X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze chwila i strzeli nam 400 :D

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sajgon? ja też :D bo jestem w trakcie pakowania :) ale tak na codzień troche pedantka ze mnie :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Jeszcze troszke i bedziemy sie z tad wyprowadzac w lipcu konczy nam sie umowa juz 2 . Chcemy zmienic na wieksze mieszkanie
    no tak bo rodzinka sie powiększy :) a ilu macie pokojowe jak moge zapytać ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Fajnie, wy macie kabiny, wanny, pralki itp, a ja w moim mieszkaniu mam gołe ściany, tylko w sypialni mam parapet i płyty gipsowe, grzejniki w kartonach :D ale wczoraj doszły mi drzwi - oczywiście bez klamek :D Kiedy ja się będę mogła tak urządzać....
    ale fajnie masz bo pewnie na swoim :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    ale mamy dwie łazienki :)
    tyle prania co ja robię to grzyba nie będzie, poza tym mamy dobre wietrzenie...

No to M. musisz mieć piękne :) ..

Ja jednak mieszkam teraz w starszym domku i są tutaj szkody górnicze które doprowadziły do tego, że powstał grzyb. Gdzieś ciekło, woda stała ..
    Przede mną szwagierka mieszkała z rodziną, później Szwagier ..
    On zakupił pochłaniacz no i polepszyło się grzyba nie ma.

Dlatego niechętnie suszę pranie ale jak mus to mus.

Gdy tylko zaczyna się wiosna to wietrze tyle ile się da ..

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    no tak bo rodzinka sie powiększy :) a ilu macie pokojowe jak moge zapytać ?
    tu mamy salon, sypialnie, kuchnie , lazienke , przedpokój . Malusie mieszkanko bo dla nas samych to na spokojnie .

• Melula Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Fajnie, wy macie kabiny, wanny, pralki itp, a ja w moim mieszkaniu mam gołe ściany, tylko w sypialni mam parapet i płyty gipsowe, grzejniki w kartonach :D ale wczoraj doszły mi drzwi - oczywiście bez klamek :D Kiedy ja się będę mogła tak urządzać....

Kochana, ja przez pół roku nie miałam kuchni, mieszkaliśmy na betonowej posadzce, szafę mam od października, a kuchnię od marca, łazienka musiała być zrobiona, ale czeka jeszcze jedna i jeden pokój jest bez podłogi - paneli... Drzwi mam od miesiąca - z klamkami, ale przez ponad rok nawet w łazience nie było drzwi, a materiałowa zasłonka. wszystko czeka na przypływ kasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 12:34

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ale fajnie masz bo pewnie na swoim :)
    No niby tak, ale z teściami piętro niżej...poza tym zanim wszystko skończymy, a do tego obecnie siedzimy za granicą, to tylko na kilka dni w roku tam przyjadę, a tak bardzo lubię kwiatki i mogę zapomnieć, że jakiś się pojawi u mnie w mieszkaniu...

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    tu mamy salon, sypialnie, kuchnie , lazienke , przedpokój . Malusie mieszkanko bo dla nas samych to na spokojnie .
    to dla was fajnie ale dla dzidziusia pokoiku by nie było ;/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    to dla was fajnie ale dla dzidziusia pokoiku by nie było ;/
    Wiesz jak bedzie male i tak narazie bedzie z nami :)
    Dopiero tak od 7 miesiaca bedzie mail/la swoj pokój

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz mam tki sam mniej wiecej schemat mieszkania jak ty Ewelina. Ale mieszkam w domu z teściami na dole.. i tez jako tako do dzidziusia pokoju nie mam. ale bede najszczęśliwsza jak maleństwo sie pojawi w brzuszku :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Wiesz jak bedzie male i tak narazie bedzie z nami :)
    Dopiero tak od 7 miesiaca bedzie mail/la swoj pokój
    a co byś chciała chłopczyka czy dziewczynke ? jakies imiona juz wymyślone ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój małż chciał kupić duże mieszkanie, bo wychowany w domu marzył o swobodzie. ja mieszkałam z braćmi i rodzicami na 47m... więc dla mnie nasze M jest wielkie i tyle metrów do sprzątania. Ale małż nie chciał małego, wolał wynajmować, do czasu aż go będzie stać na większe... Powiedział, że jak kupować to już przynajmniej na kilkanaście lat dla rodziny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 12:37

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie od raz Rzym zbudowali !! :)

Jeśli chodzi o moje M.. to na razie tylko droga zrobiona i kupa ziemi na działce .. Masakra !!

• Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Kochana, ja przez pół roku nie miałam kuchni, mieszkaliśmy na betonowej posadzce, szafę mam od października, a kuchnię od marca, łazienka musiała być zrobiona, ale czeka jeszcze jedna i jeden pokój jest bez podłogi - paneli... Drzwi mam od miesiąca - z klamkami, ale przez ponad rok nawet w łazience nie było drzwi, a materiałowa zasłonka. wszystko czeka na przypływ kasy.
    Oooo! Panele też mam! Oczywiście też w kartonach :D Dużo materiałów mamy już kupione. Ale mąz jak to mąż. ON chce wszystko sam zrobić, bo inni mu to zrobią krzywo i brzydko. Czasu na to zbytnio nie ma, ale luz. Kiedyś zrobi :) Teraz teściu ze szwagrem zaczynają klatkę schodową robić i ocieplać dach, bo gdzieś teściom grzejnik chyba rozmroziło. Ale wszystko kasa... Nie chcemy, żeby nam ktoś kiedyś powiedział, że mieliśmy łatwiej, bo nam ktoś to zrobił. Wypłacamy ich normalnie.

• Melula Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc jeden pokój czeka na maluszka... specjalnie...

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Oooo! Panele też mam! Oczywiście też w kartonach :D Dużo materiałów mamy już kupione. Ale mąz jak to mąż. ON chce wszystko sam zrobić, bo inni mu to zrobią krzywo i brzydko. Czasu na to zbytnio nie ma, ale luz. Kiedyś zrobi :) Teraz teściu ze szwagrem zaczynają klatkę schodową robić i ocieplać dach, bo gdzieś teściom grzejnik chyba rozmroziło. Ale wszystko kasa... Nie chcemy, żeby nam ktoś kiedyś powiedział, że mieliśmy łatwiej, bo nam ktoś to zrobił. Wypłacamy ich normalnie.
    do wszystkiego dojdziecie.. my też dom remontujemy bo juz troche latek ma :) ale ważne że razem :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja teraz mam tki sam mniej wiecej schemat mieszkania jak ty Ewelina. Ale mieszkam w domu z teściami na dole.. i tez jako tako do dzidziusia pokoju nie mam. ale bede najszczęśliwsza jak maleństwo sie pojawi w brzuszku :)
    my tu mieszkamy w domku . Nigdy w zyciu nie pójdę w apartamenty bo tu tak sie nazywaja tak zwane bloki .
    Tu fajnie sie mieszka spokojne osiedle . Ale narazie dla nas starczy w lipcu sie przeprowadzimy bo umowa sie konczy .
    10 lipca sie wprowadzilismy a 18 lipca na moje urodziny przyszli założyć dywany na przedpokoju i na schodach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 12:41

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z męzem specjalnie komode kupiliśmy do maluszka . Bo kiepsko było z szafami, nie mieściliśmy się :( na razie stoi pusta bo nikt nie chce zagościć w moim brzusiu :/

Ewelina23 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Nie od raz Rzym zbudowali !! :)

Jeśli chodzi o moje M.. to na razie tylko droga zrobiona i kupa ziemi na działce .. Masakra !!
    Budujecie domek? Oj....przyda Wam się sporo cierpliwości :) Ale czasami to lepiej zaczynać wszystko od początku, niż na starym robić. Mój mąż teraz troszkę żałuje, że nie zaczął budowy, ale nie wiedział jak będzie stał z kasą i podniósł sobie piętro u siebie w domu. Przy okazji rodzicom dach wymienił, bo już się ledwo trzymał. Następnym razem musimy załatwić sprawę z przepisaniem tego na nas, bo teraz póki teściowie żyją, to wszystko pięknie ładnie, a jakby tak umarli, to pewnie zaraz by się wszyscy obudzili i chcieli, żeby ich pospłacać...

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ