczesnie sprawdzic, jesli cos by mi w brzuszku roslo juz? Bedzie to dokladnie 2tyg od ovu.

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    to ja też oddam, jakieś 5 kilo. najgorsze, że zawsze najpierw chudną mi cycki, które i tak mam małe, a dopiero potem kuper, brzuch i nogi

Mam to samo, sporo już schudłam i obecnie mam mały biust. Problem w tym, że od pasa w górę jestem b. chuda, żebra mi widać, biust mały, a od pasa w dół... Pupa wielka, uda też... Zrzucić tego nie mogę. W stroju kąpielowym wyglądam komicznie... z resztą mam problem również z zakupem ubrań typu sukienki... Góra 34 a dół 36/38 i jak tu coś dopasować? muszę kupować rozkloszowane na dole.

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • milenka0072 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na odwrót, piersi dosyć duże, brzuszek, ale malutki ;) iale znowu uda szczupłe a na dodatek jestem bardzo niska (158), czasem spodnie w dziecięcych sklepach kupuję..

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    HEJ dziewczyny

Moja Moda na Sukces sie skonczyła:D wpadłam sie przywitac i zaczynam nadrabiac zaleglosci

Kaśka to super! Zaczynasz więc nową działalność!!! :D

Kaśka28 lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ja też mam zachcianki...a próbuję schudnąć ;/

No to podobnie jak ja...
    Moja przjaciółka mawia, że ma słabą silną wolę :D

Little Frog lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Z chęcią wezmę :D będziemy zadowolone :D

Aneczko to weź i trochę mojego :) I pupa tez niczego sobie...
    Jedynie biust sobie zostawię ;)

Ania07 lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Bardzo mocno boli mnie bodbrzusze, wracając szłam dosyć szybko, aż mnie w pewnym momencie jakby kolka w lewym jajniku złapała :( Nie wiem od czego, @ spodziewam się dopiero +- za 10 dni.
    Jeśli chodzi o wagę to chętnie przyjmę 3kg :)
    Ja takie kolki mam od prawie zawsze w prawym jajniku i nibyy wszystko OK.
    A 3kg oddam i jeszcze dopłacę :)

Ania07 lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    HEJ dziewczyny

Woooooow, może dlatego że napisałam że moda na sukces się przecież skończyła i Twój cykl w to uwierzył, przemyślał swoje postępowanie i stwierdził, że skoro wszystko się końćzy to i on się nie będzie wygłupiać i też się skończy.
    Tak, myślę że tak mogło być.

Aaa, flaszki stoją. U nas dużo śniegu, może saniami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 18:31

Kaśka28 lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ